utorak, 1. srpnja 2014.

Lavanda DIY,ljeto, i ja..



Danima smišljam novi post,a sve me nešto odvlači od njega,prilično sam bez inspiracije.,obaveze guše,vrijeme  leti ,a ljeto je hmm? taman kada pomislim stigli topli dani,kiša zavlada,i sakrije ljeto,a   i odnese mi dobru volju za uzeti fotić i  izaći van,ipak  uhvatim neki sunčan tren,skupim malo volje,lavandu u punom cvatu i eto ga,odlučim vam se na novi post.


U ruci držim buketić ubrane lavande,miriše ludo dok ju stavljam na hrpice,razmišljajući gdje ću je sušiti,htjela bih od nje svašta izraditi i mirisne jastučiće,i ukrasne buketiće i zamirisati šećer,naravno uhvatim li vremena sve ću to. Ipak uhvatim jedan ubrani buketić i nastane slijedeće..

 Ukrasna košarica od lavande..vrlo je jednostavno za izraditi ju.. uberite lavandu sa što dužim stapkama,složite u gust buketić,zatim čvrsto  povežite  lavandu špagom tik ispod cvijeta.Svaku stapku lavande preklopite preko svezane špage da prekrijete cvijet,kada ste ih sve preklopili,ponovno čvrsto povežite,škarama poravnajte stapke i košarica je gotova.Idealan ljetni dekorativni detalj.






 Ljeto je tu, a prvi vedri suncokret  u vrtu želi mu  dobrodošlicu,ja  trčim dalje ,obaveze me stižu ipak...uz mirise lavande  želim vam  puno sunca i vedrine,do sljedećeg posta veliki pozdrav!


Broj komentara: 20:

  1. Stunning, your photos are stunning Nely! The fragrance of your lavander bouquets has arrived here! And what a great color combination, lilac with yellow!
    Olympia

    OdgovoriIzbriši
  2. Gledam tvoju lavandu, pa se setim da je moja još neobrana... višnja isto ;) Krajnje je vreme da prekinem opuštenciju i budem makar malo vredna kao ti... Probaću da napravim ovu kotaricu od lavande :*

    OdgovoriIzbriši
  3. Nely, I can smell your lavender from here. It's so pretty, and when you bunch them like that with a ribbon, it adds a special touch. I love candles in the scent of lavender too. These are such pretty pictures........LOVE your red nail polish.

    Have a happy Tuesday.

    love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
  4. The smell of lavender is fantastic! I am happy to enjoy this wonderful plant in my own garden. It's a lovely DIY, dear Nely.

    Hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  5. Divna kosarica, nikad ne bih pogodila kako se pravi :) Lavanda je uvijek prekrasna, puno je volim. Na moru uzivam razgledajuci standove gdje se prodaje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš danas gledam moju lavandu i pomoslih mogla bih da napravim ove ukrasne korpice za linen closet, ali mi se nije dalo.Ovih dana su ogromne sparine, da nema šanse da se bude napolje a toliko dugo smo čekali ovo leto, kiše naprave ovaj džumbus tako da nije za napolje.
    Divne slike kao i uvek. topli pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  7. Oh, I'm always so very happy with your posts!!! Your lavender is wonderful and your instructions so helpful! I was always wondering how this works!!! Now I know!
    All my best and a wonderful time
    Elisabeth

    OdgovoriIzbriši
  8. Zelim ti lepu celuuu sedmicu i hvala na uvek divnim i inspirativnim fotkicama.:)))

    OdgovoriIzbriši
  9. Hej Nelice i moj se suncokret spremao da cveta, nadam se da ga je kiša zalivala i da se raspukao. Lavandu ću da berem, možda ispletem ... valjda :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. Setih se i Tadejine lepote, možda će te zanimati :-)
    http://doubletkitchen.blogspot.com/2012/07/kako-uplesti-lavandu-ili-rekapitulacija.html

    OdgovoriIzbriši
  11. Lavanda je divna, bar da mirisom odputujemo na more.

    OdgovoriIzbriši
  12. To mi je omiljeni suvenir sa Hvara :)
    Divne fotke!

    OdgovoriIzbriši
  13. Lavanda mi miriše do ovdje, slike osvajaju ! Iako pravo ljeto nikako da dođe kroz tvoje slike je na trenutak stiglo, nadam se da ćeš uskoro uživati u lijepim toplim danima i uspjeti napraviti sve što želiš od omiljene lavande !

    OdgovoriIzbriši
  14. Divna mi je ova fotka s morskom zvijezdom, prava ljetna - savršena! Ovi kišni dani su super za vrt barem što se tiče zalijevanja, a s druge strane strahujem da se povrće ne "razboli" u ovim vremenskim uvjetima

    OdgovoriIzbriši
  15. Beautiful post and lovely lanvendula!
    Love,
    Titti

    OdgovoriIzbriši
  16. Miris i dašak pravog ljeta...jako lijepo...

    OdgovoriIzbriši
  17. Lavande me podsjecaju ljeto volim njihov miris boju. Ljep ljetni post s krasnim fotografijama.Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  18. Svake godine mislim pokupiti lavandu i nikako stići, ove godine su djeca to napravila umjesto mene i stavila je u sol za kupanje. Predivne su ti fotkice!

    OdgovoriIzbriši
  19. Lavanda,moja omiljena imam je u bašti kao ivicu i koristim je za štošta o mirisu i dane pričam.Divne fotke...

    OdgovoriIzbriši
  20. suddenly sun is entering my home too...looking at those pictures and flowers of you...good morning Nely great time at yr side I see !!!!!
    Susanna

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...