srijeda, 11. lipnja 2014.

Ljeto je tu..


Ponekad mi se učini da između objave zadnjeg posta ne protekne tako dugo,ali ipak u nekoliko dana puno toga se promjeni.. promjeni se iz kasnog proljeća i kiše u vrele ljetne dane,pupovi divnih hortenzija sada su punoga cvata i postaju sve ljepše,sve je uokolo razbujano,ali zapravo vrlo  malo  je kod mene trenutka za odmor u zelenilu, jer i komarci otežavaju uživanje ..ipak  nekako u predahu,uspjela sam odvojiti malo vremena za  sjesti u svoj vrt i duboko udahnuti..slatkasti miris lipe osvaja,ljeto je tu.



Sretna sam i to jako kada pogledam u plavu ljepoticu koja mi je ove godine procvala baš iznenađujuće plavo.Moja ljubav prema plavim hortenzijama,to je  stvarno već dobro znana priča,ali voljela bih vam ove godine ispričati priču i o mojim roza,bijelim i tamno crvenim ljepoticama,lijepe su jednako kao i plave,samo uvijek sa zebnjom gledam u nebo u ove lipanjske dane,kada se iz vedra neba zna sručiti jako nevrijeme i samo se nadam da će ih ipak ove godine takvo što poštedjeti...a iz posta u post trudit ću se pokazati vam hortenzije u naljepšem svjetlu.



Jedno pitanje..da li ste za kolač sa malinama?..,jednostavan,brzinski a taaaaako ukusan..ako jeste evo pišem receptić mnogima možda dobro znan,a vi po želji kada popusti vrućina probajte!
 


JEDNOSTAVAN KOLAČ SA MALINAMA

3 kom jaja
100 g maslaca
150 g šećera
vanili šećer
200 g brašna
1 dl jogurta
žličica praška za pecivo
200 g malina ili višanja
šećer u prahu za posipati kolač

Pjenasto izmiješati omekšali maslac,šećer,vanili šećer te jedno po jedno jaje,dodati jogurt,i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Izliti u namašćen i brašnom posut kalup promjera 24 cm.Peći na 180C oko 25 min.
Prohlađen kolač posuti sa šećerom u prahu.


I eto to bi bilo to,tanjur sa kolačem u ruke, i guštanje u debelom hladu,moja četveronožna miljenica i ja to znamo..može se tako,što ne!  .. i naravno veliki vam pozdrav do slijedećeg puta..uživajte!





21 komentar:

  1. Yes....the sun is back and that makes us happy :-). Wonderful garden pictures, Nely.

    Sending hugs from Holland,

    Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  2. Nely,
    I love this picture of you just sitting and relaxing in your garden eating your raspberry cake. And it looks so yummy. Your hydrangeas are beautiful. This is a delightful post, Nely. It reminds me of summer time and the fun days ahead.

    Enjoy your day.

    love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepa ti je plava hortenzija, al je mom srcu miliji ovaj mirisni kolač sa malinama... :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Divan kolac sa malinama, meni su ovakve poslastice super za ljetno poslijepodne uz kavu. Divan ti je vrt, uvijek se iznova divim krasnim romanticnim detaljima. I divno mjesto za uzivanje :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Divan, divan post! Pravo ljeto je izgleda stiglo, sudeci po slikama! Uvijek tako inspirativna! A kolac ide na listu, samo sto cu ja s visnjama, idem u berbu za vikend kod Stele pa ce se naci koja i za dzem i za kolac... Ilina

    OdgovoriIzbriši
  6. Your cake looks so delicous... and it looks very nice in your garden!
    Hugs from Barbara

    OdgovoriIzbriši
  7. Vidim uživalo se u prekrasnom vrtu, dobrom društvu i finom kolaču, tak i treba, to ja zovem život! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Good Morning Nely!!! This is a fabulous summer post! I imagine sitting with you on your lovely bench and enjoy all the wonderful things you show us!!! Blue hortensia - she is wonderful - she is like a poem a sweet promise for a long lasting summer!!!
    Have a wonderful an happy time
    Elisabeth

    OdgovoriIzbriši
  9. Nely,
    i ja jako volim hortenzije i imam samo jednu rozu i jednu vrstu bijele koja se nekako muci sa cvatnjom, no vjerujem da ce i to polahko uspjeti. Tvoje su zaista carobne i jedva cekam jos mnogo slicica o njima.
    Uzivaj u svom predivnom vrtu koliko je to moguce.

    Veliki pozdrav ti leti,
    Edina.

    OdgovoriIzbriši
  10. Leto,stvoreno za uživanje.Uživaj u tvom lepom vrtu a mi u divnim fotkama.:))
    p.s.je si li bila do mog bloga da pogledasš sad moje fotke?(dobila tel i fotoaparta:)) ..)
    Pozdrav,
    Cale

    OdgovoriIzbriši
  11. Just adorable photos with summery look nely! Love your shape, so elegant and garden!!!
    A kiss from me, Olympia

    OdgovoriIzbriši
  12. Draga Nely kako ti je ljepo u vrtu ,divan za uzivanje ,hortenzija ti je preljepa ,ja nesto nemam srece sa hortenzijama a ni sama neznam zasto.Kolac odlican ,podsjeca me na bakine kolace :)Veliki ljetni pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  13. Blago tebi, vidi se da uživaš u svom vrtu i treba tako. Moje hortenzije tek sada počinju da rastu, samo jedna a imam ih 6, ima pupoljke ove druge ne. Pozdrav draga Nelyce i prijatan ti kolač.

    OdgovoriIzbriši
  14. Aw,aren´t your pictures just lovely!!!!!!!! So filled with the essence of summer,makes me dream on a rainy day!
    Beautiful!!
    Tove :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Prekrasne fotografije... Ja sam također ljubiteljica hortenzija..po prvi puta sam ih presadila od prijateljice u travnju.. prije nekoliko dana su procvjetale..svijetlo roza..nazire se još puno pupova..ovaj receptić za kolač je idealan, često ga pravim.. u raznim verzijama..nasljedila sam ga od pokojne bake..uživam svaki puta čitajući tvoj blog..u očekivanju novoga lijep pozdrav ;)

    OdgovoriIzbriši
  16. Kod tebe je baš leto. Kod nas počinje da cveta, ali kiša nam ne da mira. Ja gledam svoje krinove. Tako su lepi, ali bi bili još lepši kad bi imalo sunca.

    Bašta ti je prelepa, kao i uvek i vidim da uživaš. Ja ti želim da lepo vreme potraje naročito zbog te haljine koju nosiš, koja mi se, takođe, sviđa.

    OdgovoriIzbriši
  17. Ovo je najlepši deo leta, jeste toplo ali još uvek je sve zeleno i lepo. Moje omiljene hortenzije su eksplodirale pa čak i jedna bela kod mene. Uživala sam tri dana a onda je dunuo vetar kao lud a njihove tanane grančice opterećene cvetovima polegoše. Sve jedno bile su jako lepe. Moram da pronađem šta im je te su grančice tako slabe, tanjušne a listovi deluju žutikasto i bolesno mada nema nikakve napasti. Nešto joj fali ali šta?

    OdgovoriIzbriši
  18. Ljubav Nely,
    Volim svoj ​​vrt, svoje slike i atmosferu koju baci svaki put!
    Hvala na receptu!-Izgleda ukusno!
    Imati veliki tjedan! Ljubav,
    Frida

    OdgovoriIzbriši
  19. Jako lijepi post draga Nely, ljeto nam pomalo sramežljivo dolazi i trebamo uživati u svakom tračku sunca i topline. Drago mi je da u svome vrtu uživaš u svakom dragocijenom trenutku, prekrasne su slike, prekrasna je tvoja plava hortensija, a odličan je kolačić kojim si nas počastila ! Veliki pozdrav i poljubac ti šaljem !

    OdgovoriIzbriši
  20. Uzivam u tvom vrtu i hortenzijama. I za moju dusu tu mjesta ima. Preslatka haljinica, a kolac bas mami.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...