ponedjeljak, 30. siječnja 2012.

Stari,novi stol i svježi detalji...

Priča započinje zapravo prije nekoliko godina kupnjom manjeg drvenog stola za ručavanje u Ikei,tada smo kupnjom stola dali mu namjenu u našem prostoru u kojem smo tada živjeli,selidbom u kuću ovaj stol naravno više nije imao istu namjenu,stajao je rastavljen u kutiji na tavanu,pomalo zaboravljen..
prije nekog vremena došao mi je na pamet,zamislila sam ga u dnevnom boravku obojanog u bijelo iz svoje prirodne boje jelovine,ali postojao je i mali problem stol je imao svoju visinu kako je bio stol za ručavanje,tu je na scenu stupio moj dragi prepilivši nogice stolu na visinu koja nam odgovara namještaju,ostvarila sam želju da ga vidim u bijeloj boji lagano ga prelazeći akrilnom bijelom bojom,i samo mu ovlaš brusnim papirom skidajući boju sa rubova za lagani shabby izgled...savršeno se dobro uklopila i jedna stara korpa za rublje koju su susjedi već htjeli baciti,.. u zadnji tren je spašena i našla je svoje mjesto pod  stolom u kojoj su svoje mjesto našli časopisi..
iako zimski period nije moj period prevelike kreativnosti i novih ideja,ali ovo je bilo osvježenje u punom smislu te riječi,pogotovo svježi detalji kao cvijet raninkulusa,list starog notnog papira,svjećnjaci, stolu i cijelom ambijentu dali su poseban romantičan šarm..pogotovo mi je drag jedan detalj na samom stolu a to je staklo iz jednog starog kredenca na kome je izgraviran cvijet ruže...
i tako je priča o stolu dobila svoj sretniji i ljepši kraj....

34 komentara:

  1. Stol, sam po sebi, s ovom divnom shabby "haljinicom", dovoljno je poseban. Ali zadnju notu mu ipak daju ovi divni detalji.
    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Divan post Nely,stolic ste predivno preuredili,volim shabby,cvijetic mi je krasan ,volim njeznu bijelu boju :) Veliki pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Detalji život znače...sve si lijepo uredila kao i uvijek. Sva sreća pa postoje tavani i podrumi koji kriju prave tajne koje je s vremena na vrijeme potrebno iznijeti i pokazati. Ranunculus mi je tako romantičan.

    OdgovoriIzbriši
  4. što si ono rekla, podstanar ne primaš, jel da? samo provjeravam, da se nisi predomislila... ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hteli su baciti ovu korpu?! Fenomenalna je!!! Tako velika i lepa uvek moze naci funkciju, kao sto si joj ti pronasla... Predivno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno svima...u pravu ste uvijek se nađe negdje nešto vrijedno što se može iskoristiti...Sani pa mogla bih imati posdstanare hahaha,što ne?...Miki spašena korpa u zadnji tren od strane nas,a stvarno je genijalna i meni,tim više što je stara sigurnih 40 godina....

      Izbriši
  6. Draga Nely, stol je predivan, kao i tvoja dekoracija, sve je carobno:-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Jako volim od starih,odbačenih,zaboravljenih stvari napraviti nešto.Zato mi se i jako sviđaju ove tvoje nove stare stvari!

    OdgovoriIzbriši
  8. ....njeznost i romanticna dusa su tvoj zastitni znak,predivno si i ovaj put sve ukomponovala u ove zimske i hladne dane...pozdrav mila moja....

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala vam Biljo,Tajo,dunja...drago mi je da vam se svidjelo...

    OdgovoriIzbriši
  10. Kako je lepo ponovo udahnuti zivot nekada dragom komadu namestaja,kao da te je vratio u mladost!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisam ni sumnjala da ćemo opet vidjeti neke genijalne ideje i tako jednostavne, a posebne dekoracije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam ovo je sve u smislu razbijanja zimske monotonije...

      Izbriši
  12. Ovo izgleda fenomenalno (kao i inače u tvom domu! :))

    OdgovoriIzbriši
  13. strašno mi se sviđa novi image starog stola u odnosu na zid od opeke :))

    srećom da je košara spašena jer izgleda odlično!

    OdgovoriIzbriši
  14. Malo si ga dotjerala i sad uživaš u njemu.

    OdgovoriIzbriši
  15. Mmmm, ranunculus...:) Love it!;)
    many hugs,
    Ira

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam stvarno budem zadovoljna kada uspijem nešto tako spasiti i restaurirati,baš onda uživam u tom svemu...Tnx Ira hugs!

      Izbriši
  16. Prekrasno se ovaj stol uklopio u tvoje okruženje, sa košarom za časopise i lijepim detaljima na stolu.. Predivno je sve!

    OdgovoriIzbriši
  17. Svaka fotografija nam je pokazala vintage romantiku u tvom domu...divno je bilo gledati, a korpu s časopisima ću si malo posuditi i listati :)))
    Stol je savršen...bravo i za muški doprinos!
    lp

    OdgovoriIzbriši
  18. Vesna Nešićsiječnja 30, 2012

    Lepa lepota:-))) Kad se setim šta sam sve pobacala iz stana dođe mi da plačem ali se tešim da nisam imala kud sa tim stvarima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Rea,Sanja rado bih ti posudila za listanje koji časopis,,,Vesna eh da smo bliže ne bi se baš toga puno bacalo kraj mene...veliki pozdrav svima!

      Izbriši
  19. Nema većeg zadovoljstva kada se od nepotrebnog napravi potrebno i lijepo . . .Ovo s graviranim stakolm izvrsna je ideja! Prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
  20. prekrasno mi je uređen tvoj dom, obožavam kad nam pokažeš malo šire slike.i ja tad poželim imati sve uređeno u shabby stilu, ja bi rado zavirila i u tvoju kupaonicu!!

    OdgovoriIzbriši
  21. Divno, obožavam ovakve interijere! Tvoj dom je stvarno kai iz prekrasne shabby priče, elegantan, nježan i romantičan!

    Pusa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno vam hvala,vesele me vaši komentari,Tamara nasmijala si me i kupaonica je shabby doći će i ona na red..veliki vam pozdrav!

      Izbriši
  22. Vrlo lijepo, maštovito, šarmantno i romatično.

    OdgovoriIzbriši
  23. Hvala na posjeti, uživala u stolu i ostalim fotkama, recepti prepisani, puno pozdrava. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam svima na lijepim riječima,drago mi je da su i recepti primljeni..veliki pozdrav!

      Izbriši
  24. Lijepo, kao i uvijek. Znaš li kako ja radim shabby look? Mjesta gdje želiš oguliti završnu bijelu boju najprije ovlaš premažeš smeđom bojom te malo natrljaš voskom (svijećom), osobito rubove. Osušiš. Onda ofarbaš krem ili bijelo te brusiš. Boja će se lakše skidati, a oguljena mjesta bolje vidjeti jer su tamna.

    OdgovoriIzbriši
  25. Divan post, krasan sto i sve ostalo. Prekrasne slike.

    OdgovoriIzbriši
  26. Predivno, stol se je savršeno uklopio u ambijent. .a tek detalji, bravo. .imaš odličan smisao za uređivanje, pogotovo za detalje..

    OdgovoriIzbriši
  27. Stol i košara su stvarno dobili prekrasan kraj... Jako lijepo Nely!! :)

    OdgovoriIzbriši
  28. Hvala ti Vesna savjet uvijek dobro dođe,to ću primjeniti drugi puta kada budem radila namještaj,...hvala puno svima,drago mi je da vam se svidjelo!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...