ponedjeljak, 20. listopada 2014.

Slatka jesen..uz jednu tortu za kestenoljupce

 

Prilično sam sigurna da moja slatka jesen počinje baš onoga trenutka kada se pojave prvi kesteni.Ti plodovi očaravaju me od djetinjstva,tako savršeni,kuhani,pečeni,kao desert,meni su ono najbolje od jeseni..ovoga puta htjela bih sa vama podijeliti recept za jednu krasnu tortu od kestena,nazvala sam ju "Torta za kestenoljupce" jer osvaja na prvu,kestenoljupcima neće dati mira dok ju ne isprobaju...a možda i onima koji nisu baš ljubitelji kestena.
Klikom na  Torta za kestenoljupce   stižete do samog recepta.



Ugoditi sebi na najrazličitije načine to je ono što bih vam poželjela.Ponekad mi je za to dovoljno kada mi dom zamiriše nekim finim jelom,premetnuti par detalja i napraviti osvježeni stari-novi ambijent,izraditi dekoraciju ili jednostavno znati uživati u sitnici koju nosi novi dan.






Ponekad život ima svrhu golog životarenja,ponekad nam daruje čini se puno manje nego smo očekivali od njega,ali  ne treba očajavati,u prilog tome dodajte mu malo boje,malo sitnih radosti i puno dobrih nadanja i  trebalo bi biti bolje..tako barem kažu..osmjeh na lice,kesten tortu na nepce i uživajte mi..
Šćućurena pod dekicom volim jesenje večeri,tada smišljam što vam pisati i slikati za sljedeći post..nadam se nešto zanimljivo..do tada budite mi dobro!






četvrtak, 9. listopada 2014.

Jedna mala jesenja romantika..





Stol je postavljen u vrtu,kolači, čaj,svježe jesenske ruže u tozni za čaj ,hortenzije uokolo..i sve mi nekako neobično jer listopad je a jutro se zlati toplinom,zrak mi miriše na bablje ljeto, tako dobar trenutak,onaj u kome bi ste poželjeli provesti cijeli dan,ne žaleći niti za jednom svojom mišlju koju ste prepustili da luta negdje daleko..








Onaj nepopravljivi romantičar u meni  raduje se ovakvim danima,dodaje detalje,čini baš onako kako je potrebno da stvori malu jesenju romantiku u vrtu koji će za koji tjedan opustjeti pred poznijom jeseni..ali treba uživati u trenutku,baš ovom i ovakvom,kada pogledaš  uspjeti  vidjeti  samo sunce i osjetiti njegovu toplinu,znati voljeti jesen,sebe i još toliko toga,znati biti sretan i kada je u duši drugačije.






Prepuštam vas maloj jesenjoj romantici.. možda baš ovakvoj kakvu sam vam se trudila pokazati iz svoje perspektive, možda onoj koju si sam smislite.. ako i niste romantični budite to makar na tren,onako za sebe- Podijeliti šalicu čaja u dvoje je još ljepše, tada tek romantika ima svoju pravu moć ..lijepe,tople jesenske dane pune ljubavi vam želim,uživajte!





nedjelja, 5. listopada 2014.

Romantična jesenska šetnja za jesenski DIY...



Želja mi je povesti vas u jednu romantičnu, jesensku šetnju mojim omiljenim gradskim parkom..blago koje se nađe u prirodi u ovo doba zaista je najljepši dar,a pokazat ću vam kako ga i na najbolji način pretvoriti u ukras doma.


Volim kada se jutrom nađem u parku, pobjegnem na tren iz užurbanosti i dopustim si pogled na park okupan zrakama sunca koje se probijaju kroz krošnje drveća.Uvijek i uvijek iznova baš u tom pogledu osjetim onaj ushit u kome se radujem jeseni i svemu onome što dolazi s njom,plodovi divljeg kestena,lišća u boji,mahovine neke blage zaljubljenosti u prirodu koja je čarobna.


Prilično upijam svaki detalj,nije mi promaknuo niti jedan zanimljiv list za sakupiti,a kamoli divlji kesten,mahovina ili korica drveta..da sve su to detalji koji će biti krasan dekor doma.Za jednu ideju kako ukrasiti staklenu posudu i pretvoriti ju u zanimljiv jesenski svijećnjak biti će vam potrebno nešto sakupljenog lišća  plodova divljeg kestena. Posložite na dno kesten,a okomito uz stjenke posude stavljajte listove,napunite posudu do polovine zatim na kraju dodajte svijeću..poslužit će kao lijep detalj u dugim jesenskim večerima.


Druga ideja je vaza od ukrasne tikvice.Vrh tikvice odrežite nožem,izdubite je i očistite sjemenke.Tikvicu napunite vodom i stavite na ukrasni tanjur,u tikvicu aranžirajte cvijeće,a uokolo na tanjur poslažite ostatak ukrasnih plodova.



Nadam se da će vam ovaj post donijeti inspiraciju za izradom poneke dekoracije,ali prvenstveno želju za šetnjom vašim obližnjim parkom..ne zaboravite uživati u lijepim danima,jesen i priroda oko nas daju novu nijansu života,dopustite jeseni da vam da sve svoje obilje.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...