ponedjeljak, 6. veljače 2012.

Mali-veliki blog roćkas i snježne radosti....

Prvo na što ću se osvrnuti je pogled unazad godinu dana,kada je moj blog i prvi post na njemu ugledao svjetlost dana...želja za vlastitim  blog kutkom bila je veća od moga spoticanja o vlastitu nesigrnost kako ću se snaći? ,da li će to nekome sve uopće biti zanimljivo?..stotinu pitanja ali ipak povela me moja najveća želja... želim blog koji će ljudima dati smirenost,toplinu,po neku inspiraciju..,ako sam za ovo vrijeme samo djelićem u toj namjeri vodilji uspjela moja sreća je prevelika..uživam u svakoj vašoj riječi,osjećaju i pažnji koju mi poklanjate,ne moram ni spomenuti koliko mi je sve ovo promijenilo život u pozitivnom smislu..neizmjerno sam vam zahvalna na tome,i svim divnim inspiracijama koje nesebično dijelite na vašim blogovima koje sa radošću pratim...nadam se da ćemo ovo divno druženje nastaviti i nadalje...
U to ime počastit ću vas  mojom omiljenom Sacher tortom tako jednostavnom a divnom..,a ono pravo darivanje biti će,ali tek za neko vrijeme,jer su mi neke druge okolnosti malo pomrsile planove,ali svakako nisam na to zaboravila...
Koliko je recepata za ovu divnu klasičarku to je svima znano,ali evo meni je najdraži ovaj kojega ne mjenjam dugo godina,jer je torta baš onakva kakva treba biti,mekana,sočna i savršenog ukusa...
Potrebno je: 150g čokolade za kuhanje,150g šećera u prahu,150g maslaca,5 žutanjaka,1 vanili šećer,150 g brašna,1 žličica praška za pecivo,..za nadjev 300 g marmelade od marelice
Glazura: 150 g čokolade,100 ml vode,1 žlica maslaca,60 g šećera u prahu
Čokoladu otopiti na pari. Pjenasto umutiti maslac sobne temperature sa šećerom ,zatim dodavati jedan po jedan žutanjak,vanili šećer,otopljenu čokoladu,brašno pomiješano sa praškom za pecivo,te na kraju rukom umiješati lagano žlicu po žlicu čvrsto tučenog snijega od bjelanjaka.
Masu isipati u kalup 24 cm prethodno premazan masnoćom i posipan brašnom.Peći na temperaturi od 160C oko 50 min.
Prohlađenu tortu prepoloviti i premazati dijelom džema,drugim dijelom  džema tortu komplet obmazati i izvana.
Za glazuru sve sastojke otopiti na pari,lagano prohladiti i preliti tortu,dodatno ju ukrasiti po želji...i samo preostaje uživati u ovoj ljepotici...

Kako sam prije neki dan objavljujući zadnji post o snijegu zaista bila iznenađena njegovom pojavom,još veće iznenađenje je usljedilo količinom napadanog snijega, stvarno ovo je pravo iznenađenje ...snježna idila,ali prava...vrt je postao mjesto u kojem još samo naznake da je tu vrt daju po koji grmovi,grane i drveće koje strše iz ove bjeline..
Iako uživamo svi u ovim snježnim radostima ipak ima netko tko se snijegu posebno veseli ,to su moji psi,dok jedno roni po snijegu
druga ljepotica gleda u sve što je okružuje i uživa...
želim vam lijep dan kod nas još jedan snježni u nizu...

53 komentara:

  1. Draga Nely, sretna ti godišnjica na blogu,uvijek je lijepo posjetiti tvoj mali kutak,..ali kućica u bijelom ruhu i vrt ti je kao iz bajke!! Pusa!
    Pozdrav iz snježne Dalmacije!

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Nely, svojim blogom zaista širiš toplinu i smirenost. Često navratim i baš se osjećam kao doma. Sretna ti godišnjica!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa tvoja želja o ideji bloga je potpuno uspjela! Uživam na tvom blogu svaki put. Sve mi se sviđa, prekrasne fotografije, ono što je na njima, tvoji recepti, riječi..
    I kod nas ima više od pola metra snijega i trenutno još pada i lijep mi je taj prizor, samo sad bi trebali ponoviti Božić i blagdane.. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. sretan prvi rođendan tvom preslatkom blogiću!!! kada sam ga prije par dana prvi put otkrila, pogledala sam sve postove, i zaljubila se u ovaj šarmantni mali blog i predivne fotografije na njemu! i mi smo se brinule, kada smo otvarale blog, hoće li nas itko čitati, hoće li ikome to biti zanimljivo, e pa, tebi je uspjelo! ovaj blog je veoma inspitativan i zanimljiv! :)
    pozdrav iz isto tako zatrpanog Zagreba!
    Stela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam najljepše svima na lijepim riječima..drago mi je da ste uz mene i to zaista grije dušu.., svi vi koji imate snijega ništa drugo nego uživajte!

      Izbriši
  5. Sretan ti blogorođendan!

    Nakon što sam vidjela onu fotku na kojoj se vide pahuljice, ne mogu prestati misliti na nju. Čak je i tortu potisnula u drugi plan. Obožavam pahuljice!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Čuj vidim da ti uživaš i da te blog čini sretnom pa to je već jako puno a i iskreno uživam i ja u tvojim blogovima i slikicama a što se tiče Sacher totrtu najbolju sam jela u Ravenni zamisli a ne u Beču i od onda tražim taj recept još osjtim taj fini biskvit s marmeladom od marelica u ogrtaču od čokolade i koliko sam je puta radila po različitim receptima nisam dobila tu teksturu ali tvoja izgleda predivno a ja imam još jedan recept za probati.I ja jako uživam u svom blogu i mene je bilo strah kada sam kretala u ovu avanturu ali sad sam sretna.

    OdgovoriIzbriši
  7. Draga Nely,srećan ti prvi blogorođendan:))Blog ti je divan i inspirativan sa uživanjem pratim tvoje postove i divim se fotografijama...i pokušavam da "ukradem "neke ideje:))Vidi se da uživaš u svemu što radiš,samo nastavi i mi ćemo uživati:))
    Veliki pozdrav iz snegom zatrpanog Beograda

    OdgovoriIzbriši
  8. Your winter is beautiful!;)
    As well as your cake;)
    many hugs,
    Ira

    OdgovoriIzbriši
  9. What ta mi je fotka sa pahuljicama posebno draga,i ja ih obožavam.....Dilajla što se tiče Sacherice obično tako i biva,najbolje delicije uvijek se nađu negdje dalje od tamo gdje potječu,probaj i ovu zaista je vrh,hvala ti i pogotovo zvuči utješno da nisam jedina koja je imala previranja u sebi pri otvaranju bloga...Stočiću drago mi je da si mi ovdje,slobodno "kradi" ideje i hvala ti puno na lijepim željama...

    OdgovoriIzbriši
  10. Hay,

    What a winter wonderland!
    And you cake is so beautiful!

    Love from Marijke
    www.marijkevanooijen.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  11. Srećan rođendan draga moja i ovom prekrasnom mestu u virtuelnom svetu.Tako mi je drago da ste ovde,da uživamo u tvojim postovima,u tvom vrtu,fotografijama!Najlepši pozdrav iz zavejanog Zemuna:))

    OdgovoriIzbriši
  12. ....fantastican post,sretna godisnjica bloga,samo nastavi mila moja,mi uzivamo....tvoj blog ima "ono malo duse" sto nama citateljima pricinjava veliko zadovoljstvo....lijep pozdrav iz hladne i snijegom prekrivene Holandije....tvoja dunja

    OdgovoriIzbriši
  13. Hej tražiti me blokira , ti si sa mnomnagrada ! Michaela

    OdgovoriIzbriši
  14. Nely, kako je to brzo prošlo-već godina dana! Želim ti još puno lijepih trenutaka ovdje i dobrih recepata. Vrt okupan snijegom je baš bajkovit :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Sretan blogorodjendan. jos puuuuuuuuno sretnih godina. i samo tako nastavi.

    OdgovoriIzbriši
  16. Hvala ti na trudu koji ulažeš u svaki post, svaki vrca od topline, smirenosti i kreativnosti. Divno je što ste mladi i što delite ista interesovanja. Delite očigledno isto ubeđenje da je život satkan od sitnih zadovoljstava. Volite se i stvarajte nova zadovoljstva a mi ćemo sa uživanjem i dalje sve to čitati!

    OdgovoriIzbriši
  17. Hvala vam puno,puno svima..jako me raduju vaše riječi,i naravno one su mi veliki imperativ za dalje..ni sama ne mogu vjerovati da je već prošlo godinu dana,...zaista divno rečeno da je život satkan od sitnih zadovoljstava,to je definitivno moje razmišljanje,i njime se vodim...veliki snježni pozdrav svima!

    OdgovoriIzbriši
  18. Zaboravila sam da ti kažem i da su blogovi koje pratiš fantastični! Mnogima od njih sam se pridružila.

    OdgovoriIzbriši
  19. Drga, sretan blog rođendan! Da se još dugo družimo i da nas inspiriraš svojim divnim postovima! :) Puseeeeee!

    OdgovoriIzbriši
  20. Vidiš kako je sve super ispalo, blog ti je divan, inspirativan, fotke tip-top... a torta savršena. I godina projurila, ne mogu vjerovati. Veselim se slijedećoj i još puno njih.

    OdgovoriIzbriši
  21. Sretan blogorođendan!!! Želim ti još puno, puno postova, posjeta, tema i ugođaja za dočarati.

    Koliko se dobro osjećam kod tebe nadam se da znaš iz svakog mog dosadašnjeg komentara, posebna je vibracija koju primam s ovog mjesta.

    Pravi zimski vrt, sigurno je lijepo gledati iz tople i ugodne prostorije kako se zima poigrava s nama. Moji su psi isto oduševljeni snijegom,ali im je prehladno pa brzo odustanu...

    pusa i uživaj, a i ja ću s tobom!

    OdgovoriIzbriši
  22. Draga Nely, sretan rođenda, ne znam kako da ti opišem kako tvoj blog djeluje na mene... Kad čitam tvoj blog i gledam slikice ponekad mi se čini da sanjam kako je sve tako smirujući i opuštajuće, potpisujem svaku riječ koja stoji u ovi komentarima gore.

    http://sanja-tosamja.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  23. Draga Nely, sretan blogo-rođendan! Hvala na jos jednom toplom i inspirativnom postu i naravno receptu. A tvoj vrt prekriven snijegom, je kao iz bajke. Tirkizna ograda i kapija su san snova:-))

    OdgovoriIzbriši
  24. Prekrasne fotografije! Sretan rođendan blogiću :)

    OdgovoriIzbriši
  25. Nely, tvoj blog je definitivno pogodio u srca zaista mnogo ljudi... Ne samo sto je tebi zivot ucinio boljim nego i svima nama koji na njega svracamo!
    Predivne fotografije iz vrta. Odusevljava me postoje singerice! Sjajno!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zbilja mi je čitajući ove vaše komentare sve ovo tako emotivno,i zaista me jako dirnulo,hvala vam svima ponaosob uljepšali ste mi dan!

      Izbriši
  26. tvom blogu želim sretan rođendan! poruči mu kako sam sretna što smo se našli! :)

    OdgovoriIzbriši
  27. Draga Nely, zaista si uspjela u svojoj želji da blogom prenosiš toplinu, smirenost i inspiracije. Zato neka je sretan rođendan tvom blogu, za mnogo, mnogo godina! Moram samo dodati da je tvoj blog i moja velika učiteljica u smislu fotografiranja i umjetničkog hvatanja detalja, i zato ti hvala. Topli pozdrav sniježnoj Slavoniji!

    OdgovoriIzbriši
  28. sretan ti blogorođendan!! baš si nas pravim klasikom počastila!!

    OdgovoriIzbriši
  29. Draga Nely, sretan rođendan tvom blogu i, želim ti još puno lijepih postova kao i do sada! Volim navratiti na tvoj blog jer zrači toplinom i pozitivnošću što izviru iz tvoje riječi i slike koje nam tako lijepo prenosiš!
    Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam najljepše svima,na divnim riječima,zaista mi puno,puno znače,veliki snježni ali topli pozdravi od mene!

      Izbriši
  30. Sretan ti blogerski rođendan! :D

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  31. Draga Nely sretan ti prvi blogo-rođendan !! Jako mi je drago da si se onaj dan prije godinu dana odlučila na pisanje bloga i poklonila nam sve divne postove u kojima uživamo. Prekrasan je i ovaj rođendanski post, snježni vrt je poseban, a tortica jako fina ! Veselim se daljnjem druženju i svim slijedećim blogo-rođendanima ! Veliki pozdrav ti šaljem !

    OdgovoriIzbriši
  32. Kad je već prošla godina?
    Sretan rođendan tvom blogu i drago mi je da si ga počela pisati jer uživam u svakom tvom postu, a posebice fotografijama...hvala na inspiraciji i pozitivnoj energiji...neka naše blogersko druženje što duže potraje!
    Zimu i snijeg uopće ne volim, ali sam poželjela prošetati po snježnom tepihu do tvog vrta i ostati tamo!
    Tortaaaa mljac mljac, baš bi mi prijala, a ovo malo srce se tako lijepo smjestilo da ga ne bih imala srca pojesti :))))
    pusa

    OdgovoriIzbriši
  33. Draga Nely zelim ti od srca sretan 1. blog rodjendan i zelim ti jos puno ,puno ovakvih rodjendana.Nemogu vjerovati da je vec godina dana prosla,uzivam citajuci tvoje postove,gledajuci tvoje fantasticne fotografije i vasim kreativnim radom.Divnim idejama i recepticima :)
    Vrt ti je krasan prekriven tolikim snjegom,volim snjeg i snjezne pahulje ,kod nas ga puno nema ali zato je veliki minus brrr. Psici su ti predivni:) Tortica je odlicna :)

    Veliki pozdrav iz hladne Danske

    OdgovoriIzbriši
  34. E pa sretan ti blogorođendan onda...je li?

    Moram priznati da je ovo prvi puta da ne znam u koji sam vrt to zalutala,ali po mirisu kolača shvatih da je sve uredu ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ne mogu vjerovati da je već godina proletjela,divno je s vama provesti je u druženju..hvala puno na lijepim riječima i čestitkama..veliki pozdrav svima!

      Izbriši
  35. Sretan 1.blog rođendan! Jako sam vesela što smo se pronašli. Tvoji postovi me uvjek oduševe, tvoj stil mi je fantastičan. Još puno lepih postova ti želim!

    I da, tortica i fotkice izgledaju prekrasno :)!

    OdgovoriIzbriši
  36. Sooo beautiful, my friend!!♥

    Many hugs, Marge

    OdgovoriIzbriši
  37. Cestitke od srca, predivan post, fantasticne slike, obozavam tvoj blog.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cinamon i meni je drago što smo se našle,hvala ti..tnx dear Marge...Gordana draga hvala puno,veseli me to..veliki pozdrav!

      Izbriši
  38. Draga moja Nely, sretna ti ova mala velika obljetnica i hvala ti na svim prekrasnim postovima, receptima, fotografijama i tekstovima kojima nas svima odreda uvijek raznježiš, zadiviš... a šta da kažem.. drago mi je što nalaziš vremena da redovito objavljuješ, meni ovaj tvoj blog dođe kao neki omiljeni časopis u kojem s ljubavlju i neumorno listam stranice...

    OdgovoriIzbriši
  39. Draga Nely, sretan ti blogorodjendan od srca, ne znas kako mi je drago sto mozemo da da ugasimo prvu svecicu na tortici, neka ih bude jos punooo u nizu, ovako lepih i kreativnih. Tvoj blog je mala oaza mira u kojoj pronalazimo inspiraciju, hranimo dusu i odmaramo okice, sve najbolje ti zelim i saljem veeeeliki poljubac!:))))

    OdgovoriIzbriši
  40. Draga Nely,

    Sretan rođendan i još punoo ovako divnih postova u kojima možemo uživati!

    Pusa! :)

    OdgovoriIzbriši
  41. Sretan blogorođendan!!!! :)) I ovo je jedna od meni najdražih torti, ispala je predivno!!!

    OdgovoriIzbriši
  42. Draga Eda hvala ti na lijepim riječima i ti osobno i tvoj blog imate posebno mjesto kod mene....mignnone divno si ovo sve rekla hvala ti na tome,također si i ti meni velika inspiracija sa svim onime što radiš, delicije..
    slano,slatko,maštovito....Zondra,Just Cake Girl hvala najljepše i meni je užitak pratiti vaš rad i uživati u svemu....

    OdgovoriIzbriši
  43. Divan post i srecan blogorodjus!

    OdgovoriIzbriši
  44. Sretna prva godisnjica Nelyc..pravo je zadovoljstvo zaviriti u tvoje stranice i uzivati u prekrasnim fotografijama pracenim izuzetnim idejama.. kreacijama..recepticima kao ova posebno lijepa tortica.. a da ne spominjem tvoje drago srceko koje pruzis i na dlanu.. uzivaj i nadalje ostani ovo sto jesi.. divno, jednostavno i tako osjecajno bice sa puno romanticne i kreativne njeznosti.. lijepo je biti u tvojem drustvu draga virtualna prijateljice, primi nas srdacan pozdrav i poljubac!

    OdgovoriIzbriši
  45. Hvala vam najljepše,uvijek me dirnu ovako lijepe riječi i želje draga A,drago mi je biti tvoja prijateljica,posebnost je i tvoje drugo ime...najljepši pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  46. Draga Nely, sretna godišnjica tvom blogu i sve čestitke na zaista vrhunskim i inspirtivnim postovima uvijek.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...