nedjelja, 3. studenoga 2013.

Uz odsjaj svijeća..


Ima li što ljepše od ugodnog jesenjeg popodneva uz odsjaj svijeća,neku laganicu koja dopire sa radija,prebiranje po stranicama nekog časopisa uz šalicu tople kave.. i potpuni mir,neka je to atmosfera koja mi je oduvijek pričinjavala posebnu ugodu,trenutak je to za odmak,i  potpuno opuštanje.
Dani su sve kraći,a svijeće u njima daju posebnu čar.


Užitak je u nekim malim dobrim trenucima,ali  i u tome da izradite svijeće sami,posebno imate li ostataka starih svijeća,koji novi fitilj,staru metalnu posudu i koju lijepu šalicu ili čašu, a koja kap aromatičnog ulja nije na odmet.


U metalnu posudu stavite ostatke svijeća,posudu stavite na vodenu kupelj,svijeće će se tako lagano otapati bez da vosak naglo sagara.Kada vosak postane tekući po želji dodajte koju kap aromatičnog ulja,u pripremljene šalice ili staklene čaše lagano sipajte sloj voska,stavite fitilj i uz pomoć drvenih štapića pričvrstite fitilj tako da bude na sredini čaše,nastavite sipati vosak ali ostavite malo voska kojega ćete ponovno zagrijati i dosipati u potpuno ohlađene svijeće,jer će se vosak na sredini povući i tu ćete preostalim voskom popuniti prazninu..svijeće dobro ohladiti da se vosak  potpuno stegne.

I evo vrlo lako dobijate svijeće vlastitih kreacija,mogu biti divan detalj jednako kao i lijep originalan poklon.


Moram priznati da su mi protekli dani bili prepuni svakakvih obaveza,stresa nije nedostajalo, a sada mi tako godi baš ova atmosfera sa početka posta,neki mir i osjećaj malog odmaka od užurbane svakodnevnice,...šalica tople kave uz odsjaj svijeća,.. i mir.

Želim vam ugodan dan!


Broj komentara: 47:

  1. Dear Nely,

    Your homemade candles are very beautiful and attractive. During dark days the candles also burn often here.

    Wish you a wonderful week! Sending hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you so much dear Ingrid,have a nice week!

      Izbriši
  2. ....upravo je sve tako kako si napisala......mir,pokoja svijecica,dobar casopis......jako lijep i ugodan post draga moja....pozdrav ti leti,tvoja Dunja

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. Die Idee mit den Kerzen finde ich prima....Bei dir schaut es richtig gemütlich aus....Liebe Grüße dani

      Izbriši
  4. Mila Nely,
    koji caroban i divan post. Uzivala sam u svakoj slicici i recenici i iskreno i za mene su zadnji dani, ili bolje reci zadnje sedmice bili puni stresa i mali predah uz odsjaj i miris svijeca mi daje snagu za dalje i cini zivot ljepsim. Koliko god to cudno i nevjerovatno zvucalo!

    Predivne fotografije, prelijepo izradjene svijece... Hvala ti sto svoje idejice dijelis sa nama!

    Predivan novi tjedan ti zelim sa sto manje stresa!

    Ljubac ti leti,
    Edina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Edina,vjerujem da naleti takvih turbulentnih perioda,ali dobro je da kada se sve malo slegne ipak se uspije naći pravi način za opuštanje..veliki ti pozdrav ide!

      Izbriši
  5. Moje devojke su jedno vreme pravile svakakve lepe sveće. Moram da potražim da kupim fitilj i da ih zaposlim jer imam dosta interesantnih posudica.
    Svojevremeno sam u Švici kupila divnu malu konzervicu sa poklopcem. Bile su nacrtane pčelice na njoj, do poslenjeg daha ona je fantastično mirisala na med i divno gorela. Šta misliš da li bi sa nečim mogao da se postigne ovaj miris?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš divno ako se budete ponovno uposlile,ma ovo zapravo i nije neki posao više je zabava,jer se stvarno dobiju nove fora svijeće.Što se tiče arome meda hmm..mislim da bi tu takvo nešto odradilo aromatično ulje na bazi mirisa meda ili slično,ja sam prošle godine na poklon dobila ulje sa mirisom božićnih kolača,i baš i ta aroma meda probija,tako ako nađeš slično ulje moglo bi poslužiti.

      Izbriši
    2. Siromašna je ponuda ali videću šta nađem.

      Izbriši
    3. Ako šta nađem ovdje znam gdje šaljem ok!

      Izbriši
  6. Imagens muito bonitas! Parabéns... Manuela

    OdgovoriIzbriši
  7. Važno je da je sve ono što je bilo stresno ostalo iza tebe. i to je život i sa time se moramo nositi, ali svakako da lakše pada kada čovek da sebi oduška u nekim malim, sitnim stvarima, koje mu vraćaju snagu.

    Ovi dani jesu kraći i moramo ih nekako osvetliti. Sveće su dobro rešenje, mad aje prednost kraćih dana što se ima više vremena za kreativnost i druge sitnice kojima mi sebi ulepšavamo neke trenutke, osvetljavamo ih.

    OdgovoriIzbriši
  8. Wow, koja genijalna ideja napraviti svijeće u šalicama, taman odlično za iskoristi rasparene šalice. Ove tvoje su prekrasne i uz rozi vosak sve odiše romantikom.

    OdgovoriIzbriši
  9. I ja volim svjecice i skoro uvijek ih imam na stolu u zimskim vecerima. Ovo mi je super u soljicama. Bas slatko izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Hallo liebe Nely,

    es sieht sehr gemütlich aus bei dir und die Idee mit den Kerzen in der Tasse ist echt klasse!

    Schick dir liebe Grüße - Sylvia

    OdgovoriIzbriši
  11. Oh es ist so wunderschön und gemütlich bei dir.Die Kerzen sind eine tolle Idee.Lg.Edith.

    OdgovoriIzbriši
  12. veliki umovi isto misle... i ja sam prije dvije godine na blogu imala skoro isti tutorial :)
    http://unique-hrebina.blogspot.com/2011/04/svjecice-od-starih-salica.html

    OdgovoriIzbriši
  13. Ugođaj sa slika je čaroban, tako dobro snimljeno, dočarala si sve što si riječima rekla, i više od toga!

    Tutorijal za svijeće, odlično!

    OdgovoriIzbriši
  14. Your images are magical, again! Create candles, yes, it's such a great idea and I loved the tea cups used like candles.So particularly beautiful! I do like the glow of candles, let's hope that we 'll have endless peaceful and cosy afternoons ahead!
    Happy new week sweet Nely!
    Olympia

    OdgovoriIzbriši
  15. Preslatko i tako romanticno, pozelis odmah da se ususkas u najudobniju fotelju i uzivas u bajkovitom prizoru.:)))

    OdgovoriIzbriši
  16. Oh dear Nely...your beautiful photos have transported me to somewhere special today. I love your beautiful candle light. And thank you so much for the tips on making our own!
    hugs from here...

    OdgovoriIzbriši
  17. Adorno muy romántico lucen muy lindas en vasos había pensado hacerlas antes de navidad me gustaría tener la de color rosado,abrazos.

    OdgovoriIzbriši
  18. Divan post i zaista trebamo posvetiti vreme sebi ...kad se trebamo opustiti i uživati u onim malim setnicama, koje nas čine srečnim.

    OdgovoriIzbriši
  19. OiAdorei as velas nas xícaras.Ficou bonito e diferente.Bjs

    OdgovoriIzbriši
  20. Beautiful are the photos, Nely!
    Greetings, RW & SK

    OdgovoriIzbriši
  21. Moja ljubav Nely,
    kako pravo imate, ne postoji ništa bolje od ugodnu večer uz svijeće, kako bi liebliengs glazbe i poslastica ... Što više možete poželjeti!
    Vi ste dočarao prekrasno raspoloženje! Svijeće izgledaju sjajno, moram ga probati - hvala za savjet!
    Imati veliki tjedan! Ljubav,
    Frida

    OdgovoriIzbriši
  22. Draga Nely preljep ti je post,obozavam ukrasne svijece sad kad je mracno,fotke su ti tako njezne i romanticne :)Zelim ti ljepu nedelju

    OdgovoriIzbriši
  23. Je si primetila Nely koliko ima komentara na jednostavne postove koje nose bas to sto si ti prenela-MIR.Ti si rodjena da preneses emociju.Volim sve blogere sa kojima se virtuelno druzim ali ti si moj uzor koga zelim da sledim i ucim>Jos samo da kupim taj j****i fotoaparat pa da uzivam skroz na skroz.A ne znam ni gde se mogu kupiti fitilje za svece.Jer u zemlji Srbiji najjednostavnije stvari su nemoguá misija.A imam divne rasparne solje koje sam planirala i za svece i za cvece.Pozz draga:)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Cale hvala ti puno,drago mi je da tako misliš..što se tiče fitilja za svijeće kod nas ih ima u hobby art trgovinicama,ako ih ne pronađeš slobodno me kontaktiraj pa ti ih šaljem..veliki pozdrav!

      Izbriši
  24. Nely tvoje slike su melem za dusu tako opustaju i divne su! Dok sam bila u Svedskoj divila sam se ovako ukrasenim izlozima i kucama al to je kod tebe perfekcija <3

    OdgovoriIzbriši
  25. Oh Nely,
    I want a teacup candle! I have seen these before, and asked Jess if she could make me one. This one is so lovely. I just lit my Autumn candle on my kitchen table and ate my oatmeal. Candles make the home so warm and cozy. Thanks for sharing this wonderful idea.

    Have a good week. The "love" candle is so special.

    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
  26. Koje divno jesenje popodne, a svijeće su mu dala baš posebnu draž...Super se je tako potpuno otklopiti i jednostavno uživati u trenutku i malim stvarima, puniti baterije za svakodnevni stres, a ti si draga prava majstorica za toplu atmosferu u koju bi mogla uroniti kao u toplu aromatičnu kupku :) Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  27. Draga prijateljice, i ja beskrajno volim ovakve trenutke. Prekrasno ti je, a u ovo doba malo je toga ljepse od tople svjetlosti svijeca.

    OdgovoriIzbriši
  28. Preciosas tus ambientaciones, Nely!! Estos detalles aportan calidez y elegancia a la vez, me encantan las velas en esas tazas de porcelana!!
    Un fuerte abrazo.

    OdgovoriIzbriši
  29. Ma divna ljepota izviruje iz svake tvoje slike.. a u odsjaju svijecica poetican mir i opustenost koju si nam poklonila.. hvala Nelyc, lijepi pozdrav draga!

    OdgovoriIzbriši
  30. Predivne slike i predivna atmosfera u tvom domu. Uživam! :)

    OdgovoriIzbriši
  31. Vidim da si se uvukla u svoj miran kutak i da uživaš

    OdgovoriIzbriši
  32. Uvek mi se stvori predivan osećaj kada posetim tvoje stranice. Ovaj post nije izuzetak. Predivna ideja za svece, jako lepo. Pozdrav, draga moja:)

    OdgovoriIzbriši
  33. Prekrasan je ovaj tvoj dom, smirujući...

    OdgovoriIzbriši
  34. Lijepo i romantično, posebno , kao i uvijek kod tebe draga Nely, svijeće u šalicama su mi posebno zanimljive ! Uživaj u ovom smiraju i ljepoti, a i ja ću skupa sa tobom. Veliki pozdrav ti šaljem !

    OdgovoriIzbriši
  35. Tek nedavno sam otkrila tvoj blog i bez imalog preterivanja mogu reci da je jedan od najboljih koji sam videla! Da li su to tvoje fotografije ili sa neta? Ako su tvoje onda ja zaista nemam reci i volela bih da napises neki post u kome ces prikazati svoj dom:) Puno pozdrava od Marijane

    OdgovoriIzbriši
  36. Hvala vam najljepše svima..Marijana B hvala na komplimentima,fotografije su moje autorske,drago mi je da su te impresionirale,moj dom pokazujem u segmentima iz kojih se može vidjeti dio po dio,takva je koncepcija samog bloga,,hvala ti,veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...