ponedjeljak, 17. prosinca 2012.

Noel..drvena dekoracija kamina

Sve sitnije odbrojavamo do Božića,dekoracije su skoro sve izrađene i postavljaju se na svoje mjesto,jedna od njih je i ova na kaminu koji je ove godine zasjao pod malim gradom od drvenih kućica i drvenim slovima NOEL...
Ideja je vrlo jednostavno došla kada sam ovakva drvena slova ugledala u jednom časopisu,jako su  mi se svidjela..kako moj genijalac sa drvetom vrlo dobro zna popratiti ono što zamislim i ostvariti na način da to i izradi,tako su slova nastala od par starih drvenih letvica.Njegova ideja koju je strpljivo i pomno radio još od kraja ljeta su ove kućice,malene su,sa puno detalja koje zaista stvaraju privid pravih kuća osvjetljenih u zimskim noćima,a što je najzanimljivije reciklaža su starih drvenih kašetica za voće.Mi smo uvijek dokaz da se sa malo zaista može puno,što je zapravo i  pravi smisao samog Božića.


I tako je naš gradić zasvijetlio pod rasvjetom žaruljica u nizu.Nekoliko dodanih detalja kao ovo srce na zidu sa grančicom ariša,anđeoska krila i češeri bili su više nego dovoljni za ovogodišnju dekoraciju kamina.

I  drveni bor i zvijezda također je majstorija moga čarobnjaka od drveta,zaista je ove godine drvena dekoracija ona koja je na jednostavan način zaista dala poseban šarm cijelom ambijentu.
Sada kada smo uredili kamin,upalili rasvjetu,mogu samo zaželjeti pozvati vas na šalicu zimskog čaja uz fine keksiće od naranče sa komadićima čokolade..
Ovi keksići imaju mi uvijek posebnu draž,ne samo radi toga što su ukusni,nego su to i moji prvi keksići koje sam sama napravila kao klinka..i vraćam im se opet iznova,jer su zaista toliko jednostavne pripreme a potpuno ukusom neodoljivi.

Za keksiće vam je potrebno:
300 g brašna
200 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
naribana korica jedne naranče
naribana korica pola limuna
1 bjelanjak
1 vanili šećer
100 g komadića isjeckane čokolade
Sve sastojke  u zdjeli sjedinite rukama u kompaktnu masu,od tijesta otkidate komadiće tijesta veličine čajne žličice,formirajte kuglice koje dlanovima lagano rastanjite,slažite na lim podmetnut papirom za pečenje,pecite na 170C 15-ak minuta,ostavite na limu da se potpuno prohlade,jer tek hlađenjem postaju savršeno prhki.Lagano ih uvaljati u šećer u prahu i samo uživati, vjerujte mi da hoćete!


Broj komentara: 59:

  1. Lovely Christmas decorations, I am in love with the little houses!!!

    Many hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  2. Nely, predivan bozicni ambijent vlada u tvom domu, tako sam odusevljena slovima, borom, zvijezdom a narocito kucicama... kako su prelijepe, a posebnu car im daje njihova minijaturna velicina i rasvjeta...vjerujem da je trebalo puno vremena i truda za izradu istih...prekrasno zaista... sve se tako magicno uklopilo sa kaminom da samo pozelim da se ususkam ispred njega... keksici izgledaju super i tako su jednsotavne pripreme...vidim da si i neke detalje uklopila u fotkica...hvala ti mnogo na tome...
    veliki pozdrav imas od mene!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi orhi,vidiš da sam uspjela uklopiti i te neke divne detaljiće,drago mi je da si ih zapazila,baš me raduje da ti se sve svidjelo:)

      Izbriši
  3. Predivno, Nely... ja sam jučer uređivala terasu i vazu na ulazu. Kuću ću ovaj tjedan. Pečem kolače...

    OdgovoriIzbriši
  4. These letters "NOEL" are so beautiful!

    Lucia

    OdgovoriIzbriši
  5. Ajooj, pa ovo je stvarno toliko predivno da nemam riječi! Drvo daje posebnu toplinu, bijelo i malo shabby, lampice, kućice ma prekrasno! A najviše od svega me oduševilo kako je sve nastalo praktički od nečega što je za smeće...I sad tko kaže da treba imati hrpe love da bi se uredio dom? Treba samo imati ideju...I par spretnih ruku! ;) Ilina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U pravu si za ovo tko kaže da treba imati hrpe love,manje je više,reciklaža i ideja i evo ti originalnog doma..hvala ti Ilina:)

      Izbriši
  6. ajme, nely, svaki put se raspametim! kučiće su krasne, ideja je više nego odlična i to još od recikliranog materijala! i sve ostalo je super napravljeno! baš se dobro nadopunjujete :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je Ana da ti se sve tako svidjelo,ide to nama zaista:)

      Izbriši
  7. Predivni detalji. Ova drvena slova su veliki hit i ovdje, a kucice su toliko slatke. Jako kreativno i inspirativno kao uvijek i idilicno sa keksicima i cajem :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Predobro! Lako tebi kad imaš majstora od drva he he
    Kolačiće moram isprobati, kad napravim onda donesem na onu šalicu zimskog čaja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E važi kada napraviš vidimo se na čaju:)

      Izbriši
  9. Porodica mrava ste vas dvoje, letos ste imali ideju i radili na njoj, SVAKA ČAST! Mi smo manje više svi pevali kao čvrci i sad gde da nađem gole grane da napravim sem klasične i jednu modernu jelku:-)

    Kad prođe Božić možeš ukloniti ono zvezdasto slovo O i ostaće lep natpis Nel!

    Keksići su stvarno jednostavni i znam da su njami ali mislim da ćeš morati još koju turu da napraviš do Boćića i NG:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E mi smo stvarno porodica mrava hehe,nadam se da ćeš si negdje pronaći koju granu,a vidiš ovo si fantastično pimjetila maknem O i evo moga imena.
      Kolače ću sigurno morati nadopuniti drugima,jer ovi prebrzo nestaju..hvala ti Vesna!

      Izbriši
  10. Svaka čast čarobnjaku, tako je super kad netko prati tvoje ideje, predivno, čovjek bi stvarno poželio ući u tu bajku...Poželim si više vremena kad sve ovo vidim...

    OdgovoriIzbriši
  11. Draga Nely, ti si baš vredna ovih dana i sve je, koliko vidim, odlično i na svom mestu. Dekoracije, sve lepša od lepše!

    U pravu si za genijalca sa drvetom. Baš je genijalac, jer kad vidim ove kućice, šta bih drugo rekla? Stvarno su male a mnogo zahtevne.

    Uživaj odbrojavajući dane do Božića i dodavajući još po koji detalj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno Iskrice na lijepim riječima:)

      Izbriši
  12. Draga Nely carobni detalji,kucice su fantazija,slova su krasna svaka cast tvom majstoru na izradi takvih prekrasnih dekoracija,tebi svaka cast na idejama.I ovdje su slova veoma popularna i kucice isto.Kolacici su mi zamirisali divni su :) Veliki pozdrav i tebi i tvom majstoru ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Selma drago nam je da ti se sviđa,i meni su baš ta slova i kućice predivne tako sam ih poželjela i imati:)

      Izbriši
  13. Wow, prekrasno, od ideje do realizacije! Toplo, domaće, romantično, božićno svečano, vi baš uživate u svom domu:) A recept za keksiće pišem, to moram probati:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Jagoda,keksiće ti svakako preporučam:)

      Izbriši
  14. Blago tebi kad imaš čarobnjaka koji će tvoju ideju da pretvori u delo. Sve je prelepo a dekoracija kamina mi je fantastična!! Uživaj u šoljici čaja i keksićima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Zokie,znaš da ću uživati i za tebe..zahavljujem i u njegovo ime:)

      Izbriši
  15. Olá! Ficou muito linda esta decoração,muito criativa.gostei também dos biscoitos.Te desejo um maravilhoso Natal com amor paz...enfim muita felicidade.beijoo

    OdgovoriIzbriši
  16. Bez teksta sam! Kod tebe iznenadjenje nikad ne prestaje! Prekrasna dekoracija. Slova su <3, a kućice savršenstvo! Sretni ste što imate jedno drugo, pa sitnicama koje dijelite pretvarate svakodnevnicu u bajku. Najljepšu božićnu priču. u mislima pijem čaj s vama!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je ivana da ti se sve svidjelo,zaista tako malo treba u stvari treba da bi se oplemenila svakodnevnica..jedan zimski čaj onda za sve:)

      Izbriši
  17. Drvene dekoracije su odlične, ali ovaj bor je genijalan! Svaka pohvala vrijednim i spretnim rukama koje su ga napravile!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tamara,bor je prošlogodišnji,a djelo je istog majstora:)

      Izbriši
  18. Lijepo i stilski usklađeno, ima romantičnu pomalo vintage sjevernjačku atmosferu, no ne kužim zašto ne može pisati Božić ili neki drugi prigodni natpis na Hrvatskom...mene bi smetalo da se u mojem domu nalaze švedska imena blagdana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala,ali stvar je ukusa,mene osobno ne smeta natpis koji se koristi širom svijeta,zaista nemam tu vrstu osjetljivosti,a pored toga treba znati da Noel nije švedsko ime blagdana!

      Izbriši
  19. Jako lijepo. Očarale su me kućice i bor. Trebalo je tu odvojiti puno vremena i strpljenja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Goge,je u pravu si za kućice,zbilja puno strpljenja je potrebno:)

      Izbriši
  20. Dosla sam ponovno da se divim ovoj prekrasnoj dekoraciji i uzivam u slovcima i kucicama... Veliki snjezni pozdrav ti leti!

    OdgovoriIzbriši
  21. Nely, sve mi je divno od drvene jelke(oduševljena) do onih kućica...One mi daju tako intimnu atmosferu...Baš vam uživancija!
    Pozdrav za tvog čarobnjaka! Svaka mu čast!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nele hvala ti,prenosim evo pozdrave i tebi se isto uzvraća odavde..pusa!

      Izbriši
  22. Fantastično, aromatični keksići i ovaj dio zida na kojem se vide cigle <3

    OdgovoriIzbriši
  23. Blago tebi s tvojim genijalcom i njemu s tvojim keksićima!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E upravo tako Tatjana jedno sa drugim ide:)

      Izbriši
  24. Nely, ne mogu da se odvojim od fotkica, ovo je toliko preslatko da nemam reci, malene kucice, pa rasveta, natpis na kaminu, jelkica, ma carobno... sa koliko je samo ljubavi to sve napravljeno, i da znas da sada moram probati i jedan keksic sa cokoladom, mmmmm.:)))) Veli pozdrav vam letiiiii...:)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti najljepše mignonne,znaš da je stvarno rađeno sa ljubavlju sve,i drago mi je da se to vidi..hajde na koji keksić:)))

      Izbriši
  25. ajme, svaki put kad navratim na tvoj blog, iznova se oduševim količinom ljubavi i kreativnosti koju vas dvoje, jedan krasan par muško-ženskih ruku, ulažete u savršen izgled vašeg doma... bravo! divne svjetleće kućice, krasan bor, natpis, sve je tako diskretno i toplo, baš uživam na trenutak u posjetu vašeg doma!
    sad bih tako rado malo sjela kod vas u dnevni boravak, poslužila se tim finim keksićima i popila šalicu mirisnog toplog čaja uz dozu opuštenog razgovora... baš idealno mjesto za zimske dane!

    OdgovoriIzbriši
  26. Hvala ti najljepše draga boysmama,drago mi je da ti je ugodno svratiti,i sada još samo da te mogu počastiti zapravo bilo bi savršeno,uživali bi to je sigurno:)

    OdgovoriIzbriši
  27. Nely blago tebi, zaista imas pravog carobnjaka od drveta, kompletna dekoracija izgleda fantasticnoooooooooooo, kucice i drveni bor su me ocarali. Dream Team, svaka cast":-)

    OdgovoriIzbriši
  28. kod tebe je ko u najljepšem časopisu o uređenju doma!

    OdgovoriIzbriši
  29. Kako je slatko, prekrasna ti je ova bijela fantazija :))
    podovi spačva

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...