četvrtak, 21. ožujka 2013.

Proljetno u kuhinji..


I zvanično nam je stiglo proljeće prekrasnim toplim i sunčanim danom,ali kako je stiglo, brzo je odlepršalo sunce  i opet su uslijedili kišni tmurni , hladni dani,zima se stvarno neda ove godine.
Neko toplo utočište tražim u svojoj kuhinji,mali bijeg od hladnoće i kiše uz nešto fino na tanjuru uvijek može biti dobra opcija da se pregura tmurnoća,da se kroz  fini zalogaj zagrije i duša.

Moj proljetni meni ovoga puta ispunjen je finim laganim jelima,povrće,boje,fini ukusi,jednostavna priprema, sve je ono što volim na svom na stolu,naravno i nešto slatko za zasladiti se obavezno je,no idemo redom.



Prvi spomen karfiola u meni baš ne budi pretjerani apetit,nekako me nikada nije posebno on sam inspirirao da bih ga pripremala na neki drugačiji način osim u nekoj krem juhici,ili  kao pohani,ali naišla sam na OVAJ  recept na Coolinariki,nakon kojega stvarno mogu reći volim karfiol.


Celer hmmm,lagano uvrtanje nosom, mislila sam ranije,pa dobro može proći u juhi ili dodatak nekom umaku ili salati,ali pašteta od celera,totalno otkrivenje ukusa,izuzetno lagane pripreme,izdašna,zbilja je i najvećeg sumnjivca u celer kao kompletno, jelo razuvjerila i pridobila. Recept možete pogledati OVDJE

I na kraju nešto slatko.. posebno ukusna peciva.Slatka peciva su moja posebna ljubav,nekada mi je dovoljno samo da mi zamirišu kuhinjom i već mi je ljepši dan,prijaju u bilo koje godišnje doba,a baš ove zavrtače uvijek mi posebno prijaju u proljeće,ne znam zašto,ali tako je.vjerovatno što su sinonim za vjetrenjače..jednostavno su posebna svojom strukturom i ukusom,garantiraju dobar slatki zalogaj.Recept pogledajte OVDJE




I tako se u moju kuhinjicu lagano zavuklo proljeće kroz mirise i ukuse,svaki dan je u njoj neki neki novi recept ,nove ideje kako oplemeniti  svakodnevni meni..upravo eksperimentiram neke jestive Uskrsne idejice,pa ćemo vidjeti kako će to sve izgledati.Nadam se da sam vam uz ovih nekoliko prijedloga dala dobar način kako si proljeće možete staviti na tanjur kroz ova jednostavna i ukusna jela.




U nadi da će nam što prije stići pravi topli, proljetni dani,i da će sunce razgrnuti ove oblake,šaljem vam lijep pozdrav i poneki cvjetić na dlanu za lijep dan...


Broj komentara: 49:

  1. aaaa....
    nemam komentara :D sve je savršeno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mila nely, koje divne slicice i koja divna proljetna jela... sigurna sam da ce se na tvojoj uskrsnoj trpezi naci samo najdivnije slastice i jela... sto se tice proljeca, kod nas cijelo jutro pada kisa i sve je sivo, a tek jucer smo imali toplih 20 stepeni, no nadajmo se najljepsem...

    Veliki pozdrav ti leti, edina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Edina izgleda se ovo proljeće odlučilo da više liči na zimu,ali nadam se da će što prije lijepi dani..hvala ti puno,veliki pozdrav!

      Izbriši
  3. Sve super izgleda, pogotovo ova slatka peciva.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Petra,ona su zaista posebno divna:)

      Izbriši
  4. A joj Nely.... a baš sam mislila na proljetnu dijetu! Tko će odoliti tvom jelovniku. Paštetu sigurno pravim za Uskrs ( uz šunkicu:))Lijep pozdrav uz nadu da će sutra osvanuti sunčani dan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Karmen baš me raduje ako se ova pašteta bude našla na Uskrsnom stolu,zbilja je jako ukusna i toplo ju preporučam..hvala puno!

      Izbriši
  5. Eto o ovome sam ti pričala, meni ostaje samo da se divim tvom umeću, i za ovo je potreban talenat. U životu je tako, nije važno koliko imaš, već koliko umeš a ti umeš. Što se tiče hrane sve izgleda primamljivo, pogotovo kako nam ti prezentiraš tvojim fotoaparatom. Od srca pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rado hvala ti,na lijepim riječima,zbilja si ovo divno rekla da u životu nije važno koliko imaš,nego koliko umiješ..pozdravljam te puno!

      Izbriši
  6. Nely što su lepe fotke...
    Ona pašteta od celera me je jako zainteresovala.
    I kod nas je vreme bljaks, valjda će do vikenda da se razvedri-planiram početak radova u dvorištu;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Nele,pašteta je nešto predobro :)

      Izbriši
  7. Čista perfekcija! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. I ovdje se nešto sramežljivo približava sunce i proljeće, iako najavljuju i ponovni snijeg, ali o tome ne želim niti misliti. Uostalom sada sam zaokupljena ovim krasnim proljetnim jelima i slasticama koje si nam servirala. Ovo sa celerom mi je posebno interesantno, za mene potpuno novo i neobično i nešto što želim isprobati. A za ovakva slatka peciva sam uvijek spremna. Kao i uvijek od tebe, prekrasan post !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Branka u pravu si bolje ne razmišljati o zahlađenju,mene već muka hvata..od ovih jela sve je jako ukusno zaista hvala ti puno:)

      Izbriši
  9. Divno!Odusevljena sam kvalitetom fotografija.Mozes li mi reci koji fotoaparat imas,jer mi je to jedna od zelja za koju se nadam da cu je ispuniti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Cale puno,imam Canon EOS 550D..nadam se da ćeš si ostvariti tu želju..

      Izbriši
    2. Hvala ti za marku fotoaparata.Nadam se da nije nedostizno po ceni.Puno pozdrava:))

      Izbriši
  10. Jako, jako fina hrana, pasalo bi mi sad, davno sam ručala... :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Fotke su ti tako proljetne, baš zrače!
    Zavrtače su mi, osim po nazivu, zanimljive i zbog nadjeva od pudinga, nisam nikad radila nešto slično.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zavrtače su meni nešto posebno,svakako probaj..hvala ti!

      Izbriši
  12. Hvala ti draga na predivnim receptima, a fotke kao i uvijek prelijepe:)

    OdgovoriIzbriši
  13. Beautiful spring in your home!!!!And YUMMY!!!!!
    Have a nice day!
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  14. Mmm, krasni i neobični recepti za sladokusce i sve tako lijepo servirano i aranžirano da je paša za oči i nepce:) A tek ova ptičica, divna je!! Jesi je sama napravila?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Jagoda..ovu ptičicu nisam sama radila,dobila sam je na poklon:)

      Izbriši
  15. Hi dearest Nely, everything looks so yummy. That's what I did yesterday for the first day of spring too. I baked and cooked some things for the family because it was snowing outside :)
    I hope things are wonderful in your part of the world!
    sending many hugs your way...

    OdgovoriIzbriši
  16. Jako lijep post, baš odiše proljetnom svježinom...
    Sva si jela krasno pripremila, a cvjetak na dlanu ima posebnu draž. :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Prolećni dan je prošao ali tvoje lepe fotkice kao da su na tren vratile o ovj hladni dan.

    Recepti su baš fini ali ova pašteta od celera je super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Vesna dugo mi nisi svratila,baš mi je drago da si opet tu..hvala ti!

      Izbriši
    2. Baš sam bila u minus fazi. Nisam komentarisala ali sam postove sa zadovoljstvom pratila. Bili su mi kao svtlost u nekoj mojoj pomrčini. HVALA ti!

      Izbriši
    3. Nadam se samo da si sada bolje,uvijek mi je drago da si mi tu..veliki pozdrav!

      Izbriši
  18. Divan post Nely,krasna hrana ,fotkice predivne :) Kod nas vec dva dana snjeg pada i minus,nadam se da ce nam proljece uskoro doci :) Zelim ti ljep vikend

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Selma ja se nadam da će valda uskoro zimi kraj,i onda napokon proljeće:)

      Izbriši
  19. isprobavam recept s karfiolom! Jedva čekam vidjeti kako se razvijaju tvoji eksperimenti s uskrsnim delicijama, a atmosfera u ovom postu je čarobna i lepršava. Uostalom, znaš već što mislim o načinu na koji ti pripremiš prizore.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E bit će mi drago ako ga budeš probala..hvala ti puno Ivana:)

      Izbriši
  20. Dear Nelly,

    I wonder, if you stil remember me? Do you remember Hetkien Kauneus blog?
    If you remember me and would like to visit me, it is now possible;D So you are wellcome to my new blog...Jokainen päivä - in English it is Every day:)

    With love - now Marikki;)

    Ps. I won`t write for many, but you are one of these people, beacause I love your blog and I have allways kept you as my blogfriend:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ohhh my dear,what suprise!!!
      I am so happy,thanks for so lovely comment:)
      Many hugs!

      Izbriši
  21. Se ve muy apetitoso!!
    Abrazos y feliz fin de semana.

    OdgovoriIzbriši
  22. A ja ne mogu zamisliti obrok bez hrpe svakovrsnog povća, za ovo sam sigurna da je jako fino...

    OdgovoriIzbriši
  23. Jako me zaintrigirala ova pašteta, pogledala recept i sigurno ću je raditi. Stvarno nikako da nam stigne to lijepo vrijeme, jučer je bilo lijepo ali sam ja provela cijeli dan u uredu. Slike kao uvijek savršene.

    OdgovoriIzbriši
  24. Zanimljiva su mi oba slana receptica ali glasam prvo za slatke vetrenjace.:)) Kod nas je vreme vise nalik jeseni, hladna jutra i sitna kisica koja pada danima, bas sam se uzelela sunca.:))))

    OdgovoriIzbriši
  25. ...karfiol sam oduvijek obožavala, ali celer nisam nikad baš voljela... zato ti hvala na ovom receptu, jer me potaknuo da ga isprobam i da celeru dam još barem jednu šansu... ;)))...slatka peciva su famozna...a tvoje fotografije jednostavno predivne... :))
    ...lijep pozdrav ti šaljem draga Nely...

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...