srijeda, 7. studenoga 2012.

Ormarić,špaga&co..jesenski preobražaj

Ne znam kako vama ali meni je uvijek potreban neki  mali "okidač"za krenuti u avanturu zvanu dekorativni preobražaj i to mi zapravo dođe kao terapija nakon dana koji su prepuni strke,preokupacija i volje koja je na nivou pokriti se preko glave i najbolje ignorirati sve oko sebe.No takva stanja činjenično ne čine dobro stoga,hvatam se onoga dobro provjerenoga a to je uhvatiti se posla i pokušati na život gledati iz onog malog drugačijeg  kutka koji je tako neophodan da se ide dalje,..to zapravo stalno i  činim.
E sada onaj mali okidač je ovoga puta ovaj stari ormarić,već dugo meni dragi dio našega interijera,komad je to namještaja sa svojom poviješću od  kojih dobranih 50 i više godina,koji se prije neku godinu našao kod nas.Sredili smo ga na prvu tada,uz zahvate protiv crvotočine,boje u dvije nijanse bijele i bež,pa sve na kraju lagano patinirano u shabby stilu.
Kako mi je neki dan zdravlje odnosno problemi s njim omogućilo da dan provedem"mirujući",tako sam ja u stanju mirovanja došla do ideje i neobičnog komada špage, i poželjela da ju vidim u obliku ukrasa na vratima ormarića.
Prvo sam na vratima iscrtala olovkom šablonu za orjentir po kojoj sam nadalje toplim ljepilom lijepila špagu u tako nekim oblicima za koje sam mislila da će mi najbolje pristajati uz shabby dojam ormarića.Nemojte misliti da je išlo lagano u prilog tome su govorili ispečeni vrhovi prstiju,ali odlično je na kraju sve to izgledalo.
Uokolo ručkica također sam pričvrstila špagu i na kraju sve zajedno prebojala akrilnom bijelom bojom.
Moram priznati da mi je špaga genijalan materijal kojim se štošta može ukrasiti prije koju godinu tako mi je ona bila motiv na okviru zidnoga sata,a slijedeći projekt bit će drveni okviri ukrašeni njome.

Naravno nisam se zaustavila samo na deko preobražaju ormarića,uz cijelu atmosferu valjalo je uklopiti i po koji jesenski detalj.Lišće koje je toliko divne boje,češerići ariša,lješnjaci,nar..sve su to mali detalji iz prirode koji daju toplinu,i gledajući ih zaista samo poželite utopliti se pod dekicu uz čaj i neku dobru knjigu.

Svijećnjaci koji su uvijek na stolu sada su  dobili svoj jesenski preobražaj u obliku po kojeg lista i šipka pričvršćenih oko sebe čvrstom špagom. Na policu je unesen cvijet koji mi je toliko simpatičan preko dana cvijeta sitnim bijelim cvjetićima,a s večeri cvjetovi se potpuno zatvaraju i ponovno čekaju svoje otvaranje jutrom..toliko nježnosti u tim malim cvjetnim čudima..


Ja sam ipak bila u pravu kada sam rekla da je ovo svojevrsna terapija ,vjerujete mi da ovakvi mali deko preobražaji ne zahtijevaju prepuno vremena,ali šire itekako dobre vibre,nadam se da sam ih uspjela prenijeti i na vas.

Broj komentara: 69:

  1. Joj,joj,ti si moj mali genije,ovo je bila savrsena ideja,bas si ovo sve lijepo uklopila,ormaric je ispao haos,svidja mi se i onaj okvir sa slikom iznad ormarica.....pozdrav ti leti....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HAhaaha genije -čudo prirode..ma drago mi je da ti se sviđa,a okvir je isto u domeni uradi sam:)))
      PUSA!

      Izbriši
  2. Prekrasno... dijelim tvoja razmišljanja o terapeutskom učinku kreativnog rada, ponekad pomislim da mi je redovni posao manje stresan ne bih nikada ništa napravila. Dijelim i oduševljenje špagom - obožavam ju, u kombinaciji s drvofiksom čuda se mogu napraviti... Ah, baš si me pogodila ovim postom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je Angie da se slažeš sa mnom,jer i sama znaš koliko kreativnost daje..hvala ti puno!

      Izbriši
  3. Fotke su čarobne!! A samim time je čaroban i prostor u kojem živiš. Samo što umjesto čarobnog štapića ti imaš svoju maštu, kreativnost i vrijedne ruke. Bravo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tamara najljepše,trudim se upotrijebiti kreativnost što bolje mogu:)

      Izbriši
  4. Yes - your decorations are so beautiful! Especially the first picture, I love it so much! Thanks for the wonderful inspirations!!! Hug, Barbara

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasan rezultat i odlična ideja...Volim te tvoje DIY-ove, ovaj je ormarić sada divno unikatan...I zaista, tvoje slike izgledaju kao iz nekog francuskog časopisa o uređenju doma. Zaista prekrasno...Ilina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O hvala ti draga Ilina na ovakvim divnim komplimentima,drago mi je zaista!

      Izbriši
  6. Mila nely, vjeruj mi da je i danas bas jedan takav dan kada bih najradije navukla dekicu preko glave i tako ostala ostatak dana, no to nije rjesenje i ne mozes se bolje osjecati...Ti si nasla sasvim super terapiju za takvu situaciju, a rezultat je fantastican...Itekako si pozitivne vibre uspjela prenijeti i na mene... uzivala sma u svakom redku i svakoj slicici... i evo cu opet ;-)
    Lijep ostatak dana ti zelim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. orhi vjerujem ti,dođe takvih dana,kada zavlada neka malodušnost,ali glavu gore svaki dan je novi izazov..stoga natjerati se na malo zanimacije i ipak bude lakše:)

      Izbriši
  7. Preljep ti je ormaric,krasna ideja sa spagom.Ieni je super okvir iznad ormarica.Ma sve ti je fantasticno.Uzivala sma citajuci ovaj post.Ljepo je sto nesebicno dijelis svoje krasne ideje s nama :) Ljep dan ti zelim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Selmice,sve su ovo jednostavne idejice koje može svatko,drago mi je podijeliti ih s vama:)

      Izbriši
  8. Lijepa jesen komada u vašem domu apsolutno šarmirao me - to je kao iz bajke ! Imatilijep dan !
    xoxo...by Vicky

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti lijepa Mischa na lijepim riječima!

      Izbriši
  9. Super fotke, naravno i zvijezda posta tj. ormarić, kao i svi drugi jesenski detalji koje si odlično uklopila u cijelu priču! I like them all! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da ti se svidjelo..veliki hugs!

      Izbriši
  10. Wonderful decorations as always, Nely!;)

    OdgovoriIzbriši
  11. ...uvijek se oduševim kad zakoračim u ovaj tvoj svijet...toliko ideja ..toliko prekrasnih stvari...toliko romantike...toliko topline...i lijepih sjećanja koja probudiš u meni...prekrasna topla nostalgija... divna ideja sa špagom...zapravo si i mene potaknula da pokušam jedan stari bakin ormarić probati malo uljepšati, udahnuti mu malo života...staviti ga u neku novu priču...sad je star i zapušten...
    ...divan post draga Nely...i prekrasne fotgorafije... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. anngelpie drago mi je što si tu,uvijek me razvedre tvoje riječi..svakako bit će mi drago ako neka idejica zaživi i kod tebe na bakinom ormariću,lijep ti pozdrav!

      Izbriši
  12. Prelijep ormaric i super mastoviti detalji, ono sa listom i svijecom mi je super. Krasni su mi ovi crveni detaljcici, ne premalo, ne previse, upravo koliko treba.
    Naravno da i na nas prenosis svoje ideje, ja kad procitam tvoj post i vidim divne ideje, uvijek se osvrnem da vidim sta bih i ja promijenila :) Ipak, toliko kreativna nisam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gocke ma ide to sa kreativnošću samo polako,vjerujem da imaš i ti veliki potencijal..drago mi je da ti se svidjelo kod mene.veliki pozdrav!

      Izbriši
  13. Divne fotografije...
    Sjajna ti je ova ideja sa kanapom!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Divne slike,divan tekst!
    Ideja sa kanapom sjajna,vredelo je malo da opečeš prste,kad pogledaš ormarić zaboraviš:)
    Meni je svaka poseta tebi pozitivna terapija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti ljubinka,baš mi je drago da tako doživljavaš moj blog,uživaj samo..a na prste sam odmah zaboravila čim sam sve skockala hehe..veliki ti pozdrav!

      Izbriši
  15. Sve mi je prekrasno, ali svijećnjaci su baš 'po mom'...

    OdgovoriIzbriši
  16. Mogu li ja živjeti koda tebe/vas??? :)
    Prekrasno je, imam feeling da bi mi se vrat ukočio, oči zblesirale, a mozak pregorio pokušavajući upiti sve te DIVNE detalje, umjetnička DIY djela, tehnike, kombinacije stilova, boja i tekstura... :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehe baš si me nasmijala,moram priznati da bih te rado primila,vjerujem da bi ti se sve svidjelo...hvala ti puno:))

      Izbriši
  17. Spojila si dva dobra u jedno i dobila savršenstvo

    OdgovoriIzbriši
  18. Idem pronaći neku dekicu, dohvatiti knjigu i šalicu, totalno sam inspirirana nakon ovog!

    OdgovoriIzbriši
  19. aaaaaa, koji krasni interijer! sve redom!

    OdgovoriIzbriši
  20. Ja bi da mi ti dekoriraš stan <3

    OdgovoriIzbriši
  21. It's a wonderful combination, you are a very creative person!

    Many hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  22. Ma daj,pa ovo je kao iz najljepšeg časopisa.Prekrasno te okino taj okidač, s toliko stila i posebnosti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Tatjana,ma okidač mora postojati,inače ništa od kreative:)

      Izbriši
  23. Zaista ormarić u novom ruhu, a špaga je oravi dar jedno vrijem sam ukrašavala boce s špagom i školjkama i bile su pravi darak za meni drage osobe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Dilajla,mogu misliti koje lijepe sitnice nastanu sa špagom:)

      Izbriši
  24. Liebe Nely, so wunderschön kann es im November sein. Man muss nur ein wenig nett dekorieren und schon hat das Auge wieder was Feines zum gucken.
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  25. Moram priznati da sam se, potaknuta tvojim primjerom, već nekoliko puta odvažila promijeniti neke stvari u svom stanu, tj. hrabrosti je uvijek bilo ali ideje su potrebne. Kod tebe ih ima zbilja puno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anja to mi je posebno drago čuti,ako ti djelujem poticajno,nadam se da si bila zadovoljna svojim pothvatima..hvala ti!

      Izbriši
  26. Volim špagu, koristim je kad god mogu, tako je prirodan i topao materijal. Sviđa mi se tvoj ukras od spage na vratima, dao je poseban šarm tvom ormaricu:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Biljo,je špaga je jednostavan i vrlo efektan materijal,drago mi je da ti se svidjeo ormarić.

      Izbriši
  27. Ovi detalji sa špagom jako mi se sviđaju! Bravo! I dekoracije sa šipkom dali su mi neke nove ideje...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno,drago mi je ako se stvori koja nova ideja:)

      Izbriši
  28. Svaki detalj je napravljen sa toliko ljubavi, mislim da to uspevas da prenese i na nas, tvoje citaoce... kako volim tvoje kretivne ideje i sve te ljupke sitnice koje ozive svaki kutak ili komad namestaja.:)) p.s. budi nam dobro, saljem ti pregrst pozitivnih vibracija!:)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tnx darling,drago mi je da tako misliš,i hvala na dobrim vibrama,trebaju mi zaista:)pusa!

      Izbriši
  29. Divna inspiracija i kombinacija sa špagom. Meni je ipak favorit poljevač. Divno si ga ukomponirala i izgleda kao iz prošlih vremena. Ili toga ima negdje i sad?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Suzana ima ovakvih poljevača kupiti,ovaj je kupljen u jednom velikom centru prošle godine,samo sam ga ja malo postarala:)

      Izbriši
  30. Predivno izgleda draga Nely!!!!!
    Kao iz snova su detalji,obožavam tvoj stil i ideje kojima nas obasipaš!!!

    OdgovoriIzbriši
  31. wundervolle inspirationen
    ♥doris

    OdgovoriIzbriši
  32. Ti uvijek imaš super ideje! Svidja mi se detalj od špage, i cijeli ormarić. I sviječnjaci u jesenskom ruhu...ma sve mi je preslatko! Slike odlične kao i uvijek!

    OdgovoriIzbriši
  33. Divno, kao i uvek. Kod ovog ormarića je najlepše što je star i što je deo nekog vremena koje ima svoju priču. Bogatu ili manje bogatu, svejedno, sigurna sam da je zanimljiva. Zaista me je ćerka naučila da na stare stvari gledam drugačije i da ih volim.

    Vidiš da mirovati i nije tako loše, a?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam svima,drago mi je da vam se sviđaju ovakve moje male deko zamisli..a mirovanje se stvarno isplati totalno hehe..veliki pozdrav svima!

      Izbriši
  34. najbolje vibracije si nam prenijela! Samo pazi da i tebi ne pokucaju iz HZZO zbog "rada" dok boluješ ;-)!!! Divan i topao jesenski kutić i odlična ideja sa špagom!

    OdgovoriIzbriši
  35. Bravo, puni ste krasnih i inspirativnih ideja.. jos jedan kutak i stari ormaric koji je sa nekoliko sitnih detalja ozivio i dobio svoj sarm.. ljepota jesenje jednostavnosti koju si prenjela u tvoj dom daju posebnu notu topline i cara bas zraci pozitivnom vibracijom .. srdacan pozdrav Nelyc!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...