četvrtak, 4. travnja 2013.

Dobro došao travanj...


Ne mogu opisati koliko sam poželjela sunca,i svoga vrta..jutro nije odavalo dojam sunčanog dana,tmurno,hladnjikavo i resko ..ali ipak sunce se probilo kroz oblake i napokon.. divan dan,!
Odmah sam  pohitala u vrt,uhvatila se fotića  u želji za prenijeti vam barem djelić onoga što se naziva proljećem u vrtu .





divlji zumbuli i rani tulipani,narcisi i procvale grane kajsija,prvi pupovi na grmovima,atmosfera koja otklanja i najveće neraspoloženje.Polako se sve pokreće,sunce je zubato,ali ipak daje pravi dojam,biljke mu se raduju.


Travanj je za mene onaj čarobni mjesec,u kojem istinski uživam u prirodi,kada se sve toliko brzo mijenja,od jutra do večeri,od noći do novog dana.Voćke i njihovi slatkasti cvjetovi,trava koja buja i ozelenjava,krošnje koje lagano dobijaju zelene oblike,živahni insekti  i oblaci koji igraju svoju igru sa malo kiše,malo sunca..sve je u vrtu tada posebno lijepo.


Naravno lijepo vrijeme ne mogu a da ne iskoristim za složiti koju dekoraciju,stari sat,skoro ocvali zumbul i stara emajlirana posuda puna procvalih ljubičica detalj su koji privlači pažnju.



A  nadam se da će i privući i ono pravo toplo proljeće,sada  je  krajnje vrijeme proljeću da se pojavi u pravom svjetlu,nadam se da sada stvarno hoće,jer vrt vapi  da ga se njeguje,umoran je i isrcpljen,  sa malo više sunca i par zahvata na njemu bit će opet lijepo.

Nadam se da vam je prijala ova šetnjica,želim vam lijepe dane i šaljem veliki pozdrav!





44 komentara:

  1. Beautiful pictures :-D I miss spring even more when looking at them. We're still covered with snow :-( Have a lovely day :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you Agata...i wish you many suny days:)

      Izbriši
  2. Uživala sam u proljetnoj šetnji. Kod mene je sunce još zubatije i prvo cvijeće tek probija. Jedva čekam da krenu sunčani dani.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas evo danas prvi sunčani,dan nekako sve odmah živne:)

      Izbriši
  3. Eto što je gradska mikroklima... moj vrt na vjetrometini još uvijek izgleda očerupan! Toliko je mokro da ne mogu ništa raditi. Danas sam samo uspjela složiti jednu hrpu komposta od lanjskih ostataka...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je Vesna ipak se osjeti razlika,nadam se da će i kod tebe vrlo brzo sve krenuti:)

      Izbriši
  4. ipak je proljeće tu! Hvala što si nam donijela malo optimizma :-))))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tu je definitivno,u to sam se uvjerila danas u vrtu:)

      Izbriši
  5. I see so many colours in your garden, it looks wonderful. Here we all hope spring will come soon, it's cold for a long time.

    Big hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Yes, this is first suny day in garden,for a long time:)

      Izbriši
  6. Izgleda da je vrt preživeo sneg i grozno vreme. Sad ti izdašno zahvaljuje na brizi. Kako sam bila glupa što juče nisam kupila od jednog deke na pijaci ljubičice, pomislila sam sad cvetaju i kraj... Treba imati tvoje oko i ideje pa se u momentu setiti i uglaviti detalj na pravo mesto!

    OdgovoriIzbriši
  7. Znaš Vesna da je uspijeo,ali vide se posljedice ovoga groznog vremena..e da si ti meni bliže ne bi razmišljala ti o cvijeću,uvijek bi ga imala:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Mila nely, drago mi je da vam je konacno sunce provirilo... Kod nas je takodjer bio suncan dan iako suncu ujutro nije bilo ni traga... Hvala ti sto si nas pocastila carobnim slicicama iz svog vrta... Voljela bih da sam i ja mogla provesti dan napolju...
    Veliki pozdrav ti saljem,
    edina.

    OdgovoriIzbriši
  9. Predivne slike Nely, uzivala sam gledajuci ovu divnu prirodu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam,drago mi je da ste uživale..veliki pozdrav!

      Izbriši
  10. Beautiful spring garden-love!!!!This is winter,could and snow :-(

    OdgovoriIzbriši
  11. WOW, prekrasne slike i stvarno se čini da je proljeće napokon siglo...usprkos hladnoći, izgleda da je cvijeće ipak odlučilo da se probije! Jedva čekam još tvojih vrt-slika, da vidim kako se priroda budi! :) Ilina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thanks..nadam se da će sada stvarno već jednom krenuti ta toplina koju čekamo:)

      Izbriši
  12. Dear Nely - you love nature, that we can see on your beautiful inspiring pictures ! I love it toooo, more, than you can imagine ! Thanks also for your also very lovely comments !!!!
    Have a great rest week, Barbara

    OdgovoriIzbriši
  13. Šetnja je, naravno, prijala. Kod nas je tek danas ogrejalo sunce, ali se primećuje da prija i ljudima i biljkama. Odjednom je sve krenulo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thanks dear Barbara..Iskrice krene i kod nas pa stane,iako svi smo stvarno željni pravog proljeća:)

      Izbriši
  14. Šetnjica mi je itekako prijala :) Kod mene će narcisi tek procvjetati za otprilike tjedan dana...svaki dan gledam da li je ovaj novi snijeg naštetio pupovima hortenzija...Uglavnom, još koji kišni dan ću preživiti ali onda stvarno je red da se pojavi i sunce...jedva čekam još inspiracije sa tvog vrta...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jagoda hvala ti,i kod nas je ovo proljeće nevjerovatno sa zakašnjenjem..sve inspiracije moja čekaju samo da grane sunce:)

      Izbriši
  15. Ich beneide Dich ein wenig um jede dieser Blüten ... wundervolles Frühjahr!
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  16. I loved this beautiful walk with you Nely. I love April for the same reasons you do my sweet friend! I love watching everything unfold and the grass put on it's lovely green dresses.
    Thank you so much for your sweet comment. I love it when you come by for a visit.
    many hugs to you...

    OdgovoriIzbriši
  17. Draga Nely, kako je lepo u tvom vrtu, mislim da i prolece jedva ceka da zablista u punom sjaju, veliki pozdrav ti leti!:)))

    OdgovoriIzbriši
  18. Vrt ti je prekrasan. Kod mene je sve stalo nakon ovog zadnjeg snijega. Nadam se da će idući tjedan i moj izgledati približno isto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mignonne nadam se da će brzo zablistati,mi ga jedva čekamo..hvala ti:)

      Hvala ti Good,nekako se sve vani od biljaka bori sa hladnoćom,bit će sigurno i kod tebe lijepo ubrzo:)

      Izbriši
  19. jako lijepo dočarana šetnja kroz vrt. kod nas od jutra pada kiša. :(

    OdgovoriIzbriši
  20. Kod nas je jos daleko proljece cini mi se kad vidim ove tvoje slike. Zelim ti lijep i suncan vikend.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Goge kod nas dan lijep,pa dan siv,i tako redom:)
      Goco stići će ubrzo i kod vas proljeće:)

      Izbriši
  21. Hvala na ovako ugodnoj jutarnjoj setnjici tvojim vrtom.. taj meni omiljeni kutak, i ovog puta me osvojio svojom jednostavnom skladnoscu.. osjecaj smirenosti opustenosti.. udahnuti miris njeznih ljubicica.. sjesti na klupu i uzeti u ruke ovaj strucak zutih narcisa i uz zvuk stare "tik-tak" vurice zaboraviti na vrijeme koje prolazi..
    I tebi njezni proljetni pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anna drago mi je da si malo odmorila u vrtu,lijepo je čim malo sunca zasja,ali to je tako rijedak slučaj ovoga proljeća..lijep ti pozdrav:)

      Izbriši
  22. Krasna je bila ova šetnjica, uživala sam, počela se priroda buditi, polako ali sigurno, nadam se da ova hladnoća neće smetati voćkama...

    OdgovoriIzbriši
  23. Kod vas već sunce!!! Blago vama!!! Kod nas i dalje sivilo:(
    Divne su mi fotke a onakav isti sat sam imala kad sam živela u Borovu:) <3

    OdgovoriIzbriši
  24. Taj tvoj vrt privlači mnogo više od samog proljeća ( koje ruku na srce ove godine jako šteka).Divno je biti u njemu, sad kada se opet sve budi.

    OdgovoriIzbriši
  25. Kod nas je sivo i ružno vreme. Ali čim vidim ove tvoje prelepe fotografije, odmah mi je bolje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam puno,stvarno se trudim ubrzati dolazak proljeća,ali evo hladno je još uvelike,nadam se samo da neće još dugo tako potrajati:)

      Izbriši
  26. nekako nam je sramežljivo ovo proljeće!

    OdgovoriIzbriši
  27. Draga Nelly,
    da li si u vrtu?
    prvo: početak proljeća i odmah plava hortenzija u naslovu - sviđa mi se.
    drugo: odmah sam se prepoznala u tvojoj prvoj rečenici - i ja želim svoj vrt. Sunce = život! Želim zaprljati ruke zemljom, saditi, kopati i gledati kako sve raste i kako se budi.
    treće: pravila sam prilog od celera uz šunku i bilo je izvrsno. Jeli smo i toplo i hladno - jednako je dobro. Hvala za recept još jednom.
    Želim ti ugodan dan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Karmen,jesam u vrtu sam kao da si znala.. malo ljepši dan i odmah se krenulo,zaista smo svi željni malo uživati u svojim vrtovima.
      Drago mi je za ovaj prilog od celera da je prijao,baš si me jako,jako obradovala svojim javljanjem..najljepši pozdrav,i također ugodan dan ti želim!

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...