petak, 20. travnja 2012.

Vrtno šarenilo, drugi dio....

Zaista imam potrebu nastaviti i u ovom postu o vrtnom šarenilu,jer svakim danom vrt postaje sve zanimljiviji,kiša mu je dala prekrasan poticaj za napredovanje,sve je tako osvježeno,boje postaju intenzivne,pogotovo na japanskom javoru  krošnjastom  crvenom ljepotanu, koji krasi središnji dio vrta,ove godine pojavili su se na njemu i cvjetovi koji će kasnije dati sjeme a iz kojih će niknuti novo stabalce javora,ova pojava inače dešava se svake dvije do tri godine ovisno o  klimatskim uvjetima..
Nadalje tulipani dosežu vrhunac cvatnje,ja sam ih veliki ljubitelj zaista i svaka  njihova boja  i oblik ima mi  posebnost  na svoj način,jednako i ostalo cvijeće kao što su srdašca,pravi starinski cvijet,nekada neizostavan dio bakinih vrtova,vjerujem mnogima dobro poznat..

 Sada vam  se moram pohvaliti sa novim članom našeg vrta,to je jež Mirko,dobili smo ga prije neki dan na poklon,zaista ne uobičajen poklon,ali meni jako,jako drag,jer on je jedna jako korisna životinjica.Ime je dobio po tome što je zapravo stalno umoran i miruje kraj komposta na dnu vrta,i ove njegove fotkice nastale su onako brzinski je on je žurio u svoj brlog od suhoh lišća,ne želeći da ga se puno uznemirava..
Mirko je jako skroman voli voće najviše jabuke i malo natopljeni kruh..zar nije simpa?
Kućice iz prethodnog posta ipak su plave,odluka je pala,ipak je to boja koja dominira vrtom,detalji se sa tom bojom nekako najbolje ističu..
I na kraju ako vam mogu dati jednu sugestiju za jedan dobar proljetni obrok,naravno sa željom da iskoristite sezonu mladog špinata na najbolji mogući način uz dodatak  mesa i ostalog  u jednom finom quichu čiji recept možete pogledati ovdje
jelo me  oduševilo totalno svojim ukusom i zaista ga toplo preporučam za krasan obrok ..
Želim vam lijep i ugodan vikend!

63 komentara:

  1. Ovaj cvijet u obliku srdašca sam dobila na poklon i svake godine ukrašava moj vrt ali kako se zove a sad sam pročitala kod tebe da je i starinski.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dilajla naziv cvijeta je srdašce ili Dicentra,meni je omiljen zaista:)

      Izbriši
    2. Hvala i mama me je neki dan pitala od kuda mi taj divan cvijet a nisam mu znala ime.

      Izbriši
  2. Fascinantno si prikazala svoj vrt. Novi stanovnik je izuzetno fotogeničan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Suzi drago mi je da ti se svidjelo..:)

      Izbriši
  3. Wunderschön wie Dein Garten wächst und Dein stacheliger Mitbewohner ist ganz allerliebst.
    Ein wunderschönes Wochenende und
    ganz liebe Rosaliegrüße ∙∙♥♥∙∙

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danke liebe Rosalie fur deinen schoner komment..LG!

      Izbriši
  4. Draga, Mirko je diiiivan :) Kako je to slatko, dobiti ga na poklon i udomiti ga u vrtu.I meni se jako sviđa da nas izveštavaš o svakoj lepoj promeni u tvom vrtu, tako se sve intezivno odvija, zar ne?
    Klopa ko stvorena da se pojede u prirodi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehe draga Senka baš mi je drago da te Mirko tako oduševio,drag je zbilja..u vrtu se sve zaista tako intenzivno odvija,preko noći raste,buja,zeleni,što me jako raduje,a klopa kao da si znala gdje sam je pojela..velika pusa!

      Izbriši
  5. Cekala sam novi post,uvijek me odusevis sa novim idejama,sve sam snimila,kucice se bas isticu u ovoj plavoj boji,a Mirkec mi je strasno sladak,trebao bi mi tako jedan da otjera ove moje miseve po vrtu....hahahah,vrt ti lijepo napreduje,preostaje ti samo da ga odrzavas a zauzvrat ces da uzivas u njegovim ljepotama....lijep vikned draga moja.....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga baš da je tako koliko ja uložim u vrt toliko on meni još ljepše uzvrati,hehehe zbilja moraš nabaviti ovako jednog Mirkeca za te male napasti,hvala ti na uvijek lijepim riječima,pusa!

      Izbriši
  6. What a lovely spring post!:)
    Have a nice weekend,
    Ira

    OdgovoriIzbriši
  7. Vrt ti je prekrasan,i ja sam uživala gledajući slike,a Mirkec ma prava slatkica.

    OdgovoriIzbriši
  8. Lijepi nastavak u slici i rijeci.. plavetnilo kucice divno se uklopilo i vrtni ambijent, a Mirkec maleni svojom pojavom me raznjezil..moram ga proljetnici pokazati.. uzivaj draga Nelyca.. i tebi zelim lijepi i ugodan vikend !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno Gordana,drago mi je,veliki pozdrav:)

      Anna hehe sve nas je oduševio sem moje mame,jer ima neku odbojnost od ježeva,vjerujem da će se proljetnici svidjeti ježek,zbilja je meden..ugodan vikend i uživajte!

      Izbriši
  9. Den nächsten Urlaub in Kroatien werde ich wohl bei dir verbringen! Tolle Impressionen! und deine Gartenpumpe für die schwärme ich schon so lange mmhhhhh! GGLG Carmen

    OdgovoriIzbriši
  10. Draga Nely, vrt ti je svakim danom sve lepši i lepši.A tek kiš. Ti baš uživaš! Bravo :) A Mirko je divan, mnogo je sladak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Carmen ok fur Urlaub hihi..danke liebe..LG:)

      Zoko hvala ti ,trudim se uživati koliko mogu..pozdrav!

      Izbriši
  11. You have a wonderful garden Nely!! Here we have a lot of rain, I don't like that at all...I hope the sun will come sone so we can live outside in the garden!

    Happy weekend! Many hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  12. kao i uvijek..prekrasno i inspirativno!
    a mali ježić me oborio s nogu!
    predivan post :D
    pozdrav i ugodan vikend!
    Dora

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you Ingrid,I hope the sun will come too you very soon:)hugs!

      Hvala ti Dora na lijepim riječima,baš mi je drago da si ljubiteljica ježića:)

      Izbriši
  13. Sve je fantastično, ali Mirko i srdašca su me oduševili! Ma đavola, šta da kažem za japanski javor i plave kućice? Ma sve mi se mnogo sviđa! Moj javor je još u saksiji, mazim ga i pazim da što pre poraste i nađe pravo mesto u bašti. Zaista nisam znala da samo povremeno cveta.

    Tart mi mnogo lepo izgleda uz neku čerbicu može biti savršen ručak!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vesna baš mi je drago da i vi gajite japanski javor,samo strpljivo,vrijedi ga čekati da naraste,da zaista rjeđe cvjeta..tart je famozan ručak za poželjeti!

      Izbriši
  14. Divan, divan post, koja ljepota vrta, a Mirko je bas simpatican. Posebno mi se svidja kako si dasku ozivjela u divan detalj u tvom vrtu. Recept je super i divno izgleda. Pravi je dozivljaj svaki tvoj post.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Goco ,jednako tako i tvoji postovi su meni uvijek istinski doživljaj,hvala ti najljepše na lijepim riječima:)

      Izbriši
  15. Predosjećala sam da će daščice-kućice biti plave i baš mi je drago, jer je to moja omiljena boja.
    Vrt ti je prekrasan!
    Ne mogu vjerovati da se ježa može dobiti na poklon. Nas svake godine posjećuju i prošle sam godine prvi put vidjela mladog ježića. Nije bio previše raspoložen za fotografiranje, a i mace su se jako zainteresirale za njega tako da nije bilo strpljivog poziranja.

    OdgovoriIzbriši
  16. Divan vrt, preslatki ježić! Hvala na receptu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. What ipak je plava odabrana i drago mi je da ju i ti voliš,..a zaista netko nešto dobije na poklon,a ja ježa,ali bio je pravo iznenađenje za mene,mi ga nikada nismo da sada imali u vrtu,mogu misliti mace kako su imale okupaciju njime..veliki ti pozdrav!

      Lilla hvala:)

      Izbriši
  17. Ma šta reći a da već nije rečeno.

    Jež Mirko je prava faca, baš je simpa!!!! :)))

    OdgovoriIzbriši
  18. Mirko je presladak, a i vrt je svakim danom sve ljepši...kućice su sad zaista zasjale u punoj ljepoti sa ovom bojom, zaista krasno! Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam puno Andrea i Jagoda,zaista vrt svakim danom dobija na svojoj ljepoti,drago mi je da vam se sviđa:)

      Izbriši
  19. ajme koje divote! a tek ovaj jež-presladak je!

    OdgovoriIzbriši
  20. Vas vrt je kao iz bajke, rascvetava se i napreduje okruzen ljub avlju i paznjom, a Mirko je vrlo orginalan poklon i verujem da ce mu biti sasvim fino u jednom kutku vrta i mozda ce kasnije kada se malo odomaci, biti raspolozeniji za poziranje.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tami hvala ti..
      mignonne hvala na lijepim riječima,zaista se i ja nadam da će Mirko kasnije biti malo opušteniji hahaa.. :)

      Izbriši
  21. Vrt je doista predivan, stvarno kao iz nekog modernog časopisa! Ali mene su posebno oduševili Mirko, kućice i pumpa za vodu!!!I meni često zaluta neki Mirko , a kućica je u izradi.Žao mi je što nemam pumpe, podsjeća me na djetinjstvo.Biljke u mom dvorištu-eee, to je već malo teže.Možda jednoga dana i moj "prst pozeleni" kako se kaže-uopće nemam smisla za biljke .A tako je divno kod tebe!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sonaj hvala na komplimentima,da sada je Mirko glavna zvijezda kod nas,a volimo i ove detalje po vrtu..nadam se da će i tebi poći za rukom dobiti zeleni palac kako se to kaže i ozeleniti nešto s ljubavlju:)

      Izbriši
  22. baš razmišljam o sadji drveća u svom dvorištu, odnosno na zemljištu gdje ćemo uskoro, nadam se graditi kuću.. javor mi je odmah zapeo za oko!prekrasna boja.Mirko je jako simpa!! i da vrlo korisna životinjica!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tamara svakako bih ti preporučila sadnju javora,jer divan je kroz sva godišnja doba,a zbilja ne zahtjevan:)

      Izbriši
  23. Draga Nely, gledam kao zacarana u tvoj prekrasan vrt, kucice su mi san snova:-))

    OdgovoriIzbriši
  24. Zbilja šteta što si nismo bliže... ja imam ježića iz parka, koji zaluta i u moj vrt. Presladak je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bilj,Vesna hvala vam drago mi je zaista...Vesna baš divno na takvim bodljikastim gostima koje imaš:)

      Izbriši
  25. Mirko me je oduševio... tako slatke plahe okice. Jež mi je jedna od najslađih životinja, a u tvom vrtu sigurno će sebi stvoriti pravu ježevu kućicu.

    OdgovoriIzbriši
  26. Hihi, Mirko kakavo dobro ime :). Divan post. I ovaj quiche je jako lep!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ivanice i meni su oni tako medeni,iako moja mama ne misli tako,,bit će mu lijepo nadam se kod nas:)

      Mirko hahaha jel zgodno ime?..quiche je super:)

      Izbriši
  27. Dearest Nely,

    Your photos are sooo SWEET!!♥
    I love these feelings:)
    Oh, I wish that I could your language.
    ♥ Many warmy greetings from me to you ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you my dear Marge..big hugs to you!

      Izbriši
  28. ne mogu vjerovati da takvi vrtovi postoje! plave kućice: želim i ja takve! ježić: pravi medenjak! javor: najcool drvo za vrt!

    OdgovoriIzbriši
  29. Mirko me totalno osvojio! Možda bih ga trebala upoznati sa svojom ježicom :))) Javor je divan, i mi ga doma imamo i čak je podno stabla nikla hrpa novih mladica, što je sjajno jer baš nije jeftin :/ Susjedi su već stali u red za svoju biljčicu, hehehe

    Pozdrav!! :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam puno cure baš mi je drago da vas se naš Mirko tako dojmio..Lilly pa to je genijalno sa novim biljčicama i susjedima,zaista nisu jeftine nove sadnice:)

      Izbriši
  30. Volim prolecne dane posle kise,stvarno sve odjednom ozeleni i probuja,tvoj javor je prekrasan,i lale,i sve...
    Kucice su divan dekor,predlog za rucak ovih dana usvojen,a apsolutna zvezda je jezic,ne znam da li je svestan kakav je dom pronasao!!!Blago njemu:D

    OdgovoriIzbriši
  31. DIvne fotke a Mirko je presladak :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelena zbilja tako sve odjedanput krene poslije kiše,baš nevjerovatno i ježiću je nadam se drago što je stigao do nas:)

      Slađi hvala ti puno:)

      Izbriši
  32. Novi clan vaseg krasnog vrta je presladak :) Predivan vrt,preljepo drvo s crvenim listovima,kucice drvene ofarbane u tvoju omiljenu plavu boju :) Caroban vrt Nely imas :) Veliki pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  33. Draga Nely!
    Evo kratki note - na našem blogu je u tijeku mali (i prvi) giveaway povodom 6 mjeseci našeg bloga!
    Bilo bi nam drago da se uključiš i možda osvojiš jednu od dvije lijepe nagrade :)

    pusa velika :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Selmice hvala ti,znaš da je sladak zbilja,samo stalno spava zavučen rijetko ga vidimo:)

      Drage cure svakako ću se odazvati giveavewayu,hvala vam!

      Izbriši
  34. blago se mirku kad može živjeti u ovako krasnom vrtu :)

    OdgovoriIzbriši
  35. ...ajmee nije me bilo neko kratko vrijeme..i već su se boje razlile po tvome vrtu...sunčeko i malo kiše učinilo je svoje...divota!!
    ...a Mirko je presladak...ajme koja njuškica...odmah me je podsjetio na moju omiljenu priču kad sam bila malena - "Ježeva Kućica"... još uvijek ju znam na pamet...:)))
    ..a srdašca...nemaš pojma kako me srdašca tek podsjećaju na djetinjstvo...:)
    ...a quiche tek..uhhh quiche obožavam...:)
    ...eto šta reći...još jedan predivan post uz prekrasne fotografije... :)
    ...lijep pozdrav draga...:)))

    OdgovoriIzbriši
  36. Lolila hvala,nadam se i da i on isto tako misli:)

    Anngelpie o hvala ti na divnom komentaru i meni je Ježeva Kućica bila omiljena a sada imam ježa u kućici hihi..drago mi je da ti se svidjelo sve veliki ti pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  37. Dicentra se kod nas zove i devojacko srce... :) Obozavam taj cvet, moja baka ga je nekad imala, a ja ga planiram nabaviti...
    Divan vrt, zaista... Japanski javor je moja velika zelja...

    OdgovoriIzbriši
  38. Wundervolle Bilder und der Igel ist sooooo süß
    GLG♥Doris (ehemals Seelenstübchen)

    OdgovoriIzbriši
  39. Miki čula sam da se i tako zove dicentra zapravo slično je i nazivu srdašce,japanski javor ti svakako preporučam za nabaviti,jer je on po meni pravi ukras vrta:)

    Danke liebe Doris:)

    OdgovoriIzbriši
  40. Presladak ti je novi član tvog prelijepog vrta!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...