utorak, 3. lipnja 2014.

Osmjeh..


Lipanj je stigao,onako raskošan, sa mirisom na ruže,džem od jagoda i prve trešnje i donijeo mi osmjeh.
Ljeto kuca polako na vrata sa suncem, a sunce grije sve jače..dan je baš za poželjeti ,..negdje sam na kraju vrta skrivena od pogleda ,uz slapove roza ruže koja je sakrila i krov ostave za alat,sakrila ga  svojim divnim morem cvijeta.Šutnja mi tako godi da odmorim misli,dok slušam kako se dvije ptičice gugutanjem došaptavaju na obližnjim granama drveta... uokolo moja mala idila.




Vrt je napokon počeo napredovati,ove godine potpuno ga sama gajim i jako mi je neobično,svaku biljku brižno gledam jer tako je isto svih ovih godina radila i moja mama zajedno sa mnom,tim mi je želja veća da ga održavam u svoj svojoj ljepoti baš kao što ga  je i ona sama održavala,da ga njegujem onako kako bi to i ona radila,..iako su sada prilike drugačije,mama se oporavlja, ali vrt i dalje buja i daje sve od sebe da nam pruži maksimum kao i uvijek.


Vrt na mene djeluje iscjeljujuće, smiruje,daruje,skreće mi misli na lijepo,zove da uživamo..jednostavno svaki puta iznova stavlja osmjeh na lice,kao najbolji prijatelj je, odan vam je a zauzvrat traži tek malo,samo da ga ne zaboravite.






A jagode mirišu,dozrijevaju i zovu na pravljenje džema..





Lipanj miriše na džem od jagoda,svake baš svake godine je tako,obožavam kada iz vrta dođem punih zdjela obranih jagoda i onda nastaje čarolija,taj miris to je ono što je neponovljivo,ulijevam džem u tegle i svu onu sreću koju osjetim radeći ga,a onda jedva čekamo da se ohladi,pa degustacija..iako prijaju i kroasani sa čokoladom,i oni su bili sastavni dio jednog savršenog dana u vrtu..uz veeeeliki osmjeh.





Nadam se da sam i vama uspjela staviti jedan  veliki osmjeh na lice,ako jesam sretna sam..uživajte mi!

31 komentar:

  1. Predivna ti je ova roza ružica! Znaš li možda naziv? I meni su ruže u punom cvatu, baš sam stavila puno slika na moj vrtlarski blog.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Vesna,moram potražiti točan naziv ove ruže,znam da je prekrivačica tla,kupljena je prije nekih deset godina u rasadniku,i jako je zahvalna..javim ti naziv!

      Izbriši
  2. I am totally in love with all the wonderful roses in your garden. I hope the roses will bloom for a long time...it's a gift for your garden.

    Hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  3. Woow your roses is GORGEOUS !!!!! Love so much !!!!!! Enjoy your day !xoxo
    Vicky

    OdgovoriIzbriši
  4. güller harika... bahçe her zamanki gibi muhteşem...Türkiye'den selamlar...

    OdgovoriIzbriši
  5. Kakva ljepota te okružava! I koliko jagoda! Dobro vam obrodile, da možete džem praviti. Krasno je kod vas, meni si ostvarila osmjeh pa i malo radoznalosti za ove kroasante. Domači? Ako su, baš su krasni. Možda jednom izdaš recept :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Koji divni prizori iz tvog vrta mila nely.
    Ja sam ostala bez rijeci i svakako si mi izmamila osmjeh na lice, koji mi je ovih dana prijeko potreban. Uzivaj mila u malim suncanim trenucima, koji postaju sve rjedji u danasnjem vremenu.

    Mnogo toplih pozdrava tebi i tvojoj mami,
    Edina.

    OdgovoriIzbriši
  7. I meni je osmijeh na licu kad vidim tvoj carobni vrt,a nije ni cudno da je caroban kad sve radis s ljubavlju.Predivna ruza,obozavam i jagode i dzem od jagoda.Krosane izgledaju odlicno jos s cokoladom mljac.Hvala na divnom postu i drago mi je sto ti se mama oporavlja,pozdrav cjeloj divnoj obitelji.

    OdgovoriIzbriši
  8. Oh my dear, I'm smiling even with my heart! I can smell your roses and breath the green of your garden, I can hear some bees or flies or butterflies wispering somewhere in your wonderful dreamy garden. Your are so right, a garden helps a lot!
    All the best to you and your mother
    Elisabeth

    OdgovoriIzbriši
  9. Nely,
    You made homemade strawberry jam? I haven't had that in awhile, and I love it! Your pink roses are so beautiful, and I'm glad that your garden brings you nice calming thoughts. That croissant looks delicious, and I wish I had one to go with my coffee right now.

    This is such a lovely post today, Nely. I hope you are enjoying this month of June.

    love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
  10. Esas rosas son preciosas!!!!!! Y las frutillas se ven muy tentadoras.
    Un fuerte abrazo.

    OdgovoriIzbriši
  11. Przori iz vrta fascinatni kao i uvek, džem moj najomiljeniji ali najviše se radujem jer je mama bolje!

    OdgovoriIzbriši
  12. Ooooo.......LOVE IT!!!!!
    Beautiful post Dear Nely ;))))

    Hug Camilla
    XXX

    OdgovoriIzbriši
  13. So beautiful....the garden is really magical!
    Have a great week and take care...
    Love Titti

    OdgovoriIzbriši
  14. En de roze rozen waterval komt zó prachtig uit tegen de blauwige pastelkleur van het schuurtje en laddertje,ook het dakje van houten dakpannen vind ik zo leuk.
    Doen de bloempotjes op stok bij jou ook dienst als oorworm ((Forficula auricularia)huisje, bij mij wel met bosje stro opgevuld ,zeer nuttig beestje in de tuin om luis en ander ongedierte te bestijden.
    Met zo'n romantische tuin zoals bij jou lieve Nely moet het leven wel sprookjesachtig zijn.......met heerlijke croissantjes en zelfbereide aardbeienjam komt er geen einde aan dit heerlijke zomersprookje.
    Geniet er van en van harte beterschap met je Moeder.

    Lieve groet,Ger

    OdgovoriIzbriši
  15. Yes you made my smile with this pictures:) What a beautiful garden you and your mom has made! I love the pictures.
    Hugs from Hjørdis

    OdgovoriIzbriši
  16. S osmijehom na licu potiho odlazim iz tvojeg prekrasnog i bujnog vrta.. vidim da vam je lipanj donio puno zanosnih mirisnica... od cvijeca, (ruze su predivne) povrca do crvenih bobica, marmelade i finih kolacica.. uzitak za okeca i nepca.. bravo Nelyc, topli pozdrav vam leti :))!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Babi uvijek mi je drago kada svratiš baš onako kao da si i sam bila u vrtu..pusa!

      Izbriši
    2. Velika pusa i tebi Nelyco :))!

      Izbriši
  17. Jel znaš koliki mi je osmeh zbog tebe? Ovoliki! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja tebi Gago šaljem zagrljaj ovoliiiiiikiiiiii:)))))))

      Izbriši
  18. koliko ljepote stane u jedan post...? roze ružice su jedne od ajljepših kole sam vidjela, ovako, iznad vratašca, izgledaju kao iz časopisa... nestvarno! vrt je prava divota. pekmez se i ja spremam napraviti i to po prvi puta... nadam se da će biti fini :)
    a reci, je li to salveta ili tkanina s čime su prekrivene teglice? sama si to radila?
    Stela

    OdgovoriIzbriši
  19. Stela hvala ti najljepše..nadam se da će ti pekmezić biti savršen,da ovo na teglicama su salvete,lijepo su se uklopile,i da sama sam to radila samo ih malo oplemenila da izgledaju ljepše u kredencu..veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  20. Kako je sve divno, Nely! Ova ruza penjacica me odusevila. Bas i ja sebi zelim takvu jednu :) I stepenice, bas preslatko.

    OdgovoriIzbriši
  21. Već prva fotka mi je izmamila osmjeh - ruže su ti predivne. Drago mi je da si desert ostavila za kraj, taman da se malo zasladimo finom marmeladicom. Moram priznati da nikad nisam radila ni jela marmeladu od jagoda

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...