nedjelja, 12. svibnja 2013.

Jedan stari kofer,božuri i mrvica nostalgije ..

Nekoliko procvalih pupoljaka božura i jedan stari kofer u novom ruhu tema su ovoga posta..
Jako volim stare stvari,kofere posebno,imaju uvijek neku posebnu priču koju nose sobom,prevalili su puno toga,vidjeli,putovali i na kraju se smjestili na nečiji prašnjavi tavan na kome su dočekali sudbinu da budu odbačeni.Tako je bilo i sa ovim koferom kojega je susjeda prije neki dan ostavila na hrpu za odvoz glomaznog otpada,ali ipak priča je malo drugačija umjesto da je odbačen.
Sasvim slučajno ugledala sam ga na vrhu gomile, mahnula susjedi i otrčala  po njega,ne vjerujući svojim očima da sam naišla na takvo malo blago.

Zahvalila sam joj i uzela ga,na čega je ona začuđenim pogledom odgovorila meni i suprugu "djeco u čemu vi vidite ljepotu"..e to je bilo dobro pitanje,,...no kofer je bio još u dosta dobrom stanju,ako se izuzme nečistoća po njemu od nakupljene prašine,par zahrđalih dijelova,ali sve zajedno nije bilo tako strašno.
Krenuli smo na posao,temeljito čišćenje,lagano brušenje zahrđalih dijelova i na poslijetku bojanje u bijelo akrilnom bojom.
nije puno trebalo da se iz neuglednog tamnog,prljavog kofera pretvori u jedan lijepi romantični detalj doma..smjestila sam ga na pod.


Uz božure zaista je potpuno romantično.,a kofer ,u njega se smjestilo nekih starinskih detalja,knjiga,starog notnog papira,po koji osušeni cvijet,meni drage sitnice,mrvica nostalgije i lijepih uspomena.





Božure obožavam,njihove cvjetove i  njihovu simboliku,svojstvo starinskog cvijeta koji su pravi ukras vrta posebno cijenim.Za nekoliko dana procvjetat će moji  cijeli grmovi božura u vrtu,kiša ih je malo usporila ali nadam se da će biti opet prekrasno raskošni za vrijeme cvatnje,svibanj je njihovo vrijeme.

Dok ne procvatu u punom sjaju uživam u ovih par ubranih..koferu punom sitnica,i razmišljanju u čemu sve vidim ljepotu,vidim je u puno toga i  to me čini sretnom..želim vam lijep dan!


31 komentar:

  1. Jedan kofer čitav život, samo kad bi mogao pričati. Ovom nije sudjeno da zatvori svoje stranice, udahnula si mu novi početak pa sad izgleda kao pravi. Mogu reć da je došao u prave ruke, nastavlja čuvati životnu priču. Post mi je baš romantičan. Od srca ti šaljem pozdrave.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mila nely,
    post je caroban... tako svijetao, njezan i prepun divnih detalja, kao i svaki tvoj prilog... Bozuri su mi takodjer dragi, moja svekrva ima u vrtu crveni i malo mu fali da procvjeta... kofercic si predivno preuredila, vjerovala ili ne, i kod moje sveki jedan stari ceka na doradu na tavanu, cim sam ga ugledala svidio mi se, no nikako da dodje na red, al evo ti si mi dala inspiraciju...
    Prelijepoooo mila!

    Veliki pozdrav ti saljem,
    edina.

    OdgovoriIzbriši
  3. You did the right thing.You gave back life in an object lost in time...So nicely...And the peonies look so soft ansd tender!
    This suitcase has inspired you so much Nelly!
    Have a nice start into the new week.
    Olympia

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja sam došla u posijed starog kofera! Malo je drugačiji od tvog, a unutra ima isto takvu kariranu 'podstavu'. Sive je boje i na uglovima ima crvene metalne okove...
    Ovakav rani božur sam imala i ja, ali je iznenada propao. Predivno.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nely, lijepo si ga uredila, cijela dekoracija je romanticna, nostalgicna i prelijepa:) Hvala i ja tebi zelim lijep i sretan dan!

    OdgovoriIzbriši
  6. Predivno si ovom starom koferu udahnula novi život.
    Savršena dekoracija s božurima!

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasno Nelyce,kofercic ste predivno preuredili ,divan romanticni post.Bozure volim ,moji jos nisu ni propupali:) Zelim vam ljepu sedmicu

    OdgovoriIzbriši
  8. Oh, wie schön. Die ersten Pfingstrosen blühen schon bei Euch! Hier dauert es noch ein wenig, weil der Winter so lang war, aber ich freu mich schon sehr darauf.
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  9. bozuri su divni, moji su tako brzo prosli da nisam bas stigla niti uzivat u njima!:( ... a kofer je prava divotica!

    OdgovoriIzbriši
  10. Božure obožavam, jedno od mojeg najdražeg cvijeća, a ovako ukomponirani sa ovim prekrasnim koferom i nostalgičnim detaljima čine savršenu romantičnu cjelinu, kutak koji privlači poglede i izaziva osmjeh :) Divno zaista :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Mislim da bi svaki kofer mogao pozeleti da dodje u vase ruke, vec sam zamislila kako se par starinskih knjiga udobno ususkava izmedju stranica karirane postave, mozda i neko ljubavno pisamce ispisano lepim rukopisom... a tek uzbrani bozuri romanticno upotpunjuju ceo ambijent, zelim vam lepu sedmicu dragi moji!:)))

    OdgovoriIzbriši
  12. Olá !Lindo post! As flores são maravilhosas ,eu não sabia que o nome destas flores é Peônia.A mala velha deu um sentido romântico ,com flores e cartas e objetos antigos .Beijo

    OdgovoriIzbriši
  13. Perfect combination, suitcases and flowers, just lovely!
    Hugs

    OdgovoriIzbriši
  14. Vaše oči zaista vide lepotu tamo gde je drugi nevide. Nije to samo videti već imati osećaj pa tom predmetu udahnuti novi život. Ovaj kofer imao je sreću da se skrasio u vađem domu. Tu je završio svoj put umoran da se odmori u dobrom društvu, sad božura a kasnije videćemo u još čijem.

    OdgovoriIzbriši
  15. Eh, ta današnja deca! U čemu vide lepotu?

    Koferi su najlepši detalj koji se može naći u sobi, u smislu romantike, nostalgije, šarma. Ja sam pravila neku svoju imitaciju kofera, od stare aktovke.
    Žao mi je, srce mi se cepa, ponekad pomislim i da će stati kad vidim šta ljudi bacaju! Ozbiljno! Tako se osećam, zaista.

    Božuri i kod mene svetaju, juče sam ih gledala. Ove godine nešto kasne, jer uvek cvetaju za Đurđevdan. Ja imam roze, ali je kod moje babe i dede, koji više nisu živi, za Đurđevdan, njihovu slavu, cvetao crveni božur. Lepa, jaka, crvena boja. Na kamenoj stazi božuri, a ispod kuće jorgovan...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam mislila da ćeš Nely pisati o svojim izletima koji uključuju kontejnere :)) Evo, sad mi je lakše kad vidim da nas ima još koji skupljaju stvari sa otpada! Kod nas je prošli tjedan bio odvoz glomaznog smeća i moj je muž, poučen iskustvom, rekao da sve što donesem ostavim pred vratima radi njegove provjere istog :))
      Isto bih ja radije da postoji neka organizirana razmjena ovakvih stvari, nego da skupljam okolo, pod okriljem noći haha
      Pozdrav, Iskrice i tebi, Nely!!

      Izbriši
    2. Da li je to tvoj muž postao carinik? Obično ja proveravam smeće, pa kažem ide kod mene na carinu.

      Izbriši
  16. Upravo mi miriše soba na božure, tako opijajući miris imaju! Obožavam ih, u svim bojama.
    Prelep ti je ovaj post, slike posebno! Bravo Nely :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Liebe Nely,
    der Koffer ist toll!!und mit diesen traumhaft schönen Pfingstrosen einfach
    eine perfekte Dekoration!!
    Deine Bilder wie immer wunderschön!!
    Liebe Grüße
    Frida

    OdgovoriIzbriši
  18. I love it ! Looks great and soooooooooo shabby *gg* - have a great week.
    Kind regards,
    Christine

    OdgovoriIzbriši
  19. Bijeli božuri... najljepši :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Eto, nekome otpad a drugome inspiracija, i to prekrasna! Sviđa mi se kako si ga uredila i ukomponirala s bijelim božurima. Ja imam samo tamno crvene, a i kiša ih je dobro natopila tako da su im već latice otpale :(

    OdgovoriIzbriši
  21. Kofer je meni uvijek lijep detalj, a ovaj tvoj je jako lijep. Predivno uredjen. A bozuri su stvarno prekrasni :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Kako su lijepi i njezni ovi tvoji bijeli bozuri.. a odbacni i spaseni kofer dovio novi zivot i krasno se uklopio s "mrvicama" lijepih suvenirskih detalja.. i opet savrseno Nelyc..
    U mislima uz tebe, sretan ti tvoj sutrasnji Dan.. njezni ljubac od nas!

    OdgovoriIzbriši
  23. Mila Nely,Happy Birthday!L.G.Edith.

    OdgovoriIzbriši
  24. Pravi si romantik. Kofer krasno izgleda a i božuri. I moji će uskoro...Ja kažem da se čovjek treba samo okrenuti oko sebe i vidjeti koliko ima ljepote.

    OdgovoriIzbriši
  25. Divna si, a divni su i tvoji radovi! Odmorim se uvek kada svratim do tebe!

    OdgovoriIzbriši
  26. Nečije odbačene stvari su nekom drugom blago...volim i ja božure ali mi jako puno kasnimo za vama..ove godine ćemi prvi put procvetati žuti božur, posle 5-6 godina mirovanja,vidim dva pupoljka, jedva ih čekam da se otvore. Pozdrav Nelyce

    OdgovoriIzbriši
  27. Your peonies are beautiful, Nely. I don't see them much around here. You know, Jess loves old suit cases, and is starting to collect them. If you look closely the next time you visit, you will see that our Header picture is a rose sitting on an old suitcase. Your post was very pretty today. I love old things too.

    Love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
  28. Tvoji divni bijeli a ja imam roze ali tako procvatu u hipu onda normalno padne kiša i oni se samo objesu i nestanu.Tako lijep cvijet a tako ga brzo izgubim u vrtu.

    OdgovoriIzbriši
  29. My brother suggested I might like this website. He was entirely right. This post truly made my day. You cannt imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!


    Cccam Server | Cardsharing | Cardsharing Server | Dreambox Cccam | Dreambox Cardsharing

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...