nedjelja, 13. listopada 2013.

Bundevice kruščići i ono najbolje od jeseni..


Vjerujem da nam je svima najljepši dio jeseni upravo bogatstvo plodova koja ona daruje.Na prvo mjesto stavit ću bundevu,ona je potpuno in u ovo vrijeme na tanjurima i to u svim oblicima,raditi se od nje može štošta,ali ja sam veliki ljubitelj peciva u kojima je ona osnova,tako sam iz jednog svog recepta  pokupila osnovu,recept možete pogledati OVDJE i izradila bundevice kruščiće.Ideju za izradu ovih kruščića vidjela sam na Pinterestu i jako mi se svidjela,a pri tome vrlo je jednostavna za izradu i efektna na stolu,naravno ni ukusom ne zaostaje.

Najprije po receptu pripemiti pire od bundeve,ja uvijek koristim vrstu Hokkaido bundevice,jer je njezina boja vrlo intenzivna u tijestima.
Od svih navedenih sastojaka zamijesiti tijesto,nakon što je odstajalo i uduplalo se,iz tijesta  odvojiti manje loptice,dobro ih izmijesit i malo rukama spljoštiti,u sredinu svake loptice utisnuti  "peteljku" od slanih štapića za grickanje.Škarama se svaka loptica zareže na 5-6 rezova uokolo,postave se na lim sa pek papirom,premažu žutanjkom i ostave mirovati taman toliko dok se ne ugrije pećnica na 180C.peku se oko 20-25 min.

Pečene kruščiće prohladiti i poslužiti uz slanu ili slatku varijantu.



Kada je u pitanju ono najbolje od jeseni,mislim da vrijedi pribrojiti i  domaće voćne džemove.Ja sam ovih dana zavrnula rukave i od domaćeg voća koje mi se našlo pri ruci dobila jedan krasan,aromatični jesenski džem.Kombinacija koja je u njemu obećava..dunje,kruške,šljive,jabuke,komad bundeve,smeđi šećer i sve začinjeno zvjezdastim anisom,cimetom i rumom,apsolutna uživancija i ide savršeno i uz ove bundevice kruščiće.


I na kraju najbolje od jeseni  nešto i u slanoj verziji..to  je naravno ajvar,mislim da bez njega ne bih mogla zamisliti pravu gozbu,iako je možda zahtjevniji pripremom,ali čim se osjeti njegov ukus na svježem kruhu, vrijedi svaki trud uložen u njegovu izradu.Mislim da mogu stvarno reći da sam ga usavršila kroz svo ovo  vrijeme koliko ga pravim,jer ajvar je nešto što sam davno po prvi puta samostalno napravila od zimnice,i dan danas sjećam se svog ponosa kada su moji ukućani zadivljeni ukusom uživali u mom  ajvaru...i danas jednako uživaju u njemu.Recept se može pogledati  Ovdje!


I evo ..malo od ovoga,malo od onoga zimnica se popunjava,iskorištavam ono najbolje od jeseni i naravno uživam  pri tome,..i sada dok pišem ovaj post već me vuče u mislima nova kombinacija miješanog džema koju želim napraviti,ali nisam imuna ni na bundevice kruščiće,tople,mirisne,baš onako na jesen.



Broj komentara: 47:

  1. Draga Nely, kruscici su prelijepi. Ne mogu se nagledati. Kad sam vidjela prvu slijku, mislila sam da je prava ukrasna bundeva :) Fantasticno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Goco,i goste sam tako prevarila,mislili su da su prave hehe..:)

      Izbriši
  2. I steal your idea for pumpkin bagels:)) They look so delicious!
    Amazing autumn pictures, my Dear!
    Kisses
    Viola

    OdgovoriIzbriši
  3. Ima par dana izlazim na tvoj blog da vidim da li ima nesto novo i evo bas si mi uljepschala jutro,krasno Nely,kruscici su jako dekorativni a u ukus ne sumnjam....a sto se tice ajvara to mi je slaba tacka....pravicu ga i ja.....pozdrav ti leti....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dunja onda ćeš uživati i ti u ukusu domaćeg ajvara,drago mi je da sam ti uljepšala jutro..pusa!

      Izbriši
  4. It looks delicious dear Nely, thanks for your inspiration! Your pumpkins to eat...how great!!

    Big hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  5. Vrednica, sve si stigla Nely. Oduševili su me tvoji kruščići, ma skroz su slatki. Mogu misliti kakav ukus imaju. Bilo bi mi žao da ih probam, samo bi pravila i gledala u njih. Blagodarna jesen, priroda se pobrinula da se spremimo za duge zimske dane:)
    Uživanje na tvom blogu.

    Prijatan i odmoran dan ti želim.

    Od srca pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Rado,tako je i bilo zaista,bilo nam ih je žao načeti,ali dobro,uskoro pravim druge..jesen je zbilja blagorodna,svega daje samo to treba iskoristiti..veliki pozdrav!

      Izbriši
  6. ovo je jako zgodno, ukusno i dekorativno izgleda, krasne su fotke :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Oh my goodness, this sounds like heaven. Your muffins look so delicious!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hmmmmmm, das schaut ja wieder alles soooo lecker aus....vielen Dank für die schönen Bilder.....Gruß Dani

    OdgovoriIzbriši
  9. Nely, vidim da vrijedno pečeš, dekoriraš, kuhaš... preslatke bundevice!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ti nekako uvijek u ovakvim poslovima..hvala ti Vesna,pozdrav!

      Izbriši
  10. Genijalna ideja, a jos bolja izvedba, Nely ti si prava carobnica!
    Ne sumnjam u tvoju zimnicu, pravo bogatstvo okusa, boja i mirisa, blago tvojim ukucanima:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Biljo hvala ti najljepše na divnim riječima,trudim se ugoditi svima!

      Izbriši
  11. Hmmm was für ein leckerer Post!
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  12. Your artistic nature meet the cooking and baking experience! It's really amazing all that you are showing us Nelly! I love all these ingredients, they are super!Yammy!
    Wish you a wonderful week!

    OdgovoriIzbriši
  13. Nely,
    You have been busy cooking in the kitchen! Everything looks wonderful, especially those pumpkin buns. I love pumpkin at Autumn time. I think it's so nice that you make the fruit too (we call it canned fruit here). I haven't had canned fruit in so long. It seems that no one does it any more. That's why I was so pleased to see that you still make it. I bet it goes yummy on the pumpkin buns.

    You are so talented, Nely. Have a nice weekend.

    Love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
  14. Bundevice su me oduševile, jako dobra ideja!

    OdgovoriIzbriši
  15. Ooo, Nely ovi kruščiči su čudoviti!! Ja bih u našom jeziku nazvala bučke štručke :) I mene si prevarila na prvoj fotografiji, hehe. Ovo ču uraditi ove jeseni, puno hvala na receptu i ideji. Ozimnica ti je sigurno puna ukusa i lijepi izložena. Stvarno imaš zlatne ruke. Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  16. I tko kaže da nije jesen lijepa s svojim divnim bojama. A kod tebe je posebno lijepa.

    OdgovoriIzbriši
  17. Prekrasan jesenski post draga Nely ! Od bundevastih kruščića koji su preslatki i sigurno isto tako ukusni, preko džema koji me osvojio sastojcima i mogu mu osjetiti i okus i miris, baš si ga odlično napravila, do ajvara koji je vjerujem isto tako odličan. A najviše me osvajaju divne slike jeseni i plodova jeseni, jako lijepo !!

    OdgovoriIzbriši
  18. Bez riječi sam, prva fotka je genijalna!! Odlična ideja za oblikovanje kruščića u obliku bundevica

    OdgovoriIzbriši
  19. Olá !Que fotos lindas , e este pão deve ser uma delícia,não conhecia.As geleias saborosas ,adoro.Beijo

    OdgovoriIzbriši
  20. Bas mi je lep ovaj tvoj bundevasto-jesenji post, zapravo uzivam svaki put kad ovde navratim... zelim vam lepu i toplu novu jesenju sedmicu.:)))

    OdgovoriIzbriši
  21. Teško je nešto odabrati Nely ali ipak ovaj mi džemić baš obećava!

    OdgovoriIzbriši
  22. Wow, Nely, prekrasno je :)))) Koja slatka ideja za ta peciva, uh :)) Mora da ajvar savršeno paše s njima!

    OdgovoriIzbriši
  23. Prelepo ti je ovo pecivo Nely, znaš da mi je to slaba tačka ;)
    Slike su fantastične!

    OdgovoriIzbriši
  24. Sve izgleda prelijepo kao i uvijek, skuhano i dekorirano ispod tvoje vrijedne ruke! Kod tebe je svako godišnje doba čarobno!I ja sam ove godine prvi puta pravila ajvar (po Natašinom receptu) i oduševio me. Ima prilično posla, ali trud se isplati sigurno.

    OdgovoriIzbriši
  25. Predivne impresije tvoj jesenjeg vrta i njegovih plodova.
    A tek ove prekrasne delicije, ja sam odusevljena i kruscicima, dzemom i svim ostalim.
    Ne samo da si carobnica u vrtu nego i u kuhinji sto si nam jako cesto pokazala...

    Lijep dan ti zelim mila Nely,
    Edina.

    OdgovoriIzbriši
  26. Kako su lijepe ove mini bundevice.. i sve ostalo zacarano pogled, luta od jedne do druge slike.. ma odusevila si nas bas kao svaki put.. bravo draga, bravo !!!!
    I tebi njezni pozdrav za ugodan dan!

    OdgovoriIzbriši
  27. Draga moja Nelyce koje divne jesenjske fotografije,krasne su mi ove male bundevice ,super ideja :)Volim boje jeseni...veliki pozdrav sa sjevera :D

    OdgovoriIzbriši
  28. Kod nas su svi u bundevi ovih dana...kupih nekoliko da nešto napravim, ali ne stižem...hvala Bogu pa one mogu duže stajati.Slike su ti izuzetno lepe.

    OdgovoriIzbriši
  29. Super ideja, kradem. Sličice su odlične. Bundevu obožavam u svim kombinacijama

    OdgovoriIzbriši
  30. ideja je genijalna, a kruščići izgledaju tako realistično da na prvoj slici (dok još isam pročitala naslov ni tekst) uopće nisam primjetila da je bundeva fake... :)

    OdgovoriIzbriši
  31. Prelepe fotkice i predivna ideja, skoro ko da je prava budnevica:)))

    OdgovoriIzbriši
  32. prosli su Bopzicni preznici pa sam lutajuci interneton naisla na bundevice, ideja je super pa cu ih probati samo da se malo odmorimo od silne hrane poslije Bozica i Nove Godine .
    Divan blog , hvala

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...