nedjelja, 2. veljače 2014.

Kada posložim misli na svoje mjesto..



Nekada trebam posve malo za posložiti svoje misli na svoje mjesto..posložiti si misli,čini se nemoguće poslije svega što mi je bilo na pameti posljednjih mjeseci,brdo emocija koje blokiraju,negativnog,strepnje i osjećaja bespomoćnosti..ipak nije sve idealno ni sada,osjećam još grč,,ali ruku na srce  ide na bolje čini se.,čim osjetim samo malo ugode uokolo sebe,pogledam plavu presličicu koja je procvala baš sada kao da je znala da mi treba plave ljepote,prolistam par listova sa dobrim idejama,zavaljena u fotelju  smišljam svoj bijeg ..misli se slažu same od sebe..odmaram u pravom smislu te riječi.



 Zbilja volim ukrasti za sebe ovaj trenutak kada mi je tako slatko pobjeći na jedno popodne od svega,pobjeći a da se zapravo nigdje ne pomaknem,...smislila sam bijeg koji ne traži puno,a toliko puno daje..misli ovaj puta bojim u plavo,protkane nadom da će mi  neke moje male želje biti ispunjene,želje koje samo ja znam i osjetim koliko su  mi ostvarive i zapravo velike.




Vjerujem da svatko od nas ima neki svoj način kako posložiti svoje misli na svoje mjesto..uz neki svoj mali ritual,ili  uz posve neki običan dan u kome odlučite neka bude baš  poseban ..uz neku dobru misao, ostale misli se slažu pozitivno..,uz neke male ugodne trenutke nekada su dani puno lakši  za prebroditi ih i kažem sama sebi .." ipak lakše dišem i mogu dalje!" ..




34 komentara:

  1. I am so sorry the translator doesn't work anymore, so I can not understand what you are telling me. But your pictures are so wonderful, I enjoy them so much!

    Sending hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  2. Nel, sam pogled na ovaj čajnik sa malenim plavim cvetićima je terapija za dušu... i misli se slažu na svoje mesto same od sebe! :*

    OdgovoriIzbriši
  3. Loove the soft blue color in your home-looks spring !!! Have a nice Sunday!
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  4. Divan kutak za odmor, bijeg i razmisljanje. Predivni detalji, Nely, sa toliko maste i stila. Bas prekrasno.

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako dobro znam kako je ponekad teško posložiti svoje misli i usmjeriti ih na pozitivne stvari, ali kad to uspijem onda sam "na konju", tada je sve lakše i čini se da me ništa ne može obeshrabriti na mom životnom putu! Ja često bježim u "svoj svijet" u kojem nalazim mir i skupljam snagu za novi dan. Neki puta mi je očajnički potrebna podrška neke bliske osobe, ali kad ona izostane, onda se osjećam kao da sam sama na svijetu...uf...teška tema...radije ću pohvaliti tvoje fotografije koje su, kao što reče Gaga, terapija za dušu i čini mi se da i ti u malim stvarima nalaziš potreban optimizam!
    Lp :*

    OdgovoriIzbriši
  6. Wunderschön hast du diesen Hauch von Frühling eingefangen, liebe Nely
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  7. Draga moja, zelim da ti se ostvare sve zeljice, zasluzujes to zbog svog velikog srca i neizmerne dobrote... ove fotkice bas odisu nekim mirom i blagoscu, saljem ti poljupce!:)))

    OdgovoriIzbriši
  8. od uvek mislim da je dom ono mesto gde treba da imamo mir,spokoj i mesto koje nas puni snagom i energijom za sve sto je van naseg uticaja.Ti takvu tvrdjavicu imas i sigurna sam da ti samo malo mira treba pa da se ponovo dobro osecas,jos malo ce prolece,i sunce ce sigurno pomoci tvojoj dusi i tvom raspolozenju.Pozdrav draga,budi mi dobro <3

    OdgovoriIzbriši
  9. I find only peace and beauty in your photos dear Nely! If you are having some difficult days, you have chosen the perfect way to overcome them. Surrounding yourself with this beauty will certainly make you happier and feel lighter my dear.
    Amazing photos as always Nely!
    hugs from me...

    OdgovoriIzbriši
  10. Kako je tebi ovo prelepo plavetnilo dalo sreću i snagu da uživaš i kreneš dalje tako je nama priredilo izuzetno zadovoljstvo i uživanje,
    Drži se naša Neli, ljubim te!

    OdgovoriIzbriši
  11. Zaista je lijepo, sjedit doma i misliti neke male sakrivene misli, raditi planove, hvatati ideje...Lijepo je kod tebe, čuvaj svoj dom. Srećno.

    OdgovoriIzbriši
  12. Preljepo draga Nely,ovo plavetnilo je divno ,fotografije ocaravajuce ,a kad sam vidjela domacicu odmah sam poslala muza da nam ode kupiti ;) Krasno si sebi sredila taj kutak u kojem nalazis mir,sad ce nam proljece i sunce i odmah ce mi i mi imati vise snage za sve :) Saljem ti veliki pozdrav Cuvaj se

    OdgovoriIzbriši
  13. Svakome je potreban beg o kome pričaš. Neverovatno koliko se snage skupi za tako malo vremena koje smo odvojili za sebe.

    Ranije, dok mi je dete bilo malo, moj ritual je bio da sednem, kad zaspi i pola sata pijem kafu i ćutim. Jednostavno ćutim i tišina me obuzme celu, ne razmišljam, samo gledam u jednu tačku. Neko bi pomislio da sam luda dok ovo čita, ali dobro znamo čemu pričam i kako izgledaju momenti kad se sve svali na tebe, kad si u grču.

    Pogled na nešto plavo, na školjke, takođe me opušta i umiruje, a tvoj kutak je baš po mom ukusu, kao i ovaj keks.

    Moraš sebi dozvoliti takve momente da bi bila spremna da se nosiš sa svim obavezama i onim što te očekuje.

    OdgovoriIzbriši
  14. Lovely pictures <3 Hugs for you!

    OdgovoriIzbriši
  15. Draga Nely, mislim da te u potpunosti razumijem ...I meni su najdraži ovakvi mali ali tako neophodni bijegovi na ono sigurno mjesto koje smiruje i daje energiju za dalje...tvoje je kao i uvijek posebno lijepo... Pozdrav iz zaleđene Slovenije!

    OdgovoriIzbriši
  16. Nely,
    I can't read your sweet words because I still have to work with my new computer so I can use the translation button. I will let you know when it is working for me. I love the silver tea pot, and how clever to put flowers in it. The rose bowl is so pretty. Can I have a cookie to go with my tea? They look so good.

    Have a happy week.

    Love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
  17. Красиво и толкова уютно! Едни от любимите ми пролетни цветя! Ах, нямам търпение да дойде пролетта!
    Поздрави!

    OdgovoriIzbriši
  18. Domaćica i časopisi mogu na trenutak odagnati crne misli, ali smo zapravo mi ti koji im uistinu možemo (a i moramo) stati na kraj. Šaljem ti virtualni zagrljaj!
    Plavi detalji su fantastično osvježenje prostora i nekako mi nagovještaju lijepo vrijeme koje dolazi.

    OdgovoriIzbriši
  19. Da, svatko od nas ima potrebu da pobjegne i da bude sam sa sobom i svojim mislima. Draga Nely, zelim ti svako dobro i ispunjene svih zelja :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Mila nely, koji predivan post, predivne fotografije i caroban tekst... Ja sam ponovno uzivala u svakoj rijeci, recenici i slicici... Nadam se da ce tvoji, vasi problemi da postaju svakim danom sve manji, dok im se svaki trag ne izbrise... Mila moja priredi sebi cesce ovako divne momente za opustanje i uzivanje i vjeruj da ce sve ispasti dobro...

    Ugodnu sedmicu ti zelim,
    Edina.

    OdgovoriIzbriši
  21. Divne slike i drago mi je dfa možeš da se opustiš, ako ništa, bar na nekoliko trenutaka.
    Ja najbolje "sređujem" svoje misli kad odem u šetnju,tih sat vremena je vreme samo za mene,kad ne mislim ni na šta drugo. Pozdrav draga Nely i zagrljaj za tebe.

    OdgovoriIzbriši
  22. Slike su ti magazinske, prekrasne. Točno je to što kažeš, ako sami sebi ne pomognemo niko nam neće. Zato...thin pink...i osmjeh...

    OdgovoriIzbriši
  23. Prekrasan blog, prekrasne fotografije, prekrasne ideje.. već duže vremena pratim ali sad sam se odvažila da te i javno ishvalim..čuvaj se i sve najbolje ti želim :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Fantastic colours......i love it!! Greetings from Germany...

    OdgovoriIzbriši
  25. Svatko zaslužuje malo vremena samo za sebe. Imam sreće što si mogu priuštiti dovoljno vremena da učinim svaki dan posebnim i malo drugačijim.... uz dobru organizaciju mislim da to može svatko... meni je dovoljno pola sata pijuckati kavicu i surfati netom da se osjećam dobro, a kad malo toplije vrijeme dođe svaku ću slobodnu sekundu provoditi u šetnji. Apsolutno se slažem s tvojom životnom filozofijom, a iz posta u post dokazuješ da je i živiš... sreća je u sitnicama, sreća je u lijepom domu, u šarenom vrtu, u vazi s cvijećem, u čaši vina nakon ručka, kavi s frendicama ili šetnji prirodom.... :)

    OdgovoriIzbriši
  26. Tako i ja sama baš odmaram, zapravo, prelistavam moje vrtlarske knjige i planiram novu vrtlarsku sezonu. Biti će puno posla ovo proljeće jer moram obnoviti gredice.
    Vani baš i nije neko vrijeme za hodanje, magla i vlaga... zato je uz čaj najljepše. Kutak ti je baš lijep.

    OdgovoriIzbriši
  27. Verujem da bi mi u ovom tvom prelepom kutku, uz nežne plave cvetove, jastućiće i keksiće, svaka misao došla na svoje mesto. Pozdrav Nely, divan ti je ovaj post, kao i obično slikice su očaravajuće!

    OdgovoriIzbriši
  28. Light blue and beautiful….
    Love Titti

    OdgovoriIzbriši
  29. Jako lijepo je imati svoj kutak i svoj mali ritual za bijeg , kod tebe je krasno, malo plavetnila, dobar časopis, omiljeni keksić, ......., treba si to priuštiti i barem na nekoliko trenutaka "nestati", tada se i misli lakše slažu. Drago mi je da je sada sve bolje, neka tako ide i dalje ! Veliki pozdrav i poljubac ti šaljem !

    OdgovoriIzbriši
  30. Uzivala sam u odsjaju ovog lijepog opustajuceg i smirujuceg plavetnila.. bravo Nelyc, kod tebe uvijek s dobrom dozom pozitive napunim baterije.. srdacan pozdrav vam leti!

    OdgovoriIzbriši
  31. Hi Nely,
    Tvoj ukras u svijetlo plave je lijepa!
    Volim svijetlo plava!
    Ove boje su uvijek tako svježe. : O)
    Volio bih da imaju lijep vikend i puno pozdrava Kerstin

    OdgovoriIzbriši
  32. Ja sam se opustila i posložila svoje misli u šetnji do naše plaže u Peroju, more nije bilo plavo, ali je zato bilo sinje, baš kao i pjesma. Pozdrav i sve pohvale na blogu. Loredana.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...