petak, 7. listopada 2011.

Kutak doma u jesenskom ruhu....

Kako se mijenjaju godišnja doba, u skladu s tim se mijenja i moj kućni dekor...jesen je zaista zakoračila,najava prvih jačih kiša i,hladnoće poziva u ambijent u kojem se osjeća toplina,tako se u mom omiljenom kutku doma,osjeti jesenski topli  štih sa smeđkastim nijansama koji prevladavaju na zidovima,prenešenih  i na toplu dekicu koja je sada potrebna na fotelji....

Jednostavni dekor iz prirode koji se sastoji od tikvica,lješnjaka,šipka,bršljana,nadopunjuju hortenzije u korpi od šiblja i limenim amperićima, pobrane sa jednoga grma iz vrta,one daju svu decentnost i romantičnost ambijentu..hortenzije se na ovaj način i suše i tako osušene mogu biti ukras niz godina...
Zašto je ovo moj omiljeni kutak..,jer sam okružena prozorima uokolo kroz koje mi pogled seže na cijeli vrt i svo zelenilo u njemu sa jedne strane pozadinu čine zimzeleni bršljani koji se penju po zidu,a sa druge je pogled na vrt koji je još uvijek šaren i bujan...vjerujte ugodno je sjesti i malo se odmoriti ovdje...
 To je samo jedan segment doma u jesenskom ruhu,a nastavak slijedi u nekom od slijedećih postova....

42 komentara:

  1. Predivne slike!Lepo je biti hedonista u svojoj kuci :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Kutak ti je prekrasan, baš bih rado bila sklupčana u njemu i listala one starinske recepte!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jao što je lijepo kod teeb,a na jednoj slici kao da imaš zavjese od bršljana...ja sam ga zasadila ali mi se odmah osušio,donijela ga iz HR,znaš kako mi j ežao,ne znam u čemu sam pogriješila. Tu ti još nedostaje kamin i dobra knjiga i ugođaj je potpun....nadam se da zaista uživaš u svom kutku :) pusa

    OdgovoriIzbriši
  4. Vau, oduševljena sam izgledom tvog kutka, zaista je divan i ima neku posebnu energiju.. Jedva čekam ostale postove! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala vam puno ja sam zaista hedonista ipak sam bik u horoskopu,...a to je stvarno mjesto gdje najčešće nešto i listam, i čitam i zaista volim ovaj kutak.. ..Snješka baš mi je žao za tvoj bršljan,iako se malo teže ukorjeni,ali otporan je izuzetno kada se krene širiti,čak invazivan,pokušaj ponovno,vjerujem da će krenuti....veliki vam pozdrav svima!

    OdgovoriIzbriši
  6. Oh, How cosy and beautiful photos!!♥
    I love them! So lovely colours, too:)
    Have a relaxing weekend!♥

    OdgovoriIzbriši
  7. I ti si Bik,ima nas još:))
    Sve mi je tako predivno, elegantno, romantično, posebno... i još puno toga.
    Nisam imala prilike upoznati osobu koja živi u ovako predivnom interijeru kao tvoj dom.
    Vidiš bila bi to zanimljiva priča za moj blog, tko zna možda se jednom zaletim do tebe i napravimo prilog...? Naravno ako ti to budeš željela:)

    Pusa!

    OdgovoriIzbriši
  8. Tnx Marge and Beertje Zoon..Hugs!....Zondra draga hvala najljepše,joj zaista sam počastvovana ovako divnim prijedlogom ,zašto ne,kada budemo u prilici,svakako ćemo se dogovoriti...velika pusa!

    OdgovoriIzbriši
  9. Pokušaću ponovo sa bršljanom obavezno :)Pogotovo kad vidim kako je kod tebe predivan. I moram reći da malo zavidim Zondri ;) pusa i jedva čekam nastavak

    OdgovoriIzbriši
  10. Čarobno mesto za uživanje :)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Snješka biraj mu samo teški hlad,tu zaista dobro ide pogotovo kada je stalno u vlazi...Hvala draga Lenka..veliki vam pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  12. Prosto ti zavidim na tako prekrasnom kutku, posebno me oduševljavaju ovi veeeeeeliki prozori, a tek pogled van,
    a uređenje je baš kako treba:)

    OdgovoriIzbriši
  13. Prekrasne fotografije dočarale su mi svu toplinu doma i uživala sam!

    OdgovoriIzbriši
  14. Ovo je neverovatno lepo! Ovakve kutke sam vidjala samo na divnim fotografijama u casopisima... Bravo! :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Hvala vam najljepše..drago mi je da vam se svidjeo kutak uređen u jesenskom ruhu...sve vas pozdravljam:)

    OdgovoriIzbriši
  16. Wow! Tvoj kutak doma je zaista bajkovit:-))

    OdgovoriIzbriši
  17. A šta da napišem a da se ne ponavljam... iz svakog kutka i svake fotografije izvire takva ljubav prema vlastitom domu, i takav osjećaj za stil i ono lijepo, da to jednostavno zrači kroz moj ekran, haha, ali stvarno se vidi koliko ga obožavaš:)) Ma tko ne bi obožavao ovako skladno i ugodno mjesto!!

    OdgovoriIzbriši
  18. Predivan kutak, ugođaj, fotografije i opis. S nestrpljenjem čekam nastavak.

    OdgovoriIzbriši
  19. Mogu da zamislim kako je lepo tu biti.Svako treba da ima ovakav kutak..da uziva;)

    OdgovoriIzbriši
  20. Hvala vam najljepše svima:)

    OdgovoriIzbriši
  21. Tvoj omiljeni kutak je i moj! Naravno da su tu hortenzije, divan prostor, prekrasan jesenski ugođaj. Svega ima taman dovoljno. Voljela bih vidjeti reportažu o tvom stanu- kući pa jedva čekam Zondrin post.

    A sad indiskretno pitanje: lampa i jastuk su kupljeni - gdje?

    OdgovoriIzbriši
  22. Možno je to majiteľka tohto krásneho blogu, ktorá ku mne občas zavíta na návštevu. Potešilo by ma aj pár slov :-)

    OdgovoriIzbriši
  23. voljela bih vidjeti cijeli video tvoje kuće, jer mi se čini da njezinim bajkovitim kutcima nema kraja :) :) wooooow

    OdgovoriIzbriši
  24. Draga Ivana hvala ti najljepše na uvijek divnim riječima lampu je napravio moj suprug zapravo njezin stativ,a šešir je kupljen davno u Ikei,a jastuk je mojih ruku djelo,sa mojim skromnim krojačkim sposobnostima.....mimi hvala ti drago mi je da si tu na mom blogu,...Medena hvala ti najljepše moja kućica je skromna,ali trudim se da bude originalana...veliki vam pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  25. Prlijepo, sanjivo, ona stara škrinja koja ti je poslužila kao stolić, odlična je. Stvarno imaš lijepo mjesto za opuštanje!!!

    OdgovoriIzbriši
  26. Imaš prekrasan dom, izgleda jako udobno i kao stvoreno za uživanje...Sve je bijelo i puno danjeg svjetla.
    Divota.

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  27. Uživala sam čitajući ovaj post i gledajući prekrasne slike. Ne samo da si lijepo uredila svoj kutak, već to znaš i lijepo predstaviti.

    OdgovoriIzbriši
  28. Hvala vam puno drago mi je što svratite i uljepšate mi dan sa divnim riječima...veliki pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  29. Onda i ti i muž imate zlatne ruke :) I jastuk i lampa posebno postolje mi se jako sviđaju. Hvala na odgovoru!

    OdgovoriIzbriši
  30. Ma ti se šališ????Da ti vjerujemo da je ugodno u ovom kutku se katkad odmoriti????Ne da vjerujem,nego znam...i zavidim!

    OdgovoriIzbriši
  31. oduševljena sam, svaka čast koliko si truda uložila u uređenje, i unutarnje i vanjsko, sve prelijepo, sa stilom, bravo!

    OdgovoriIzbriši
  32. Svaki detalj tvog kutka odiše toplinom i ljubavlju za skladom. Ne znam tko tu ne bi uživao. Jako, jako lijepo Nelly.

    OdgovoriIzbriši
  33. Divno uredjen kutak, totalno mogu da zamislim sebe kako sedim tu, citam knjigu i pijem kafu!

    OdgovoriIzbriši
  34. Sada cu ti priznati ono sto vec duze vreme tajim:)
    Volim da "špijuniram", putem tvog bloga, kutak u kome živiš. I veruj mi da me svaki put očaraš i zapitam se koliko si ti interesantna i kreativna duša:) Ma, toplina izvire iz fotografija, kako li je tek kada se ta atmosfera oseti... oh, što mi nisi bliže, verujem da bismo sklopile divno prijateljstvo:) Nelice, ovaj "prozirni ćošak/kut" je nešto o čemu sanjam godinama... jako volim prozore od drveta, ne ove PVC i slično, sa divanom ili udobnom foteljicom u tom ćošku, toplinom i svetlošću vatrice, koja iz npr. susednog dela sobe dolazi do mene, ja opušteno sedim, gledam vrt i pahuljice koje padaju - e, ovo je jedna od mojih fantazija:))) Nadam se da ce se barem jedan deo ove zamisli obistiniti (nekada). Veliki pozdrav i uživaj u svom divnom, toplom, domu:)

    OdgovoriIzbriši
  35. ....krasno,mastovito, romanticno samo onako kako ti to znas i umijes da osmislisch...

    OdgovoriIzbriši
  36. Hvala vam najljepše svima na lijepim riječima,drago mi je da vam se sviđa ovaj moj meni omiljeni kut,uvijek njega preferiram,Nale divna si svaka tvoja riječ odaje jednu veliku romantičnu maštalicu u tebi,ja ti želim da i ostvariš svoje želje i snove,i da jednom bude prilike da popijemo kavicu u ovom mom kutku...veliki vam pozdrav svima:)

    OdgovoriIzbriši
  37. Jako je lijepo, ugodno i toplo, preko ovih krasnih slika se to osjeća. Drago mi je da imaš ovakav svoj kutak u kojemu uživaš. I ja uživam u tvojim postovima i sa veseljem čekam dalje.... :)

    OdgovoriIzbriši
  38. Divno, bas kao i svaki puta kad prosetam tvojom galerijom.. sve na svom mjestu, skladna i opustajuca atmosfera odise toplinom i profinjenom jednostavnoscu.. provela sam ugodan opustajuci trenutak uzivanja u tvom domu :)) Srdacam pozdrav romanticna Nelyc primi iz daleka od male proljetnice i mene!

    OdgovoriIzbriši
  39. Hvala vam zaista od srca na lijepim riječima,drago mi je da na tren svratite u moj dom i da vam je toplo i ugodan trenutak..veliki pozdrav Branka,Ann..posebno proljetnici pusa!

    OdgovoriIzbriši
  40. Prekrasan dom, kutak koji je zaista poseban, nježnost, sklad i detalji koji čine toplinu. Savršeno!!!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...