četvrtak, 12. travnja 2012.

Zeleno i bijelo...

Ja  slovim za osobu koja nikada nema mira,zbilja je tako priznajem...Uvijek kada je prilika imam potrebu nešto mijenjati,dodavati,oduzimati jednom riječju stvarati, i raditi ,kako što se tiče uređenja doma,bavljenja kulinarskim dijelom ili pak vrtom.Zapravo sasvim neke sporedne stvari daju mi uvijek inspiraciju,tako sam neki dan sjedila i promatrala cvijet spatifiluma koji se tako razbujao i rašepurio svojim predivnim  bijelim cvjetovima,pogled  dalje kroz prozor na njegovoj vanjskoj strani  stoji kalj zasađen bijelim maćuhicama i tratinčicama,a pozadinu čini zid tamno zelen od bršljana,pogled unutra  na prozorsku dasku,svjetiljka čije je sjenilo polako počelo gubiti svoju bjelinu i eto mi posla,želim bijelu svjetiljku...nešto što se već odavna spremam napraviti sada jesam,novu haljinicu za sjenilo svjetiljke.
Bilo je,materijal u ruke(čitaj stara plahta),šivaći pribor,stroj i evo ga,prvo sam lagano skrojila osnovu,nakon toga sam  je navukla preko sjenila i lagano pri vrhu nafaltala prihvaćajući sve bumbačicama,komadom čipke prošila sam skup sa faltama uokolo,pri vrhu na sami rub sam prišila drugu vrlo tanku čipku,porubila ju i sve završila obmotavajući uokolo komad bijele špage za shabby izgled i prišivanjem dugmeta na čipki..to je bio  pravi pothvat za mene,iskreno šeprtljava sam kao krojačica priznajem,ali dobro ovo je prva haljinica,druga će već biti bolja..
E sada da se vratim na spatifilum, cvjetova tako krasnih bijelih,sa laganim zelenkastim središnjim dijelom..Za one koji ne znaju spatifilum je jedna od biljaka koja ima sposobnost upijanja štetnih zračenja koja stvaraju električni uređaji,stoga znate da je pored toga što je dekorativan u cvatnji i  jako koristan..
još jednu zanimljivost koju sam čula vezanu uz njega jeste to da što je zračenje veće biljka će biti bujnija i sa puno cvjetova prilikom cvatnje ,to me baš i ne veseli, sudeći po bujnoj cvatnji znači zračenje je  na tom mjestu veće, i to bi se dalo potvrditi  u mom slučaju,jer on stoji ispod glavnog internetskog adaptera ,,ali nadam se da ako je tako veliko zračenje on ima svoju svrhu da ga temeljito neutralizira.
Još je jedan ljepotan pridodan u zeleno-bijelo društvo a to je bijeli tulipan,zaista sam presretna  da su se po prvi puta pojavili u mom vrtu,imam  ih svega 10 kom u vrtu nadam se da će slijedeće godine biti ih još više,jer zaista su mi posebni,ubrala sam samo jedan,ipak ostatak neka krasi vrt,a ovaj jedan je dovoljan za ukras cijelog ambijenta uz svjetiljku i čarobni spatifilum..

Broj komentara: 60:

  1. Stalno se divim lepoti tvog vrta i tvog doma,a taj divni osecaj stvaranja je neponovljiv.Zao mi je ljudi koji ne znaju za to zadovoljstvo:))
    Lampa je preslatka i ja imam jednu belu koju smo sami napravili.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U pravu si Jelena osjećaj stvaranja je neponovljiv,zato valda uvijek tjera čovjeka da se iznova okuša u nečemu...hvala ti:)

      Izbriši
  2. Svaka ti cast Nely puna si krasnih ideja,lampa je preslatka :) Cvijece divno,krasan post .Saljem ti veliki pozdrav :))))))

    OdgovoriIzbriši
  3. You are very creative...it's really great!!

    Many hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasno si ti to sredila,sviđa mi se i bijelo i zeleno i fotke su super lijepe!!!!
    Ćao

    OdgovoriIzbriši
  5. Lijepa lampa i čarobne fotkice. I kod mene je konačno sve zeleno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Melanzana i Vesna zahvaljujem vam na lijepim riječima:)

      Izbriši
  6. Majstorice,carolice....prekrasno....

    OdgovoriIzbriši
  7. Koliko god lijepa bila nova lampa i koliko god mi se sviđala fotka u zaglavlju, od cijelog posta mi se pred očima vrti samo cvijet spatifiluma. Moj već nekoliko godina nema niti jednog cvijeta, a stalno izbacuje nove listove. Tako imam pravi spatifilum grm. Čak sam mu osigurala i dovoljnu količinu zračenja, ali nema koristi :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dunja ja sam ti šeprtljava majstorica za šivenje ali ok je haha,hvala ti:)

      What vjeruj mi i ovaj moj je nekoliko godina dobijao samo lisnatu masu,a cvijeta nije bilo,tek kasnije je počeo sa cvijetom,primjetila sam da uopće ne voli umjetnu prihranu,kako sam je prestala dodavati mu,tako je "poludio":)

      Izbriši
  8. Jako mi se sviđa tvoja zeleno bijela kombinacija i naravno elegantni cvijet spatifuluma, obožavam ga!

    Kiss.

    OdgovoriIzbriši
  9. Super mi je kako uvijek nešto sama napraviš (ovaj put sjenilo lampe), to mi je kreativno, ideje su odlične, a najbolje od svega je što te stvari postaju unikati, bez puno novca, samo s puno ideje! Bravo, Nely... Ja sam prefarbala pola stana, sve stare stolčiće, okvire, prebojala luster u blagavaonici (nažalost, sve sam to uradila dok još nismo imale blog, pa ne mogu pokazati...) i tako dobila hrpu "novih" stvari i još nisam stvorila dodatan otpad... Ilina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ilina baš je tako,zapravo cilj je sa malo novca napraviti nešto originalno..vjerujem da si divno uredila svoje detalje u stanu i dobila predivne nove,osvježene komade namještaja..divno,,tvoja kreativnost se zaista itekako isplatila:)..pusa!

      Izbriši
  10. Love your lamp :) Always such a joy visiting your blog :)

    Hugs Lisa <3

    OdgovoriIzbriši
  11. Lampa je predivna, imas super ideja . Super cvijet i sve se tako lijepo uklapa. Uvijek me inspirises svojim postovima. Prekrasno kao i obicno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Goco trudim se uvijek nešto iskemijati novo i tako si uljepšati ambijent..hvala ti:)

      Izbriši
  12. Dein Lampenschirm und auch das neue Blogtitel-Bild sehen wieder sehr bezaubernd aus.
    Ganz liebe Rosaliegrüße ∙∙♥♥∙∙

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danke liebe Rosalie fur deine schone Komment:)

      Izbriši
  13. Wow koji prekrasni proljetni look!

    OdgovoriIzbriši
  14. Jako lijepo, sviđa mi se zeleno bijela kombinacija!

    OdgovoriIzbriši
  15. Sjajno, nisam znala za taj cvijet da mu zračenje odgovara...odmah da nabavim i stavim da mi uljepša radni prostor :)

    mnogo mi se dopao dio o inspiraciji...tačno tako...sjediš (ili nešto radiš), razmišljaš o nečem totalno desetom i odjednom - puf- padne na pamet odlična ideja...koju treba odmah sprovesti u djelo. Hvala Bogu na takvim trenucima :)

    veliki pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. millie i meni je to bilo onako iznenađujuće da mu zračenje godi..a inspiracija da zaista dođe odjednom i dobro da je tako zbilja..hvala ti:)

      Izbriši
  16. Koliko god da si se namučila,isplatilo se je jer rezultat predivan!

    OdgovoriIzbriši
  17. Ovaj bijeli tulipan mi je posebno zapeo za oko, jer tulipane obožavam ali iskreno nikad nisam još vidjela bijeli tulipan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tatjana,da sam se malo pomučila jesam,ali zadovoljna sam:)
      Meni su Dilajla bijeli tulipani dugo bili želja i evo baš sam sretna da ih konačno imama:)

      Izbriši
  18. Lampa ti je odlična i odlično se uklopila uz zelene biljke!
    pozz,kissy,...

    OdgovoriIzbriši
  19. Odmah sam primijetila svjetiljku i oduševila se tom bijelom prelijepom haljinicom. Jedarce sam prije imala u sobi i onda mi je kao dosadilo pa ga od onda više nemam, ali sad bar znam zašto mi je tako bujalo (u sobi imam i ruter i tv i 2 kompjutera, ..), pa ću nastojati opet nabaviti tu zgođušnu biljku. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Annie tnx draga,pozzz:)
      Rea nisam znala za taj naziv jedarce,e baš super uvijek nešto novo čujem i naučim,hvala ti :)

      Izbriši
  20. Jednostavna i jako efektna ideja. Prelepo!

    OdgovoriIzbriši
  21. Ooo, kako ti je lijepa i ova deko u bijelom sa tom touc'notom zelenila uz koje sam i nesto novo naucila, hvala.. ugodan vikend vam zelim..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miki hvala ti:)
      Anna drago mi je,puno o cvijeću čujem i ovdje evo imam priliku to podijeliti:)

      Izbriši
  22. Predivno novo sjenilo, kao i sve na prozoru i pogled kroz prozor, carobno draga Nely:-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam puno Lilla i Biljo..veliki pozdrav:)

      Izbriši
  23. Jednostavno nemam komentara, svakim svojim postom me ostavljsš bez riječi. Več sam ti rekla pakiram se i idem tebi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sanjushka može pakiraj se i kreći..pozz draga:)

      Izbriši
  24. ...toliko divne, lepršave, nježne romantike u tvojim fantastičnim fotografijama... tvoj dom je naprosto savršena oaza ljepote...mira...
    ...divno sjenilo za lampu...prekrasna ideja i realizacija...lijep pozdrav draga...:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno na divnim riječima,drago mi je da si tako lijepo doživjela ovo sve:)

      Izbriši
  25. meni ovo izgleda fenomenalno!!! nimalo šeprtljavo, nego baš perfektno! hoću i ja!!! :) baš mi je žao što nikada nisam učila šivati... ali, nikad nije kasno! mislim da ću na poduku kod bake...
    svaka čast draga! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo sam ja po pitanju šivenja šeprtljava,ali ok..baš divno ako imaš poduku od bake,..hvala ti najljepše:)

      Izbriši
  26. Jao, kako je kod tebe lepo, belo, prozracno.
    Svaka cast na umecu i stilu.
    Cesto cu ti dolaziti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Senka hvala ti,baš me raduje ako ćeš svraćati, ali i ja ću kod tebe da znaš:)

      Izbriši
  27. Tek sad stizem ostaviti komentar. Spatic (tako tepam spatifilumu) ti je prekrasno procvjetao. Kod mene su tri spatica izbacila po jedan cvijet. Ali i to lijepo izgleda. Sve sto si napila o toj biljci sam vec cula, ali sam cula i da je otrovan pa treba paziti da ga mala djeca ne otrgnu i stave u usta. Kako nemam male djece imam dosta tegli s patifilumom.
    A haljinica za lampu je odlična. Tko bi rekao da ti je to prvi rad.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Goge hvala ti na komentaru,da ovaj cvijet je otrovan poput mnogih,divno mu tepaš spatić,zbilja je pravi ljepotan:)

      Izbriši
  28. Cao Nelyce,

    Moja sestra je odusevljena tvojim blogom,slikama,receptima jednom rijecu tvojim nadahnucem za lijepim,kaze da je ti je svaka slika posebna i da zasluzuje mjesto u mnogim casopisima,veliki pozdrav od mene i moje sekice....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dunja hvala tebi i tvojoj seki puno na lijepim riječima,zbilja znače puno:)velika pusa za obje!

      Izbriši
  29. Nely, bolje da si nemirnog duha - uvijek si nađeš neku novu inspiraciju i za tebe i sve nas oko tebe! Predivno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Majo,trudim se zaista uvijek dati neku novu inspiraciju:)

      Izbriši
  30. Dear Nely, what a feeling in your first photo!!! I love it!♥
    I wish you nice week, my friend!!♥
    Many hugs, Marge

    OdgovoriIzbriši
  31. zanimljiv podatak u vezi cvjetka... moja prijateljica se već duže vrijeme žali kako je njezin cvijet unatoč njezi klonuo i djeluje beživotno. mislim da će ju ova zanimljivost o tomu kako cvijet buja ondje gdje je zračenje obradovati. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo ako ovaj podatak može pomoći prijateljici bit ću sretna,a i ona sama da joj krene cvatnja:)

      Izbriši
  32. Otera me iz vikendice kiša koja je padala 4 dana a onda me sačeka tvoj lepi post, i to još sa mojom omiljenom kombinacijom, zeleno belom!:-))) Abažur je presladak a cvetići tek! Imam jednu malu lampicu, moraću da je presvučem!

    OdgovoriIzbriši
  33. Vesna znala sam da će ti se dopasti kombinacija zeleno-bijela..i kod nas je kiša,ali potrebna je zaista,neka samo pada:)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...