četvrtak, 17. veljače 2011.

Malo o ciklamama

Uvijek kada pogledam ciklame jednostavno me zabljesnu svojim gracilnim cvjetovima i doslovno svaki puta raspamete paletama boja u kojima su.Nikada nisam posve sigurna ako sam izabrala roza,ma mogla sam još i bordo, i još ovu ili onu, ali ove godine pao je izbor na bijelu.Inače što se tiče ciklama to je moj najveći cvjetni fijasko,jer ni sa kojim cvijećem nisam imala manje sreće održati ga na životu nego s njima,usprkos pridržavanja svega navedenog:zaljevati u podložak!ne stavljati ju izravno kraj izvora topline,ne prenositi ju s mjesta na mjesto,ali jednostavno....koliko ja njih voljela i pazila one se ne održe.Svaki cvijet ima svoju poruku kod darovanja tako za ciklame kažu da poklonjene simboliziraju odstupanje,uzmak,nadam se samo da neće biti tako i sa ovom mojom ljepoticom,

....

Broj komentara: 10:

  1. jako lijepo, puno ću naučiti od tebe :)

    OdgovoriIzbriši
  2. A,da i fotograf je odradio svoje,Nelice svaka cast!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Na spomen ciklami,uvijek mi na pamet dođu one divlje,iz šume,koje sam obožavala brati kao curica.Ovdje ih,gdje sad živim,nema..na moju žalost.Zato možemo uživati u pitomim i raznim bojama.Ove tvoje su prave ljepotice,nadam se da će ti se održati.:))))))

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasne fotografije,divna ti je ova ciklama :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala vam ...i ja sam obožavatelj tih divljih ciklamica,koje su se nekada prodavale u pušlekima na trgovima,ali sada ih više nema,miris im je stvarno bio poseban...i ja sada uživam samo u ovim hibriddnim,i toplo se nadam da će održati,veliki vam pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  6. Cure drage i mene ste podsjetile na te krasne mirisne sumske cvijetice koje sam voljela brati doma u nasoj obliznjoj sumi.. cesto je puslek zavrsio polozen na grobu mojih milih.. tvojoj ljepotici zelim dugi opstanak.. pozdrav ti leti!

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala draga Ana,one mirisnice su bile ne zamjenjive,a ove hibridne ljepotice pak oku ugodne...ipak užitak su...lijep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  8. a nelyce moja lipa...ja kad pogledam tvoje slije...totalno se raspametim...tako lipo i nježno...hvala ti lipa moja... i ja mislim da ću svašta naučiti od tebe

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...