petak, 23. studenoga 2012.

Dekorativna božićna ladica...

Znate kako to već biva kod mene,nešto što je staro i  odbačeno meni je uvijek divan materijal za
dekorativne preinake.Tako sam vam ja uvijek u potrazi za starim,drvenim ladicama,sakupljam ih i u svakoj vidim potencijal.Nebitne su dimenzije,veće, manje,duže,šire,otkrnjene,neugledne sve one nalaze svoje mjesto kod mene,uz  par zahvata i obična neugledna drvena ladica može se pretvoriti u dekorativnu,ovoga puta božićnu ladicu tj.jedan originalan detalj.



E sada...odakle krenuti,od početka naravno..razmjerno tome u kakvom je ladica stanju ako je drvena treba ju prvo osvježiti bojom,a kako neuglednu,drvenu ,obojanu ladicu oživjeti potpuno,lijepom ručkicom to je bitan detalj i uz ručkicu jednim ukrasom kao što je ovo moje drveno srce,tu još može doći štošta u obzir ukrasi za bor,kalupići za kolače itd..

.Na kraju ladicu  napuniti svime onim što ne bi smjelo faliti za lijepu blagdansku dekoraciju.

Obavezni su štapići cimeta,obožavam cimet i kao detalj i kao začin,jednako i prekrasno mirisni anis,njegov miris posebno volim,on mi je prva i najmirisnija asocijacija na Božić.Naravno češeri,oni su neizostavan detalj,volim i gljive simboliziraju sreću i uvijek su mi posebno drage kada ih ugledam kao božićni ukras.

U ladici su svoje mjesto našle i lukovice zumbula,vrijeme sadnje negdje u 9mj.toplina i svjetlost i evo ih sa mladim zelenim izbojima,za koji dan nadam se i prvim cvjetovima...naravno sve je stvar vaše mašte i ukusa,ladicu možete napuniti čime god poželite po vlastitoj želji.



I evo to bi bilo to što se tiče ove brze dekoracije,naravno umjesto drvene ladice može poslužiti i kutijica od čvršćeg kartona,koju možete oblijepiti nekim lijepim ukrasnim papirom,ručkicu zalijepiti ili kakav mali ukras i za tren dobijate zgodan detalj po principu manje je više,jer zaista nije bit u pretjerivanju nego u skladnim i jednostavnim dekor detaljima koji će vam zaista uljepšati ambijent.


Želim vam lijep,ugodan i nadasve kreativan vikend!

Broj komentara: 56:

  1. Lijepo Počinje sa vama - miris prekrasnih božićnih ukrasa,želim vamlijep vikend!!
    xoxo...by Vicky

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno draga Micha,
      lijep pozdrav i ugodan vikend!

      Izbriši
  2. Tvoje ideje me podstaknu da i ja pozelim kreativni vikend!!
    Malo sam obuzeta poslom pa mi ne ostane vremena za ove lepe stvari,a kad vidim tvoje postove svaki put obecam sebi da vec od sutra i ja krecem na kreativno putovanje:))
    Lep vikend ti zelim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelenice nadam se da ćeš i ti krenuti na kreativno putovanje uskoro,vjerujem da ti druge obaveze odvlače vrijeme,nije ni kod mene bolje,ali evo ipak nekako uspijevam:)..hvala ti!

      Izbriši
  3. Da imam vise mjesta u stanu mislim da bi bilo na sve strane puno ovakvih zgodnih dekoracija i ideja kojima nas odusevis svaki put.. Kreativka si prava, dusom i srcem, vidi se preko svakog detalja.. BRAVOoooo.. provedite i vi ugodan vikend uz srdacan pozdrav :))!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem draga Anna da bi sigurno napunila stan dekorom..hvala ti na lijepim riječima,ugodan vikend i tebi!

      Izbriši
  4. jako lijepo, slike su odlične, sve je super ukomponirano, trebala bi imati svoj časopis (da ne kupujemo strane :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheh Ana dok ne stignem do te faze vlastitog časopisa,dotle evo ideja ovako..hvala ti najljepše!

      Izbriši
    2. nely, čeka te nagrada na mom blogu :)

      Izbriši
  5. The translator doesn't work today, but I like your autumn decorations!

    Have a lovely weekend! Many hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  6. ladica sa mirisom Božića!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ma, kakvo bacanje, ne dolazi u obzir! Mi, kreativci znamo to najbolje kako od ničega napraviti nešto.

    Ova fiokica je prelepa a i posle praznika može naći svojunamenu u kući. Ovakve pečurke imam i ja i mnogo ih volim. Koristim ih za praznične dekoracije, jer su mi mnogo slatke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskrice to si u pravu kod kreativaca nema bacanja,sve se to da reciklirati,a ladica će poslužiti i kasnije kako ne,i meni su te gljive simpa skroz,stare su već ali ih baš volim:)

      Izbriši
  8. Oh - that's a wonderful idea!!! Love it! and your photos are so beautiful! thanks for the special inspiration! have a great weekend, hug, Barbara
    NB: and thans so much for your lovely comments on my blog ;-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Juče sam idući na autobus malo prečicom kroz parkiće između zgrada, gledajući u tlo da se ne sapletem, spazih male male šišarkice i znaš li šta sam prvo pomislila - ovo bi bilo tako lepo za Neli! Ko zna šta bi ti od toga napravila. Imala sam u torbici malu kesicu i nakupih dve pune šake a šta ću sa njima nenam ideju:-(

    Zato ti imaš ideju za svaki detalj i sitnicu. Zato tvoja renovirana fiokica živi sigurno jedan lepši život nego pre!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vesna draga baš mi je drago da te tako sitnice podsjete na mene,baš divno da si pokupila šišarkice,dovoljno je samo da ih staviš u neku lijep tanjir, kraj njih jedan nar i evo ti zimske dekoracije stola..veliki ti pozdrav i pusa lete!

      Izbriši
    2. malo su blatnjave, oprala sam ih sad se suše. Našla sam jednu čašu za pivo na nogicu tu će završiti uz još neke plodove:-)

      Izbriši
    3. Ma znala sam da ćeš ti to znati super sve iskoristiti i lijepo izdekorirati:))

      Izbriši
  10. Joj Nely,samo sam nabrzaka pregledala,nemam nesto vremena da ja to sve na tenane detaljno izucim,uglavnom,krasno,dasak kreativnosti koji se negdje u nama vrzma moze mnogo toga da ucini....Veceras cu ja to razgledati i gustati,ti mila uzivaj u vikendu,pozdrav vam leti iz Holandije.....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dunjice polako samo,uživaj i ti u vikendu,a znam da ćeš sigurno i nešto kreativno napraviti,pa makar i neki fini kolač:)

      Izbriši
  11. Nelica, i tebi ugodan vikend uz ovako dobru dekoraciju. Posebno volim vrijeme pripreme i iščekivanja, ovo vrijeme kad su dani najkraći, a večeri duge i uljepšane svjetlom!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti ivanice,u pravu si kada su ovakvi kratki dani zaista ih se može uljepšati svjetlom i po kojom prigodnom dekoracijom..veliki pozdrav!

      Izbriši
  12. Mila Nely, koje divne slicice... koja divna dekoracija... Sve mi se jako dopada, kombinacija "sastojaka", boja, ladica, ama cio aranzman... predivno i toplo...

    Zelim ti predivan i nadasve kreativan vikend!

    OdgovoriIzbriši
  13. Prekrasne dekoracije, a ideja sa ladicom mi je super. Cimet i anis su predivna dekoracija, mirisna :) Fantasticne slike i divne boje. Zelim ti ugodan vikend

    OdgovoriIzbriši
  14. Krasan nastavak božićne priče! Mirisno i prirodno, za čaroban i topao božični ambijent! Fotografije su prekrasne:)) Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  15. Kako si me samo iznenadila! Kad sam vidjela naslov i ovo "ladica" pomislila sam da su ladice ormara dobile novo lice. Onda krenem čitati da skupljaš ladice i mislim se "pa što radi s tolikim ladicama". Ni na kraj pameti mi nije bilo da ti služe za ovakve kreacije. Jako lijepa i prikladna dekoracija. U ladici svaki tjedan može biti nešto novo i prigodno. Svaka ti čast, tvoja mašta i kreativnost nemaju granice!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam najljepše svima..hehe Tamara misliš si što radim sa tolikim ladicama,evo zaista uvijek im se može dati neka namjena:)

      Izbriši
  16. Joj,joj,preslatke li dekoracije!Sve na dohvat ruke,skladno "pobacano",a efekat čaroban.

    OdgovoriIzbriši
  17. Preljepo Nely,krasan kolaz slika.Prekrasna dekoracija i super ideja sa ladicom ::) Zelim vam ljep vikend. Veliki pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  18. Mogu zamisliti kako ce tek preslatko izgledati kad procvetaju lukovice, ne bih se nikada setila da ovako upotrebim fioke, moracu sada da "udomim" neku napustenu, hihih... veliki pozdrav ti leti i zelim vam da lepo provedete vikend!:)) p.s. proviri sutra kod mene na blog, mislim da cu dotle vec sve otkuckati, khmm...;))) kiss

    OdgovoriIzbriši
  19. Draga Nely, ti si definitivno uljepsala svoj interijer sa svojom prelijepom, blagdanskom ladicom:-))

    OdgovoriIzbriši
  20. Ovaj me post podsjeća na kekse s cimetom i bijelom čokoladom (ladica u bijelom) :D divno!

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  21. jao preslatka je , ja sam oduševljena

    OdgovoriIzbriši

  22. Baš mi se svidjaju ovi tvoji predblagdanski postovi sa zanimljivim idejama i lijepim slikicama!

    OdgovoriIzbriši
  23. Liebe Nely, das sieht sehr schön aus und ich finde Zapfen in allen Varianten eine wunderbare Beigabe zur Weihnachtsdeko.
    Hab ein feines Wochenende
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  24. Ma daj.... nemoj zezati, preslatko!

    OdgovoriIzbriši
  25. ...savršeno...prekrasno i bajkovito ..kao i uvijek kod tebe draga moja...divan jednostavan rad...a cimet i zvijezdasti anis...ajme šta reći, već osjećam kako mirišu...
    ...odlična ideja za preobraženje jedne ladice... a iskoristiti se može i nakon blagdana pa u nju staviti neka lijepa pisma, papiriće sa napisanim divnim porukama....kao što ja radim kad god negdje nešto pročitam, nešto što mi se svidi, napišem na prvi komad papira koji nađem..i tako imam tisuću papirića..ovo bi bilo idealno mjesto za moje papiriće... ;))
    ...lijep pozdrav draga Nely... :)

    OdgovoriIzbriši
  26. lijepo kao i uvijek,,..ladicu si odlično
    iskoristila, a cimet, anis i ostale dekoracije,
    jednostavno obožavam!
    ugodnu ti nedjelju želim
    annie

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala cure..Angelpie zaista za štošta može poslužiti i nakon Božića i ovo je izvrsna ideja za lijepe porukice i misli,pisma napisana na papirićima..hvala ti!

      Izbriši
  27. ljepota je u detaljima... a ti si to pretvorila u pravu umjetnost! ;)

    OdgovoriIzbriši
  28. Una hermosa idea, el trabajo ha quedado precioso!! Abrazos.

    OdgovoriIzbriši
  29. Draga Nely uistinu se svaki put iznova divim tvojim idejama. Kreneš od jedne ladice i dobiješ prekrasnu dekoraciju. I kod mene su štapići cimeta obavezni i kao začin i kao dekoracija, a ovdje su mi gljivice posebno slatke. Naravno, i ovo lijepo srce :)

    OdgovoriIzbriši
  30. Beautiful, beautiful, beautiful!!!!!!!!!
    Have a good week, dear!

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thanks so much Marcela and Silvina...hvala svima najljepše na divnim komentarima:)

      Izbriši
  31. Tvoji detalji za božićnu dekoraciju su uglavnom i moji detalji, isto volim gljive, češere, i ostalo. Ladica je zgodna ideja, jer tako uređena može po potrebi biti seljena po stanu/kući. To je kul. :)

    OdgovoriIzbriši
  32. kako je ovo ljepo! jednostavno,prirodno,a tako super dekorirano! svaka čast!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...