petak, 15. ožujka 2013.

Zimsko proljeće..


Zapravo ovo je trebao biti jedan rano proljetni post u nizu,o cvijeću,buđenju prirode,suncu i ostalim proljetnim radostima,ali scenarij se malo promijenio,odnosno zabijelio na nekih 20 cm,zahladio nam neki debeli minus i tako je post dobio zimsku dimenziju.Ništa čudno nije ovo sve,priroda se poigrava,smišlja načine kako nam doskočiti,ipak ovaj snijeg u ožujku nešto je na čega ćemo idućih dana u debelom plusu i zaboraviti,ali ipak neka ostane zabilježen na mojim slikama.
Ovo je današnje jutro u vrtu,sredina ožujka i bjelina pretjerana..

U jednom danu prešli smo iz proljeća u zimu,a još samo prije dva dana sve je u vrtu odavalo dojam ranog proljeća,procvali rani tulipani,roza cvjetovi bergenije,ljubičica,narcisa sada su pokriveni debelim slojem snijega,tulipani polomljeni pod težinom snijega krase vazu umjesto vrt..ma ne mogu se oteti dojmu koliko je vrijeme  ludo promnjenjivo.





E ali kako su najave ove promjene vremena sa snijegom bile u medijima već nekoliko dana,mi smo po principu ništa nas ne smije iznenaditi,pretvorili ulazni dio kuće u jednu cvjetnu oazu,ipak je valjalo svo cvijeće koje ne bi izdržalo vani smjestit na sigurno.Hodnik je procvjetao..


Inače  ovaj je prostor uređen sa nekim šmekom ovisno o godišnjem dobu,sada je rano proljeće u njemu,uz sve ove tratinčice,mlade lavande,hortenzije,cica-mace mislim da je dojam proljeća ovdje potpun,naravno ako se ne proviruje pogledom na van.







I evo dok sve ovo pišem,snijeg pada li pada,moram priznati da baš nisam imala u planu vikend provesti u zimskim radostima,ako se u njima računa pribor za čišćenje snijega,ali tako je kako je..nadajmo se što prije suncu,toplom vremenu a do tada valja očistiti snijeg,i ipak  mu dati šansu da se uživa u njemu,barem još nekih dva dana i onda  mahnemo zimi,pozdravimo ju,jer definitivno sa ovim snijegom i ona odlazi.

Ugodan vam vikend i lijep pozdrav!

Broj komentara: 57:

  1. Nely ljubav, što je sramota da je to učinio kako bi dobili još više snijega! Nadam se da vaše lijepe cvijeće preživjeti snijeg! Najljepše želje i vaše slike se ne bude bolje! Carmen

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Carmen i ja se nadam da će cvijeće preživjeti ovaj snijeg,baš sada nije morao ovoliko padati,hvala i lijep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. zahladilo, zahladilo...preživjet ćemo:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Aaaaaaa nely, i ja sam se odmah zabrinula za tvoje divno cvijece kada sam vidjela snijeg na fotografijama....bilo bi mi tako zao :-(... No, opet sam se osmjehnula kada sam vidjela da si mnogo toga uspjela spasiti i smjestiti na sigurno... Carobne fotkice, carobnih biljkica.... Nadajmo se da je za ovu godinu bilo dovoljno snijega i da nas od sada ceka samo sunce i lijepo vrijeme...

    Saljem ti veliki pozdrav i samo lagano sa ciscenjem :-).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj mi i ja sam se zabrinula kada sam jutros vidjela koja je količina snijega,a tek minusi koje najavljuju,nadam se da će štete biti minimalne...hvala ti puno i tebi lijep vikend želim:)

      Izbriši
  5. I meni je snijeg pokrio sve lijepo u dvorištu, slatke male jaglace koje sam svaki dan gledala i uživala u njima..:) A dobro, sad se zaista nadam da je to to, makar sam i prije 2 tjedna mislila da se zima više neće vratiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem ti Anja,baš mu nije sada vrijem da pokrije tako procvalo prvo cvijeće,ali nadam se da neće dugo:)

      Izbriši
  6. Piękne zdjęcia!
    Do Polski też wróciła zima i śnieg.:)))
    Czekam na wiosnę! Pozdrawiam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I kod vas u Poljskoj je znači snijeg,čekamo proljeće,
      pozdrav draga Rozalii!

      Izbriši
  7. Puno preslatkih detalja u tvom sezonskom kutku.
    Slike krasne, a prva mi je fantastična!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti,drago mi je da ti se svidjelo:)

      Izbriši
  8. Their post, always beautiful... Nely!
    Have a wonderful weekend! and my g+ for you...

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga Nely pre bilo šta da napišem da te pitam kako si? Vidim da ti je sneg pomrsio konce:). Iznova kad hoću komentarisati tvoj blog a to želim , ne mogu naći prave reči koje bi opisale moje oduševljenje. U tvom hodniku bih mogla stalno bit, meni izgleda kao idealan prostor. Samo da ne zaboravim i ovo da ti napišem sve tvoje drvene kućice bih pokupila i odnela, lepo bih stavila u pletenu korpu i eto...ne znam koja mi je lepša:) Želim ti lep vikend.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Rado hvala ti na pitanju dobro sam iako pomalo umorna,ali bit će bolje,zbilja je ovaj snijeg došao u čudno vrijeme.
      Drago mi je da ti se sve tako sviđa,ma skromno je to sve,ali trudimo se da je sa ukusom..hehe i ti si znači ljubiteljica drvenih kućica..veliki pozdrav ti šaljem!

      Izbriši
  10. I kod nas baba Marta se bori i neda se nikako . Cvjece ce valjda pre´zivjeti .Najvise se brinem za moje ruze .Ruze ne "spavaju zimski san " .
    ugodan vikend

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj baš je žilava baba Marta,neda se,i ja se bojim za ruže,ovakve hladnoće im ne idu nikako u prilog..
      Veliki pozdrav gaga!

      Izbriši
  11. Što bih sve dala za one drvene klompe-kaljače! Nažalost, moje su izgorjele u ratu... uspomena na baku.
    Hodnik je divan. I kod mene je isto, ali uskoro će opet biti proljetno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vesna bude li prilike nabavim ti ih ..nadam se da će uskoro zatopliti,pa onda sve ide van:)

      Izbriši
  12. Ist bei Euch auch der Winter zurückgekehrt? Na jadenfalls sind Deine Ausblicke auf den Frühling ganz vielversprechend und vor allem zauberhaft!
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danke liebe Rosalie,ja der Winter ist zuruckgekhert:)

      Izbriši
  13. El pasillo ha quedado precioso con todos los detalles de jardín, me encanta! Hermosas imágenes como siempre.Un abrazo y feliz fin de semana!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you dear Silvina for your lovely comment:)

      Izbriši
  14. WOW!!!!!!!!Love your new spring photos!!!!!!All is very beautiful!!Have a nice day dear :-)
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  15. Kod nas je temperatura u roku od 2 dana presla sa 16°C na -9°C. Bilo je i snega u nenormalnoj kolicini, ali vec polako nestaje. Slike su fenomenalne:) Pozdrav Nely i lep week-end ti zelim:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uhh i kod vas je bilo dobrano hladno,nadam se da će nam svima što prije zatopliti..veliki pozdrav!

      Izbriši
  16. Prva fotka je wow! Odlično odražava naslov posta i trenutačnu vremensku situaciju. Drago mi je da smo imali priliku zaviriti i u tvoj hodnik, koji je prekrasan!

    OdgovoriIzbriši
  17. Instant doza proljeća! Divno!!! Ugodan ti vikend, draga Nely!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista instant proljeće,nadam se uskoro i pravome:)

      Izbriši
  18. unatoč snijegu kod vas je sve u cvatu! dobro je sto su oni manje otporni cvjetovi unutar kuće. pozdrav iz jako hladnog i vjetrovitog splita

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tina kod nas se zima vratila u punom obliku,snijegom i hladnoćom..veliki pozdrav!

      Izbriši
  19. Nely,
    I know you must long for the spring, but the snow around your house is BEAUTIFUL! I don't see the snow that often where I live, so your pictures are making me smile today. The red flowers are just gorgeous. Spring will come soon, you will see. It has already arrived where I live. Have a happy weekend, Nely.
    ~Sheri at Red Rose Alley

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you my dear Sheri for your comment..I hope spring will come so soon:)
      Hugs!

      Izbriši
  20. Ti si uspjela sve spremiti, a meni je ostalo vani, nije padalo ali je bura puhala s minusima. Tko da mi je ofurila i tratinčice i jaglace. Eno ih oporavljaju se u predvorju i čekaju lijepo vrijeme da ih presadim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uspjela sam spasiti barem ovaj dio u kaljevima,iako vani je prava katastrofa,jer se sve smrzlo:)
      Nadam se da će se tvoje cvijeće što prije oporaviti:)

      Izbriši
  21. Znači svuda snijeg, i kod mene isto, tako me je šokirao jučer da cijeli dan nisam imala inspiracije baš za ništa...Ali ovo su sigurno zadnji zimski pokušaji... Možda je vrijedilo samo zato da nastanu ove čarobne fotke na tvom hodniku, svi ti preslatki detalji, košare, kutije, cvijeće na okupu- divnoo!

    OdgovoriIzbriši
  22. Kod nas na sreču nema ga više (i nadam se da če tako i ostati)...želim prolječe....

    Iako je puno snega...ova prva fotka mi je fantastična <3.

    OdgovoriIzbriši
  23. Kod nas se skoro sav snijeg otopio, asfalt se osušio, sunce granulo i bit će ovo predivan proljetni vikend :* Fotke kao iz časopisa, filma, serije, knjiga, bajki, basni, ... kao i uvijek ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam..i ja žarko želim proljeće:)

      Izbriši
  24. Kod nas snjeg je opet poceo padati i veliki su bili minusi,a taman sam mislila sad ce sunce da nam grane.Predivne fotografije draga Nely,prekrasni hodnik pun cvijeca :) Sve ti je krasno,zelim i ja tebi jedan ljep vikend <3

    OdgovoriIzbriši
  25. Nevjerovtno koliko snijega, a ja mislila samo kod nas zima jos traje. Hodnik je divan sa svim mastovitim detaljima. Nadam se da ce proljece cim se taj snijeg otopi, pa da uzivas u svom vrtu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam Goco,Selma još malo i proljetne topline će vjerujem onda zavladati:)

      Izbriši
  26. Zima.. zima.. i vas svojim bijelim ogrtacem iznenadila.. a ti kao uvijek sve tako lijepo predstavis da je milina za okeca.. i deko hodnika sa ovim cvjetnim parterom dobiva posebni sarm, a sam pogled na koka-torbicu punu cica-maca.. svaki detalj na svom mjestu.. ma bravo Nelyc, srdacan pozdrav i vama uz ugodan vikend (kod nas nakon snijega,sada pracen kisom!)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Anna nadam se da će što prije stići topli zraci do svih nas,hvala ti najljepše na lijepim riječima uz veliki pozdrav:)

      Izbriši
  27. Hi Nely - your garden accessories, I love them ! And we have snow too, this morning, like in December it should be!
    Cozy Sunday, hug, Barbara

    OdgovoriIzbriši
  28. wundervolle Gartenbilder und besonders den Garten den du dir direkt ins Wohnzimmer gebracht hast.)))

    GGLG Tanja

    OdgovoriIzbriši
  29. Beskrajno sam očarana tvojim postom, tooooliko romantičan!!! I sve što volim, tratinčice posebno. Nadajmo se se toplijem vremenu uskoro. Ikod nas je taaaako hladno. Nema snijega ali se osjeća, kako bi domaći rekli, aria od snijega...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Reklamirala sam malo tvoj blog na mojoj FB stranici Nonina Singerica. Iako je veoma popularan, treba ga proširiti i dalje!

      Izbriši
    2. Draga Nostalgia hvala ti najljepše na reklami,posjetila sam tvoju stranicu i oduševljena sam:)

      Izbriši
  30. Baš je dobro zahladilo iako kod nas bez snijega, krenule marčanske bure.
    Nadam se da tvoje biljćice nisu promrzle pod teretom tolikog snijega.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lives i ja se nadam da biljčice nisu jako promrznute,bilo je jako,jako hladno:)

      Izbriši
  31. Draga Nely , ja uistinu uživam u slikama tvoga vrta, cvijeća i divnih detalja, u bilo koje godišnje doba tako da su mi ovi pod snijegom jenako lijepi. Nadam se da je cvijeće izdržalo, a svakako sam primjetila i originalne klompice :) Odlično !

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...