ponedjeljak, 24. lipnja 2013.

Kuhinja po mjeri..

Evo napokon mogu biti sretna i zadovoljna i reći uspjeli smo napraviti dio kuhinje po našoj mjeri!..ovo je bio pravi kuhinjski DIY,zasukanih rukava,sa velikom voljom krenulo se u izgradnju.Naravno sam početak nije bio lak,prvo je uslijedilo maknuti stari isluženi element sa sudoperom,napraviti sve pripreme vezane uz materijal,mjerenja i dimenzije,a onda onaj najteži dio posla, zidanje.Tu je moj majstor došao na svoje i odradio posao baš kao pravi majstor.

Kako smo i planirali stara opeka  i malter bili su  savršeni izbor jer se ovakav dio uklapa u cijeli ambijent postojeće kuhinje.Zidao se dio po dio,čekalo se nekoliko dana sušenje,da bi se u međuvremenu pripremila drvena radna ploha.Ona je dobila sloj zaštitnog lakiranog sloja,zatim završni dio laka,da bi dobila vodootporni sloj jer se u središnji dio ugradio sudoper.Sve je to tražilo vremena i strpljenja da bi se sve dobro osušilo i napokon ugradila slavina,sredio vodovodni dio itd.



Izradom cijeloga elementa u ovom malom prostoru kuhinje dobio se jedan funkcionalan prostor sa velikim dijelom za spremanje posuđa,kako je kuhinja mala,bitno je bilo iskoristit svaki centimetar za dobijanje na prostoru.Dodavao se detalj po detalj,ugrađene su police,vanjska drvena vrata,završne drvene lajsne na donjem dijelu zidanog dijela,i konačno šivena zavjesica umjesto vrata na jednom dijelu elementa.
naravno tu su i dekorativni detalji,nezaobilazni dio za toplu kuhinjsku atmosferu..poznavajući sebe još će tu biti puno preinaka,oduzmi i dodaj.

I evo nakon dana i dana koliko je trajala ova preobrazba,napokon se ugledao dio kuhinjice onako kako smo ga zamislili.Jedan savjet svima onima koji se žele upustiti u ovakve poslove..naoružajte se strpljenjem,i budite spremni na iznenađenja koje vam ovakva vrsta poslova donosi,jer koliko god unaprijed sve dobro i najbolje isplanirali uvijek se desi ponešto ne predviđeno,to se i nama desilo,ali ipak sve se svodi na to da kada odlučite nešto izraditi u vlastitoj režiji,morate prihvatiti da su i sitne nesavršenosti zapravo prekrasne,jer u tome je cijela čar svega,te  da se sve uvijek može sve jednostavno iskorigirati.

Sada je pravi užitak sjesti u kuhinji,..naravno uz slasni čokoladni kolač ,okrenuti se uokolo sebe i uživati u plodovima vlastitog rada,..



.iako slijedeći veliki projekt u kući već nas je zaokupio,o njemu i svemu drugom nekom drugom prilikom..nadam se da vam se svidjelo,bit će mi drago ako ovaj kuhinjski DIY nekome bude inspiracija u izradi vlastite kuhinje po mjeri.



62 komentara:

  1. Svaka čast što ste se upustili u ovaj projekt, rezultat je predivan, zaista je ispalo savršeno, romantično, funkcionalno, zanimljivo, unikatno... Inače, moj suprug je u jednom od svojih stanova radio takvu kuhinju, tako da znam da to nije nimalo jednostavno, on kaže da je bilo puno posla i da su se drveni elementi jedva na kraju ugradili... Ali zaista, ovo je divno, jedva čekam novi tvoj DIY! Ilina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno Ilina,drago mi je da ti se sviđa,zaista nije lak posao,ali rezultat je zbilja više nego zadovoljavajući.

      Izbriši
  2. Rezultat je očigledan. Najvažnije je ono "po meri". Ako je to ono što ste hteli, onda je sve u savršenom redu a čokoladni kolač je tu da upotpuni užitak.

    Meni se sve sviđa, volim kad ljudi sami prave i rade, kad stvaraju i time daju svoj pečat okruženju u kome žive.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista se ovakvim projektima daje neko svoj osobni pečat okruženju,najvažnije je da smo zadovoljni poslom..hvala ti!

      Izbriši
  3. Liebe Nely,
    eine zauberhafte Küche mit nostalgischem Flair. Da lässt man sich gerne auf eine Tasse Kaffee nieder. Tolle Bilder!
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  4. drago mi je da ste završili ovaj projekt, prekrasno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  5. Sve pohvale na divnoj kuhinji . Vidi se da ste ulozili truda da kuhinja izgleda onako kako ste htjeli ,olicenje domacice :)
    Divni detalji ,osjetim miris kolaca ...
    Uzivajte u kuhinjici

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno,drago mi je da se vidi i osjeti topla atmosfera kuhinje..veliki pozdrav!

      Izbriši
  6. You are going to have brick in your kitchen, Nely - that's wonderful! I love brick. My mom used to have brick in her kitchen while I was growing up, and she plastered them all by herself. Your kitchen is going to look very nice, and I can't wait to see the final project. Is that your husband doing all this creative work?

    The chocolate cake looks amazing. I want a piece! They look like brownies.

    Love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I love brick too,..yes, my husbund doing all this,really great work!
      Thank you my dear friend!

      Izbriši
  7. Nely volim,
    Vaša kuhinja je lijepa! Dakle, udobno i lijepo uređene!
    Torta izgleda tako ukusno van!! :O)
    Imati lijepu večer i pozdravne riječi!
    Frida

    OdgovoriIzbriši
  8. Sve pohvale na ulozenom trudu, zaista se isplatio. Slike mi se dopadaju, a posebno ova poslednja:) Veliki pozdrav Nely!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno Nataša,drago mi je da ti se svidjelo sve...

      Izbriši
  9. Cestitam Nely, pravi ste tim! Kuhinja je za naslovnicu magazina, prelijepoooooooooooooooooooo:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Biljo najljepše, na ovako divnim komplimentima:)

      Izbriši
  10. Prelijepo draga, kuhinja u kojoj se sa užitkom kuha i boravi! Tako topla, prisna i domaća, a opet posebna sa divnim detaljima kao točka na i. Meni su prekrasni zidani elementi i ova mala romantična zavjesica, savršen spoj etetike i funkcionalnosti. Sada slijedi uživanje i uživanje u dodavanju i oduzimanju:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jagoda divna si,vjeruj tako i ja doživljavam ovaj naš prostor,u kuhinji sam najradije i tu zaista trebam spoj estetike i funkcionalnosti.
      Hvala ti puno!

      Izbriši
  11. Nelyce,odradili ste i ovo majstorski,svaka vam cast,isplatilo se truda i znoja,nesto prelijepo za vidjeti.....posalji svog majstora i kod mene da zavrsi i moju kuhinju!!....ljubim i pozdravi iz Holandije....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno draga,baš me raduje da ti se svidjelo..hehe šaljem ti majstora i pusu!!

      Izbriši
  12. I am glad to hear the results of your kitchen project makes you happy!

    Big hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you dear Ingrid,I am so happy for this!

      Izbriši
  13. Sve je ispalo baš kako treba, prelijepo je. I sama uvijek nešto preuređujem pa znam kakav je osjećaj uživati u plodovima svoga rada. Uvijek sam za prirodne materijale, osobito opeku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Vesna,onda i sama znaš kakav je to osjećaj nakon što si se dobrano naradio kada najzad uživaš u tome:)

      Izbriši
  14. Svaka čast! Sigurno nije lak posao, ali osjećaj zadovoljstva nakon stvaranja je neprocjenjiv, i sad se možete prepustiti uživanju u vašoj preslatkoj kuhinjici. Jel ostao koji kolačić? :))

    OdgovoriIzbriši
  15. Hvala ti upravo je tako kako si napisala..a kolača više nema ni mrvica,ali biti će ih opet:)..pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  16. Iz svakog slovca se vidi da si zadovoljna u svojoj maloj kuhinjici.

    OdgovoriIzbriši
  17. Nely, ovaj kutak kuhinje me ostavio bez daha... Prelijepo je sve ispalo i tako si ga ukrasila detaljima po svom ukusu da je jedan pogled dovoljan da se zna da je rijec o tvojoj kuhinjici... Vjerujem da vas je to kostalo mnogo posla, no vrijedilo je truda...
    Lijep pozdrav ti leti,
    Edina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da ti se tako svidjela kuhinjica,odnosno dio nje,vrijedilo je zbilja sveg truda,hvala ti!

      Izbriši
  18. Nely, divna vam je kuhnjica sa tim nekim rusticnim, francuskim stihom... kakvi ce se tek fini kolaci tu spremati i peci.:))) Uzivajte, vazno je da ste vi zadovoljni kako je sve ispalo, a detalji su uvek donesu neku toplinu u prostor.;))) Puno lepih pozdrava!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti mignonne,upravo smo tako htjeli taj rustični štih,to mi daje uvijek posebnu atmosferu domu..baš smo zadovoljni:)

      Izbriši
  19. Ne ide uzalud ona pjesmica "kad se male ruke slože, sve se može, sve se može ..."
    Čitajući ovaj post prisjetila sam se dana kad smo suprug i ja uređivali naš stan, u njemu je majstor imao pristup samo za postavljanje grijanja, sve ostalo smo sami napravili. I upravo kako kažeš - male nesavršenosti daju čar, jer kad sjedneš i pogledaš oko sebe, sjetiš se trenutaka kad ste to radili i kako ste se dobro osjećali. Pravo je zadovoljstvo uživati u plodovima svoga rada.

    Kuhinjicu ste prekrasno uredili i pojela bih ti sve kolačiće, jer bi me uživanje u detaljima toliko poneslo da ne bih ni primijetila koliko sam pojela. Jedva čekam da nam otkriješ taj novi projekt, a isto tako s nestrpljenjem očekujem i post o plavoj hortenziji :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tamara baš tako kao u pjesmici,složno i polako dolazi se do rezultata.Drago mi je da te ovo sve sjetilo na vrijeme kada ste sređivali svoj stan,onda znaš kako sve to ide,puno i muke i znoja ali i užitka...kolači se tako dese i meni,jedem i onda imam izliku da me ponijeli detalji uokolo mene:D
      Na žalost nas je za vikend poharalo strašno nevrijeme,bilo je strašno,ali najviše su mi stradale hortenzije i to plave,jer se dio susjednovog krova srušio na njih,užas..tako će post o njima pričekati dobrano.

      Izbriši
  20. Pravi ste majstori, super vam je ispalo i trud i strpljenje se isplatilo

    OdgovoriIzbriši
  21. Your kitchen is just adorable Nely!And your color palette too! Your hydrangeas look so fresh and tender and your cake asolutely delicious.Could I have a piece of it?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you so much dear Olympia,..I send cake for you, ok:)

      Izbriši
  22. Oh, prekrasna kuhinja i bravo za majstora i majstoricu. Moj suprug i ja također maštamo o preuređenju stana u prizemlju kojeg sada izdajemo turistima. Veli on, za stare dane, kada se ne budemo mogli penjati po škalama. Želimo od spavaće sobe napraviti kuhinju i staviti balkonska vrata kako bi se moglo na verandu s kaminom. I upravo želim tako nešto...Sigurno ćemo jednog dana pokoju idejicu pokupiti. Ovo s ciglama je genijalno!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Nostalgia..bit će mi drago ako vam ovako nešto posluži kao inspiracija,vjerujem da ćete savršeno srediti vaš dom,jer zaista i vas dvoje ste jedan dobar,uigran radni tim.

      Izbriši
  23. Jako lijepa kuhinjica :)
    Čestitke majstoru i dizajnerici :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Svaka vam cast Nely,predivno ste to sve napravili ,mogu mislit koliko ste se naradili :) Kolacici su ti divni ,sad mozete uzivati u vasoj preuredjenoj kuhinjici.Pozdrav tebi i majstoru :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je Selma da ti se svidjelo,posla je bilo stvarno,ali sada uživamo..pozdravljamo te puno!

      Izbriši
  25. Divno ste to i zamislili i izveli. Super mi je ideja sa starom opekom, a i svi ostali detalji su mastoviti i slatki, kako samo ti to znas :) Saljem ti veliki pozdrav i uzivaj u divnoj kuhinji.

    OdgovoriIzbriši
  26. Draga Nely, kuhinjica vam je slatka i prelepa. Svidja mi se ideja za ugradnu sudoperu i uopšte za kuhinjske delove. A vaša je još od stare opeke pa je time dobila na vrednosti, jer ste udružili snage pa je napravili, sve pohvale i za dizajnera i za majstora. Zemljane nijanse pločica daju toplinu kuhinji a detalji upotpunjuju taj osećaj. Znam da uživaš u svom domu, kažu da kuću može imati svako a dom samo retki, ima u tome istine. Pozdrave ti šaljem od srca.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Rado hvala ti za uvijek lijepu riječ,posebno mi je ovo divno da kuću može imati svako,a dom samo rijetki..divno!

      Izbriši
  27. Oh, it looks so cosy, dear Nely!:)

    I wish you happy summertime!♥

    Hugs, Markki

    OdgovoriIzbriši
  28. Divna ti je kuhinjica, Nely! Odlična ideja sa zidanim sudoperom, sjeo ti je kao točka na i ;-) Divan mi je i onaj bijeli sat <3

    Oduševljena sam, kao i obično na tvom blogu. Zamišljam da sjedim s tobom, grickam kolač i uživam u dojmu!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti drago mi je da ti se svidjela kuhinjica sa ovim malim detaljima..bilo bi divno da zajedno uživamo uz kavicu i kolače..pusa!

      Izbriši
  29. Prekrasno, Vjerujem da je gušt biti u tvojoj novoj kuhinji piti jutarnju kavicu i raditi planove za nove projekte :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno,je zaista je ugodno sada nakon sveg posla,boraviti u njoj:)

      Izbriši
  30. Hermosos detalles rústicos en la cocina!!
    Un abrazo grande.

    OdgovoriIzbriši
  31. Congratulations Nelly, your kitchen is really beautiful and charming!!
    Hugs

    OdgovoriIzbriši
  32. Krásná a m
    ilá kuchyňka.......

    OdgovoriIzbriši
  33. Draga Nely, kuhinjica je prekrasna, toliko krasnih detalja i tako ljepo ukomponiranih. Jako mi se sviđa i mogu samo zamisliti koliko je zadovoljstvo nakon svega okrenuti se i uživati u ovoj ljepoti koju ste sami napravili. I uživajte !

    OdgovoriIzbriši
  34. Nely, ovo je da ne želiš da ideš nigde iz kuhinjice! Pre, predivna je!
    Svaka čast tvom majstoru!
    Ja trenutno prolazim kroz fazu strpljenja i teško mi pada, al izdržaću pa na jesen će da padne prezentacija;)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...