petak, 28. lipnja 2013.

Pravi ljetni užitak..desert od malina



Prilično umorno djelujem sama sebi ovih dana.Niz obaveza planiranih i onih koje to nisu ostavljaju mi žudnju za vikendom i odmorom.Moram priznati da sam poželjela vidjeti svoj dom u cijelosti onako kako sam ga navikla prije ovih velikih poslova koji su usljedili u njemu,detaljno sređujem dio po dio,poželjela sam svoj vrt dotjeran nakon što ga je prethodnih dana poharalo jako nevrijeme,i tu sam skupila komadiće i potrudila se da sve izgleda kao da nevremena nije ni bilo..poželjela sam maline i desert i imam ga,a po želji imat ćete ga i vi jer vam pišem recept...





No idemo redom..maline je prvo valjalo otići pobrati,ova šaka nabranih malina slađa je bila od bilo čega, ne znam da li je to uvijek tako kada imate nečega malo,ali svakako željela sam ih iskoristiti najbolje.Na pamet mi padne ovaj desert,onako jako kremast ,brzinski,ne zahtjeva da bude pedantan samo slasno pojeden..pravi ljetni užitak..tako sam ga i nazvala.




Za ovaj desert bit će vam potrebna baza od 150 g suhog keksa po želji,60g prethodno tostiranih lješnjaka ili pekan oraha,2 velike žlice maslaca.
Keks i lješnjake usitnite,prelijte ih otopljenim vrelim maslacem,sve ujednačite žlicom te isipajte na dno posude u kojoj ćete ga poslužiti.Za ovo mogu dobro poslužiti i široke čaše,zdjelice itd..odmah stavite posudu sa podlogom od keksa u hladnjak.Za to vrijeme skuhajte kremu.
450 ml mlijeka
100 g bijele čokolade
1 omot vanilije burbon
2 omota praška pudinga od vanilije
od ukupne količine mlijeka oduzmite mali dio i razmutite pudinge.Stavite u lonac ostatak mlijeka,i na kockice razlomljenu bijelu čokoladu,pustite da se čokolada potpuno otopi,dodajte vanili burbon,zatim zakuhajte pudinge dok se masa ne zgusne.Maknite sa vatre,prekrijte prozirnom folijom,i pustite da se ohladi.
Posebno čvrsto istucite 2,5 dl slatkog vrhnja te mu dodajte dvije žlice šećera u prahu, umiješajte u ohlađenu kuhanu kremu od vanilije.
Prelijte kremom podlogu od keksa,ukrasite sa još 2 dl tučenog slatkog vrhnja,obilno posipajte svježim malinama i ribanom bijelom čokoladom,dobro prohladite i uživajte!


Nekako mislim da zvuči  dobro vikend sa sređenim kutkom doma,dobrim desertom i lijepim vremenom..ovo su za mene pravi, mali ljetni  užici...želim vam ugodan vikend!


51 komentar:

  1. Slike fantasticne kao i obicno....recept.....mmmmm,sad bi mogla pa makar jednu kasiku.....uzivaj u svemu,bas mi prija ovaj tvoj post,tako je vedar i pun boja.....pozdrav ti leti iz kisne Holandije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti dunja,sada bi trebala poslati ti malo toplog vremena,ali i kod nas se sunce skriva..uživaj u vikendu!

      Izbriši
  2. Ona prva fotka je kao iz nekog vrhunskog časopisa o uređenju doma. Uistinu bih, zbog takvih fotki, voljela sve vidjeti u živo samo da mogu vidjeti kao to u cjelini izgleda, jer mora biti uistinu čarobno i jedinstveno.
    Žao mi je što ti je vrt poharalo nevrijeme, nadam se da šteta nije bila velika.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja tako mislim!
      nely, bojim se da će ti netko od nas jednom osvaniti na vratima "evo me, došla sam sve to skupa viditi uživo!"
      moje se maline bore za život, bojim se da im Dalmacija ne odgovara. ili ja.

      Izbriši
    2. Cure hvala vam,ali moram priznati moj dom nije ništa tako posebno,osim što se trudim stvoriti potpuno toplu atmosferu i dati mu originalan pečat,ali ok ako mi osvanete pred vratima,pa naravno da ćemo guštat:)

      Izbriši
    3. Onda mi još samo fali adresa pa ako ikad budem u blizini, eto mene na vratima :D

      Izbriši
    4. Ma nema problema,znaš da može:)

      Izbriši
  3. Das sieht ja sehr lecker aus, liebe Nely. Und wieder so schön fotografiert.
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlican desert ,bas ljetni lagan :) Fotografije predivne kao i uvijek,uzivam uvijek kad posjetim tvoj fantasticni blog :) Zelim vam ljep vikend pozdrav........

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako je ukusan desrt,brzo se napravi,ali i pojede..drago mi je da ti je ugodno svratiti,veliki pozdrav!

      Izbriši
  5. Oh how beautiful this post is Nely!!! I am going to try this dessert the first chance I get, it looks so so good my dear! Your photos are breath-taking!!! I loved seeing your beautiful kitchen in the post before. Such a warm lovely room. I know you must be very happy :)
    sending hugs and love to you...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you so much dear June,this dessert is so delicious,and I am so happy for everything new in my home:)
      Hugs!

      Izbriši
  6. Kad dodjem na tvoj blog,ne bih citala nista koliko su prelepe fotografije.Bas velemajstorski.Sve je belo i roze,prelepo,jasno,mami a onda na kraju u kontrastu Blue... plava pozadina.Ako si to htela da postignes,odusevila si me.Od tebe treba uciti.Puno te pozdravljam:)))p.s.a sad se vracam da procitam recept.:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Cale hvala na ovakvim komplimentima,zbilja mi je drago da tako misliš..puno pozdrava ti šaljem:)

      Izbriši
  7. Maline i bijela cokolada, to se tako dobro slaze. Prekrasne fotografije i ne znam sta bih prvo gledala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Goco u pravu si,odlična kombinacija u desertu..hvala ti!

      Izbriši
  8. It looks delicious Nely and your pictures are really great!

    Wish you a wonderful weekend! Sending hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  9. Mila nely,
    vjerujem ti kada kazes da si zatrpana obavezama... i sama sam takva zadnjih dana... No pravi odmor mi pruza tvoj blog, tako uzivam u svakom detalju tvoga doma i vrta... Ovaj desertic je fantastican, jako volim malinice, pa bi se ovo moglo isprobati ubrzo...
    Hvala ti sto si podijelila recept sa nama...

    Lijep pozdrav ti saljem i zelim divan vikend,
    edina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista onda razumiješ kako obaveze znaju stisnuti..desert ti preporučam,vjerujem da bi ti se svidjeo..hvala tebi na svemu,velika pusa!

      Izbriši
  10. I meni kuća izgleda kao da je pala atomska bomba (dečki su uglavnom bili sami)pa mi ovoga jutra slijedi sređivanje. Iskreno, ne znam otkud bih počela. Ali, znam s čim ću završiti: desertom od maline! Hvala Nely!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas je već danim u kući nered,napokon ga savladavamo:))..drago mi je da ćeš se počastiti desertom.

      Izbriši
  11. Volim maline! to mora kušati ukusna! Nevjerojatno lijepa slika!
    Carmen želi Vam ugodan vikend

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Carmen,nadam se da će se desert svidjeti:)

      Izbriši
  12. Desert izgleda odlicno, jos kada bih znala praviti kolace, odmah bi ga napravila heheh... Jako mi se svidjaju slike, sve izgleda nekako lagano i njezno... :)

    Pozdrav <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno,ovdje ne moraš znati ništa o pravljenju kolača,jednostavno je skroz vjeruj mi..probaj vidjet ćeš!
      Pusa!

      Izbriši
  13. Recept je odličan i obožavam ovakve brze kolače za ljeto, još dobro ohlađen bude kao sladoled. I ja danas odmaram. I to se mora!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U pravo tako kao sladoled bude..odmaraj,znam da si zaslužila!

      Izbriši
  14. Sve je tako romantično... gotovo rajski!

    OdgovoriIzbriši
  15. Tako dugo čekam neki dobar recept s malinama, kliknem ovdje iii...eto ga :) izgleda prefino! Maline su mi zaista najdraže, najfinije, najslađe, najveselije voće :D
    Svakakvih divota se u tvom rajskom vrtu nađe, pravi je užitak gledati slike, a kako je tek uživati u njemu svakodnevno..mogu misliti! :)
    Draga Nely, uživaj u malim i lijepim trenutcima...jer, na kraju krajeva, zbog njih je život lijep!
    Pusa, Dora

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dora draga baš me raduje da ti se sviđa desert,zaista ne traži puno vremena samo uživanja..hvala ti najljepše na lijepim riječima:)

      Izbriši
  16. Nelyce, ovo je baš po mom ukusu...kod nas ih još nema u bašti, ali ih ima da se kupe.Slike su divne.Pozdrav i uživajte.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Zorice drago mi je da ti se sviđa desert..veliki pozdrav!

      Izbriši
  17. Krasan ljetni desert, odlična kombinacija bijele čokse i malina. Ugodan vikend i tebi, uživaj! :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Njam! Obožavam maline i jagode, tako su sočne. Imam nekoliko sadnica malina, stižu ovih dana, ali ih moja ćerka stavlja u zamrzivač, jer tradicionalno, pravimo tortu od njenog voća za njen rođendan.

    Pre nekoliko godina sam išla u berbu malina i posebno su mi se dopale, i ukusom i mirisom, bele maline. Nisam znala da postoje, mislila sam da su to, normalne, crvene maline, ali da nisu sazrele. Smejala sam se kad su mi rekli da su zrele i da i njih treba da berem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ove godine malina je malo,ali su taaako slatke,baš tako hoće..vjerujem da volite tortu od malina za rođendan,baš mi one svečano djeluju na i u kolačima.
      Heheh mi smo iste i ja sam prvi puta mislila da su te žute maline nezrele,ali ipak ukusom su iste kao i crvene..hvala ti Nataša,veliki pozdrav!

      Izbriši
  19. Ohhh looks yummy and beautiful photo's!!!!Have a ncie sunday§
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  20. ljubomorna sam na domaće maline
    kod mene ne uspjevaju

    OdgovoriIzbriši
  21. Kad sam došla sa Kosmaja ništa lepše nego iz jedne lepote u drugu. Moj se vrt jedva, uz mnogo rada, oporavio od velikog grada koji je pretio da ga uništi, tako mogu misliti koliko si se naradila u tvom lepom vrtu.
    Nagradila si vas i nas fantastičnim jednostavnim receptom. Mnogo lepo Nelice!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tamara i ja ih obožavam:)
      Vesna i kod nas je bilo strašnog nevremena,zapravo mi se još vani nije sve oporavilo,drago mi je da ti se sviđa recept:)

      Izbriši
  22. Kao i uvijek kod tebe uživam u divnim detaljima kuće i vrta, svaki put mi uljepšaš dan. I desert od malina sigurno uljepšava dan, jako ukusno i osvježavajuće zvuči i izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  23. Woe delicious post!!!
    Have a good week, dear Nely! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala najljepše draga Branka,i ti meni uljepšaš dan svojim riječima:)

      Thanks dear Marcela,
      Besos!

      Izbriši
  24. Nakon opojno mirisne lavande.. prefine crvene damice, tako omiljene Proljetnici mojoj..a desertic, i on primaljiv, poziva na isprobavanje.. kao uvijek lijepo je u raju tvojem.. a sada odmaraj bar malo, zasluzila si, vasa renovirana kuhinja savrseno izgleda.. :))
    Njezni pozdrav..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Anna znam da su miloj Proljetnici one omiljene,eh samo da smo bliže,uživale bi zajedno..veliko hvala na pohvalama..i pusa leti!

      Izbriši
  25. Mila sve divota.desert me je odusevio,odmah sam ga morala prepisati <3 jako mi se svidja!!!!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...