utorak, 13. siječnja 2015.

Detalji jednog danskog stana..


Ovoga puta idemo na sjever,odredište nam je Danska,zapravo za to je zaslužna moja prijateljica Selma koja živi u jednom divnom danskom gradiću,sjetit će je se svi oni koji su vidjeli Selmin dom prije nekoliko godina na mome blogu.
Sada nam se učinilo zanimljivim pokazati vam stan Selmine prijateljice Jeannette,koja itekako gaji ljubav prema  originalnom uređenju stana,ugrađujući u njega puno malih detalja koje ću vam tek dio prenijeti u ovome postu.






Ono što mi se posebno svidjelo u ovome stanu je spoj modernog i starinskog.Naime na sjeveru je vrlo prihvatljivo nabavljati stare komade namještaja za opremanje doma,mogu se naći divni primjerci po vrlo povoljnim cijenama.Tako je bio slučaj i sa ovom starom klupom,te starim tirkiznim ormarom,kojega je napunila kao prava pasionirana ljubiteljica sa originalnim keramičkim posuđem.





Kako nije bilo moguće obuhvatiti slikama baš sve u stanu,i sa ovih nekoliko uhvaćenih detalja može se osjetiti toplina jednoga doma.Sjevernjaci poznati po svome minimalizmu,koji tako savršeno dočarava njihov profinjeni ukus, meni su uvijek moram priznati velika inspiracija.






Broj komentara: 11:

  1. Vidim nesto mi sve poznato :) Divni detalji i divan stan. Obozavam stanove u Danskoj sa velikim prozorima i mjestom za ukrase i cvijece, a posebno mi se svidja to sto je vecina prozora nepokriveno zavjesama. Divan post!

    OdgovoriIzbriši
  2. Crvena komoda i tirkizni ormar- ima li sto lipse?! Jako lijepi stan, detalji savrseni. Uvijek je inspirativno pogledati kako drugi uredjuju svoj dom.

    OdgovoriIzbriši
  3. Divni su svi detalji, vidi se da je stan uredjen sa puno ljubavi i paznje... veoma inspirativno.:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasno si opisala njen stan Nely,ja obozavam njen tirkizni ormar :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Klupa je moj favorit.Nisam ljubitelj prozora bez zavesa,ali mi se dopada što je stan uradjen u vintaz stilu.Hvala Nely:)

    OdgovoriIzbriši
  6. predivno...a pošto ne volim zavjese to mi je prvo palo u oči..puno predivnih detalja, odličnih kombinacija...toplo, toplo,...

    OdgovoriIzbriši
  7. Super mi je ovako virkati u tuđe domove, a tirkizni namještaj je mrak! Volim navečer šetati ulicom pa malo virnuti kroz osvjetljene prozore (zanima me kako su kuće uređene), a u Danskoj se može virkati cijeli dan :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako lijepo, baš volim originalne i lijepe interijere a ovaj je sa svim detaljima upravo takav !

    OdgovoriIzbriši
  9. Pravi dom, pun boja oblika i onih malih stvari što čine dom.

    OdgovoriIzbriši
  10. The best for you...a happy 2015!
    Warm hug,
    Titti

    OdgovoriIzbriši
  11. Your friend's apartment is charming, Nely. I like all the old turquoise pieces. The white chair next to the bookcase looks so comfy. When I see hutches, I like to look at all the tea cups, and this one displays all of her goodies. And the white rug is so pretty. What a charming place, indeed.

    love, ~Sheri

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...