petak, 22. srpnja 2011.

Nova drvena tacna....

U vrijeme nesnosnih vrućina ja spadam u one ljude kojima  svaka kreativnost prestaje,i jednostavno mi sve ideje nestaju i sve se svodi na klimatizirani prostor i čekanje večeri da malo zahladi...ali moja jača polovina je moja sušta suprotnost,njemu vrućine baš i ne smetaju,a kreativnost mu i u takvim uvjetima kreće bez granica.Tako je prije par dana na 35C u hladu nastala jedna drvena tacna,iz par bezličnih daščica,.iskreirao je originalnu tacnu-nosiljku,koja je ispala i više od očekivanog,..jednostavno savršena..ja sam ipak došla toliko do sebe i obojala ju akrilnom plavkastom i bijelom bojom dajući joj ljetni štih (da se ipak ne kaže da i ja nisam sudjelovala u izradi).

Red je bio novu tacnu i isprobati..kako je napokon zahladilo mogla sam upaliti pećnicu i napraviti predivnu slatku pletenicu sa borovnicama,koju toliko dugo vremena želim probati...pletenica je bila predivna,lijepo sam ju upakovala i na novoj tacni iznjela ju u vrt uz popodnevnu kavicu bila je predobar izbor.

Tako je nova tacna opravdala svoju namjenu, napunjena finim kolačem,čašama,buketićem ružica a i dalje će korisiti pogotovo jer uvijek u vrtu imamo posjetitelja i uvijek su tu fine delicije koje rado jedemo baš u vrtu i bit će služene baš na ovoj tacni...
Tko je zainteresiran recept može pogledati ovdje :   http://www.coolinarika.com/recept/pletenica-s-borovnicama/         ujedno veliko hvala i autorici recepta....

32 komentara:

  1. draga Nely, znaš li što sam se pitala dok sam gledala i čitala ovaj post? da li ti uopće postojiš? ...fotke iz bajke, kolač iz bajke, vrt iz bajke, muž iz bajke, tacna iz bajke... da ne nabrajam dalje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Eto svaka tacna nadje sebi druga.A ova je bas sretna da je nasla bas ovog:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaooooj..hvala najljepše postojim itekako..nije sve tako bajkovito u životu kao na slikama ali trudimo se živjeti skromno i originalno...najljepši pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  4. Uchvatnéééé..vše vypadá tak krásně lákavě dokonalé.
    Přeji krásný víkend.Marťa

    OdgovoriIzbriši
  5. Ma što će mi recept?Hoću tacnu i pletenicu.I kavu naravno!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. I eto kako je potrebno malo da budemo sretni...

    OdgovoriIzbriši
  7. Prelijepo izgleda sve, tacna, pletenica i zamišljam kako i ja sjedim u vrtu (koji nemam) i uživam s tobom. I pomalo ti zavidim, znaš? Moja jača polovica nema ni trunku kreativnosti, kad nešto želim ili trebam, sama sam i stolar i slikar :)))

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala vam puno svima..zaista malo treba da budemo sretni,..draga Dajana divno je i kod tebe vjerujem..evo dijelit ćemo vrt na ovaj način,a tvoj dragi je opet presretan i što si ti tako svestrana i to je više nego divno...puse svima!

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasna tacna. Super je kad imaš taj dar/talent pa od ničega napraviš nešto prekrasno i unikatno.

    Za pletenicu samo riječi pohvale. Obožavam borovnice i idem brzo pogledati recept.

    OdgovoriIzbriši
  10. haha,potpuno se slazem sa prvim komentarom,sve je ovo tako lepo!!!!I ja sam slicna tebi,samo sto moja kreativnost proradi uz klimu,dok moom dragom vrucine prijaju.Kaze da je on rodjen za neko drugo podneblje,za negde gde je uvek toplo:))))

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala vam..ova pletenica je stvarno nešto posebno,podsjeća me na najfiniji božićni stollen,samo u svježe voćnoj verziji,predobra...Jelena znači imamo iste tropske momke..ja sam totalno proljetni tip,tada mi je najugodnije,ljeto jednostavno nije moja opcija...pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  12. Predivna tacna, predivan vrt, a pletenicu neću ni komentirati...evo već sam gladna. Sve mi se kod tebe sviđa...:)))

    OdgovoriIzbriši
  13. Tako mastovito i slatko...hvala ti sto i mi zajedno sa vama, makar ovako virtuelno, mozemo uzivati u vasem vrtu i lepim slicicama...mislim da je ova pletenica posluzena na najlepsi moguci nacin!;)))

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala vam najljepše drage Andrea,mignnone na lijepim riječima...drago mi je ako barem ovako mogu s vama podijeliti dijelić iz moga kutka...pusa!

    OdgovoriIzbriši
  15. E, lepo se vas dvoje dopunjujete:) Lepa vam je ova tacna, a boga mi i pletenica. Mogu misliti kako ste uživali u vrtu gledajući svojih ruku delo dok grickate ovaj divan slatkiš.
    Hvala na divnim momentima koje tvoj fotić zabeleži a deliš ih sa nama:))) Pozdrav vrednom dvojcu:)

    OdgovoriIzbriši
  16. lijepo,country casual style!pOzz!:)

    OdgovoriIzbriši
  17. kako divan rad, svaka čast :) :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Hvala vam najljepše svima,ova pletenica bila je točka na i,predobra..znala sam ja kako ću najbolje upotpuniti tacnu:)

    OdgovoriIzbriši
  19. Ma ljepotice moja draga,ja kada p[osjetim tvoju stranicu,prestanem i da disem!!!
    Tako mi je lijepo gledati fotografije koje mi hrane mozak,bas se lijepo odmorim,a danas tu ima i lijep kolac,pa jos borovnice....:)!!Prelijepo !!!!

    OdgovoriIzbriši
  20. Hvala Mirjana punooo,drago mi je da ste tu i da uživate...najljepši pozdrav vam šaljem:)

    OdgovoriIzbriši
  21. Poslužavnik je izvrstan! Praktičan radi ručke, čini mi se dovoljno velik, pravo muško praktično sagledavanje situacije i potreba, ali bez ženskog završnog dodira ne bi bio tako lijep. Uglavnom, oduševljena sam!

    OdgovoriIzbriši
  22. Tacna je jednostavno fantastična, dizajneru i realizatoru sve pohvale na ideji i izvedbi:))
    Vas dvoje baš zanimljivo funkcionirate u ove vruće sparne dane...

    OdgovoriIzbriši
  23. Hvala vam najljepše,..bolje rečeno netko nekako funkcionira,muški dio radno i kretivno,a ženski se polagano trudi i eto ipak nastaju rezultati...veliki vam pozdrav leti!

    OdgovoriIzbriši
  24. Prekrasno i baš bajkovito ! Tacna , pletenica, ružice, ......, i divno nadopunjavanje vas dvoje !
    Tacna je odlična, čestitke autoru. Ali pletenica me tek osvojila, izvrsna je i divno izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  25. Kod tebe se uvijek osjećam kao da sam uskočila u neki francuski časopis interijera, i nekako mi se čini da sam ti to već jednom napisala, tako da... stvarno je tako! Taca je čarobna, a tek ono na njoj... mmmmm... gladna sam! :))

    OdgovoriIzbriši
  26. Hvala vam puno Branka,Lilly...pletenica je posebna priča,jednostavno prekrasna..hvala vam na divnim komplimentima,jako me usrećuju...veliki vam pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  27. tvoje slike me uvijek obore s nogu, tako su bajkovite!!

    OdgovoriIzbriši
  28. Pozdrav
    opet upadam s komentrarom... pardon...

    Nedavno sam promijenila ime i url bloga do-vina.blogspot. com u

    http://unique-hrebina.blogspot.com/

    Javilo mi se nekoliko ljudi i reklo da od kada sam to napravila na nadzornoj ploči više ne
    vide obavijesti o mojim novim objavama.
    Tražila sam odgovor i pronašla odgovor.
    Molila bih Vas da ukoliko i dalje želite čitati što ja napišem odete na moj blog,
    prestanete me pratiti i tada ponovno postanete moj pratitelj.
    Nadam se da će tada sve biti u redu.
    Slobodno javite ako je to uspjelo.

    Lp
    Maja

    OdgovoriIzbriši
  29. Predivno. I mi sad malo po malo renoviramo naš stan i puno volimo ovaj shaby, country look...Hvala Vam za ideje i prelepe fotografije.
    Pozdrav iz Slovenije,
    C&T

    OdgovoriIzbriši
  30. Nely kad mislim da ne moze bolje da je to vrhunac,ti nesto novo bolje predivno napravis.Svaki put me iznova odusevis <3

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...