utorak, 5. veljače 2013.

Veljača...


Što bi bio zaštitni znak veljače..mislim da bi to svakako bile maškare,karnevali ili kako god ih nazivali fašnički je to ugođaj u kome caruju krafne i ostale masne-slasne delicije koje su u ovom vremenu  neizostavne.I kod mene su se našle krafne koje moram priznati ne pravim tako često,ali po ljubavi moje jače polovice prema njima mogla bih ih komotno praviti svaki dan.


Po čemu bi veljača nadalje bila posebna..veljača je zimski mjesec,mjesec u kome itekako sva prevrtljivost vremenskih prilika i neprilika dolazi do izražaja,tako je bilo i prije neki dan kada je snijeg kovitlao pahulje,a već slijedeći dan osvanuo je sunčan,baš poput proljeća.


Veljača je i mjesec kada je ptičicama vrijeme parenja,svaki dan kroz prozor promatram tu njihovu predstavu u svom vrtu gdje ih je prepuno,dok kljuckajući sjemenke očijukaju jedne s drugima,nikako ne propuštaju naći i najmanju vodenu baricu da bi se okupale,jer sve je to ritual koji ide uz ovo vrijeme njihovih ljubavi..




Na kraju, veljača je mjesec u kojem se kod mene intenzivno krčakju  i neki novi projekti, vezani za dom i vrt, nadam se da ću vam uskoro moći predstaviti barem dio projekta čija je realizacija u toku...
Neki ugodni  slobodni trenutci koje provodim uz hrpu časopisa črčkajući na papiru razne idejice su trenutci koji su mi najdraži i koje smatram kao trenutke istinskog odmora,hladni dani su idealni za ovako provesti vrijeme.




Šalica tople čokolade se podrazumijeva kao obavezan dodatak.
Veljača je sve u svemu ugodan zimski mjesec po svojim značajkama,a posebno i zato jer su svakim njenim danom dani sve duži i duži..lagano se veljačom primičemo proljeću to je najvažnije!



Iskoristite veljaču za ludo maškaranje,koju krafnu,ili neke sebi kvalitetno provedene trenutke..

Broj komentara: 55:

  1. Jooooj, meni je najdraže u vezi veljače to što su dani sve duži, što se proljeće približava! Svake godine moja mama i ja radimo mojim klincima kostime za maškare (dobro, više mama, nego ja jer mama kaže da nemamo vremena tri mjeseca, koliko je meni potrebno da nešto sašijem!)... Prekrasne slike, ovi mali vrapci su nevjerojatni! Ilina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ilina i meni je ovo sa produljenjem dana najdraži dio,iako volim i ovaj dio sa maskenbalima..hehe nasmijala si me za kostime i šivanje,vjerujem da vam je sve to super zabava:)

      Izbriši
  2. jos uvijek skupljam hrabrost za prve krofne :P ... i sama sam u planovima za proljece i cim vidim sunce vani odmah bi "poletila" sijat prvo sjeme al onda me opet ta promjenjivost vremena vrati u stvarnost ...jer stvarno je jos rano...ali neka strpit cemo se jos malo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da nemaš razloga za strah,i ja sam prvih puta bila u frci kako će biti,ali kasnije se stekne rutine i krofnice budu sve savršenije..je ipak nas još vrijeme vraća nazad u kuću,ali još malo samo strpljenja:)

      Izbriši
  3. Hej Nely - the birds are so cute ! and all pictures beautiful ! Great week, Barbara

    OdgovoriIzbriši
  4. I kod mene slično, tužna sam jer nemam vremena za izaći van i počistiti staro uvenulo lišće sa cvijeća ali opet sretna jer dolazi još takvih dana. Krafne sam radila, djeca su bila oduševljena, maskiramo se doma stalno, ajme koja je to uživancija za djecu...Nely, predivne fotke i krasan post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti ingrid,vjerujem da obaveza ima podosta,ali naći će se vremena i za vrt..a zabava vam je sigurno zagarantirana uz klince i maškaranje:)

      Izbriši
  5. Predivan post ,obozavam krofne tvoje odlicno izgledaju,preslatka fotografija sa pticicama.I ja jedva cekam proljece,i da mozemo vise vremena provoditi napolju.Zelim ti ljep dan i ostatak sedmice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh samo da smo bliže,zavrnula bih ti turu onako za utažiti želju..još malo pa će proljetno vrijeme itekako te mamiti van..hvala ti i tebi ugodan tjedan želim:)

      Izbriši
  6. Slažem se u potpunosti s tvojim viđenjem veljače i jedva čekam nove ideje i prezentiranje istih.;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Prelepe fotografije... Bas sam uzivala. Posebno sa ptičicama. Divno Neli!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hi!
    How are you?
    Lovely pictures as always, looking forward to spring now;)
    Hugs & Kisses Silje Marie;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Nely, koji krasan post o ovom mjesecu u koji smo zakoracili... koliko samo divnih fotkica, prekrasnoooooo!!! Ja s nestrpljenjem cekam realizacije tvojih ideja jer znam da ce to biti nesto posebno u cemu cemo imati priliku uzivati...
    Veliki suncani pozdrav ti saljem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da uživaš u fotkicama,a nadam se da će ti se svidjeti i koji projektić koji izađe iz naše male radionice..hvala ti punooo:)

      Izbriši
  10. My daughter likes donuts so much, I am sure she would like your post! I hope spring will come soon!

    Big hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ohh yes,I am sure then she would like my post and donuts..
      Thank you Ingrid:)

      Izbriši
  11. Jedva čekam da vidim tvoju baštu i ideje. Fotke su odluične, a uz krofne, i vremenske neprilike se lakše podnose.
    Danas sam, vraćajući se iz škole, prošla pored krofna bara. Čini mi se, pojela bih ih sve. A sad i ti! Ganjaju me krofne! Moraću da se suočim sa njima i pobedim ih, pa makar ih bila puna, prepuna vangla!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja vjeruj mi jedva čekam moju baštu,sjedenje vani,i miris cvijeća..a joj zamišljam mog muža da prolazi pored krofna bara,ma tamo bi bio stalno hehe:)obavezno se suoči sa krofnama,sada je pravo vrijeme za njih:)

      Izbriši
  12. Meni su oci ostale na tvojim slasnim krofnama i pekmezu od kajsija:-) Prelijep post, kao i uvijek! Nely, ako volis maskare, dođi iduci vikend u Rijeku:-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Biljo,stvarno su bile divne,onako to je kod nas baš tradicija krofne i pekmez od kajsija:)
      Hvala puno na pozivu,rado bih došla:)

      Izbriši
  13. ovo su najsavršenije krafne koje sam ikada vidjela! :)
    predivne sličice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O jooj Tamara,hvala ti puno,znaš da su bile slasne:)

      Izbriši
  14. Predivne fotografije! Imam plan za kostim, samo ne znam hoću li ga stići realizirati, kao i pokazati, jer odjednom imam puno obaveza, a mislila sam kako je zima za odmaranje.. Veselim se proljeću!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da si nešto super osmislila za kostim,a i da ćeš naći vremena za realizirati ga,to ti je tako kada misliš da je zima za odmor eto ti obaveza..:)

      Izbriši
  15. Listati časopise uz neki topli napitak, to je i moja omiljena razbibriga:)
    Veljača je nekako podnošljiva jer kratko traje...a u ovim tvojim prelijepim fotografijama već osjećam proljeće... Presladak mi je ovaj mali tabure krpanka:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To si u pravu Jagoda,jer veljača je ipak lakša jer je kraća,drago mi je da ti se sviđa krpanka:)

      Izbriši
  16. I ja obozavam krofne i jesu dio februara. I ovdje u februaru se pravi nesto slicno, ali sa kremom.Divan post, Nely. Prelijepe slike :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj mogu misliti kako su fine i te krofne sa kremom mljac..hvala ti Goco:)

      Izbriši
  17. Ma kako je sladak onaj patchwork tabure!!!! Skroz sam se rastopila!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Nostalgia,i meni je jako simpa:)

      Izbriši
  18. Prekrasno, inače zadnjih nekoliko dana stalno maštam o krafnama i sad vidim ove slike...!!! Ajde, molim te ako stigneš i želiš, podijeli nam recept za te krasote, jako bi ih rado spremala :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anja važi u slijedećem postu ću staviti link do recepta,jer po njemu sam već nekoliko puta pravila,i stvarno su nepremašne:)

      Izbriši
  19. Ne znam Nely, šta rade ovi svetski časopisi o lepoti životnog prostora, jel imaju oni oči, kako te već nisu angažovali. Samo da znaš oni su na gubitku. Prelepo, mogla bi im održati koji čas:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O Rado draga hvala ti puno na ovakvim riječima,ma znam ja da će me valda netko nekada zamjetiti hehe,hvala ti puno,puno što tako misliš:)

      Izbriši
  20. kako su neodoljivi ovi vrapčići... svaka čast na fotografiji!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E ova fotografija se zove uhvatiti tren,to je bilo nejverojatno kako su se poslagali:)

      Izbriši
  21. Veljača je i mjesec maškara i mjesec parenja mačaka, ali po meni veljača je mjesec kojeg treba preskočiti da bi došlo proljeće. Proljeće mi je najdraže godišnje doba i jedva čekam da stigne!!
    Krafne su divne, pretpostavljam da su to one šuplje krafne za koje sam prvi put čula prošle godine. Nadam se da ću ih stići isprobati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E bilo bi dobro kada bi ju se moglo preskočiti do proljeća,ali ipak kraće traje nego ostali mjeseci,a dotle uživati u krafnama to su šuplje,mada meni je i poneka bila i bez te šupljine..divne su:)

      Izbriši
  22. Jako lijepi post Nelyce, a slike su mi predivne, pogotovo ova sa ptičicama.
    A krafne...moglo bi se reći da veljaču volim samo zbog maškara i krafni! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti drago mi je da dijelimo iste radosti ptičice,maškare i krafne:)

      Izbriši
  23. Bravo Nelyc, prekrasan post posvecen mjesecu veljaci, dala si mu jedinstvenu kompozicijsku atmosferu, svaki detalj izmami divljenje, i krafnice dale fasnjicki gust.. slicice su san snova, al' pticeki.. ma pravi manekeni, zaista odlicno i majstorski uhvacen trenutak!!!
    Radujem se novim kreacijama koje ce vjerujem uskoro zablistati na buducim stranicama ovog lijepog i romanticnog bloga.. do tada njezni biz!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Anna na lijepim riječima i na svraćanju na blog,jako si me obradovala..nadam se da ćeš uživati i slijedećeg puta do tada veliki pozdrav!

      Izbriši
  24. Very nice post!!! and the photos are beautiful!
    February is the month of my birthday, too!!!
    Have a nice day, Nely! and my g+ for you...

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marcela thanks!..woow birthday in february,cool!
      Hugs!

      Izbriši
  25. Nely,
    I haven't had a donut in such a long time. When my kids were small we used to go to a little donut shop across from the railroad tracks and I would have a donut and coffee. I am going to make myself a cup of hot chocolate today because this one looks so yummy. I always love coming over here Nely. There is so much peace in your world and makes my heart happy.
    ~Sheri at Red Rose Alley

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you dear Sheri for your lovely comments,
      Many hugs!

      Izbriši
  26. Samo da ti se javim...:)Nisam bila aktivna u poslednje vreme, al tu sam, svraćam i uživam.Kakve ptičice!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Senka draga hvala ti na javljanju,znaš da sam te propisno poželila,već sam se stvarno pitala jesi mi dobro..ljubim te,baš si me obradovala!

      Izbriši
  27. Jako lijepo si napisala o Veljači. Veljača je i za mene pomalo poseban mjesec, donosi neko veselje u još uvijek hladnoj zimi i pomalo kao da nagovještava i proljeće. U tvome postu Veljača je baš lijepa kao i fotkice koje su mi krasne, posebno ptičice :)

    OdgovoriIzbriši
  28. veljača je pravo prevrtljiva a onda bi nam po ozujku trebale bit 3 marčanske bure čime zavrsava zima,ali toga bas i nije bilo zadnje 2 godine,bar ne po datumima kad su trebale biti

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...