četvrtak, 5. siječnja 2012.

Svježina...

Ovih dana polako skidam ukrase,blagdani lagano ostaju za nama,divno je bilo u ovih mjesec dana u nazad svaki dan nešto dodati od dekoracija,na kraju sve uveličati unošenjem i kićenjem bora i uživati u blagdanskoj atmosferi....

,ali iskreno raduje me i ovaj dio kada promjenim dekor i unesem tako željenu trnuku svježine sa buketićem svježe gipsofile koju tradicionalno kupujem u ovo vrijeme i koja sušena također ima svoju ljepotu,.sa par lukovica zumbula za koje se nadam da će vrlo brzo dati i prve cvjetove kao što je dao i prvi koji je već ocvao u adventno vrijeme ...
jednako svježinu mi daje i bršljan smješten u starinsku posudu za juhu,ne odričem se tih starih komada posuđa,iskorišteni na neuobičajene načine mogu biti baš jedan  zgodan detalj...

ali ipak meni je ovih dana najveće osvježenje bilo u buketiću prvih cica-maca kupljenom na gradskoj tržnici,nevjerovatno sam se obradovala tim nježnim ljepoticama,nekada smo ih nalazili tek u proljeće,a sada očito one su najbolji pokazatelj koliko su se klimatski uvjeti promjenili i ovo proljeće u sred zime donijelo je i njih...
u svakom slučaju čine divan detalj u ambijentu...
I dok blagdani odmiču i novi dekor krasi dom,fino se i posladiti lješnjakovim bombicama,savršeno preukusnom jednostavnom slasticom za koju recept možete naći ovdje

Broj komentara: 27:

  1. Divan post Nely,krasne fotografije,kod vas su bas poranile cica-mace al su krasne,a kuglice su odlicne, zelim ti ljep dan :) Veliki pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. Zaista si i unijela svježinu ovim postom i ne samo to nego i bjelinu. A vidim da je djedica skinuo svoje blagdansko odijelo i objesio ga na bor (na super vješalicu) za slijedeću godinu. Tako slatko Nely. Divim se tvojim idejama.

    OdgovoriIzbriši
  3. Da, i ja to tako doživljavam!!!

    I veseli me pročistiti interijer nakon božićnog blještavila! Kao da napraviš balans u životu.

    Pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Da! Slažem se s tobom i zaista treba promijeniti dekoraciju i unijeti svježinu u svoj dom. Slike si prekrasno napravila.

    OdgovoriIzbriši
  5. ....decembar mjesec,divno,bajno,krasno.
    Ipak vrijeme poslije Bozica i Nove Godine je po meni vrijeme promjena,tezimo ka proljecu i lijepom vremenu....tako je i ovaj tvoj novi post osvjezio i pobudio teznju ka onome sto zeljno iscekujemo,krasno si ovo ukomponovala draga moja,sretno sa novim poduhvatima i kreacijama....

    OdgovoriIzbriši
  6. Predivan post. I sama polako skidam Bozicne ukrase i radujem se postavljanju novih.
    Odlična zdjela za juhu. Nabavila sam stare salice s tim zlatnim motivima.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala vam najljepše,drago mi je da vam se svidjelo ovo svježe izdanje,zaista dobrodošla promjena..a proljeću težimo,sudeći po vremenu kao da smo već u njemu...veliko vam hvala na posjetu!

    OdgovoriIzbriši
  8. Baš sam se vratila iz skupljanja češera i pronašla nekoliko bijelih otpalih grana breze. Sutra skidam božićni dekor i zamijeniti ću ga nekim novim, proljetnim! I kod mene ima cica-maca...
    Vidim da ti zumbuli lijepo rastu. Pozdrav od mene!

    OdgovoriIzbriši
  9. Vi skidate polako Božićno - novogodišnje dekoracije, mi dodajemo još po nešto. Pripreme trpeze i Badnjaka su u toku, spremeju se sitni poklončići za sve ukućane a naročito za prvog mladog čoveka koji na dan Božića dolazi u kuću - položajnika! Različite vere puno sličnih običaja u svim.

    Kod nas nema cica maca, retko ih ima na pijaci i kad im je vreme, tek poneka bakica ih donese:-((( Još uvek imam vaznu u kojoj su stajale skoro čitavu godinu od kad znam za sebe. Isto je i sa smiljem, ali sam zato zasadila u bašti u vikendici tri velika grma pa uz lavandu uživam i berem ga.

    Smeška nam se proleće, sad je malo zahladnelo i to mi odgovara jer je treći dan Božića naša krsna slava Sv. Stevan (prvi arhiđakon), pa mi hladovina na terasi mnogo znači za svu tu hranu:-)))

    Veliki, veliki pozdrav,
    Vesna

    OdgovoriIzbriši
  10. Baš me zanimalo što krije post pod nazivom svježina. Kao i uvijek, odlično pogođen naslov popraćen lijepim fotkama. I odličan desert!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Imam osjećaj da se već i na neki način pripremaš za Uskrs,lijepo.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ceo post me podseca na sveze nedeljno jutro!!Kod mene praznici jos traju,taman da smislim cime cu uneti potrebnu svezinu kada dodje vreme.Cica mace su divne,mama ih kupuje za Uskrs,pa mi sa tvojim zumbulom nagovestavaju prolece a ja se jos nadam snegu:))Pozdravljam te draga moja!

    OdgovoriIzbriši
  13. Baš divno kalipso milina prava kod tebe,ti iz šetnjica sa punim rukama prirodnog dekora....Vesna slažem se s vama divna je ta raznolikost a opet sličnost u mnogo toga,mene su vjerujte iznenadile potpuno cicamace,baš divno da ste ih toliko čuvali,želim vam svako dobro za Božićne praznike!
    Hvala puno What for....Dilajla nasmijala si me,ali vjeruj brzo će i do Uskrsa proći,koliko god se činilo daleko...vliki pozdrav svima!

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala ti Jelenice,divno je što još praznujete,..vjerujem da će i pored ovih cica-maca i zumbula itekako još biti snijega,i ja mu se radujem!

    OdgovoriIzbriši
  15. super mi je ova obješena robica djeda mraza :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Nemam riječi na svu ovu ljepotu i mogu se samo složiti sa svime što su cure rekle prije mene i dodati BRAVO!!!

    OdgovoriIzbriši
  17. cvijeće je predivno, a kolac..mmmmm

    OdgovoriIzbriši
  18. Draga Nelly, dugo nisam posjetila tvoj blog kao ni mnoge druge, a sve zato što u posljednje vrijeme teško idem u korak s vremenom. Znam da kasnim, ali ti ipak želim sve najljepše što se poželjeti može u Novoj godini.
    Ovaj post je prekrasan; zaista odiše svježinom koja me okrepljuje.
    Veliki pozdrav,
    Meda

    OdgovoriIzbriši
  19. Hvala vam najljepše svima...draga MedaM drago mi je kada god svratite,također i vama sve najljepše u Novoj godini i vašoj obitelji,veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  20. Draga moja, tvoj blog uvek inspirise, divnu promenu si napravila i ovaj kutak sa zumbulima koji stidljivo izviruju iz saksija, bio je pravi dasak svezine... saljem ti veliki pozdrav!:)))

    OdgovoriIzbriši
  21. Predivno... Fotke kao da su prolecne! :) Bas sam uzivala...
    Bokal na fotografijama je jako lep. :)
    Vec cica mace?! Vreme je skroz poludelo!

    OdgovoriIzbriši
  22. Hvala ti za ovako skladne i predivne detalje kojima si nas podarila tokom ovih lijepih blagdanskih dana, nekoliko tvojih inspirativnih djela naslo se i kod mene u dekoru.. a cice mace koje obozavam, kod nas osvanule u cvijecarni i brzo nasle i one svoje mjesto na blagdanskom stolu.. njezni skoro proljetni pozdrav primi draga Nelyc :))

    OdgovoriIzbriši
  23. Hvala vam najljepše draga mignonne,...Miki da i ja sam ostala iznenađena njima...vama draga A poseban pozdrav šaljem,drago mi je da su se i kod vas cica mace našle i dobile svoje mjesto,a posebno ako su se ovdje našle i inspiracije za dekor...veliki pozdrav vam leti i od mene!

    OdgovoriIzbriši
  24. Oh my goodness, I just love those little Santa pants. Hope you're having a good weekend :)

    OdgovoriIzbriši
  25. Uvijek uživam u tvojim postovima i divnim originalnim detaljima kojima ukrasiš svoj dom. Jako je sve lijepo, a posebno mi je interesantno kako si iskoristila posudu za juhu, bršljan se u njoj sasvim lijepo smjestio.

    OdgovoriIzbriši
  26. Prekrasno je Nely... Nisam se do jutros mogla uključiti i dabvati komentare... Prekrasno je sve na tvom blogu..Veliki ti pozdrav leti..♥♪♫

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...