subota, 15. listopada 2011.

Kamin ili....

Oduvijek mi je bila želja imati kamin u domu,..kako za pravi kamin nije bilo prioriteta za izradu,pored svih poslova u restauraciji kuće,dugo mi se po glavi vrzmala ideja o imitaciji kamina,zapravo savršenom identičnom detalju,ali bez vatre.
Napokon je došlo i do realizacije te ideje,nije dugo trebalo da shvatimo da ono najpotrebnije za izradu imamo,a to su stare masivne grede,daske i dobra volja..tako je krenula izrada,koja je za nepunih tri dana urodila plodom,kamin-polica je bila gotova.
Ja sam imala nacrt, a moja jača polovica majstorske ruke koje su to sve propratile,više smo nego zadovoljni,kako se dobro uklopio u ambijent,pozadina mu je ciglana od zida i optički dobija na snazi upravo tim detaljem..
Lijep gornji prostor mjesto je za odlaganje mnogih detalja,naravno koji se iz sezone u sezonu mogu na njemu smjenjivati...
Kako je i red da svaki kamin ima i drva tako smo mu donijeli i košaru punu brezovih oblica koje su tu u dekorativne svrhe,naći će se još oko njega koji detalj,ovo je zapravo prvi dekor koji mu je pripao otkako je unešen u dom,mislim da je lijepo uklopljen,zapravo mi smo oduševljeni,sami sebe smo iznenadili ovim našim projektom koji uz malo truda stvarno daje poseban dojam u amabijentu....

Broj komentara: 57:

  1. ...e pa mila moja,san ti se ostvario,predivan san.Divno ste to smislili a jos bolje realizovali,odusevljena sam,bas ima neku posebnu car,romantiku,nostalgiju.Kad nesto zelimo,uz dobar trud i snaznu volju nista nije neostvarivo,ljubi te tvoja Dunja....

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma ja ne mogu vise gledati sve te divote koje vi stvarate! :) Cini mi se da svaki put nadmasite sebe!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. prekrasno ti je ovo! evo mi baš stavili kamin na vikendicu, zbilja je to poseban ugođaj, ali ovo tvoje tako krasno izgleda. svaka čast, baš imate smisla za uređenje!

    OdgovoriIzbriši
  4. ajmeee, ja bih kod tebe na jedan cijeli vikend :) :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala vam puno drago, mi je da vam se sviđa...ovo je riješenje za sada mada ne odustajem ni od pravog kamina...veliki vam pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ajme, kakve divne ideje imate...zaljubila sam se u ovaj kamin na prvi pogled, a tek detalji na polici, super ste sve izveli... i samo da znas da sam sacuvala ovu fotku, mozda ce mi nekada zatrebati inspiracija!;)))kiss

    OdgovoriIzbriši
  7. Super mi se sviđa ova imitacija kamina, odlično se to sve uklopilo. Jako lijepo!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala mignonne drago mi je ako ti bude poslužilo kao inspiracija,to i je poanta svega...hvala ti Rea puno..lijep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasno! Uvijek se iznova divim tvojoj kreativnosti. Ne kaže se uzalud – mašta može svašta.

    OdgovoriIzbriši
  10. Stvarno kao iz bajke, polako stvaram sliku tvoje kuće, i sve mi je ljepše, još sam pod dojmom onog kuta s prozorom;
    svaka čast:)

    OdgovoriIzbriši
  11. I ja sam razmišljala o sličnom rješenju u vikendici, sad sam još bliže odluci da zasučem rukave napravim sličan kutak, zbilja izgleda posebno:))
    A u kompletu sa tvojim stiliziranim detaljima i odličnim fotografijama - fenomenalno!!

    OdgovoriIzbriši
  12. prekrasno, nema teksta, ideja za kopirati i dodati malo svoje osobnosti. Hvala. Uživaj u njemu + jača polovica. Cmok. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
  13. Ovo je nešto najljepše što sam vidjela u uređivanju doma. Prekrasno izvedena ideja i ostvaren san o kaminu! Jako mi se dopada sve ovlaš obojano u bijelo.
    Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala vam najljepše svima,drago mi je zaista ako ovo nekome bude inspiracija jer je vrlo jednostavno napraviti a svakako je detalj u ambijentu vrijedan pažnje....cure velika pusa za sve!

    OdgovoriIzbriši
  15. Preedivno ste to napravili,ma kao i svaki detalj koji s ljubavlju stvarate a ja tako uživam u svemu što vidim kod tebe,da bih sada najradije kao mica prela kod kamina,ali u jednoj velikoj baroknoj shabby foteljici...mjauuuuuuuuuuuuuuuuu::)

    OdgovoriIzbriši
  16. Hvala ti draga Mice,lijepo bi mi se uklopila i ti u cijeli ambijent u toj foteljici..mijauuuu veliki ti pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  17. Nemam riječi...odlično ste odradili ovaj posao i zaista sam opčinjena viđenim kao i svakim detaljem na kaminu, ispod njega i iznad :)))
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  18. Kreativnost i "zlatne" ruke,i sve se moze ostvariti.Divan detalj u tvom domu,verujem da cemo kako se smenjuju sezone videti jos mnogo,mnogo lepih fotografija.Odusevljena sam!

    OdgovoriIzbriši
  19. kamin je moja velika želja, obavezno će se naći u mojoj kući jednog dana!! super vam ovo izgleda!!

    OdgovoriIzbriši
  20. Divna ideja i savršena realizacija. Zaista vrhunski izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  21. I really like your fireplace, Nely!
    many hugs, Ira

    OdgovoriIzbriši
  22. Imam dva kamina u kuci..i ne bih mogla drugacije da zamislim.Nije samo sto se odlicno(i jeftino) grejemo u kuci nego sto i onda kad nisu u upotrebi izgledaju lepo..bas akko si ti sebi docarala;)

    OdgovoriIzbriši
  23. Predivan je... kamin je i moja želja, ali također bi se zadovoljila barem "lažnim"... divan ti je dom :)

    OdgovoriIzbriši
  24. I wish I could read your post but, for some reason, I can't get the page to translate. Your photos look wonderful. I love the logs in the basket :)

    OdgovoriIzbriši
  25. Predivno ste izradili kamin,a i detalji su mrak..uglavnom kad gledam kako s ljubavlju preuređujete kuću i stvarate ove ljepote , poželim promjeniti muža jer on meni ništa neda dirati,pogotovo namještaj. .možda jednom promjeni mišljenje. .pozz. .

    OdgovoriIzbriši
  26. Hvala vam puno svima drago mi je da vam se svidjeo naš "kamin"...veliki vam pozdrav svima leti:)Tnx Ira and Tricia..kiss!

    OdgovoriIzbriši
  27. Divno, diiiiivno! I ideja i izvedba su za 10. Prekrasan kutak doma sa svim tim lijepim detaljima. Moj prijedlog je možda još obojati ove oblice u shabby bijelo, čini mi se da bi to nekako upotpunilo kompoziciju :)

    OdgovoriIzbriši
  28. Obožavam tvoj dom! Nikad u njemu nisam bila, ali kao da jesam.
    Ova ideja ti je fenofenalna, slike prekrasne.
    Divno si sredila kamin-policu, ti i tvoja jača polovica ste pravi tim!
    Prekrasno.

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  29. kamin je odličan. medjutim, mini uvijek zapne za oko sve ono sto dolazi uz "predmet radnja". Tako je se tu mašlo stakleno zvono, romantični svijećnjak i okvir, mijeh (ili kako se vec zove ovo za puhanje). Jako uzivam citajuci tvoje postove i gledajuci prekrasne fotke.

    OdgovoriIzbriši
  30. U stilu moje drage prijateljice,sve sto osmisli i napravi uz pomoc muza,izgleda njezno i romanticno...svida mi se iako nema vatricu,grije nekom toplinom...detaljcici su me odusevili,stakleno zvono,svjecnaci sve sto mirisi na starinu a opet super se uklopilo,posebno ova korpa sa drvima...:)

    OdgovoriIzbriši
  31. O moja Nely,pa dokle ćemo ovako?????Prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
  32. Hvala vam najljepše svima...svakoj od vas posebno zahvaljujem na lijepim riječima,drago mi je ako uspijevam barem na ovaj način povesti vas malo u svoj dom i dati vam poneku ideju..veliki pozdrav za sve!

    OdgovoriIzbriši
  33. Prekrasno, tako elegantno i chic, kao i sve u tvom domu!
    Imam dva kamina, jedan u kući a drugi u vikendici, divno je kad se po zimi svi okupimo kraj njega i pijuckamo toplo vino ili čaj.

    Pusa Nely:)

    OdgovoriIzbriši
  34. Draga moja Nelyce sve nas vise odusevljavate vasim krasnim idejama i realizacijama.Obozavam tvoj dom,krasan je,caroban.Odusevljeno se vracam stalno na tvoje slicice,uzivam citajuci tvoje postove.Kamin vam je krasan i sve na njemu i ispod njega,stvarno neznam sta bih izdvojila sve vam je fantasticno svaki detaljcic .Jedva cekam novi post :) Veliki pozdrav obadvoma ............

    OdgovoriIzbriši
  35. Hvala vam najljepše.. Zondra zaista je to predivan ugođaj,zima,kamin fino vino,čajić i dobro društvo..divno...selmice baš mi je drago da si ponovno tu nakon toliko dugo ..veliko hvala na lijepim riječima ,pusa!

    OdgovoriIzbriši
  36. Odlična ideja i divan detalj ,ma da mi ja samo znati kako ti je to došlo na pamet (genijalno)

    OdgovoriIzbriši
  37. Jučer sam bila kod prijateljice i u predivnom ambijentu sjedile oko kamina.

    Tvoj je kamin savršen, a za posebno tamnih dana mogu i svijeće zamijeniti vatru.

    Budući da živim u stanu, pa nemam potrebe za dodatnim grijanjem, već sam razmišljala o ovakvom mudrpom rješenju, ali čekat će veći stan.

    Za sada uživam u tvom...

    pusa!

    OdgovoriIzbriši
  38. Ajme što je ovo lijepo, to je detalj u engleskim kućama koji mi se oduvijek najviše sviđao. Toliko krasnih detalja koje uvijek znaš savršeno uklopiti u ambijent.

    OdgovoriIzbriši
  39. Savrseno je ispalo! A ako ikad pozelis kamin sa vatricom mozda ce ti biti zanimljivi oni na bio gorivo-bio-etanol (a mozda i ne posto su suvise moderni za stil u kojem je uredjen tvoj dom). Ja ga imam i odusevljena sam!!!

    OdgovoriIzbriši
  40. Hahaha Dilajla kod mene u glavi se stalno vrzmaju neke ideje,evo tako mi je ova slučajno stigla...Ivana i ja sam odmah pomislila na svijeće koje mogu zamjeniti vatricu,mislim da je to najbolja varijanata....Dajo i meni je on oduvijek najviše dopadljiv detalj....fashionmagnol. zašto ne i ta ideja nije loša na bio gorivo...odlično zaista...cure veliko hvala i pozdrav za sve!

    OdgovoriIzbriši
  41. Predivna ideja, a rezultat poslastica za oči.
    Sve čestitke i pohvale i tebi i tvojoj jačoj polovici.

    OdgovoriIzbriši
  42. Odlična ideja, za nadomjestak kamina, nadam se da će ti se želja ostvariti i za pravim! Detalji za pet.!

    OdgovoriIzbriši
  43. Odlična ideja i realizacija....Dopada mi se :)

    OdgovoriIzbriši
  44. Hvala vam najljepše..nadam se i ja da će i onaj pravi kamin biti ostvaren..veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  45. Bravo, bravo, bravo... nisam ni sumnjala da neće ispasti nešto jako lijepo. A biti će i pravi kamin, ni u to ne sumnjam.

    OdgovoriIzbriši
  46. Hvala ti puno draga kalipso:)

    OdgovoriIzbriši
  47. Wow, sieht das toll aus! Mit den schönen alten Steinen im Hintergrund! Einfach zauberhaft!
    Liebsten Gruß
    Sandra

    OdgovoriIzbriši
  48. Zagubio mi se tvoj blog ...toliko su toga lijepog i istinitog rekle blogerke prije mene,ma ja cu samo da zatvorim usta ,cutim i gledam prelijepe stranice..vjeruj mi stvarno se moze dosta stvari nauciti ,posebno ako neko ima volju,prostor kao ti i da zaista voli sve to ..predivno !!!!!

    OdgovoriIzbriši
  49. I really like your fireplace also, Nely!
    Kind regards,

    Beertje Zonn

    OdgovoriIzbriši
  50. Hvala ti najljepše draga Mirjana na uvijek divnim riječima..jako mi je drago to čuti...veliki pozdrav..tnx Beertje hugs!

    OdgovoriIzbriši
  51. Nema te stvarcice da nije na svojem mjestu.. imitacija kamina daje posebnu atmosferu.. bravo, bravo Nelyc sa odusevljenjem se svaki put uvlacim u tvoj Dom .. biz !

    OdgovoriIzbriši
  52. Hvala draga najljepše na uvijek divnim riječima..drago mi je da svratite u moj kutak i uživate..veliki pozdrav leti:)

    OdgovoriIzbriši
  53. Imitace krbu-perfektní!!!Michaela

    OdgovoriIzbriši
  54. I really like reading a post that can make people think.
    Also, thank you for allowing for me to comment!


    My blog post; boiling water

    OdgovoriIzbriši
  55. Does your website have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd
    like to send you an email. I've got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

    My web page ... gartenteich (http://ocomex.ens.uabc.mx/mediawiki/index.php/User:Kandace17)

    OdgovoriIzbriši
  56. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

    OdgovoriIzbriši
  57. Uuuur schön! LG Eveline

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...