petak, 8. studenoga 2013.

Ruže,studeni i cvjetni jesenski raj..




Vjerojatno ne bi bilo ništa neobično u tome da sam vam ove prizore procvalih ruža u vrtu pokazala negdje u ljetnom periodu,i ne bi bilo ništa neobično u tome što su one u punom cvatu,bujne i raskošne,okupane suncem,ali ove slike ruža su slikane danas u sunčano jutro mjeseca studenog.

Zaista je nejverojatno ovo poigravanje prirode,ova jesen je odlučila ne otići bez da nas dobro sunce ne ogrije,i dok se ne poigra dobrano  sa biljkama želeći im dati malo onoga proljetnog poleta prije zime,a i biljke su nekako sretne time čini se,zadržale su zeleno lišće dulje,trava je zelenija,a i pčelice se još uvijek nađu na po kojem cvijetu ruže.





Prije neki dan bacim pogled  na vrt,onako kao slučajno učini mi se nešto se plavi nad grmom bijele ruže,pomislim nemoguće je da je procvao plavi klematis ,ali kada sam prišla bliže i uvjerila se da mu je cvatnja bujna i to ne samo u jednom cvijetu zbilja mome čuđenju nije bilo kraja.Nekada vam se neka misao nametne na koju jednostavno nemate pametnog odgovora,tako i ova pojava ostavila me otvorenih misli da li je ovo kao  ono čuda se dese?..ne znam ali znam da je prizor više nego lijep, i meni od kada imam svoj vrt po prvi puta vidljiv klematis koji cvate u studenome,plavi krupni cvjetovi omotani na pergoli tako prkose ovom imenu mjeseca.



I kada sam već mislila da prije mjesec dana ubirem posljednje cvjetove ruža,sada sam napunila punu košaru ruža u studenom i kažem hvala na tome! Zahvalno gledam u svoje ruže koje su nam zaista prijuštile divnu jesensku predstavu,kada se prvi jači mrazevi spuste na njih tada će i vrt spustiti svoju zavjesu i predstava će se nastaviti u nekom drugom, zimskom tonu..da li volim i to? itekako,i zimski vrt ima svojih čari,iako ovaj cvjetni  jesenski raj lijepo je zadržati što duže moram priznati.


Ugodan vikend vam želim!


Broj komentara: 29:

  1. Your garden in autumn looks wonderful!

    Have a great weekend! Sending hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  2. Vreme je načisto pošandrcalo ovih dana! Danas je Mitrovdan, obično je hladno, ponekad i sneg padne, a kod mene evo otvoreni prozori, sunce sija i vidi se svaka moguća trunkica prašine! Kod tebe u vrtu je prelepo, kao u proleće, sve se probudilo i cveta. Uživaj još malo jer mislim da će zima ubrzo da nam pokaže svoju pravu stranu ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. This is simply amazing! Nature is so generous when we love her! Enjoy your colorful autumnal garden Nely! You are so good to take dreamy photos!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivna baštica:) Iznad moje ulice ima jedno dvorište koje nema puno cveća ali ima par ruža koje evo drže cvet već mesec dana, cvetaju i mirišu kao duša:) Svako jutro kada pođem od kuće, polovinom te ulice oseća se miris ruža, popodne isto tako... Zaista, divan je osećaj, naročito što smo navikli na totalno drugačiju sliku u ovo doba godine. Divne slike iz tvoje baštice, tako pune života i kolorita:))) Pozdrav i prijatan vikend ti želim <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Beautiful November Garden......

    OdgovoriIzbriši
  6. Ova je jesen doista dugo topla i ruže još uvijek cvatu. Sve odgađam da ih porežem kao i 'pospremanje' vrta za zimu... Izgleda da će idući tjedan ipak zahladiti pa se treba pripremiti. Još moram jedanput i pokositi travu! Divne su ti slike kao i uvijek...

    OdgovoriIzbriši
  7. i ja sam danas kod mame gledala isti prizor... ruže cvati sve u 16 a bome i klematis... neobićno ali jako lijepo :)

    OdgovoriIzbriši
  8. I kod nas je dosta dobro vrijeme za ovo doba godine. Neobicno da se toliko cvijeca jos drzi. Predivni vrtni detalji. I tebi lijep i suncan vikend!

    OdgovoriIzbriši
  9. Nely,
    Your garden is still looking nicely even during the Autumn days. And look at those red roses? The last picture of the white rose is lovely.

    Have a nice weekend in your garden, Nely.

    Love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
  10. Oh it looks so pretty. Your Fotos are beautiful!

    Hugs from Germany

    Nicole

    OdgovoriIzbriši
  11. Koji carobni prizori ruza, vrta i prirode... zbilja nas je jesen pocastila divnim, toplim i suncanim danima u kojima ne samo da smo mi uzivali u crpili pozitivnu energiju iz istih vec i nasa okolina... Predivne impresije i predivan tekst.

    Takodjer ti zelim suncan i divan vikend!

    Edina

    OdgovoriIzbriši
  12. Priroda je jako cudna....nema se tu sta mnogo tumaciti,ali tvoj vrt u svako godisnje doba je prica za sebe....odusevljava u svakom pogledu....uzivaj....

    OdgovoriIzbriši
  13. Setnja tvojom bastom mi uvek ulepsa dan, cak i kada je tmuran.. kao da i cvece zeli da sto duze zadrzi jesenju odoru, pre nego sto se ogrne belim plastom od pahuljica, zelim ti lep vikend!:)))

    OdgovoriIzbriši
  14. Uživala sam u ovim krasotama koje si nam pokazala, a prva fotka je mrak

    OdgovoriIzbriši
  15. Nelice koje čudo sa klematisom, sad samo da se ne javi neki jak mraz, strahujem da bi mu škodilo.
    I kod mene cveta bela ruža ( Ajsberg) koja je za vreme toplih dana prestala, sad je poludela načisto.

    OdgovoriIzbriši
  16. Predivnooooooooooooo! Hvala, ugodan vikend i tebi Nely!

    OdgovoriIzbriši
  17. I kod nas još traje ljeto u ružama :) Uživam u pogledu na njih, kao i u tvom fotografijama. Uvjek si uzmem vreme, da jih u miru pogledam, pročitam tekst.. Ne samo, da uživam, daješ mi inspiraciju. Hvala.

    OdgovoriIzbriši
  18. Blago tebi, kod nas je davnmo sve prestalo da cveta...ima još nekoliko ruža ali ništa više. Divim se, kao i uvek, tvojim slikama i tvojoj bašti. Lep vikend i vama.

    OdgovoriIzbriši
  19. Imaš pravo, treba uživati u toplini sunca dok ga još ima, zima ionako brzo dosadi nakon Božića...(barem meni). Tvoje fotografije su paša za oči kao i uvijek:) Lijepi pozdrav i ugodan vikend!

    OdgovoriIzbriši
  20. Pravi mali jesenski raj! Da barem imam ovakav vrt nadohvat ruke svakodnevno...mislim da bi život za nijansu odmah bio ljepši :)
    Dora

    OdgovoriIzbriši
  21. Sve se poremetilo, meni zamisli procvjetao jorgovan u vertu iako mislim da će ga sad ova hladnoća koju su najavili uništiti.

    OdgovoriIzbriši
  22. ovako kao u prirodi, nekako je i unutar mene... puno iznenađenja, neočekivanih obrata, ruža u studenome... divan materijal za kratku priču! Ugodan vikend i tebi draga moja <3

    OdgovoriIzbriši
  23. Nely volim,
    Volim svoj ​​vrt! Lijepa slika!
    Jesen čuda! Ljubav,
    Frida

    OdgovoriIzbriši
  24. Upijanje posljednjih boja i mirisa pred zimu....uživaj!

    OdgovoriIzbriši
  25. Lovely flowers!!!
    Have a good week, dear Nely!! my g+ for your post!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
  26. Pozdrav Nely,
    uživam u tvojim fotkama i rečima već dugo, i evo danas sam se konačno upisala u sve tvoje "rubrike", i tvoj blog istkla na moj, kao jedan od onih koje pratim.
    I ja obožavam prirodu (malo je reći...), živim u skladu sa njom i ne mogu dan zamisliti bez mog cveća, bašte, voća...Polako ih unosim u kuću, jer magle su stigle. Ali ništa zato, sada uživamo u nekim drugim plodovima prirode.
    Inače, fotografije su divne, raj za oči i melem za dušu :) Širimo tu svest i dalje :)
    Puno pozdrava!
    Jelena

    OdgovoriIzbriši
  27. Hvala najljepše draga Jelena,drago mi je da si našla moj blog i da ti je ugodno na njemu..drago mi je da dijelimo slične interese,a sa užitkom ću pogledati i tvoj blog i ono što prezentiraš na njemu..
    Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  28. Thank you for your visit on my blog .... From your garden pictures, I'm very impressed .... somehow I'm crazy garden ....

    Kind regards Erwin wish you a good Time

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...