ponedjeljak, 6. svibnja 2013.

Lijepi svibanj...


Nastavljam o ljepoti  svibnja..znam malo sam svibnju više naklonjena,ali zaista u njemu je priroda čudesna,toliko mirisa,boja,stvarno nije čuditi kada zbog toga svega kažem svibanj je najljepši i njega najviše volim,evo odmah sve ovo što o njemu pišem potkrepljujem slikama,uz koje moje riječi najbolje pristaju.


Ali kako to već biva u životu,uvijek  ima ono nešto što mora malo pomutiti ljepotu i radost,u o ovom mom slučaju trenutno to su komarci.Neću puno o toj gorkoj epizodi s njima,ali da su problem,problem su i to ne mali.Svako i najmanje zadržavanje u vrtu zahtjeva brzinu i vješto lamatanje rukama,iako ni to vas ne može spasiti od uboda,sjedenja i uživanja vani za sada nema,nemoguće je od rojeva komaraca.Svaki posao koji trebate napraviti u vrtu i to od onoga najmanjeg zalijevanja cvijeća,ravan je podvigu,a kamoli spomenuti bilo kakve ostale zahtjevnije poslove.
Dakle sve ovo nije nimalo lijepo,niti ugodno,ja se samo toplo nadam da će se netko sjetiti nešto poduzeti po tom pitanju,a do tada eto život u vrtu odvija se brzinski,uglavnom i pored svih komaraca uspijeva se donekle održavati sve vani,ali da je lako,vjerujte nije.


E,  a sada vratimo se mi prvobitnoj temi,ljepoti svibnja,to je ono glavno i to je zaista tako da je svibanj prekrasan pored ovih malih bockavih napasti..mirisi ubranih đurđica nadjačavaju miris jagoda na stolu.Nemam još jagoda u vrtu,ali bacite li pogled preko vrtnih vratašaca,bujni cvjetovi i zameti jagoda obećavaju dobru berbu.Dok ne pristignu ove moje vrtne,sladim se sa kupovnima,ali nevjerojatno ukusnim domaćim jagodama.Ja ih obožavam blago rečeno,desert su same po sebi.




Kako je trenutno situacija sa komarcima takva kakva je,kuća je ono mjesto kojemu se mora pribjeći,i iznutra je najmirnije gledati kako se sve vani iz dana u dan mijenja.Srećom veliki prozori,i široki pogled koji se kroz njih pruža na vrt dobro dođu za sjesti u miru  i odmoriti dušu uz jagode i miris svježe ubranih đurđica.





Želim vam lijep novi tjedan..uživajte!

Broj komentara: 58:

  1. Thanks for sharing your wonderful garden pictures Nely...it makes me happy to enjoy and to read your post!

    Have a lovely day! Hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you dear Ingrid for your lovely comment..:)
      Hugs!

      Izbriši
  2. So cozy!...
    Love these little bottles)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Uživala sam u ovim fotkicama. Baš su mi dobro sjele, jer kod mene pada kiša.
    Što se komaraca tiče, prošle godine su me pošteno izboli dok sam čupala korov, na jednoj nozi sam imala preko 40ak uboda, a na drugoj samo 24.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao ne spominji mi broj uboda,isto je tako i kod mene,koža mi je sva ispikana,i pored sve zaštite koju koristim:)
      Drago mi je da su ti se svidjele fotkice:)

      Izbriši
  4. Υour photos are just magical and your garden too!
    We remain with a wonderful feeling from your posts Nely...

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobro je da imate velike prozore i to divno ukrašene. Znam da je to slaba uteha ali valjda će se stititi neko da komarci ipak nisu domaće životinje!

    Posadili smo visteriju oko metar visoku uz jedan stub, otvorili smo kućnu kladionicu - kada će cvetati:-)

    Danas je Đurđevdan jedna od vrlo čestih srpskih slava, nosim prijateljima naramak đurđevka da i njima kuća miriše poput tvoje:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam kako će biti sa komarcima,sudeći po trenutnoj situaciji ovo ljeto ne obećava,ali eto sada kada je najljepše vani mi virimo iza prozora.
      Držim fige za visteriju,mislim da ćete iduće godine u ovo doba brojiti barem tri cvijeta na njoj:)
      Da znam da je danas Đurđevdan imamo prijatelja koji danas slave.,a đurđice idu baš prigodno..lijpo se provedite na slavi:)

      Izbriši
  6. Love so much the lily of the valley in the smalls bottles too too cute.

    xoxo from PARIS

    Joëlle

    OdgovoriIzbriši
  7. Och Nely, w czwartek pachnące bzy, dzisiaj truskawki.......Cudownie:)
    Pozdrawiam!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Uf, šteta da su komarci već počeli dosađivati :( Tvoj vrt je već u svojoj veličanstvenoj ljepoti sa ovim plavim detaljima koji me tako oduševljavaju! Ovaj kutak uz prozor mi je jednostavno predivan! Prelijepi ti pozdrav draga!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno je vani lijepo,prava je šteta što se više vremena ne može provesti vani,hvala ti Jagoda i meni je taj kutak uz prozor najdraži:)

      Izbriši
  9. Znam da komarci i muve uvek pokvare sve. Pre neki dan je kod nas bila najezda mušica, možda si čula. Bilo je grozno, blago rečeno, ali šta je -tu je! Nema se izbora.

    Vrt ti je predivan! Imam utisak da, čitajući vaše blogove, živimo u istoj kući, jer zapazim i najmanju promenu bilo u bašti, bilo u kući. Cveće je poraslo, lepo izgleda, baš za uživanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj itekako pokvare sve insekti,vidjela sam kod vas onu najezdu,prestrašno je.
      Divno mi je ovo kako kažeš kao da živimo u istoj kući,pa zaista tako i je..hvala ti Nataša!

      Izbriši
  10. Ajme, baš prekrasan post, slike su divne, moj favorit je onaj obrasli bicikl, i uvijek ti to kažem, ali mene oduševljava to što ti je vrt tako divno divlji i slobodan! A komarci, da... ima neka fora s bocom i šećerom, pa probaj uguglati... Ja sam se s klincima u subotu penjala na Medvedgrad, i čim bismo stali, leteće napasti bi se počele rojiti oko nas. zato smo šprintali uzbrdo i nizbrdo kao ludi! Ilina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Ilina,da kod nas je dobro kontrolirana cvjetna prašuma,i to vrtu daje posebnu ljepotu..danas baš idem izraditi te zamke za komarce,pa eto držati fige da uspije.Vjerujem da ih ima i kod vas,ali ovdje je ludilo.

      Izbriši
  11. Kod nas kiša, čini mi se da mi je dobro došla jer radim popodne i ne uspijem zalijevati, tako da moje biljčice uživaju. Tvoj vrt je krasan a što se tiče komaraca, znam kako je to jer ih i kod nas ima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I kod nas kiše sada ima puno,zbilja dobro dođe za biljke,ali i komarcima da se još razmnože.

      Izbriši
  12. Jao Nely, znam da Osijek vrvi komarcima. Ima ih kod mene, ali ipak manje. A mene baš i ne grizu... znam kako je živcira! Kod mene je zlatna kiša u punom cvatu, a tvojoj gliciniji zavidim jer moja nikao da već procvate!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vesna ove godine ih je invazija,jer zima nije bila nikakva kod nas,rojevi su bukvalno u vrtu.
      Vjerujem da će i tvoja glicinija za koji dan u punoj ljepoti procvasti.

      Izbriši
  13. Nisam već dugo vidjela nešto tako lijepo ko ova prva slika - đurđice i jagode, mora da predivno mirišu zajedno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj mi Anja,divna kombinacija mirisa,ali i ukusa jagoda:)

      Izbriši
  14. I have no words-your garden is dream ♥ !!!!!!!
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  15. Čitala sam i gledala na Tv probleme s komarcima i nije mi jasno da na vrijeme ne krenu s zaprašivanjem iako sam primjetila tu i tamo i kod nas nekoga a tvoj vrt melem i to pravi.Uživaj i za mene.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne kod nas se ništa ne radi na vrijeme,ni po pitanju komaraca,ovo je pravi hendikep da se ovi dani provode više u kući nego vani i to radi komaraca,ali ipak uspije se i uživati,znaš da hoću.

      Izbriši
  16. Is so beautiful..your pictures is wonderful.Love greetings Edith.

    OdgovoriIzbriši
  17. Your pictures today are so lovely, Nely. That blue fence is delightful. And I love strawberries too. You know May is my favorite month, as it is my birthday month and Mother's Day. So much to celebrate.

    I think I could sit in your garden all day long.

    Love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thanks my dear Sher,yes May is my favorite month to..
      Enjoy!

      Izbriši
  18. Sve pohvale Nely za tvoj rad u vrtu, prekrasno izgleda. Maj je najlepši mjesec u godini pa stoga nije čudo da ga toliko voliš. Ja sam se već navilkla šetati po tvom vrtu, svaki put sa interosovanjem iščekujem šta je to novoga i procvetano u vrtu. Pozdrave ti šaljem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Rado puno,drago mi je da svratiš malo na uživanciju..veliki ti pozdrav!

      Izbriši
  19. Krasni detalji iz tvog vrta, Nely, prva slika je očaravajuća.
    U vezi ovih napasti koji kvare svaki rad ili doživljaj - imate li negdje u blizini vodu ili puno zalijevate vrt? Znam da se ta napast voli navlačiti tamo gdje je vlažnije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti..da što se tiče komaraca on i vole vlagu a kod nas je ne nedostaje jer se vrt navodnjava,iako i kod ljudi koji to ne rade komarci caruju,strašne su napasti.

      Izbriši
  20. Liebe Nely, da haben wir heute beide einen Erdbeer-Post gemacht. Deine Bilder sind wieder ganz zauberhaft!
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danke liebe,ja wir haben einen Erdbeer Post:)

      Izbriši
  21. Tvoj blog je ''ono mesto'' na koje odlazim kada mi je potrebno punjenje dobrom energijom. Zaista živiš san snova, ono za čime ja maštam već nekoliko godina /čitav život, potajno. A što se tiče komaraca, što ne probaš onaj trik što se vrti po pinterestu, sa presečenom plastičnom flašom i smeđim šećerom? Moja tetka ima dvorište i to je probala i više nema problema sa malim napastima. I da, srećan maj! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Iv,hvala ti puno,drago mi je da ti je moj blog izvor pozitivne energije,što se tiče života iz snova,pa mogu u jednu ruku reći da ga donekle i ostvarujem pogotovo u današnje vrijeme kakvo je,ali ipak daleko je to još od onoga moga zamišljenog života iz snova.
      Evo danas se hvatam izrade te zamke za komarce,nadam se uspjehu..sretan maj i uživaj!

      Izbriši
  22. Nije lako, vjerujem ti, ali je lijepo :-) Znaš i sama da se, katkad, za ljepotu istrpiti mora :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uhh vjeruj mi ovo je puno trpljenja,komarci vode 1:0 trenutno:))

      Izbriši
  23. Deine Bilder sind inmer ganz zauberhaft
    ♥Doris

    OdgovoriIzbriši
  24. Your blog is so pretty, love the photos. :)

    OdgovoriIzbriši
  25. Fotke su predivne, očaravajuće!

    OdgovoriIzbriši
  26. Kod nas nema problema sa komarcima, valjda hladno, pa se ni njima ne da. Preslatka mi je plava ogradica sa visecom saksijom, dala si mi ideju za moju bastu :)

    OdgovoriIzbriši
  27. Mila Nely, jako mi je zao sto imate muka sa komarcima i ne mozete u potpunosti uzivati u carima vrta i ovog prelijepo mjeseca, skupa sa tobom se nadam nekom brzom i ugdonom rjesenju. Fotografije su me odusevile... I sama sam fan jagoda, M mi svaki dan govori da cu se i sama pretvoriti u istu :-). I nase su bujne ove godine i nadam se da ce ih biti jako mnogo za svasta ponesto... Predivne slicice mila nely.
    Zelim ti topli pozdrav i brzo rjesenje problema sa komarcima.

    Edina

    OdgovoriIzbriši
  28. Realmente el jardín se pone hermoso! Y todas tus fotografías son excelentes.
    Un abrazo grande.

    OdgovoriIzbriši
  29. Divne su mi tvoje fotke iz baste, ne znam gde pre da pogledam, ali odusevili su me nezni cvetici na domacim jagodicama i saksija sa cveticima na prozoru.:)) Saljem vam lepe pozdrave i drzim fige da se sto pre resite tih malih napasti...:))

    OdgovoriIzbriši
  30. Love all of your phtos, Nely! Especially the wistera one. I want to be able to take a picture like you! Thank you for sharing. Have a good day!

    OdgovoriIzbriši
  31. Dear Nely, your garden is a magic place and strawberrys:) I really want to taste them!

    Big HUG from Helena

    OdgovoriIzbriši
  32. Dear Nely,
    oh what beautiful pictures from your garden. I love it so much. The Wisteria ist so wonderful!

    Greetings from Germany & many hugs

    Nicole

    OdgovoriIzbriši
  33. Lovely Pictures of your home and garden !

    Thanks for sharing,
    nice regards from vienna
    Melanie

    OdgovoriIzbriši
  34. Komarci baš znaju pomutiti uživanje u vrtu i u prirodi i nadam se da ćete ih se uskoro riješiti i da ćeš moći u miru uživati u svom prekrasnom vrtu. Jagodice su mi baš slatke, mogu tek zamisliti kako lijepo mirišu i kako su ukusne !

    OdgovoriIzbriši
  35. I love Hortensias, and especially the blue ones :). And I linked your blog, as I also like your pictures :).
    Greetings from Barbara

    Ps: Perhaps you can install a google translator? I would like to read your text, but can't understand anything :). That would be great!

    OdgovoriIzbriši
  36. Vrt je divan, ali divan. Plava taraba i jagode u cvetu se prekrasne. Što se tiče komaraca, menu je autan u spreju ovih dana najbolji drug. Ne izlazim na ulicu bez njega. :)

    OdgovoriIzbriši
  37. Hi, I discovered your weblog by way of Bing although looking for first aid for a heart attack and your submit seems extremely fascinating for me.


    Cccam Server | Cardsharing | Cardsharing Server | Dreambox Cccam | Dreambox Cardsharing

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...