petak, 11. veljače 2011.

Dobro se dobrim vraća

Zima je vrijeme kada ptičice dolijeću u naše vrtove željne naći svakog zrna koje im je od životne važnosti.Svjesni toga,suprug i ja ih obilato hranimo smjesom sjemenki,loja,orašastih plodova i stvarno je nevjerovatno koliko ih je svakoga dana sve više,i više.Zadovoljstvo mi čini spoznaja da su site,a kada je netko sit tada je i zadovoljan,i baš te zadovoljne ptičice svojim divnim pjevom svaki,ali baš svaki dan obilježe ove sunčane i tople zimske dane,stoga zaista vrijedi ona stara izreka dobro se dobrim vraća,one uživaju u pruženoj hrani,a mi u njihovoj posjeti i pjevu...4 komentara:

 1. Jako lijepo draga :) I mi ostavljamo ptičicama hranu pored kućice koju smo im izradili, baš su lijep prizor, lijepo ih je za gledati ujutro za doručkom, kako s guštom zoblju :)
  volim tvoje sličice

  OdgovoriIzbriši
 2. Jooj,kako su slatki..

  OdgovoriIzbriši
 3. Kako su lijepe pticice u tvojem vrtu.. kroz cijelu zimu idem i ja sa unucicom u obliznji park da hranimo patke i pticice starim kruhom i sjemenjcicama.. i svaki put nas veselo docekaju, a jos veselije nam masuci krilima i cvrkutom zasicene zahvaljuju na nasu radost.. dobro se dobrim vraca i to je dobro uciti od malih nogu zar ne..:))

  OdgovoriIzbriši
 4. * Dobra osoba *

  * Iznad nas,u nama,medju nama i sa vama blagodetnog Boga carstvo je.Planine visoko kvalitetne ispase napasaju sve krajolike zemaljske i nebeske.Ko je taj sto zbunjuje?,satana mu jeste ime,biti ponosan od djavola je.Hrist krvlju otkupio i oprao tvoju dusu jeste,sva prokletstva i grehe,Isus na krstu odnese.Oko srca sada toplo je,i u dusi sada mir je,Gospod s desne strane Boga na nebu je.Ljubav u ljubavi sa ljubavlju jeste,Hrist unutra isceljenje oslobodio je,cista savest glas Boziji je.Duh Sveti (od Boga zavisi kako,kada i gde),posle korisnog,na izgradnju razgovora,ovim recima ohrabruje : “ voli vas Gospod “,i tvome Bogu dobro je.Izmedju ostalog,dobro je Gospodu svome Bogu moliti se i zahvalan biti,Bibliju citati,i u crkvu(u hriscanskoj zajednici biti)ici.Gospod mrzi zlo,Bog vas ljubi,ja vas ljubim i pozdravljam ! Slava Gospodu Isusu ! * U zdravlju neka vam je sve ! *

  OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...