utorak, 4. ožujka 2014.

Proljeće se budi..


Nekako s prvim buđenjem proljeća pomislim koliko je onih malih stvari koje čine jedan proljetni dan , toplo sunce, duži dani , plavo nebo,mirisi,prvo cvijeće,osjećaj da počinjem iznova, da se sve obnavlja  i tjera na uživanje svim čulima..samo se treba prepustiti.



Ne mogu sakriti svoju radost prvo ubranim ljubičicama u vrtu,uvijek kada se pojave znam da je proljeće tu, i da onako šarmerski virka iza ugla i daje  mig da se pokrenemo.Živnula sam od same pomisli da mi vrt opet sprema divna iznenađenja, da se grane spremaju za cvatnju i napokon vraćaju se boje posvuda.


Pokreću me  i sve  one male pažnje koje su zapravo velike kao planina, pun paket dubrovačkih limuna koji mi je stigao za ozdravljenje, sve vaše dobre želje koje sam primila..hvala vam,donijelo mi je zaista ozdravljenje..a ja ću vama darovati jedan zdravi proljetni kolač koji će vas osvojiti na prvu.




Pjenasto izmiksati cijela jaja sa smeđim šećerom,dodati ribanu koricu limuna,žlicu limunova soka i maslinovo ulje,zatim dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju lagano umiješati naribanu mrkvu.Uski kalup( za kruh) podmetnuti papirom za pečenje,izliti smjesu i peći oko 50 min.na 170C..pečen kolač prohladiti i posuti sa šećerom u prahu.


Jedino vam preostaje prepustiti se užitku uz neki fini čaj,.,pogledajte uokolo sebe.. proljeće se budi!


Broj komentara: 26:

  1. Ti si Neli proleće i u sred zime. Koji god tvoj post pogledam, pročitam kao da probudi neko proleće u meni, Nazovi ga optimizam, polet ... svejedno.
    Hvala ti!

    OdgovoriIzbriši
  2. Diese zarten Blümchen liebe ich auch so sehr und jeden Tag gibts ein wenig mehr Frühling.
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  3. Here spring is really coming...the next days I will enjoy it so much to be outside!

    Your wonderful pictures are an inspiration for me, thank you so much for sharing.

    Hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  4. Ljep post budjenje proljeca,ljubicice su divne ,sjecam se ko mala sam ih brala svojoj mami kad sam isla iz skole :D ,divan kolacic preljepe slike.................veliki pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  5. Da, budi se proleće, nova nada, osmesi... Volim ovo doba godina, iako je, kod nas, pomalo hladno. Danas je duvao vetar, ali je bilo lepo. Ja sam presađivala cveće, radila svašta nešto i planirala. Imam dosta planova i to baš vezanih za baštu i dvorište, pa, videćemo. Za sada, najvažnije mi je što imam bordo ljubičasti zumbul koji divno miriše i čekam plave lale. Istina, radujem se i ostalim bojama, ali plavoj posebno.

    Drago mi je što si ozdravila, što ti je bolje a kolač mi se sviđa, ali ga preodavno nisam pravila. Kad smo bili mali, rendali su nam koru narandže radi mirisa i tvrdili da tu nema šargarepe, jer nismo hteli da je jedemo. Zašto-ne znam, to nam je bilo nešto, onako... Ne znbam ni ja šta nam je to značilo, kao što ne znam ni šta nam je značilo da pričamo da nas žari kopriva u čaju. Deca!

    OdgovoriIzbriši
  6. Predivan ovaj tvoj mali svjet, što ga deliš. Obožavam tvoje fotografije. I ljubičice, ali jih kod nas još nisam našla.A kolač su sigurno isprobati, baš je po mom ukusu, sa mrkvom i bez mljeka :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Divne, divne fotkice. Predzadnja je fantastična! Nakon onih silnih kiša pitam se kad ću nešto posijati u njega, nikako da se zemlja posuši pa da krenem s pripremom i konkretnim radovima.

    OdgovoriIzbriši
  8. Divan proljetni post, prepun krasnih detalja. Kolac zvuci jako zanimljivo, mrkva, limun, maslinovo ulje, odlicni sastojci.

    OdgovoriIzbriši
  9. Nely,
    Spring is on its way for sure. The violets are so pretty, and I LOVE the picture of you holding the violets. The pink flower is pretty also, along with the pink polka dot plate and tea cup. You made a lemon zest cake - it looks so delicious! I love anything with lemons.

    Have a happy day, Nely. Your posts are like a breath of fresh air to me. I always enjoy visiting.

    Love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
  10. It´s a real pleasure to look at your blog and your beautiful photo´s....
    Take care!
    Love,
    Titti

    OdgovoriIzbriši
  11. I love your beautiful photos <3

    OdgovoriIzbriši
  12. Vesna je bas lepo napisala, tvoj post uvek obasja i razgrne tmurne oblake... posebno hvala na lepom limunkastvom kolacicu, znas da bi bas tako fino prijao u ovo hladno, kisovito jutro.:))

    OdgovoriIzbriši
  13. Bitno da si ozdravila i krenula u vrt. Fotke su divne, a i kolač. Meni je nekako čudno ovo proljeće bez zime, ali neka je lijepo pa ćemo svi u vrtove...

    OdgovoriIzbriši
  14. Always love your photos,your home and garden is very beautiful !!! Love spring too :-) Nice day!
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  15. Evo, uspije mi svake toliko pogledati koji post na blogu, a kod tebe mi je posebno drago svratiti jer znam da će uvijek biti nešto lijepo i romantično, optimistično i ukusno:) A ljubičice me uvijek sjete na djetinjstvo:) Lijepi pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  16. Meni je proljeće najljepše godišnje doba i nestrpljivo čekam da počne u svoj svojoj ljepoti, da me pozove van da uživam u toplom suncu i nježnom povjetarcu, da upijam mirise i osluškujem pjev ptica...ima li nešto ljepše?
    Prekrasno si napisala uvodni post, drago mi je da si ozdravila, a vjerojatno je i limun bio od pomoći :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Moram se složiti s prvim komentarom. Stvarno, kad god posjetim tvoj blog, vidim slikice.. odmah je nekako sve ljepše! :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Videla sam i zapamtila... :*

    OdgovoriIzbriši
  19. Izgleda svima nam je već dosta ovih tmurnih dana, a tvoj cvjetni post odagnao je oblake bar na tren :) Ljubičice za mene imaju poseban značaj, i predivne su mi.
    Krasan ti je kolač, baš je zamirišao mmmm :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Hermosa entrada, preciosos los collages de fotos, las flores y la presentación! Y gracias por compartir la receta.
    Un fuerte abrazo.

    OdgovoriIzbriši
  21. Proljece se budi i donosi nam nove radosti kao i ti sa tvojim sarmerskim ljepotama od kitice mirisnih violeta do slasnog kolacica.. uzitak je bilo opet prosetati tvojim postom.. njezni pozdrav leti!

    OdgovoriIzbriši
  22. Sempre venho até aqui e amo seus posts, é muito inspirador.
    Quando puder faça-me um visita aqui no Brasil.
    http://sonhodocampo.blogspot.com.br/

    OdgovoriIzbriši
  23. Carobne fotografije mila nely,
    ostala sam bez daha listajuci iste. Ovaj divni roze cvjetic moze toliko lijepog izazvati da to ne mogu rijecima opisati. A ti to naravno sve znas posloziti und divnu "scenu". Kolac izglea primamljivo i zvuci jako ukusno. No, najvise su mi privukli paznju ovi divni veliki svijecnjaci. Prelijepi su mila moja.
    Uzivaj u svakom divnom momentu, koliko god je to moguce.

    Veliki pozdrav ti leti,
    Edina.

    OdgovoriIzbriši
  24. Uzitak je svratiti kod tebe,sve sveze i mirisno,procvetalo,prekrasno....

    OdgovoriIzbriši
  25. Kod tebe uvek tako lepo i opustajuce...

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...