petak, 13. siječnja 2012.

Iz kuhinjice...

Najveći dio vremena provodim upravo u kuhinji,nije to samo potreba i obaveza nego prava ljubav prema kuhanju,koja je kod mene usađena od malena najviše zahvaljujući moj mami vrsnoj kuharici,od koje sam zapravo najviše i naučila o svemu vezanom uz kuhanje...iako što se tiče kuhanja učim i unapređujem se stalno..

ovaj natpis koji mi je izradio suprug govori sam za sebe...inače suprugu mogu zahvaliti što podržava moje ideje kako u smislu uživanja u hrani  koju napravim ,tako i u izradi detalja u kuhinji u kojima  vješto prati ono što zamislim da bismo trebali imati ,kao na primjer stalka za recepte,ne izostavnog kuhinjskog pomagača,ili drvene kutije koja trenutno ima namjenu odlaganja pribora za jelo...


 dodatni motiv zašto kuham sa toliko ljubavi je jer sam okružena i stvarčicama koje su mi  jako drage i onima za koje kuham koji cijene to što radim...svakako kuhinja je kod nas u domu središnje mjesto,mjesto gdje nastaju sve fine delicije,i odakle se širi prava toplina...ona čini srce doma!
i kako i priliči priči iz kuhinje evo i jednog recepta,ovoga puta u pitanju je slano jelo,vrlo jednostavne pripreme,vjerujem da mnogima preostane starog kruha ovo je ujedno i ideja kako ga iskoristi i dobiti zaista jedan preukusan obrok, pod nazivom Fini zapečenac od starog kruha
Potrebni sastojci za ovo jelo su: oko 600g starog kruha,1 žlica ulja,2 žlice kečapa ili pirea od rajčice,4 kom srednje velika šampinjona,100 g suhomesnatog  sitno nasjeckanog(šunka,dimljeni vrat,razne salame),150g gaude ili sira po želji,1 žlica senfa,300 ml mlijeka,3 kom jaja,1 vrhom puna žličica vegete,papar,malo vlasca i 40 g maslaca....
Kruh narezati na šnite zatim na kocke,vatrostalnu zdjelu namazati sa malo ulja i složiti 1/2 količine kruha,poprskati ga sa žlicom ulja i žlicom kečapa,zatim dodati sjeckano suhomesnato,po njemu rasporediti gljive narezane na tanke listiće,preostali kruh,ponovno malo kečapa,i naribani sir.Posebno pjenjačom umutiti jaja i senf,dodati mlijeko,vegetu,začine,i preliti preko složenca,odgore rasporediti na listiće narezan maslac. .Peći na 200C oko 35 min.....dobar tek!

Broj komentara: 37:

  1. Jako lijepo Nelly!!! Vidim , ti i suprug ste pravi tim, mislim da je to i pravi izvor i inspiracija topline tvoga doma.
    Imam i jednog takvog kući,...ali on samo " strepi", ha,ha, kad ja kažem da imam ideju za nešto napraviti. Naša mala interna šala.
    Puno lijepih pozdrava i ideja! Kissy.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti draga Annie,da zaista smo dobro uigran tim,iako i kod nas je bilo strepnje i bude je hahaha,ali ipak nastanu dobre stvari iz tog svega...lijep ti pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Nely, recept zvuči primamljivo, sigurno ću isprobati. I ja volim kuhati, najviše zbog mog dragog koji obožava sve što napravim (osim pašte sa šalšom). Nedavno sam dala namjestiti atlas i bolovi u leđima koje sam imala prije pri kuhanju sada su sve manji (za Božić sam si baš dala oduška i spremila sam brdo hrane). Svjesna sam koliko je domaća priprema hrane važna jer same znamo što stavljamo. Zato samo naprijed kuharice!!!

    I moj muž zna s drvom i rado mi je napravio one stalkiće za božićne boriće s mojih fotografija. Morat ću ga više iskorištavati u tom pogledu, jer ovo što je tvoj napravio je prekrasno! (U nekom časopisima vidjela sam željezne držače za kuharice i dugo sanjam imati slično, ali i ovaj drveni je mrak.)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zapečenac je odličan, a iz svakog detalja kojeg nam pokažeš na blogu izvire tvoja ljubav prema dekoru i tvoja maštovitost. Meni je tako drago što si ti napravila svoj blog i omogućila nam da uživamo u tvojim kreacijama.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tvoji postovi me uvijek oduševe. volim vidjeti detalje nečijeg bloga, a ne slike skinute s interneta. Pokusavala sam "otkriti" kako je napravljen stalak za recepte kako bih mogla dati zadatak svom "najdražem". :)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Jelo izgleda i zvuči odlično.

    Kuhinjica ti je super i baš je odlično kako se ti i tvoj dragi nadopunjujete.

    OdgovoriIzbriši
  7. Draga Nelyce,zapecenac je odlican :)Post ti je divan,krasne stvari ste napravili za kuhinjicu,vas dvoje se bas divno dopunjujete,super mi je natpis :)Veliki pozdrav i tebi i tvom dragom i zelim vam ljep vikend :)

    OdgovoriIzbriši
  8. preslatki detalji iz kuhinje, a recept mi se cini odlican, probat cu sigurno! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala vam najljepše svima na lijepim riječima,zapečenac je definitivno odličan,a drago mi je da su vam se i ovi naši detalji svidjeli,tim više ako djeluju inspirativno kao ideja da si i sami izradite slično..

    OdgovoriIzbriši
  10. ...mila moja,kao prvo pozdravi mi tamo tog tvog slavonca i njegove zlatne ruke....sto oci vide to ruka stvara....tako je kod vas,kao drugo zahvaljujem se oboma na savrsenim idejama jer na osnovu slika vase kuhinje imamo i mi sada predivnu kuhinju i uzivamo u njoj,ljubim vas oboje...pozdrav....

    OdgovoriIzbriši
  11. Jako lijepo je imati podršku u životu i svemu što radimo, jer onda naš rad, osim što ima smisla, ima posebnu vrijednost. Drago mi je da je takva situacija kod tebe, ali bilo bi mi draže da je takva situacija kod mnogih drugih ljudi..
    Hvala ti za ovu prezentaciju vaše kuhinje i onoga što se radi u njoj - na receptu! :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Hala ti dunja moja draga na divnim riječima,prenosim pozdrave tvoje,i drago mi je da je naša kuhinja poslužila kao model za stvaranje tvoje kuhinjice,velika pusa....Rea u pravu si mislim da je to i najvažniji dio svega,ako nema razumijevanja i sloge zaista drugo sve je tako malo vrijedno...veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ....o draga moja mi smo vam neizrecivo zahvalni....pozdrav...

      Izbriši
  13. Kako lijepo, stalak je genijalan, super ste tim:-)
    Hvala na receptu i ja slicno radim od oka:-)

    OdgovoriIzbriši
  14. Svaki put se jako obradujem kad vidim da se feeds crni na imenu tvog bloga:-))) Znam da stiže nešto jako lepo, i dekor i hrana i toplina kojom zračiš, je toliko po mom ukusu da ni jednu tačkicu ni crticu ne bih izmenila. Tvoj blog i par drugih su mi veleki podstrek da pokušam i ja da napravim sopstveni blog. Nisam vešta mnogo u tome ali ću se manuti svog perfekcionizma pa ću valjda nešto uraditi:-)))
    Veliki pozdrav iz Beograda!

    OdgovoriIzbriši
  15. Videla sam jednom fotke tvoje kuhinje na Coolinarici i odusevila se! Prelepo! I ovi mali detalji, jako lepi i jako korisni... Zaista se sjajan tandem! :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Kuhinje su posebno poglavlje svake kuće! Toliko života, toliko priča koje su tamo ispričane!!!

    Tvojim je gostima sigurno prelijepo, uživate zajedno u dobrom ambijentu i ukusnoj hrani!


    radove tvog supruga iznimno cijenim, ne mislim da si imala sreće što si ga pronašla, primjećujem da vi sreću gradite zajedno!!!

    OdgovoriIzbriši
  17. It looks great, Nely!
    happy weekend,
    Ira ♥

    OdgovoriIzbriši
  18. kuhinja je mrak!!! kad ja svom dragom izložim svoje projeke, čovjek se čupa za kosu od muke! :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Mmmmmmmm, ovo izgleda prefino i korisno, starog kruha se uvijek nađe.
    Vidi se koliko uživaš u kuhinji i uređivanju, vidi se to u svakom jelu koje nam pokažeš ... u svakom, i najmanjem, detalju svojeg doma. Pravo je bogatstvo imati oko sebe drage ljude koji to znaju cijeniti.

    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  20. Hvala vam najljepše na divnim komentarima,drago mi je zaista..zahvaljujem i u suprugovo ime,jer bilo bi od mene sebično ne spomenuti i njega jer smo jednako zaslužni za naš mali kreativni dom...veliki vam pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  21. Prekrasna priča iz tvog malog carstva i na kraju priče fini receptić i ukusno jelo, ne može bolje!

    Pusa i ugodan vikend Nely.

    OdgovoriIzbriši
  22. Zbilja prdivni topli detalji.A za muža koji ispunjava ideje i želje...nemam riječi!

    OdgovoriIzbriši
  23. najviše volim kad se sve u kuhinji iskoristi, srećom moji imaju koke pa stari kruh nosim njima ali baš mi je zgodan ovaj kao neki "savory bread puding"!

    OdgovoriIzbriši
  24. Fino jelo iz lijepe, tople kuhinje. Hvala ti što si nam pokazala i ovaj kutak tvoga doma i originalne stvari koje si smjestila u kuhinju. Uz njih je i boravak i rad u kuhinji sigurno još ugodniji. Meni se posebno sviđa kutija za odlaganje pribora !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam najljepše,ovo jelo je zbilja ukusno u svoj svojoj jednostavnosti vrlo ga često radim..drago mi je da su vam se dopali i detalji iz naše kuhinjice,sve vas pozdravljam!

      Izbriši
  25. Krasam ste tandem vas dvoje.. vase zlatne ruke cuda rade.. u kuhinji ljepa prakticna drvena deko.. a zapecenac, volim takvu 'recikliranu' hranu.. hvala hvala Nelyc na ugodnoj setnji tvojim blogom, uzivam, njezni pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  26. kuhinja je srce kuce ako mene pitas!

    OdgovoriIzbriši
  27. Predivni detalji, bravo za supruga koji vjerno ispunjava želje kuharice... a ovaj recept ću svakako iskušati, djeluje mi kao nešto u čemu bi moja djeca jako uživala:))
    I pohvale za prethodni post, nisam stigla komentirati, ali iskreno sam oduševljena:)
    Lijep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  28. Draga Nely, kao i uvijek veseli me svaki tvoj objavljeni post jer znam da će biti opet nešto novo i lijepo. Držać za knjige je jednostavan, lijep i praktičan. I ja imam zamisao za jedan sličan tome, možda malo kitnjastiji s viticama, ali mi je problem gdje u gradu (Osijeku) nabaviti lijepe tanke letvice ???? Sve sam prokrstarila Baumax, Hobby centar, Pevec, pa čak i pilane. Nude mi samo debele daske od kojih ne mogu izraditi zamišljeno. Imaš li neku ideju ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno fashionmagnolia...draga eda toplo ti preporučam ovo jelo,brzinsko je a tako preukusno i hvala i za prethodan post da si ga pogledala,veliki pozdrav...Gordana hvala vam,ovako mi uglavnom do tankih letvica dolazimo na način da kupujemo deblje daščice koje suprug nosi stolaru u susjedstvu da mu reže na tanje letvice,jer za kupiti gotove to je skoro pa ne moguće kod nas..držim fige da se snađete i da napravite jedan krasan stalak...veliki pozdrav!

      Izbriši
  29. Ajme, divni detalji i jako fino, sigurna sam :)

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  30. Kad svratim k tebi uvijek postajem gladna. .ovaj recept moram isprobat. .a detalji u kuhinji su ti predobri. .

    OdgovoriIzbriši
  31. Hvala vam Olija i cleo..recept je za svaku preporuku!

    OdgovoriIzbriši
  32. Malo kasnim u tvoju kuhinju u kojoj se puno toga finog spremalo ...ogladnila sam na ovaj tvoj zapečenac i iako je već kasni sat mogla bih nešto i gricnuti a pri tome misiti da jedem upravo ovo što je na slici :))) Mislim da ti uz dekoraciju i kuhanje ide odlično ali učimo i usavršavamo se cijeli život, pa tako i u kuhanju!
    I zamolila bih ako možeš staviti malko veći font slova komentara jer i uz naočale gotovo ništa ne vidim pročitati :)))
    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Sanja,drago mije da ti se otvara apetit,još da se možeš poslužiti zapravo bilo bi idealno...font slova je mimo moje volje ovako smanjen,trudim se svim silama za sada bezuspješno riješiti taj problem..veliki pozdrav!

      Izbriši
  33. Odličan recept za ostatke starog kruha a kuhinjica s dušom.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...