ponedjeljak, 17. lipnja 2013.

Antistres terapija..


"Konačno u vrtu!" bile su moje riječi proteklih dana,kada sam zaista nakon dugog vremena kiše i komaraca uspjela provesti jedan lijep dan u vrtu. Poželjela sam osjetiti onaj polet koji me obuzme kada sam vani,red posla,pa malo odmora,i tako redom ..večer se primakne neprimjetno.Puno je toga što me od posla čekalo,razbujane živice od kaline,partenocisusi koji su se razgranali na sve strane,ruže oronule od kiše,grmovi,sve je čekalo svoj red,svoju njegu.





Tako je dobro bilo osjetiti mir vrta u ovom vremenu,slatkasti mirisi lipe širi se posvuda otežao ljetnom vrućinom,boje su čarolija,a nebo ljetno plavo..pravi mali vrtni raj.






Napokon kada sam sjela, e tada je bilo pravo uživanje,uz koji čokoladni keks i svježe ubrane maline,listanje časopisa i potpuni bijeg od svega,taj tren u mojoj glavi je samo mala vrtna muzika,ples mirisa,pogled na raskošnu katalpu u cvatu, i ne postoji ništa,ali baš ništa drugo,brige,napetosti,sve ono što mi zadaje probleme  van toga trenutka,  ne postoji..vjerujte mi ovo je najbolja antistres terapija koju znam.





Vjerujem da svatko od vas ima svoje mjesto na kojemu se  osvježi i napuni baterije,okružite se lijepim stvarima,jedan cvijet mijenja pogled na svijet,mislite u bojama,i slobodno si dajte oduška pobjeći od svakodnevnice,loših misli i briga na sebi svojstven način kroz neke male stvari koje volite,ja volim vrt i on mene,jedan dan proveden u njemu zaista mi  je duševna hrana za cijeli tjedan.
Vama svima želim uspješan i ugodan početak radnog tjedna!




61 komentar:

  1. Draga Nelyce,
    ovo je raj na zemlji.....uzivaj koliko god mozes.....divno je stvarno....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti dunja,trudim se koliko god mogu,svim čulima uživati:)

      Izbriši
  2. Na isti način kao i tebi, vrt mi je antistres i žao mi je da ne mogu zbog posla i ostalih obaveza više vremena provoditi u njemu. Sam pogled na to prekrasno cvijeće i sve čemu posvećuješ pažnju vraća osmijeh na lice. Sve brige za čas nestanu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je Ingrid vjerujem ti tako je i kod mene,puno puta žao mi je što zbog obaveza i vremenskih prilika ne mogu uživati koliko bih htjela..drago mi je da ti se svidjelo..

      Izbriši
  3. Ljubav Nely
    Tvoj vrt je prekrasan! Kao što svakako može opustiti i sanjati! Vaš clematis je prekrasan i procvat übig-ja ne mogu dobiti dovoljno svojih velikih slika! Želim vam mnogo sunčanih trenutaka u vašem raja!
    Ljubav,
    Frida

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Frida,drago mi je za ovaj komentar na mom jeziku,cvijeće obožavam i trudim se stvoriti mali raj:)

      Izbriši
  4. Nely, sad kad je prestala kiša, odjednom sve buja. Tako je i u mojemu vrtu. Baš ti je sve lijepo rascvijetano.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vesna u pravu si,krenulo je bujno,iako ove velike vrućine ne idu u prilog cvijeću,ali nadam se da će biti ok:)

      Izbriši
  5. Nely mila,
    fantasticni prizori tvoga vrta cine i nas, tvoje citatelje, veselijim i opustenijim, a mogu tek zamisliti kako to sve djeluje na tebe... Carobno i lijepo!
    Drago mi je da si konacno mogla malo odahnuti od komaraca i uzivati istinski u svom vrtu i svim ljepotama koje on pruza.
    Predivne fotografije!

    Lijep i topao pozdrav ti leti,
    edina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti mila Edina,drago mi je da sam ovaj vikend uspjela uhvatiti za sebe,vani sa svojim vrtom..hvala ti na lijepim riječima:)

      Izbriši
  6. Meni je dovoljno da sedim i gledam u taj raskoš boja,to me opušta.

    OdgovoriIzbriši
  7. Twoje cudne zdjęcia sa terapią na wszystkie smutki świata. Zakochana jestem w Twoich zdjęciach:)

    OdgovoriIzbriši
  8. I ja kažem - konačno! :))
    Prekrasan vrt, mogu samo zamisliti koliko su divni trenuci opuštanja u ovom malom raju. Prva slika mi je predivna!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti.zbilja konačno se moglo biti malo vani,iako sada komarci već vladaju vani:)

      Izbriši
  9. Tvoj vrt je pravo mjesto za antistres terapiju. Prekrasni detalji i divne fotografije. Zamisljam sebe kako sjedim na ono prvoj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bilo bi divno Goco da si tu,kavica kolačići i milina..

      Izbriši
  10. Još jedan od postova koji mi je izmamio misao "baš bih prošetala ovim vrtom" Izgleda prekrasno i na fotkama je antistres terapija, a mogu zamisliti kako je uživo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti je ovaj post izmamio takvu misao,uživo izgleda sve puno ljepše,barem meni.

      Izbriši
  11. slažem se, i same slike su dovoljna antistres terapija, a kamoli još sjesti u taj tvoj raj. i jesti keksiće. i piti nešto hladni čaj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti,ova terapija zbilja je nešto najbolje što si mogu priuštiti u ovim danima,kada je stalno neka frka, i trčanje na sve strane.

      Izbriši
  12. It looks like a little paradise on earth! I can imagine it 's a wonderful place to relax!

    Big hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  13. Draga Nely meni bi baš trebala takva antistres terapija, zelenilo, prelepe boje cveća garant su za uživanje i beg iz svakodnevice. Ne kaže se džabe da energiju crpimo iz prirode, a tvoj vrt je riznica. Ne znam ponekad pomislim da tvojom šljunkovitom stazom potekne neki potočić...eh lepote.Drago mi je da možete sad uživati. Potdravi ti lete iz vrele Kikinde.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Rado bilo bi divno da smo bliže,godilo bi ti..u pravu si kako se kaže da energiju crpimo iz prirode,i u mom vrtu je pravi mali izvor energije,bio bi divan i potočić,polako možda i to bude.
      Hvala ti na svemu.

      Izbriši
  14. Herrliche Sommergartenbilder, liebe Nely. Ein Traum!
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  15. ♥♥♥
    so lovely!
    Hugs, Carmen

    OdgovoriIzbriši
  16. prekrasno :)
    ...vidi se da su ove biljke dobile puno ljubavi...
    pozdrav iz Zagreba

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno,zaista im dajem puno ljubavi..

      Izbriši
  17. prekrasne fotografije <3

    OdgovoriIzbriši
  18. Ohh I go in your garden :-) Beautiful ♥♥♥
    Enjoy your days!!!
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  19. Predivne slike iz tvog vrta,prekrasnog vrta punog cvijeca i zelenila.Volim prirodu cvijece,zelenilo i to me opusta ,kao i slike tvog vrta draga Nely zelim vam isto jednu krasnu sedmicu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Selma,drago mi je dijelimo iste afinitete,ovakvi trenuci svima zaista gode..lijep tjedan i tebi!

      Izbriši
  20. Mogu misliti kako uživaš u svom malom komadu raju sa svom ovom ljepotom oko sebe, prelijepim vrtom i divno aranžiranim stolom sa svim onim malim slatkim sitnicama koje razveseljavaju i uljepšavaju :) Uživaj i dalje i što manje stresa ti želim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jagoda trudim se koliko mogu uživati,nekada ti život donese one trenutke u kojima ni najmanje ne uživaš,stoga moram imati neki ventil..hvala ti!

      Izbriši
  21. Ljubav ti je obilato uzvraćena, tvoj vrt te obožava!

    OdgovoriIzbriši
  22. Dearest Nely, I think we had the same thought today on our posts of how the garden is a wonderful place of respite. Yours is a paradise and a joy to behold. Every photo is full of beauty and how happy I am that we feel the same same way about gardening.
    many hugs from here...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you my dear friend for your lovely comment,I love my garden so much!
      Hugs!

      Izbriši
  23. Slazem se sa Vesnom, mislim da je ta ljubav obostrana i uzvracena na najlepsi moguci nacin, i sam pogled na tvoj vrt deluje nekako smirujuce i dan uvek lepse zapocne kada posetim tvoje stranice... lep pozdrav ti saljem!:)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti mignonne,veseli me kada odem u vrt,stvarno mali kutak raja koji je samo moj,bez pritiska i loših misli tamo je zaista lijepo..velika pusa i tebi!

      Izbriši
  24. U potpunosti se slažem sa tobom... Ali sad već kreće svakodnevno zalivanje i žege. Eto, nikada nismo skroz zadovoljni. Ali tvoj vrt je poseban na tako mnogo načina...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je u pravu si Miki,žege i ovi vremenski uvjeti stvarno znaju otežati vani,ali opet kada uhvatim neki dobar tren u tom svemu,to me ispunjava..hvala ti!

      Izbriši
  25. Draga Nelyce koja raskos I ljepota na jednom mjestu, predivno.... Hvala ti kad I nama dopustis da provirimo I uzivamo u tvom raju koji se sa ljubavlju odrzaje I koji ti ljubav uzvraca.

    OdgovoriIzbriši
  26. Hvala ti najljepše draga Klaudija, drago mi je da si mi svratila,uživala i ostavila mi divne riječi..veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  27. Predivno Nely, mirisi i boje u tvom prelijepom vrtu, svakog bi napunile radoscu i pozitivnom energijom:)

    OdgovoriIzbriši
  28. Dugo sam čekala na svoju antistres terapiju: komp pokvaren, a zaslon na mobitelu naprosto ne prenosi čaroliju u potpunosti!

    Baš sam vesela što sam prošetala vrtom!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme mogu misliti kako ti je bilo,ali evo te sada i uživaš:)

      Izbriši
  29. Ovih dana sam bila jako zauzeta spremanjem ispita, odlascima kod zubara, tako da sad, kad je sve to pri kraju, krećem da sredim cveće. To je na redu. Ne volim da kosim travnjak, ali i to se mora, iako je posle, kad sednem, pogled fantastičan, baš kao što ti kažeš antistres terapija.
    I nadam se da me nećeš ubiti i da nećeš vrištati, ali imam isti fenjer, tj. dva jedan je roze, drugi je plav. Prosto mi je smešno više da to pričam, ali imam utisak da smo kao dve komšinice koje zajedno idu u kupovinu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem Iskrice,i kod mene obaveza na sto strana,ali evo kada se uhvati tren za sebe super je:)
      Hhaha ma neću ništa od nabrojanog,samo konstatirati da imamo slične ukuse i da nas nešto veže,što je divno,bilo bi super da smo komšinice,zamisli to..veliki ti pozdrav!!

      Izbriši
  30. I wish I could visit you in your garden, Nely. I think I could stay out there for a long time just looking at all your flowers...so peaceful. I love the bright pink candles and tablecloth. When I move to our final home, I want a garden like yours.

    Love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ohh dear Shery,
      I hope you will...,your wish is so sweet!
      Many hugs my friend!

      Izbriši
  31. Nely,ti si moj fhoto idol koji cu jednog dana dostici!Imas nagradicu na mom blogu:))

    OdgovoriIzbriši
  32. Your garden is wonderful...in Sweden we have Midsommer.
    So happy Midsommer Dear Nely. Enyoy your weekend!

    Hugs Helena

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...