subota, 29. rujna 2012.

Vrtlarski DIY...

Moram priznati da su me ovi topli dani babljeg ljeta,ali i brojne obaveze kojih se nakupilo pomalo odmakli od bloga.U predahu između obaveza,stigli su i jesenji poslovi u vrtu,a nakon što se svi poslovi završe vremena je ipak bilo i za malo kreativnog posla.
Ne znam kako vama,ali meni su časopisi divan izvor ideja.Tako sam listajući jedan strani časopis naišla na ideju kako od vrtlarskog pribora,konkretno posudica za presadnju od kaširanog papira izraditi zgodan dekorativan predmet.Na sreću prije nekog vremena od prijateljice sam dobila ove posudice,tako da sam odmah krenula u realizaciju.
Skalpel u ruke,i pažljivo sam izrezala srce koje sam prethodno iscrtala.Toplim ljepilom sa unutarnje strane zalijepila sam komadiće tkanine,može se kombinirati i ukrasni papir,špagom sam dovršila detalje,osmislila sam da će jedna biti poput  samostojeće posudice za cvijet,druga viseća posudica a treća u obliku visećeg zvona.

Zaista jednostavan poslić,a ja sam potpuno zadovoljna kako izgleda,naravno kada se u njih doda završni dekorativni dio,svježa ruža,ili malo bršljana i šipka,i uklope se na mjesto gdje postaju zgodan detalj,kreativna priča dobija svoj puni smisao.


I ovo je još jedna jednostavna ideja čija izrada  ne oduzima puno vremena,lagano rustikalnog je šarma i stavlja vrtlarstvo u službu dekora što je meni osobno posebno simpatično.
Jednako je lijep i deko iz prirode,nadam se da ćete iskoristi vikend i lijepo vrijeme za šetnju i sakupljanje pokojega divljeg kestena,lijepog lišća,žireva,lješnjaka, za svoj mali jesenji kutak u domu.

51 komentar:

  1. Kao i uvijek prekrasne fotografije ! Vrt dekoracija je prekrasna , ti si previše pametan ! Velika vikend !
    xoxo...by Vicky

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Micha najljepše,drago mi je da ti se svidjelo..lijep vikend i tebi..

      Izbriši
  2. Yeah, I did nearly the same! See label "balcony"Hug, Barbara

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I look this label..superrr dear Barbara!

      Izbriši
  3. Ti si zbilja umetnica prve vrste jer od ničeg uvek napraviš nešto toplo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vesna hvala puno,ma to je uvijek moj moto iz ničega nešto:)

      Izbriši
  4. Obožavam tvoje postove s DIY detaljima

    OdgovoriIzbriši
  5. Liebe Nely,
    heir und da ein Tupfen warmes Rot hat eine ganz wunderbare Wirkung. Sieht wieder sehr fein aus bei Dir.
    Hab ein feines Wochenende
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  6. Časopisi jesu dobar izvor kako ideja tako i inspiracije. Uvek sam volela časopise o uređenju doma, samo što su nam od skoro(relativno skoro) dostupni. Mislim na kvalitet i cenu.

    Tvoj rad je jako lep, a moj predlog je da isečeno srce, tj. otvor ispod kog si stavila tkaninu, naglasiš. Može biti neka kontrastna boja po ivicama, čipka ili neki detalj iscrtan okolo.
    Ja lično volim kada mi neko nešto predloži ili kaže na koji način bi on to isto uradio, i to doživljavam kao razmenu ideja, koja se meni mnogo sviđa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskrice i meni su nekako časopisi oduvijek bili izvor dobrih ideja,mada cijena bi im za naše uvjete mogla biti i niža.
      Baš mi je drago da ti se svidjelo ovo,zašto ne i ova ideja mi se sviđa sa naglašavanjem izrezanog oblika,ja sam se odlučila nekako za ovu jednostavniju varijantu.
      Hvala ti puno na sugestiji i lijepom komentaru:)

      Izbriši
  7. Slatko si ovo izvela.....pozdrav Nelyce.....

    OdgovoriIzbriši
  8. I like it what you have made!

    Happy evening! Hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  9. Jednostavno a zaista tako lijepo.

    OdgovoriIzbriši
  10. stvarno jako efektno! ja tek počinjem sa vrtlarenjem i moram priznati da sam se ugodno iznenadila da postoje pitari od kaširanog papira! na ovom tvom blogu - mom čuđenju nikad kraja :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo baš mi je drago da si na mom blogu nađeš uvijek nešto zanimljivo,ovakve posudice mogu se naći u svakoj bolje opskrbljenoj trgovini vrtlarskom opremom:)

      Izbriši
  11. Odlicna ideja kao i uvek. Obozavam tvoje postove, a zahvaljujuci tebi, otkrila sam i hortenzije, za koje, do pre par meseci nisam imala pojma da postoje. Vec duze vreme su me proganjale i konacno sam kupila jednu saksijsku hortenziju koja mi ulepsava terasu. Hvala ti Nely sto nesebicno delis ovako divne ideje i savete sa nama. Pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nataša baš si me oduševila za hortenzije,drago mi je da sam ti dala na neki način sugestiju za njih,zaista su divan cvijet i vjerujem da će ti dugo ukrašavati terasu..hvala ti puno:)

      Izbriši
  12. Prekrasne fotke i odlična ideja! Rezultat, naravno, nismo ni sumnjali, pre pre pre! Zaista krasan jesenski detalj! A i onaj tanjurić s jabukama i kestenima je baš prava jesen! Baš sam jučer po povratku iz vrtića s klincima skupljala to ogromno divlje kestenje za vrtićke zadatke! Nije ni ta jesen tak loša! ;) Ilina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zgodna je sitnica ovo za ukrasiti dom.Zaista sada je pregršt plodova po parkovima,ma nije jesen toliko loša hehehe..pusa Ilina!

      Izbriši
  13. Neodoljivo slatka dekoracija i baš pristaje uz jesen :))

    OdgovoriIzbriši
  14. Preslatki detalji, tvoj blog je jednostavno nas izvor lepih ideja!:)))

    OdgovoriIzbriši
  15. Stvarno odlicna ideja za ove posudice, sad tek vidim da se svasta moze s njima. Predivni detalji i divne boje. Super mi je notna sveska. Volim ovaj tvoj stil :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Da slatko?Preslatko!Meni su osobno takve dekoracije najtoplije.

    OdgovoriIzbriši
  17. Sviđaju mi se sve tvoje dekoracije: manje je uvijek više, a ovo je meni tako drago tim više što je tako jednostavno.
    Sljedeći vikend se nešto skupno pripremamo za ići u šumu, a ja se jako veselim, jer se nadam da će se puno toga zanimljivoga naći..

    OdgovoriIzbriši
  18. Super ideja i izvedba, zaista su dekorativne i prelijepe posudice:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Manje je više to bi bio moj moto u svemu,posebno što se dekora tiče:)..hvala vam!

      Izbriši
  19. Jako lijepo Nely, detalji uvijek razvesele i uljepšaju svaki kutak, a ti ih tako dobro znaš napraviti i staviti na pravo mjesto. Sviđa mi se kao što mi se sviđa i dolazak jeseni koji se osjeti kroz tvoj post !

    OdgovoriIzbriši
  20. Dekoracije su se totalno uklopile u tvoj stil, cijela vješalica odlično izgleda. Pozdrav i uživaj u svom vrtu, bit će vremena za bloganje zimi ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja kažem,valja sve poslove srediti kada zahladi potpuno biti će više i vremena za bloganje:)

      Izbriši
  21. Was für eine wunderschöne Deko hast du dir zusammen gebastelt Nely. Es ist sehr hübsch aus und zusammen mit den Blumen und dem Grünzeug aus deinem Garten bekommt alles eine persöhnliche Note... Wunderschöne Bilder von dir, auch dieses Mal. Ich hoffe du hatest ein erholsames Wochenende....
    LG

    OdgovoriIzbriši
  22. Hi Nely,
    so nice pictures! And great ideas! I love them all!
    Hugs
    Mina

    OdgovoriIzbriši
  23. Ne znam kako mi je promakao ovaj post! Preslatko! Nisam znala za posudice od ovog papira. Kod tebe uvijek nešto novo, zgodno i lijepo!

    OdgovoriIzbriši
  24. I ja nemam vremena za blogove koliko bih volela,najčešće prelistam šta ima novo kad nađem vremena za pisanje novog posta, uglavnom vikendom - onda posetim i drugare:) Jako slatki ukrasi!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...