petak, 3. veljače 2012.

Ugodan zimski dan...

Jutro je započelo snijegom..napokon pravi zimski ugođaj nakon vremena tople zime,..iskreno jako mu se radujem.
Jedan pogled kroz prozor i osjećaj je potpuno umirujući dok gledam kako snijeg pada,i polako prekriva sve.
Što najbolje prija za ovakav dan,zasigurno izabrati omiljenu udobnu fotelju,topli čaj i fini aromatični keksić uz omiljeni časopis ili knjigu,to je barem meni najugodnija opcija..naravno ako izuzmemo onu drugu stranu odlaska rano ujutro na posao,čišćenje automobila,probijanje kroz snijegom zavejane ulice..ipak kada se vratite doma najugodnije je upravo ova prva spomenuta varijanta uz čaj i keksiće...
Miris koji se stvarao tokom pečenja ovih cimet keksića neopisiv je,obožavam cimet u kolačima i ovi keksići su za mene bili zaista savršeni ,a pogotovo što su tako jednostavne pripreme.Recept se može pogledati ovdje,pravi izbor vjerujete mi uz fini topli čaj...
Poželjet ću vam lijep i ugodan vikend,snježno je posvuda,stoga iskoristite to uživajući u snježnim radostima,tko snijeg ne voli opet ima opciju toplog doma i uživanja gledanja kroz prozor uz topli čaj i keksiće...ostvarite sebi jedan ugodan zimski dan!

41 komentar:

  1. ....mila moja,sa uzitkom sam pregledala post,pun je topline i njeznosti....bas mi je ovako nesto bilo potrebno jutros.....hvala ti...pozdrav iz snijegom prekrivene Holandije....

    OdgovoriIzbriši
  2. Potpisujem sve što si napisala ,jer i kod nas -6 sada u 10 h i kad sam kreunula ujutro na posao ista temperatura a bura toliko puše da sam jedva otvorila vrata od auta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je dunja moja da te ovaj post malo osvježio jutros,veliki zagrljaj ti šaljem...Dilajla zima nam se vratila,ali istinska,kod nas je isto hladno i ugođaj je za samo biti u toplom domu..veliki pozdrav!

      Izbriši
  3. No to je nádhera,moc se mi u tebe líbí,máš to překrásné!!!Krásný den přeje Michaela!

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni definitivno fali snijeg za uživanje u ovim mirisnim keksićima. Ali upravo mi je u pećnici jedan recept s tvog bloga :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Rado bih podijelila s tobom atmosferu i ugođaj keksića i čaja ali moram raditi i ići van po svim minusima koji šetaju gradom.

    OdgovoriIzbriši
  6. To je i meni najdraža varijanta u zimskim danima, zavaliti se u fotelju ili krevet i čitati nekakvo štivo, grickajući kakve fine keksiće.. I promatrati kako pada snijeg!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Michaela,pozdrav i ugodan dan...What draga baš si me obradovala,nadam se da će biti uspješan receptić,i da će prijati....Suzana to je ona druga strana priče,ne baš najugodnija po ovakvom vremenu,ali nadam se da ćeš izdržati...Rea evo drago mi je da isto mislimo..veliki vam pozdrav!

      Izbriši
  7. Po prvi puta nisam ljubomorna na tvoje sniježne fotografije, jer u Splitu pada tako gusti snijeg i ima ga sasvim dovoljno za sve zimske radosti:)))
    A kad tome pridodam neradni dan, zatvorene škole... koji gušt!!

    OdgovoriIzbriši
  8. I u Beogradu snega do guše, meni koja sam kod kuće, toplo, romantično.... onima koji su danas morali na posao baš i nije, no vikend je tu pa će biti svima lepo:-)))

    Važno je uživati u svemu što voliš jer vreme brzo prolazi! Želim vam u životu da sve proživite kad mu je vreme u starosti će biti manje razloga da bilo za čim žalite a to donosi veliki mir i spokoj!

    OdgovoriIzbriši
  9. I ja uživam u snijegu. Fotkice su ti krasne, a keksići-mogu misliti kako dobro mirišu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eda prvo na što sam pomislila vidjevši snijeg u Splitu bila si ti,zbilja ti se želja ostvarila,uživaj!...Vesna u pravu ste,treba uživati koliko se može i to sada..lijep i vama vikend želim..Tamara i do tebe je snijeg stigao,kesići su extra mirisni zaista..pozdrav!

      Izbriši
  10. nakon 84 km vožnje po snijegu i ja mogu uživati u bijeloj idili. u školi sam počastila klince izlaskom na snijeg: ne mogu vam dočarati uzbuđenje, radost, ciku... milina. inače, onaj tvoj ormarić pored fotelje vjerojatno je bratić u drugom koljenu mom ormariću u kuhinji! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Uzivala sam citajuci tvoj post,i gledajuci tvoje fotografije.Keksice obozavam.I kod nas je snjeg i velika zima al moje curice su presretne sad mogu uzivati sankaju ci se i praveci snjeska :)Dok ja sa nasim kokerom mogu ici u setnju i onda kad se svi smrznemo vraticemo se u topli dom :) Obozavam zimu kad ima snjega.Zelim tebi i tvojoj obitelji krasan vikend :)

    OdgovoriIzbriši
  12. I meni je tvoj post osvježio ovaj snijegom zatrpan dan, fantastične fotke!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Vjerujem koji je ovo tek doživljaj za djecu ovaj snijeg,iskreno davno je bilo kada sam bila dijete,ali sa užitkom idem praviti snješka...hvala puno na lijepim riječima svima!

    OdgovoriIzbriši
  14. lijpeo,...odličan način da provedeš ovakvo zimsko popodne, ona prva fotografija mi je odlična, super mjesto za opuštanje,...ali mi u Dalmaciji ipak nećemo puno boraviti unutra, mi idemo vani!!! Bijeli i sniježni pozdrav sa Čiova

    OdgovoriIzbriši
  15. predivan blog! oduševljene smo... tek ga otkrismo, a već ga obožavamo... pratimo definitivo! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Annie uživajte u snježnim radostima,lijep pozdrav...Cinnamon and White raduje me vaš dolazak na moj blog..pozdrav!

      Izbriši
  16. da, da prekrasno je gledati ovaj snijeg zavaljen u toplom uz caj i keksice. ali ici na ovu hladnocu van bas i nije lijepo.

    OdgovoriIzbriši
  17. I ja bih iz tvog predivnog,romanticnog shabby kutka, uzivala u zimskom ugođaju:-))

    OdgovoriIzbriši
  18. Primamljiv ugođaj si nam dočarala! I iznutra i izvana :-)

    Kako volim ono što ti opisuješ!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je ako sam uspjela dočarati barem djelić...

      Izbriši
  19. rado bih se uvalila u ovu tvoju garnituru, grickala kolacice i gledala kako pada snijeg...:-))

    OdgovoriIzbriši
  20. Tek sad sam primetila i pod u vasoj kuci... Jako lepo. :)
    Ja inace jako volim zimu i to sa snegom tako da se ovih dana radujem. Jako bi lepo bilo gledati sneg kroz tvoje prozore... :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Mmmmmm, kakav je negdje divan osjećaj ugodno se smjestiti u ovom romantičnom kutku, sa šalicom mirisnog čaja, gledati u snježni vrt. Divno.
    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  22. Looks like you had a very cozy day, Nely;)
    Have a nice weekend,
    Ira

    OdgovoriIzbriši
  23. Hladno je posvuda a tvoj post odiše tolikom toplinom. Nekoliko crvenih detalja u bijelom učinili su čaroliju! Uživaj u svom domu. . .

    OdgovoriIzbriši
  24. Kad ti to tako lijepo napišeš, ne bi se maknula iz stana :D Prekrasan dom imaš, uživaj :)

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  25. Prekrasno si nam dočarala divan ugođaj i toplinu svog doma, mirise, okuse i svu ljepotu kojom on odiše. Hvala ti!

    Pusa i ugodan vikend. :)

    OdgovoriIzbriši
  26. Točno tako bi i trebala izgledati zimska idila (kućna), uz onu vanjsku, uz sanjkanje, pravljenje snjegovića, duuge, ljubavne šetnje udvoje po škripavom snijegu dok smo zabundani i udišemo oštri dah zime. :) Još kad se sve to u kući odvija u tako ljupkom interijeru kao što je tvoj (ovi crveni detalji daju mu posebnu zimsku toplinu)... to je sreća. Ne treba čovjeku mnogo više od toga, zbilja. :)

    Kinky Kolumnistica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam najljepše svima na lijepim riječima..zaista za sreću je potrebno tako malo!..sve vas pozdravljam...

      Izbriši
  27. Draga moja, uvek nam ulepsas dan, cak i kada je napolju ovako snezno a temperatura vec danima ispod nule... zelim vam ugodan vikend, topao, ususkan i uz neke fine keksice.:))

    OdgovoriIzbriši
  28. Ne smijem da se pojavim ovdje jer se plasim da visoke temperature s ovog dijela svijeta ne otope taj predivni snijeg i naruse zimsku idilu...salim se naravno,dosla sam te pozdraviti i uljepsati si dan pogledom na tvoje predivne slike !!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  29. Hvala mignonne i tebi ugodan vikend...Mirjana sada bi dobro došlo malo topline od tebe,iako volim snijeg..hvala ti puno na javljanju veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  30. nisam baš previše pozornosti obraćala na tekst, jer su me fotografije doslovce hipnotizirale, ajme, pa ti trebaš definitivno raditi za neki časopis za uređenje interijera :) :)

    OdgovoriIzbriši
  31. Predivan post, fantasticne slike kao i uvijek, jako mi se svidja tvoj blog.

    OdgovoriIzbriši
  32. Draga Nely, uvijek se divim kako krasno dočaraš svaki trenutak, bilo da je sunčan i topao ili snježni i hladan kod tebe je uvijek lijep. Slažem se da snijeg ima nešto umirujuće kada lijepo i mekano pada, a u zimski dan sjesti u omiljeni naslonjač uz čaj i keksiće sigurno je najljepše. Cimet i ja obožavam :)
    Pozdrav i pusu ti šaljem iz osto tako snježnog Zagreba !

    OdgovoriIzbriši
  33. Hvala vam najljepše svima,velika pusa i od mene!

    OdgovoriIzbriši
  34. Jel se mogu ja doseliti kod tebe, dobro kuham, peglam, pospremam...?!

    OdgovoriIzbriši
  35. Način na koji si dočarala zimsku idilu, mirise i toplinu doma naveo bi i najveće zimomrsce da zavole zimu i snijeg.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...