utorak, 14. siječnja 2014.

Šarm siječanjskog proljeća..





Dan kao što je današnji sa suncem,u zraku se osjeti neka čudna toplina,zar siječanj ima tako plavo nebo?..proljetnim šarmom odiše ovaj siječanj ,to je definitivno. Smjestila sam bijelu ružicu kraj prozora,zumbuli tek što su provirili svojim zelenim nosićima, a ja osjetim nešto kao proljetni zanos,ili sam zanesena željom da što prije stigne ono pravo proljeće,ne znam,ali znam sigurno da su ovi topli dani u siječnju donijeli prva razmišljanja o onome pravom proljeću,vrtu, pravoj toplini i leptirićima u trbuhu kada pomislim da sve to nije uopće tako daleko.





Ovih dana godi mi na tren uhvatiti zraka u vrtu,posve je neobično kada sam ugledala već rascvali kukurjek,ili napupalu granu grma mirte,sa svih strana izviruju lukovice,a jesenske maćuhice cvatu baš kao u sred proljeća,ptice imaju svoje rituale dolazeći na hranilice na koje im redovno ostavljamo njihove poslastice..zaista i ovakvo vrijeme ima svoj poseban šarm.









 Htjela sam vam o još nečemu,a to su lukovice zumbula,volite li i h i poželite sami isforsirati njihovu cvatnju u siječnju,možete to i ovako.U jesen kada kupite lukovice,stavite ih ne otpakovane u hladnjak i jednostavno zaboravite na njih kojih mjesec i pol,na taj način simulirat će te im zimu,a nakon toga vremena zasadite ih u malo zemlje,postavite na toplo i svjetlo mjesto i za koje kratko vrijeme ugledat ćete im prve zelene izboje iza kojih se kriju cvjetni pupovi..nije teško zaista,ovakva isforsiranost je tako dekorativna posebno u ovim zimskim mjesecima kada nam zaista zumbul svojim cvijetom i mirisom zna uljepšati dom,ja još uvijek čekam na to sa svojim zumbulima.



Staro porculansko posuđe,ili emajlirani kalup za kuglof,malo drenaže od kamenčića ili glinenih kuglica,malo zemlje i mahovine i proljetni aranžman u sred zime je gotov.




Iako sam u ovu godinu ušla potpuno lišena onih novogodišnjih ishitrenih odluka, tipa moram i trebam,zacrtavanja velikih ciljeva i sa velikim planovima,jedino što želim je i dalje uživati samo u trenutku i da nam se život napokon vrati u neku normalu, to je ono čemu trenutno težim,nadam se da će tako i biti.
Vas sve puno pozdravljam do sljedećeg druženja...udahnite zraka,dajte se pomilovati kojoj zraci sunca i uživajte u šarmu siječanjskog proljeća jer za čas se može okrenuti i stići prava zima.


31 komentar:

  1. Prekrasan detalj zumbuli u porculanskom posudju. I meni su posebno dragi. Podsjecaju na proljece :) I kod nas je blaga zima jos uvijek, trenutno nesto malo hladnije, ali daleko od onoga sto zovemo zima.

    OdgovoriIzbriši
  2. Volim sunčane dane, ali ipak jedva čekam snijeg :) Slikice su ti predivne!

    OdgovoriIzbriši
  3. I like your hyacinth bulbs, it gives me so many spring feelings....I love it.

    Sending hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  4. So ein schöner Post liebe Nely! Ich habe deine Bilder sehr genossen!

    Liebe Grüße und hab es fein - Sylvia

    OdgovoriIzbriši
  5. Dočekali smo i novi post! I kod mene cvate kukurijek i moje vjerne visibabe, koje uvijek, bilo hladno ili toplo, procvatu ovako rano samo na tom mjestu u mom vrtu. Predivne fotke...

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja isto uživam u ovoj neobično toploj zimi i trenutno tvojim prelijepim i inspirativnim fotografijama. Ova plava ograda mi je u svako godišnje doba nevjerojatno lijep detalj! Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  7. Tako ti je lep post... i slike i reči. <3
    I kod mene je proleće u januaru, cvetale visibabe, sa grana bez lišća visi po koja zaostala jabuka, al nema mraza da je "otrese", još ima šipka uz put, crveni se...
    Misliću na tebe kada sledeći put izađem da me "pomiluje zrak sunca" :*

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga Nely, uživala sam u ovom postu kao i uvijek kada navratim kod tebe, divna je ova blaga zima u tvom domu, vrtu i uvijek lijepim i originalnim detaljima. Ipak, ono što želim je da ti se život što prije vrati u normalu kako si i sama poželjela i da uživaš u svakom trenutku ! Veliki pozdrav šaljem !

    OdgovoriIzbriši
  9. Bas sam se obradovala tvom novom postu ,nekako mi ova zima nema cara bez snjega i mrazova,jos se nadam da ce nam makar malo zasnjeziti :)Volim zumbule i sama ih imam cesto u nekoj posudici na stolicu duze mi bude nego neki buketic.Predivne fotografije i meni je odlicna plava ograda :)Veliki pozdrav draga

    OdgovoriIzbriši
  10. Beautiful pictures!And the flowers always make me feel happy!Kisses

    OdgovoriIzbriši
  11. I kod nas cveta li cveta! Lepo je, što se mene tiče, ovo je zima po mojoj meri, ali to donosi druge probleme. Ja se nadam da će se sve nekako kompenzovati i da će sve biti kako treba.

    Spremila sam hranilicu za ptice, kao što je ova tvoja, računala, biće snega, a juće sam, posadila cveće.

    Pozdravljam tvoju odluku da uživaš u ovom trenutku, jer ko to uspe, on je pobednik!

    OdgovoriIzbriši
  12. Fotke su krasne, ali s tekstom sam imala problema - slova su ti veća nego inače, a tekst je prešao u ovaj stupac s desne strane pa se jako teško čita. Ne znam da li je do blogspota ili si nešto mijenjala u postavkama.

    OdgovoriIzbriši
  13. Svaki tvoj post je izuzetno lepo napisan i vidim da vi u Hrvatskoj ćete uskoro imati i proleće, dok kod nas je još uvek jaka zima...ovij 3-4 dana je bilo malo toplije nego normalno, te nam otopi ovaj led ispred kuće ali još uvek leda i snega svuda oko nas. Biće još puno dana pre nego što vidimo znake proleća.
    Pozdrav i zagrljaj, draga Nely.

    OdgovoriIzbriši
  14. Spring may be coming your way soon, Nely. Your white roses are so pretty. Those birds are so sweet.

    I hope the new year is being good to you, friend.

    Love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
  15. Odličan trik sa zumbulom, kako da ga zapamtim za sledeću godinu? Tvoja ružica me je oduševila baš po mom ukusu!
    Nelice moja nikako da se opustim i uživam u ovom lepom vremenu jer svaki čas čekam hladnoću i strepim šta će biti sa biljkama koje su krenule misleći da je proleće stiglo.

    OdgovoriIzbriši
  16. I ja osječam prolječe, nešto što miriše na novi život. Zrak previše spominje na sunce prolječa. A i meni puno prija. Želim ti puno sunca, budi dobro.

    OdgovoriIzbriši
  17. Beautiful photos and post!!!
    Have a good week, dear Nely!! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
  18. Svaki puta me iznova očaraju i potpuno osvoje Vaši tekstovi i fotografije...

    OdgovoriIzbriši
  19. Draga Nely, tvoje fotkice su uvek nezne i tako romatnicne, a vidi se da i pticice istinski uzivaju u tvom vrtu... saljem vam lepe pozdrave i raduje me novi post.:))) mah-mah...

    OdgovoriIzbriši
  20. Everything is so charming and pretty by you, Nely! I think I feel the spring and its fragrances looking at your atmospheric photos! Thank you for your advice with the bulbs, you must certainly be a very good gardener!

    OdgovoriIzbriši
  21. It was nice to hear you :) Beautiful pictures you have taken. Hug for you <3

    OdgovoriIzbriši
  22. Hi Nely dear! Your winter garden looks more like springtime. Hasn't this year been so unusual? Ours has been quite warn and we have no snow yet. I loved the photos you have shared with us. Your beautiful little rose and bulbs are so pretty in those containers. I always love seeing your beautiful pictures.
    Thank you for your sweet comment. You made my day with your kind words.
    hugs from here...

    OdgovoriIzbriši
  23. Lovely spring flowers-we have sun in my country,not snow :-)
    Have a nice day!xoxo

    OdgovoriIzbriši
  24. Naravno draga, uživam u svakoj zraci sunca, a isto tako u tvojim fotografijama i čitanju!
    Bojim se samo da nas ipak ne iznenadi zima u mjesecima kad bi trebalo biti proljeće.
    Ti ćeš uvjerljivo prva imati rascvjetani zumbul!!! Hvala na savjetu!
    Ptičice su preslatke...i ovako ukalupljene u tvoju priču i ostale slike imam doživljaj kao da sam ušla u bajku...tako nestvarno za siječanj!
    Ja sam prestala planirati i živim dan po dan pa šta bude, bit će!
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  25. Uzivanje u svakoj slici.. rijeci.. lijepo je tvoje proljece u sijecnju, prekrasan post Nelyc.. zima ni nama nije jos zakucala na vrata, i prerano proljetno buđenje prirode pomalo iznenađuje..
    Svako dobro uz srdacan pozdrav tebi i obitelji......!

    OdgovoriIzbriši
  26. Hvala ti draga. Slike su prekrasne, a iako je proljeće uranilo fali mi ona zima, bura i hladno vrijeme bar na kratko. Ove godine je nije bilo. Bojim se da sve ne propupa pa onda mraz ofuri.

    OdgovoriIzbriši
  27. Liebe Nely,
    so herrlich zarte Frühlingsblumen. Das geht mir das Herz auf. Wunderschön!
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  28. Preciosos, como siempre, todos tus detalles!! Me encantó la fotografía de los dos pájaros.
    Un fuerte abrazo.

    OdgovoriIzbriši
  29. Kako su divne fotografije... Uživancija za oči :)

    OdgovoriIzbriši
  30. I love your first photo!!! The hyacinth in the sauce boat looks so nice and so springlike!
    Barbara

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...