subota, 16. srpnja 2011.

Berba kupina...

Nakon žešće toplih dana,temperature su se trunku snizile,a mi jedva dočekvaši pohitali u vrt u kome je vrlo živo i pored visokih temperatura.Pored uobičajenih poslova kojih u vrtu ima svakodnevno,svakako najslađi je i berba kupina.Ništa to ne bi bilo posebno da se ne radi o svega jednoj sadnici kupine u vrtu čiji jedan izboj grane doseže oko 3m po kojoj su se gusto načičkale kupine,i sa njega za prvu berbu skinemo oko 1,5  kg kupina.Od sve težine roda kupina je dobila i dobru drvenu pergolu koja je dobrano drži..jedne kupine poberemo dok druge tek zrijaju i tako sve do 9 mj.
Kada god ugledam kupine uvijek se sjetim svoje najbolje prijateljice koja kaže kada pojede kupinu kao da se počastila nekom najfinijom delicijom raskošnog kolača...to je zaista tako svim ljubiteljima kupine..

Vrt je dobrano zašarenio i pogustio..ruže su ponovno krenule svom svojom jačinom,hortenzije se drže,trajnice u cvijetu...lijepo je nakon odrađneg posla sjesti i guštati i lagano napuniti baterije za dalje.....

Broj komentara: 25:

  1. Super ti je vrt.

    Divlje kupine su najukusnije iako su one uzgojene veće. Kod mene su se tek počele sramežljivo crniti, jedva čekam da ih ubacim u neki desert.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala puno,ovo je neki hibrid kupine,zaista mnogorodan,stvarno su super ukusne..i također ih volim iskoristiti u nekom desertu...veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. ajme, pa to je prekrasno, koji ti vrt imaš, ma čarobni vrt :) :)

    OdgovoriIzbriši
  4. jako lijepo, prava uživancija! Naše kupinice kreću lagano, ali još im treba malo vremena, a ja već jedva čekam da ih pretvorim u pekmez :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala vam cure Medena..Tamara i kod mene će dio završiti u pekmezu,dio ću zamrznuti još će biti dovoljno naguštati se svježih..pozz:)

    OdgovoriIzbriši
  6. kako li samo stizes da odrzavas vrt sa ovoliko cveca i voca!!Fotografije su kao i uvek prekrasne!

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasne su tvoje kupinice bobice, a u tvom lijepom vrtu je jako, jako zanimljivo!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala vam najljepše,u vrtu je uvijek živo,zaista pored svih obaveza koje imam,za vrt mora biti vremena,to je mjesto gdje se zaista opuštam kako u radu tako u uživanju u njemu:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Posebni gušti su gledati fotke tvojeg vrta i zamišljati kako na ovu vrućinu provodiš divna jutra i večeri u svom vrtu!

    OdgovoriIzbriši
  10. E, milo mi je sto si nas pustila da virnemo u tvoj divni vrt i mogu ti reci da tek sad patim za jos slikaa;)
    Kupinice su ti super i verujem da ćeš nas počastiti nekim slatkim, za zimu:) Pozdrav, draga moja

    OdgovoriIzbriši
  11. bravo! neki dan sam sa zaljenjem ustanovila da ove godine vjerojatno radi suse, nece biti nista od kupina. prosle godine smo ih brali uz cestu i naslo se oko kile i pol.

    OdgovoriIzbriši
  12. Prekrasne slike, mirisne kupine.

    OdgovoriIzbriši
  13. Pune sake zdravlja i socnih kupina.Tako je divno tu u tvojoj oazi .:)))

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala vam najljepše svima,drago mi je da uživate u mom kutku,slika će Nale biti i tekako još jer sada slijedi najljepši dio u vrtu što se tiče svega,a kupine se guštaju u svim oblicima,fine su kao osvježenje...veliki vam pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  15. Ma vrt ti je čaroban i svaka biljčica u njemu odiše s ljubavlju. Predivno izgleda :)))

    OdgovoriIzbriši
  16. Koja idila! I ja se obožavam zavući u kutak vrta u kojem je mama posadila kupine i papati dok nitko ne gleda... Hehehehe... samo smiješak me uvijek oda! :D

    OdgovoriIzbriši
  17. Divne su slike vrta i drago mi je da uživaš u toj ljepoti.
    A tek kupine, divne kupine moga djetinjstva. Sjećam se da smo ih oko kuće gdje smo nekada živjeli mi djeca toliko brali da naše mame više nisu znale što raditi sa njima pa ih nismo niti nosili doma već onako ubrali i pojeli. Kako tada tako i sada, volim ih jako :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Ja imam divlje kupine iza ograde, obilno cvatu pa će i ove godine biti puno plodova. Taj komadić zemlje iza ograde je praktički moj jer ga održavam i koristim...

    OdgovoriIzbriši
  19. Hvala vam puno svima,drago mi je da nas ima puno ljubitelja kupina,i tko ih ne bi volio kada su tako ukusne....veliki vam pozdrav svima:)

    OdgovoriIzbriši
  20. Ajme, vrt je predivan :) Obožavam kupine :) Blog je predivan.... Pratim te :)

    OdgovoriIzbriši
  21. jutros na meniju domaci vocni jogurt od kupina, mmmm

    OdgovoriIzbriši
  22. U tvojem vrt se stalno nešto dešava.Kupine volim i ja,samo što ih berem i jedem uz more kad šećem tako da ih uspijemo nabrati tek za jednu malu teglicu džema.Pozz!

    OdgovoriIzbriši
  23. Hvala vam puno,Saja baš mi je drago da si tu,fashionmagnolia odličan doručak,Tatjana kod mene ti je stalno živahno,a tebi blago kako fino guštaš u šetnjici)pozzz

    OdgovoriIzbriši
  24. ....draga moja.....predivno....raj.....uzivaj....ja veceras putujem na godisnji(Bosna-Hrvatska),cujemo se kad se vratim.....pusa,tvoja Dunja

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...