utorak, 11. prosinca 2012.

Danska uz topli doček u Selminom domu...

Nakon što smo malo obišli Španjolsku u Laninom drušvu,ovoga puta idemo na sjever točnije u Dansku,gdje nas očekuje moja prijateljica Selma koja već dugi niz godina živi u krasnom danskom  gradiću sa svojom obitelji.
Gradić u kome živi je predivan,na ulicama se osjeti prava blagdanska atmosfera,i to u najboljoj sjevernjačkoj maniri,gdje je vani zanimljivo kako djeci tako i odraslima.

Izlozi trgovina i centri su posebno divno uređeni..
Nakon grada krećemo u Selmin dom,koji stvarno odiše toplinom i divnim detaljima.Selma je inače mama dvije prekrasne djevojčice i uskoro im stiže još jedna bebica,tako da su joj ovi dani dobro došli kako za pripremu doma za blagdane ali i za dolazak prinovice. Pored svog zanimanja odgojiteljice djece u vrtiću,veliki je obožavatelj kreativnog rada,i velika ljubiteljica obilazaka antikvarnica i marketa na kojima pronalazi predivne komade namještaja i detalja za svoj dom i vješto ih sama uređuje,kao što je i ovaj starinski ormar u koji sam se ja bukvalno zaljubila na prvi pogled.

uz ormar divno ide i ova starinska klupica,koju osim vlastite ljepote jednostavnosti krasi i ovaj zanimljiv natpis.
a i ovaj stolić je poseban koji je isto dio priče iz jedne antikvarnice

Detalji su ono što zaista čini posebnim neki prostor,kod Selme ih ima zaista i svi su mi jako simpatični posebno ovaj natpis koji uokviren krasi zid
ili ovaj zidni ukras koji je sama izradila ili kutiju za drva koja je postala super detalj od obične drvene kutije.Odmah se primijeti da je Selma ljubiteljica shabby stila i kako ona sama kaže velika romantičarka koja svoj osobni stil prenosi i na svoj dom.
Nadalje tu su i kuhinjski detalji,i Selma je super kuharica a u kuhinjici sa ovako slatkim detaljima kome ne bi bilo ugodno kuhati.Posebno su mi lijepe boje koje odabire za premaze drvenih polica i odabir posuđa i detalja.


Iz kuhinje prelazimo u boravak,divan veliki prostor tako ukusno namješten..

Meni je poseban ovaj kutak sa ovim divnim prozorom daje baš posebnu toplu atmosferu cijelom ambijentu.
Jako mi se sviđa ta otvorenost prostora i povezanost kuhinje,trpezarije sa velikim stolom za ručavanje i dnevnog boravka.

simpatične su i ove dekoracije koje već krase dom,a naravno i okićeni bor koji je posebno veselje djevojčicama koje uživaju u ovim danima i pomažući mami da sve ovako lijepo  zajedno urede.
Iako je Selma osmislila i dekoracije za svoj vrt,ipak joj je snijeg pomrsio račune i prekrio ih,ali unatoč tome i  ovi detalji vani upućuju da je moja prijateljica osmislila svaki detalj u kući i van nje sa toliko pažnje.

Evo nadam se da ste uživali,ja jesam to je sigurno, tim više što imam ovako kreativne i susrteljive prijateljice koje imaju dobru volju otvoriti vrata svoga doma i na ovaj način podijeliti  ga s nama .
Selmi zahvaljujem od srca i nadam se da će mi i u nekom od narednih postova iznova biti gost.

33 komentara:

  1. Jao nely pa ovaj put si nas odvela cak do Danske u predivan gradic i dom tvoje prijateljice... predivna idila vlada u ovom gradu, kao i u Selminom domu, ja sam odusevljena svim detaljima a najvise mi se dopao onaj kutak sa prozorom iz dnevnog boravka, ne znam zasto no slaba sam na prozore ;-)...Hvala ti na ovom postu i lijep pozdrav iz snijegom zavejanog Sarajeva :-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da ti se svidjelo sve,zar nije krasno?..prozor je i mene fascinirao,ja sam isto slaba na prozore...Hvala ti puno!

      Izbriši
  2. Hi Nely - it is looking very cozy! Have a great week, hug, Barbara

    OdgovoriIzbriši
  3. divno putovanje,stvarno bih volela prosetati tim ulicama.Dom tvoje prijateljice je u svakom smislu prijatno mesto sa mnogo dobrih detalja.Nadam se da cu i ja jednog dana u svoj dom urediti u slicnom stilu.Pozdrav iz zavejanoh Zemuna:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Divno je stvarno i ja sam odmah dobila želju prošetati ovim ulicama i osjetiti ovu divnu atmosferu:)

      Izbriši
  4. preprepredivno! Selma ima lijepi dom, sve je krasno.

    OdgovoriIzbriši
  5. predivno stvarno lijepo hvala što si podijelila s nama :)

    OdgovoriIzbriši
  6. i ja bi u Dansku! U planu mi je jedne godine. Prekrasni detalji iz doma tvoje prijateljice, uživajte!

    OdgovoriIzbriši
  7. "...it's beginning to look a lot like Christmas...")))
    wonderful pictures!

    xoxo, Juliana | PJ’ Happies :) | PJ’ Ecoproject

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivno, zaista sam uzivala u tvom obilasku gradica i Selminog doma:-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je Biljo,zaista je kod Selme jedna prava topla atmosfera doma:)

      Izbriši
  9. kakva je selmina politika o primanju podstanara...? ;) DIVAN dom, divan grad, divan post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehe to moramo Selmu pitati prima li podstanare,pa ćemo onda zajedno krenuti k njoj:)

      Izbriši
  10. dom je doista tamo gdje je srce, slažem se u potpunosti sa Selmom (a i s tobom, zar ne?)

    divno uređen i gradić i životni prostor :-) lijepo je to što možeš prošetati iz topline vlastitog doma po raznim kutevima svijeta!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U pravi si ivana,dom je tamo gdje je srce,a i ovo je divno što ovako možemo virtualno za tren prošetati na sve strane svijeta:)

      Izbriši
  11. Ova ružičasta polica je ko iz snova:)))

    OdgovoriIzbriši
  12. Baš su mi odlični ovi izletnički postovi. Ne samo da imamo priliku zaviriti u tuđe domove i pogledati odlične ideje za dekoriranje, nego nas još tvoje gošće odvedu u razgled grada. Jedva čekam sljedeće putovanje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da ovako malo možemo svi zajedno brisnuti negdje,ovaj puta kod Selme:)

      Izbriši
  13. Wow, baš sam uživala šetnjom Selminim domom, baš je pravi dom, s mnoštvom divnih sitnica, prekrasno...Toplo, ugodno, lijepo...Ilina

    OdgovoriIzbriši
  14. Divan post, draga Nely. Selmina kuća je zaista prelepa, a zapažam kod nje i Lane dosta sličnosti u detaljima i kombinacijama boja.
    Dopadaju mi se ove stvari kupljene u antikarnicama, čitav prostor je lepo i unkcionalno organizovan, a u ovom domu, kuhinja je moj favorit. Baš mi se sviđaju detalji i boje a i sam prostor je nekako topao, nežan, pravo malo carstvo.
    O izlozima, da ne pričam!

    Posebno me raduje beba koju čekaju, jer nema ništa lepše od toga. Pravi praznični poklon. S pravom joj mogu reći kad malo odraste da ju je doneo Deda Mraz.

    I još nešto, nećeš mi verovati, ali ja imam mušemu sa ISTIM motivom kao Selma. Ne volim mušeme, niti bilo kakvu vrstu plastike, ali ovim motivima nisam mogla da odolim prošle godine.
    Po nekad mi bude prosto smešno kad vidim da neko ko živi tako daleko ima neku stvar koju imam i ja, a to ustvari, dokazuje da imamo nešto zajedničko i da smo svi različiti, a opet, tako slični.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskrice hvala ti puno na ovako divnim dojmovima o postu i Selminom domu,kod nje je zaista pregršt divnih detalja,ali ona ih stvarno sa ljubavlju bira i sama izrađuje da je u tome zapravo velika vrijednost svega.
      A bebica da to si u pravu ona je najljepši dar koji im stiže.
      Posebno mi je drago čuti da i ti imaš isti detalj kao i Selma i baš kako sama kažeš to dokazuje ma koliko god smo udaljeni opet smo tako blizu po nekim sitnicama..hvala ti!

      Izbriši
  15. Divno, Nely, ne znam gdje je Selma u Danskoj, ali sve mi djeluje poznato :) Predivan dom, prekrasni detalji i jako lijepo i inspirativno ukraseno za praznike.
    Divan post. Veliki pozdrav i Selmi i tebi.

    OdgovoriIzbriši
  16. Prekrasan dom pun divnih detalja i topline:) Tako ja zamišljam dom gdje živi sretna obitelj:)

    OdgovoriIzbriši
  17. Lijep dom... odmah se sjetim mojih dana u Austriji i te posebne blagdanske atmosfere. Tamo je i najmanje selo lijepo ukrašeno, a posebno balkoni na kućama, sa vijencima od slame i zvonima.

    OdgovoriIzbriši
  18. Dear Nely,
    soooo wonderful pictures from Danmark. Thank you very much for this inspirations.

    Greetings from Germany and many hugs

    Nicole

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...