nedjelja, 14. travnja 2013.

Pričajmo o proljeću...


Uz slike iz vrta koje vam danas donosim zaista možemo pričati o proljeću,i to napokon onom pravom,toplom,rascvjetanom proljeću koje smo svi tako dugo priželjkivali.

Moram priznati odužio mi se dio između dva posta,ali za to je krivo lijepo vrijeme i sve druge obaveze, posebno one koje su me svaki slobodan trenutak vukle van u vrt.Napokon nakon kiše došlo je sunce,a sa  suncem uslijedili su poslovi u vrtu,naravno puno ih je,teški su,i malo je vremena za opuštanje i uživanje,ali ne tužim se,iako sam premorena kada se poslovi završe lijepo je sjesti u jednom kutku vrta,pogledati oko sebe i osjetiti zadovoljstvo.


Zadovoljstvo mi čini sam osjećaj da mi vrt opet postaje drugi dom koji uređujem s ljubavlju baš kao i kutak doma.Tako sam ovih dana krenula sa velikim raščišćavanjem svega onoga što je zima ostavila za sobom na biljkama.Boja u ruke i krenula sam osvježiti sve drvene detalje,dati im malo boje,i vratiti živost.Onako između krupnih radova kao što je priprema i obnavljanje novog travnjaka,prenošenje glomaznih dijelova iz jednog dijela vrta u drugi,pripreme vrta za sadnju povrća,sređivanje cvjetnih gredica,sadnji ruža...našla sam trenutak za shabby kutak..


Malo rosti patine,malo starih detalja,koji cvijet maćuhice,plava presličica u kalju i naravno plavo obojan namještaj to je ono što volim ,ta lagana starina čini moj vrt pomalo nostalgičnim.


i plavi bajk ima svoje plave maćuhice,oživio je i vrt pod plavim presličicama i narcisima,rascvale su grane breskve..oblaci visoko na nebu kruže,vedrina je i sve dobija polako svoj sklad.




I evo znate gdje je Nely..vrt je mjesto gdje sam najradije,vjerujem da ćemo i ovu vrtnu sezonu zajedno uživati u svim njegovim čarima,onim malim detaljima koji unose vedrinu.
Želim vam svima ugodan dan,uživajte u suncu i toplini,i naravno proljeću koje je posvuda oko nas..napokon.



53 komentara:

  1. Razumem te da te vreme sve vise vuce van kuce. Imas predivan kutak i mogu misliti kako ce to sve izgledati kada sve sredis po svojoj volji. Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nale jako me obradovalo što si tu ponovo..ja se nadam da će opet biti divno u vrtu,hvala ti:)

      Izbriši
  2. I like your garden pictures, it looks like spring has made a big start. Here we have sun, we are outside in the garden but it is not very warm.

    Wish you a lovely day! Hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you so much dear Ingrid,yes hier is warm and so sunny days:)

      Izbriši
  3. da, jedva smo svi dočekali sve te blagodati proljeća :) samo neka nam ih ljeto ne otme prerano!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj u pravu si i ja se nadam samo da ljeto ne dođe prerano:)

      Izbriši
  4. Moram priznati kada sam jutros svratila na tvoj blog i vidjela da nema nista novog od zadnjeg posjeta, odmah sam znala gdje se skrivas... naravno u svom vrtu radeci sve ono sto volis i uzivajuci u zracima sunca, onim zracima na koje smo tako dugo cekali.... predivni vrtni detalji, predivne slicice i post mila moja nely... uzivala sam u svakoj sitnici i svakom cjveticu....
    Lijep suncan pozdrav ti saljem....
    edina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehe evo znaš gdje sam,posla je kao u priči i zaista mi puno vremena vrt odnese..hvala tebi puno,velika pusa!

      Izbriši
  5. Oh dearest Nely, these photos from your garden make my heart sing this morning. I love what you said about after all your hard work it is nice to sit and take in all the beauty of your efforts. I do the same thing :)
    The garden for me is a place to think and solve all my problems.
    sending hugs..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thenks my dear June..yes the garden is a place to think and solve all problems..so nice:)

      Izbriši
  6. Konačno proljeće! :) Prekrasne fotke iz tvog vrtnog carstva. Lp :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Konačno proljeće zbilja je već bilo vrijeme!

      Izbriši
  7. Kod tebe je pravo proljece stiglo. Mogu misliti kako uzivas u svom vrtu, prepuna ideja kako da ga sredis ove godine. Zanimljivo je sve to pratiti, a mene puno inspirises svojim idejama za vrt. Samo jos da dodje proljece :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Goco je krenulo je cvjetno,toplo,divno..baš je odmah drugačije,nadam se i kod tebe će proljeće uskoro krenuti onako u pravom smislu:)

      Izbriši
  8. Hi Nely - your blue bycicle is so cute ! Will paint my old military swiss bycicle next weekend and put some flowers on it, like you ;-) Have a wonderful new week, hug, Barbara

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Woow so great for old military swiss bycicle;)

      Izbriši
  9. Oh, liebe Nely, das erste Foto würd ich gern mitnehmen, soooo bezaubernd!
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  10. Love your garden and your images!!
    hugs from Chile

    OdgovoriIzbriši
  11. Sviđa mi se slike! oni su tako sladak! Puno ljubavi, Carmen

    OdgovoriIzbriši
  12. Draga Nely kakve krasne slike iz tvog vrta,prekrasno cvijece ,kod vas proljece,predivno :) Kod nas je jos hladno nemogu docekati kad ce malo ugrijati da i ja krenem da sredjujem svoj mali vrt.Veliki pozdrav,jedva cekam sljedeci post iz tvog krasnog vrta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Selmice krenut će uskoro i kod vas toplina,onda će te uživati istinski vani..lijep ti pozdrav!

      Izbriši
  13. Pa, pričajmo, ali mislim da slike govore više nego što bi mi mogli reći. Nekad je zaista teško naći prave reči da se opiše neki osećaj zadovoljstva, jer kroz reči, uvek izgleda sitno, a ustvari, to su krupne stvari. Neke od njih shvatimo kasnije i donose nam pravo, pravcato zadovoljstvo.

    Takođe želim da ti se zahvalim za lepe reči koje si napisala u svom postu u vezi paketa koji sam ti poslala, kao i ostalim blogerima koji su komentarisali. Mnogo je lepo kad te ljudi vole i poštuju, to je sve što mogu da kažem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Nataša još jednom,o tebi svatko tko te zna ima najljepšu riječ,stoga eto i meni je zadovoljstvo da sam to sve mogla samo potvrditi,jer si draga i posebna..i u pravu si neka zadovoljstva čine nam više nego što je opisivo kroz riječi.

      Izbriši
  14. Gledajući ovo vaših ruku delo moja bašta još uvek izgleda ko pustinja:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Polako Vesna,krenut će i kod tebe,dugo je bilo hladnoće,ali biljke i priroda pobrinu se za sve same i brzo se obnove:)

      Izbriši
  15. Ypu have very very beautiful garden and I love very much ♥
    Have a nice week!!!!
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  16. Prekrasne, prekrasne fotke! Vidi se da uživaš u proljeću! Shabby kutak je poseban, kao i ti, obožavam plavu boju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti baš mi je drago da ti se sve svidjelo,pogotovo ovo u plavim nijansama:)

      Izbriši
  17. Draga Nely, nema reči samo gledanje i uživanje. Bila si vredna i vidi se tvoja ogromna ljubav za vrt. Kad budeš ovih dana uživala na suncu u vrtu i pila kaficu pomisli i uživaj i za mene, a ja ću i dalje uživati u tvojim fotografijama tvoje bašte:))Pozdravi ti leteee.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Rado da znaš da hoću uz neku kavicu i kolač pomisliti na tebe..hvala ti najljepše:)

      Izbriši
  18. Let's talk about spring ;)
    Imalo bi se tu o čemu razgovarati, ali ja bi radije u tišini uživala u tvojim prelepim slikama!
    Pozz Nely ....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E Suzyce može i tako,tišina i uživanje..hvala ti,veliki pozdrav!

      Izbriši
  19. Liebe Nelly,
    wunderschöne Fotos!!So schön kann nur der Frühling sein!
    PREKRASNO!!!!!!!!!!!:o)
    Pozdravi
    Frida

    OdgovoriIzbriši
  20. Predivna priča u slikama :) Ja posljednjih dana čim izađem na ulicu, osjetim miris procvjetalih voćki, zumbula, narcisa i ne mogu vjerovati da je proljeće tu :))) Najljepši miris ikad!

    OdgovoriIzbriši
  21. Neki dan sam, žureći se, prolazila kroz park i sjela na klupu 10-tak minuta ispod rascvjetalog ringlova. Jednostavo nisam mogla odoljeti. Zaklanjala me njena raskošna krošnja ali opet s dovoljno zraka sunca koje su se probijale, da me ugriju, da mi daju energiju i toplinu za nastavak dana. Stoga, znam što znači blagodat vrta, zelenila i mirisa. Baš kao i ti i ja sređujem i uživam u svom. Ah, da.... dolaskom sunca - sezona je otvorena.

    OdgovoriIzbriši
  22. Draga Nely, divno izgleda prolece u tvom vrtu!:)))

    OdgovoriIzbriši
  23. Krasan ti je post i potpuno te razumijem da ništa ne stigneš. Ja sam trenutno na čupanju korova i pripremanju zemlje za sadnju lovor višnje. To čupanje korova je nešto tako zamorno ali kad vidiš zemlju nakon toga...osmijeh od uha do uha. Ni ja ne stignem pisati ni slikati ni niš, a vjerojatno će tako biti i do daljnjega. Lijep i sunčan pozdrav s mora...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam svima,zaista treba sada uživati vani koliko god se to može,jer ove boje,mirisi i toplina proljeća su meni nešto posebno.

      Izbriši
  24. Uvijek nađeš pokoji trenutak za neodoljiv kutak ;-)

    vedrina pršti iz ovog posta, prelijepo ti je!

    OdgovoriIzbriši
  25. Uzivala sam u tvojim slikama...kod mene tek su se krokusi rascvetali a za ostalo cu jos da cekam.Pozdrav draga moja Nely.

    OdgovoriIzbriši
  26. Draga Nely svaki put se iznova oduševim tvojim vrtom, prekrasnom cvijeću i svim originalnim i krasnim detaljima. Vidi se da uživaš u svemu tome i drago mi je da nam je konačno došlo divno sunčano proljeće i da možeš sve više vremena provoditi u svom prekrasnom vrtu. Plava stolica mi je jako lijepa, a uočila sam i budilicu kao detalj koji inače nije vrtni, ali mi se ovdje odlično uklopio.

    OdgovoriIzbriši
  27. Konacno da je stiglo toliko ocekivano proljece.. i tvoje vrijedne ruke i ove godine dale vrtnom raju bajkovitu notu.. splet proljetnih boja i plavetnih detalja divno uklopljen.. al' famozni stari biciklin, uvijek prisutan, daje THE touch'.. postao mi nezamisliv dio tvoje vrtne deko..
    Lijepo je Nelycino proljece.. uzitak za okeca svaki kutak vrta!
    Srdacan pozdrav Nely draga..

    OdgovoriIzbriši
  28. Hvala vam..dani su divni,zaista se trudim uživati u vrtu koliko god mogu,mali detalji koje dodajem,poslovi i aktivnost u vrtu stvarno oplemenjuje.

    OdgovoriIzbriši
  29. Kad vidim tvoje fotografije odusevim se.Svaka moze biti razglednica.Svaka cast na kreativnosi u svakom pogledu.A kad mi neko kao ti da pohvalu za nesto sto sam radila bas mi godi.Veliki pozdrav draga.Ja jos uvek sredjujem kuci i dvoriste jer smo imali velike radove i radujem se da Vam sve to pokazem.:))

    OdgovoriIzbriši
  30. Hvala ti draga Cale,baš me raduje da si vrijedna i samo tako nastavi,divno je sve što radiš..veliki pozdrav i tebi:)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...