petak, 8. veljače 2013.

O svemu pomalo..


Ovoga puta ću vam o svemu pomalo,zapravo nadovezati ću se na prošli post u kome sam spomenula krčkanje novih projekata, a ovo je tek početna realizacija jednog dijela i to onoliko koliko zimske prilike dopuštaju,ali u svakom slučaju nastao je je jedan novi detalj, drvena zidna polica.



Opet su u igri bile dvije daščice,vrijedne ruke moga majstora,stara metalna kukica i za par dana,sa papira polica je stigla na zid.Zamislila sam ju kao jednostavnu shabby policu,i kako sam zamislila tako je i izrađena.Ja sam oduševljena!!

Nekako kako to već biva,jedna stvar pokrene drugu,tako su me opet uhvatili materijali,uzorci,jastučići,i ostale krojačke pojave,moram priznati da me još drži volja da se izborim sa mašinom za šivanje koja me izluđuje odavno,sve prijetnje da ću je izbaciti kroz prozor padnu u vodu kada ipak nešto sašijem,i eto ja se trudim da šijem,i stvaram opet neke nove sitnice..bit će prilike pokazat ću i to..


A sada opet malo osvrt na prošli post i krafne iz njega..
Ostala sam dužna recept,ali ću vam uz njega dati i nekoliko savjeta iz vlastitog iskustva kako da vam krafne budu one prave,dakle uspješne.Recept za ove krafne koje sam pravila i koje obožavam je sa Coolinarike,pogledajte ga OVDJE ,, nadalje par savjeta :
- tijesto za krafne mora biti udvostručenog volumena,što znači dobro uskislo
-kada rastanjite tijesto i izvadite oblik,debljina tijesta treba biti oko 2-2,5 cm,nikako pretanko
-nikada ne koristite puno brašna po radnoj plohi na kojoj rastanjujete tijesto,jer će vam krafne tada brzo tamnjeti prilikom pečenja jer će brašno na njima  jako sagorijevati
-krafne vole plivati u masnoći dok se peku,stoga ne štedite na ulju
-krafne se moraju peći u dobro zagrijanom ulju,da biste znali kada je to,ubacite čačkalicu u  ulje da biste njome provjerili,kada čačkalica "cvrči" to je to,ulje je spremno
-kada stavite krafne na ulje,žlicom ih lagano preljevajte uljem jer od vrelog ulja rastu,okrenete na drugu stranu i ponovite,na taj način nastaje bijeli obruč uokolo krafne
Mislim da je uspjeh zagarantiran sada je na vama da hrabro pokušate.

Drugi prijedlog  za fino jelo koji ću vam dati je ovaj krasan lagani rižoto sa ciklom,znam da mnogi uvrću nosom pri spomenu cikle,i sama sam bila jedna od njih,ali ovaj način pripreme me je jednostavno oduševio,stoga recept za  rižoto pogledajte  OVDJE


I evo dragi moji malo sam vam o svemu ispripovijedala,nadam se će vam biti zanimljivo.Ne znam kako provodite vikend,ali sudeći po vremenu najugodnije bit će ga barem za mene provesti u toplom domu,dekica,neki fini zalogaj uz šalicu čaja, film,to bi bila dobitna kombinacija..želim vam ugodan vikend!



Broj komentara: 39:

  1. Polica je san snova, preslatka je sa tim caknama:-)Korisni savjeti za krofne,kad razmislim pravila sam ih jos u OS skoli:-)
    Draga Nely, ugodan vikend i tebi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Biljo drago mi je dati se sve svidjelo,da te cakne na polici su i meni baš posebne:)

      Izbriši
  2. Divan post, bas svega po malo :) Odlicni recepti za krofne, ja ih obozavam jesti, ali nisam veliki majstor za napraviti ih. Sljedeci put cu slijediti tvoje savjete. Svi su detalji divni, ali ovaj na posljednjoj slici mi je presladak :) Zelim ti lijep vikend.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Goco bit će mi drago ako se budeš okušala sa krofnama,mislim da problema ne bi smjelo biti samo polako...hvala ti najljepše na komentaru:)

      Izbriši
  3. Oooo Nely, divna si, hvala i na receptu i na savjetima. Sve ostalo je divno, kao i uvijek kod tebe :)

    P.S. ciklu obožavam i rižoto se mora isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anja ne bih te zaboravila ovim vezano uz krafne,..svakako probaj i javi mi..pusa!

      Izbriši
  4. Nely, odusevljena sam policom, izgleda predivno, kao i zid u pozadini... Uzorci na jastucicu su predivni, zaista ne samo da imas talenta vec i ukusa sto si bezbroj puta pokazala... A ponajvise mi je drago za savjete vezano za pripremu krafni... hvala ti velika na tome...

    Lijep vikend ti zelim!

    Edina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Edina,drago mi je da ti se sve svidjelo,jednostavno je od police do krofni:)

      Izbriši
  5. Evo baš mami pokazujem tvoj blog, pa se divimo skupa divnim fotkicama i prekrasnim idejama... Prekrasna je polica, ovi jstučići su <3, a krafnice ne moram posebno niti spominjati! Predivno! Ilina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Ilina,poseban pozdrav i mami,drago mi je da ste zajedno svratile kod mene!

      Izbriši
  6. Odlična ti je polica!! Bravo za kreativni duo!
    U receptu koji koristim za krafne je pisalo da krafne dobiju obruč kada se peku poklopljene, a zatim ih se nakon okretanja peče otklopljene. Ova metoda daje odlične rezultate, a jedina mana joj je ako je ulje prevruće - tada mogu zagorjeti dok se peku poklopljene.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tamara..vezanko uz ovu metodu,probala sam ju,i nije to to,kondenzirana para na poklopcu razvodni ulje,a i mogu zagorjeti zaista,ipak sam vjerna žlici i preljevanju:)

      Izbriši
  7. Ja kao da sam prelistala magazin, za svakog po nešto, za nekoga sve e, ja sam ta čitav post je baš ono što bih željela videti. Polica slatka, jastučići moja slabost, krofne obožavam i već ih vidim na mom stolu, jedino tebi ostavljam ovaj rižoto a posebno cveklu :) Svakako ti želim ljep vikend.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Rado,baš me raduje da ti je ovo došlo kao časopis,za svakog ponešto..nema veze bit će rižota više meni hehe:)Pozdrav veliki!!

      Izbriši
  8. Polica je jako lepa. I... Opet krofne? Nemoj, molim te! Od kad idem u školu, imam manje vremena, ali to je samo dok traju vežbe. Kad počne učenje, onda i mogu nešto da uradim, na primer, da napravim krofne.
    Jedva čekam da vidim jastučiće. Ovih dana, planiram svašta, spremamam, a za realizaciju, čekam raspust. Slobodno se smejte, ali tako je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma samo ti drži školu,nitko se nema šta smijati,to ti je prioritet da središ,a ostalo neka čeka,sve ćeš stići realizirati.pa i krofne:)

      Izbriši
  9. Lovely post Nely-love your creation-so very beautiful!!!And pillow it's very pretty!!!!!!!
    Have a nice week!!!
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  10. Polica je prekrasna! Savršeno se uklopila na ovu prugastu pozadinu, svaka čast za dizajn:) Jedva čekam da vidim tvoje krojačke podvige, sudeći po ovim lijepim tkaninama bit će to nešto nježno i romantično:) Lijep vikend ti želim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Jagoda,nadam se da će i krojački podvizi biti barem donekle uspješni kao ovi drvenasti:)

      Izbriši
  11. polica je bas ce-ce! tkanina koju si koristila takodjer, sto se tice recepta ...veselim se probati ga jer jos ih nikada nisam radila...a ovakvi savjeti majstora dobro dodju :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Hermosas imágenes, muy inspiradoras! Un abrazo grande.

    OdgovoriIzbriši
  13. Kao i uvijek, topao ugođaj na tvom blogu, doista odiše domaćom atmosferom, nekim smirajem, ljepotom. Baš sam se pitala hoće li biti recepta za krafne, ali vidim da nisi zaboravila. Meni mladoj gazdarici su ovi savjeti i više nego dobrodošlo. Zadnja fotografija i srce s porukom je doista točka na i u ovom postu. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Thanks for sharing your wonderful decorations at home!

    Wish you a happy weekend! Big hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  15. Vas ste dvoje nevjerojatan tandem.Ideje predivne,uz to sve i izvedive.Savršeno!

    OdgovoriIzbriši
  16. E pa ne znam od kud prije da počnem :)...toliko krasnih stvari u postu! Polica je preslatka, uvijek si puna super ideja, a moram pohvaliti i tvog majstora. :)
    Krafne...luda sam za njima. Dala si odlične savjete.
    Rižoto od cikle još nisam probala pa ne mogu komentirati okus, ali mogu tvoju sliku koja je prekrasna. Ugodan vikend ti želim!

    OdgovoriIzbriši
  17. Hvala na savetima za krofne, uvek sam ih nekako zaobilazila, posto mi nikada ne ispadnu onako naduvene i lepe, moracu da probam da se pridrzavam ovih saveta. Polica je prekrasna! Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  18. Blago tebi kad tvoj majstor oblikuje tvoje želje, a nisam ni znala da se krafne poljevaju iako mi i bez toga nastane bijeli obruč doduše ne na svakoj ali baš ću probati ovaj koristan savjet.

    OdgovoriIzbriši
  19. Fenomenalna polica! Odusevljena sam!
    Vecinu saveta za krofne primenjujem, ali obicno previse pobrasnim radnu povrsinu a nije mi ni palo na pamet da zato budu tamnije. Mada je logicno. Hvala na savetu!

    OdgovoriIzbriši
  20. Sve pohvale tebi i tvome majstoru, polica je prekrasna, jednostavna i zanimljiva, baš zgodan detalj za tvoje originalne kućne detalje... I budi i dalje uporna sa šivaćom mašinom:)

    OdgovoriIzbriši
  21. Polica ti je super i svaka čast majstoru i meni bi dobro došao, ovaj moj nikako se pokrenuti...

    OdgovoriIzbriši
  22. Ooo, polica izgleda poput male cipke na zidu i svidja mi se ta nezna pastelna boja pozadine.:))) A hvala puuuno i na svim korisnim savetima za krofne, nedavno sam ih pravila posle dugo vremena, bile su fine ali ne kako obicno ispadnu i bas cu sledeci put primeniti nesto od tvojih saveta. Nadam se da ste lepo proveli vikend i malo odmorili, saljem vam puno lepih pozdrava i zelim jednu lepu, uspesnu i kreativnu sedmicu... mah-mah!:)))

    OdgovoriIzbriši
  23. Bravo Nely, još jedna krasan uradak iz ruku tebe i dragoga, odlični ste !
    Krafnicu bih rado zagrizla, ali niti rižoto ne bih odbila, jako dobro izgleda i sigurna sam da je odličan !

    OdgovoriIzbriši
  24. Oh, Nely! So sweet pictures! Everything look so beautiful and romantic and yummy :0)
    Have a happy sunny week dear friend
    kisses
    Natasha

    OdgovoriIzbriši
  25. Krasna polica Nely kao sto sam i prije rekla tvoj majstor ima zlatne ruke,jastucici su ti divni,obozavam jastucice.Predivne fotkice kao i uvijek:) Super savijet za krofnice ....Zelim tebi i tvom majstoru ljepu sedmicu ,jedva cekam da vidim vase sljedece projekte....

    OdgovoriIzbriši
  26. Kod tebe je toliko lijepo i toplo. Mirišu krafne, a oči lutaju s kutka na kutak. Polica je divna, veliki pozdrav tvom majstoru!

    OdgovoriIzbriši
  27. polica je predivna,sviđaju mi se svi ti mali detalji,pogotovo srca

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...