ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

U gostima kod dragih prijatelja...


Ovoga puta vrata svoga doma otvorili su nam naši dragi prijatelji,obitelj Fury.
Tako me veseli podijeliti s vama toplu atmosferu ovoga doma,u kome svaki detalj ima svoju priču,svoju posebnost, stoga nije čuditi što je  ugodno mjesto u kome se istinski prijatno osjećam..nadam se da ćete se i vi sami složiti sa mnom nakon što vam pokažem sve ono što jedan dom čini dom sa pedigreom,stoga krenimo u obilazak..ravno sa ulaznih vrata u prostrani dnevni boravak,pun svjetla zahvaljujući velikim staklenim stijenama koje dijele dnevni boravak od terase i vrta.Vlasnici svoj dom opisuju kao kombinaciju autohtonog slavonskog i bavarskog štiha kojega je veliki  ljubitelj posebno sam vlasnik,što se jasno može vidjeti po samim detaljima od punog drveta, borovine, zidnim gredama,namještaju..


Vlasnik Zdenko Fury ugledan je gradski veterinar,ali i čovjek sa širokim spektrom  interesa,posebno kreativnim,te okom za detalje,pasionirani sakupljač starina zajedno sa suprugom Bobom  ponosno pokazuju sve ono što su godinama sakupljali putujući  po svuda kao planinari,i kako su umješno dali svome domu poseban pečat kao što je prekrasan zidani kamin na sred dnevnog boravka,koji uspije zagrijati cijeli prostor i daje poseban zimski ugođaj.
Stilski namještaj jednostavno je uklopljen u cijeli ambijent,moglo bi se reći manje je više u ovom načinu opremanja prostora,jer svrha svega kažu vlasnici je jednostavnost. To odaje i karakter njih samih koji su jednostavni,ljubazni ljudi,sa velikom dozom pozitivne energije kojom zrače.Kućni ljubimac Njonjo ujedno je i vlasnik svega u kući od kuhinjskog tepiha, do dvojseda u dnevnom boravku i naravno dvorišta,  a Njonjina ljubimica je mačka Đurđa,ona se skrila za vrijeme slikanja, no ipak ju ne smijem zaboraviti spomenuti,jer je dio obitelji.  Kuhinja..mjesto gdje je uvijek najtoplije..složit ćete se sa ovom mojom konstatacijom,posebno jer ova kuhinja ima rustikalni štih,živu boja na zidovima,puno divnih detalja  i vjerujte mi kada ste gosti ovdje za stolom prepune ruke posla od toga što ćete jesti prvo kada domaćica Boba posluži pun stol jela.i na kraju idemo na kat,na galeriju u kojoj je postavljena starinska soba,soba sa pričom starom preko sto godina,kada je 1907.iz Budimpešte ova spavaća soba krenula na put preko raznih mjesta do krajnjeg odredišta a to je Osijek..sada je ova soba dobila novu šansu da ugosti one koji u njoj požele prenoćiti.Sve do detalja odiše starinom,miriše na neko divno prošlo vrijeme,ušuškano u perinu i šlinganu posteljinu.Ovdje su slatki snovi.Na kraju ostaje mi samo čekati proljeće a onda vam pokazati svojevrstan nastavak ovoga posta i prekrasan komadić raja u obliku salaša Fury,mjesta koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.
Hvala našim ljubaznim domaćinima sto su  dozvolili zaviriti nam u svoj dom,ponosna sam imati ovakve kreativce za prijatelje.

Broj komentara: 7:

 1. dreaming northsiječnja 19, 2016

  Lijepo je vidjeti nešta novo i drugačije..veselim se vidjeti i okOlicu kuće.Drago mi je što si se vratila..pregledala sam ponovno sve postove od 2011.Ti si mi bila inspiracija da i ja počnem pisati blog, te da uz tvoj , tvoje ideje i projekte polako uređujem svoj dom. Jedva čekam novi post,do tada, LP,Mrtina

  OdgovoriIzbriši
 2. Divan i topao dom, uredjen sa puno ljubavi i smisla za estetiku... hvala ljubaznim domacinima sto su sa nama podelili inspiraciju i dozvolili nam da zavirimo u njihov dom, a hvala i tebi na divnim fotkicama.:) Veliki pozdrav vam leti!:)))

  OdgovoriIzbriši
 3. Nely, this house is so charming. I love all the dark furniture, it's gorgeous. The kitchen is very nice with the copper pots. And the old sewing machine is great. Jess has one just like it. Thanks for sharing a bit of your friend's home. The splashes of red really makes everything so cozy and pretty.

  ~Sheri

  OdgovoriIzbriši
 4. Divan dom vasih prijatelja ,pun topline i krasni starina. Vidi se da je namjesten s puno ukusa. Fantasticne fotografije Nely. Nedostajala si nam. Veliki pozdrav ti saljem

  OdgovoriIzbriši
 5. Draga Nely,
  drago mi je da si se vratila tvom divnom blogu i ujedno mi je jako zao sto si imala tezak period u medjuvremenu. Dom koji si nam pokazala je bas bajkovit i vidi se da je svaki detalj tako brizljivo postavljen i odabran. Saljem ti veliki pozdrav i zagrljaj :)

  OdgovoriIzbriši
 6. It is our Valentine's Day tomorrow, Nely, and I'm sending love your way. :)

  ~Sheri

  OdgovoriIzbriši
 7. najobičnija b

  OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...