ponedjeljak, 8. kolovoza 2011.

Boje i mirisi kolovoza...

Kolovoz je mjesec u kojem vrt,biljke i voće polako dosežu svoj najljepši dio..intnziviraju se mirisi,jačaju boje..U vrtu imam grm budleje poznat i kao leptirov grm,njegov slatkasti miris,i očaravajuća boja pravi je mamac leptirima i bubicama koji marljivo sa njega sakupljaju svoje sokove,i sama se uhvatim za miris budleje,taj slatkasti teški miris kada god prođem kraj nje...

Na hortenzijinim grmovima nježne lopte poprimaju različite nijanse,boje se mijenjanju od jarko ružičaste do blijedo zelenkaste,bijele hortenzije plijene svojom gracilnošću...
Vrt plijeni svojim šarenilom,kako pojedinačnog cvijeća tako i u skupinama..žute rudbekije  ,suncokreti,ružičasti lopoč iz vode..boje vladaju...
Kako mi uživamo u svom vrtu,tako i naši psići,izležavanje,igra dio su njihove svakodnevnice..vjerujem da i oni osjete mirise i boje kolovoza i uživaju u njima...

23 komentara:

  1. Koliko god bile privlačne ostale nijanse, bijela hortenzija je ipak najljepša. Odlične fotke!

    OdgovoriIzbriši
  2. i kad nas pozivas na kaficu i uzivanje...pa tebi je prelepo a o hortenzijama ne zelim nista da komentarisem jer im se divim do beskraja:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. U tvom vrtu uvijek neke ljepote, kao i ove dvije slatke njuškice:)
    Moj Sky bi se sigurno lijepo igrao sa njima:)
    Krasne fotke!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala vam...i meni su hortenzije prave miljenice..ne znam koja mi je ljepša,i ove bijele su posebne..Zondra pusa za Skya,vjerujem da bi se fino složili,oni su velike maze...lijep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  5. kako su slatke kuce, njima je prava uzivancija u tom tvom vrtu!

    OdgovoriIzbriši
  6. Prekrasan vrt, prekrasne fotke , hortenzije moje ljubimice ...

    OdgovoriIzbriši
  7. Divim se hortenzijama dok prolazim kraj njih ali na tvojim slikama dobivaju notu profinjenosti i elegancije.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala vam najljepše svima na javljanju i divnim komentarima...veliki pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Kad pomislim d amene sve ovo cekaa:) Zima se blizi kraju vec pupe pojedine vocke;)Divno ej iamti ovakav kutak ,mogu misliti kako uzivate;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Opet prekrasan, mirisan post prepun izvrsnih fotografija... ja sam se zalijepila za ono plavo deblo, toliko mi je očaravajuće s drvenim natpisom... pa onda plava stolica i metalna posuda sa biljkama... savršeni detalji!!
    Usput, zavidim ti na onom malom stidljivom lopoču:)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Džoli,eto uskoro ćeš onda i ti uživati u blagodatima prirode i topline.još malo strpljenja...eda hvala ti,ono drveno deblo je staro,staro drvo koje služi da bi se za njega pridržavala vrata od vrta,i meni je jako simpa,eto lopoč fura polako iz vode..plavo je moj zaštitini znak,drago mi je da ti se sviđa:))

    OdgovoriIzbriši
  12. Kao da je ponovo došlo proljeće!

    OdgovoriIzbriši
  13. krasan ugođaj u vrtu! peseki su preslatki :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Jako lijepo, i uvijek volim zaviriti u tvoj vrt, ali ja se najviše divim tebi koliko ti samo uživaš u svom vrtu!! Predivno!

    OdgovoriIzbriši
  15. Hvala vam najljepe,drago mi je ako vam mogu sličicama prenijeti djelić atmosfere iz moga vrta...veliki pozdrav svima!

    OdgovoriIzbriši
  16. Preslatki su ti ovi "čupavci"!

    OdgovoriIzbriši
  17. Predivne fotografije,krasan vrt,i meni je presladak onaj natpis,a psici su prekrasni :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Hvala vam puno kalipso,selmice..veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  19. Da li znaš koliko volim tvoje strane? Svaki put kada dodjem ovde opustim se i raznežim ali i još više žalim što nisam u prilici da živim u kući sa veeeelikoooom okućnicom pa da je sređujem po svom ukusu. E, tada bi ti bila prva koju bih pozvala za idejice i uređenje:)))
    Draga moja, divne fotkice i divne kuce. Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  20. Hvala ti najljepše draga moja Nale na lijepim riječima,ja bih ti rado poželila kuću i veliku okućncu,stvarno je užitak za onoga tko to voli...veliki pozdrav..hvala ivana!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...