petak, 4. siječnja 2013.

Privid proljeća..

Sam početak je siječnja,vrijeme pomalo podsjeća na proljetno ako izuzmemo jutra pod injem i sive dane,uskoči opet par dana sa suncem i tako dan za danom..konfuzno poprilično,pitam se gdje se sakrila zima?mislim da će nam odgovor stići kasnije u obliku snijega i hladnoće koje nas zasigurno očekuju.Do tada vrijeme vara i biljke u vrtu koje su podosta živnule.Lukovice su počele kretati,jesenske maćuhice pupaju kao i grmovi hortenzija,bojim se kako će se se sve to dalje odvijati,tek je siječanj.


Nekoliko lukovice mini narcisa koje sam zasadila sredinom jeseni,sada sam unijela u kuću i uz redovno zalijevanje nadam se da će prvi cvijetovi ugledati svjetlo dana za koji tjedan.Istinski ne volim ovaj period kada blagdani prođu,kada se sve nekako ogoli,započinju nove obaveze a zimska monotonija trese li trese,trebam vedrine, boje,malo zelenila i sve je nekako lakše, ove mlade lukovice su forsirane i iako do proljeća ima podosta,prija ovaj privid vjerujte!

Ovo je idealno vrijeme za vrtlare da se prelistaju  vrtlarski časopisi,nalaze nove ideje,pogleda čime se raspolaže...divno je i kada vam dođe u ruke poklon u obliku originalnih vrtlarskih rukavica,i nove lopatice..,što bi jedna moderna vrtlarica mogla više poželjeti od toga,ništa,osim dobru godinu u vrtu.
Do tada ću u svome domu uživati u svakom novom pupu narcisa,pogledavati ptičice koje redovno slijeću na hranilice i željeti da što prije stigne proljeće.


53 komentara:

  1. prekrasne slike kao što sam ja gleda naprijed na proljeće
    ♥doris

    OdgovoriIzbriši
  2. Dear Nely,
    happy new year 2013 and wishing you all the best! Your pics looks so lovely and gives spring feeling.
    xo
    Lucia

    OdgovoriIzbriši
  3. Kod tebe stvarno ima mraza pa bar malo liči na zimu. Ovdje je stvarno kao proljeće. Moje visibabe su već gotovo procvijetale!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem ti Vesna da je kao rano proljeće,baš ludo vrijeme:)

      Izbriši
  4. I ja volim u januaru imati u kuci tako nesto kao napupale narcise ili slicno da podsjeca na proljece ako nista drugoiako do tada ima dosta. I kod nas trenutno dosta dobro vrijeme za zimu, ali ne vjerujem da ce dugo. Krasni detalji na postu, svidja mi se lopatica :) Super je kantica sa narcisima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je najbolji način da požurimo proljeće okružiti se proljetnicama,sva sreća pa ih ima u ovo vrijeme:)sigurno će još biti dobrog snijega..

      Izbriši
  5. Vidim da ti nikada ne miruješ...
    Prekrasne slike, jedva čekam to proljeće više...

    OdgovoriIzbriši
  6. Ma vidiš kakvi smo, par dana sunca i odmah pomislimo da je proljeće. Jedva čekam da pravo proljeće zasja u punom sjaju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno nas zna malo sunca zavarati,a vjerovatno smo svi jako željni proljeća:)

      Izbriši
  7. Cudne zdjęcia!!! idzie wiosna:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Mene sve zabrinjava ovaj privid proljeća, samo čekam hladnoću u veljači :/ Iako, vrijedno je zbog lijepih pogleda na vrt, istina :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isto mislim da će nas opet veljača zaskočiti snijegom:)

      Izbriši
  9. Ceka zima negde iza nekog coska,samo se malo igra i s nama i s prirodom...Divan ti je venac od simsira,bas ovakav,bez dodataka,samo lepi,zeleni listici!
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To si u pravu ljubinka,priroda se vješto igra..drago mi je da voliš šimšire:)

      Izbriši
  10. I love spring and flowers-beautiful photos!!!
    xoxo...by Vicky

    OdgovoriIzbriši
  11. Vreme jeste idealno, prija ovaj privid, kako kažeš ali znamo da to nije dobro. No, šta mi tu možemo, osim da uživamo u onome što nam se nudi.

    Kako će kasnije biti, ne znam, a jedino što me brine je voda, ali uzdam se u prirodu i njenu sposobnost da nam uvek pruži još i da sama, na svoj način, održi ravnotežu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadamo se dobromu,što kažeš priroda se ipak sama pobrine za sve,tako će i sada valda biti:)

      Izbriši
  12. Joj nely, zavidim ti... kako si ti pronasla super nacin da pobjegnes od sive i tmurne svakodnevnice, ti si vec otplovila u proljece...ove slicice i biljkice u tako divne i vjeruj mi samo pogled na njih i na ovo zelenilo mi podize raspolozenje...Hvala ti velika na tome!
    Lijepi ti pozdravi od mene lete!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da sam te malo prebacila u proljetno raspoloženje,i meni je to trebalo nakon ovih sivih dana:)

      Izbriši
  13. Yes, spring is coming and I like that so much ;)!!!

    Happy weekend! Big hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  14. krasne fotografije Nely,divan post,kod tebe pravi dasak proljeca :) I ja cim prodju praznici jedva cekam da se pocne buditi proljece i prvo proljetno cvijece.Pozdrav draga

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je selma da sam uspjela stvoriti makar malo proljetnog privida,iako je zima još uvelike tu:)

      Izbriši
  15. Nelyce tek sada sam pronasla tvoj blog,kao sto sam ti vec nekoliko puta rekla ODUSEVLJENA SAM SA TVOJIM RADOM <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno ,drago mi je da si me našla i još mi je draže da ti se sviđa ovo što radim..veliki pozdrav!

      Izbriši
  16. Divno izgleda naznaka proljeća u tvom domu! Vjenčić od šimšira je kao točka na i teglici s narcisama. Ipak, ja ne bih proljeće bez još jednog velikog snijega, po mogućnosti uskoro! A onda, proljeće čekam te.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom ivanice ne bi bilo loše još jedan snježić,onda proljeće,ali ono pravo,ne ovaj privid:)

      Izbriši
  17. jedva cekam da privid postane stvarnost!!

    OdgovoriIzbriši
  18. Hi dear! So lovely! Love this post! I wish you and all of yours a wonderful New Year, so full of peace, love and countless blessings! Lots of kisses, Marie

    OdgovoriIzbriši
  19. draga Nelly, hvala na posjeti, željama, neka i tebi noćas neka se napuni čokoladicama, poderana čarapica one vještice koja na metli d pruća luta okolo. Da dašak proljeća je tu. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Loredana..nadam se da da hoće stići koja čokoladica:)

      Izbriši
  20. LOVELY...just lovely post!
    Take care!
    Love,
    Titti

    OdgovoriIzbriši
  21. Izgleda da nakon groznice praznika svi jedva čekamo proljeće, ado tada se grijemo uz ove tvoje lijepe fotografije:) Kad si spomenila hortenzije, zanima me da li ih kako zaštitiš od mraza preko zime? Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  22. Jagoda i ja isto mislim da smo svi vrlo brzo zaželjeli pravo proljeće.Hortenzije ne zaštićujem ,veliki su grmovi u zemlji su i tako samo prezime,najopasniji su proljetni mrazevi,koji su prošlo proljeće bili pogubni za mlade pupove.

    OdgovoriIzbriši
  23. Draga Nely kod tebe je uvijek ugodno i ocaravajuce, kao i tvoje fotografije privida proljeca. Sto se mene tice, moze jos sacekati, nekako vrijeme prebrzo prolazi...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Biljo,to si u pravu što se tiče vremena,tako će brzo i proljeće:)

      Izbriši
  24. Gledajuci tvoje predivne slike, vec osecam miris proleca. Volim prolece, to mi je cak sta vise i omiljeno doba godine, kada sve cveta, ptice pevaju i kada nestane ovo zimsko sivilo. P.S.Ljubicica mi je preslatka na tvojoj fotografiji:) Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da sam makar malo stvorila ovaj proljetni privid..hvala ti puno Nataša:)

      Izbriši
  25. Kako su slatke te ptičice! I moje lukovice su prolistale, ali ja još nisam spremna za proljeće ;) Sve ti najbolje u Novoj želim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu zbilja ih ima pun vrt na hranilicama..također sve najljepše i tebi:)

      Izbriši
  26. Slažem se s tobom, privid proljeća je divan ali zima će nam još pokazati svoje čari. Sretna ti 2013-da si realiziraš sve ideje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je i ja si mislim da će nam tek doći prava zima,hvala ti najljepše Suzana također i tebi sve dobro u Novoj!

      Izbriši
  27. Hermosos detalles de jardín, bella entrada! Un abrazo enorme.

    OdgovoriIzbriši
  28. I mene je iznenadilo toplo vrijeme početkom siječnja, vjerujem da je isto tako iznenadilo biljke u vrtu. Jako su mi lijepe tvoje slike, i jedva čekam pravo proljeće da sve procvjeta !

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...