utorak, 10. svibnja 2011.

nježne đurđice...

Meni jedne od najdražih  starinskih vrsta cvijeća svakako su i nježne đurđice koje svojim opojnim mirisom,ne ostavljajaju nikoga ravnodušnim.Simpatičan buketić đurđica uvijek je lijep i originalan poklon,primite li buket đurđica taj čin ima nekoliko različitih značenja,jedan od njih je da vas netko smatra dražesnim,zatim izražava svoju poniznost prema vama,ali svakako najlljepša poruka đurđicama je... moj si život učiniila(o)potptpunim...ipak pravi smisao poruke darivanja morate otkriti vi sami.....

Broj komentara: 15:

 1. I ja obožavam đurđice. Naizgled krhke ali znaju se izboriti za svoje mjesto u vrtu i vrlo su otporne i nisu zahtjevne kao neko drugo cvijeće. A tek njihov miris....

  OdgovoriIzbriši
 2. Predivan cvetak, uvek me asocira na neku tajanstvenu romansu :))

  OdgovoriIzbriši
 3. U ono vrijeme kad se moja mama udala imala je buketić od đurđica. Lijepi pušlek đurđica i danas stoji na zidu i podsjeća nas na vrijednosti i značaj trenutka. :):):)

  OdgovoriIzbriši
 4. Svakoj od vas zahvaljujem..divno je da nas đurđice nostalgično asociraju na neki svojstveni romantičan trenutak...veliki vam pozdrav!

  OdgovoriIzbriši
 5. Nisam znala za ovo, morat ću ubuduće dobro pripazit od kog primam đurđice! :)) Hehehe... Pusa draga! :)

  OdgovoriIzbriši
 6. I ja volim đurđice, ali nisam znala za poruke. Lajkam!!!

  OdgovoriIzbriši
 7. Prekrasne su i ja ih jako volim, tako su nježne a ujedno elegantne, posebne!
  Pusa.

  OdgovoriIzbriši
 8. Kao što si i sama rekla,predivan i nježan cvijet!

  OdgovoriIzbriši
 9. Baš si lijepo napisala o đurđicama. Zaista su tako posebne, nježne i upravo starinske. Jučer sam sa svojim najmlađim sinom provela prijepodne u centru grada i kupili smo stručak đurđica...i sada nam čitava soba miriše po njima. Toliko su jednostavne, lijepe i obopjne da im ne trebaju nikakav ukrasni papir ili vrpca!

  OdgovoriIzbriši
 10. Predivan post!Obožavam đurđice, jednostavno odišu senzualnošću!Pozzz:)

  OdgovoriIzbriši
 11. Hvala vam najljepše svima...drago mi je da nas ima podosta obožavatelja ove skromne ljepotice...veliki vam pozdrav!

  OdgovoriIzbriši
 12. Ne znam je li ljepši cvjetić ili miris...

  OdgovoriIzbriši
 13. Njezni bijeli kratkotrajni zvoncici koje volim poklanjati isto i primiti strucak tog mirisnog cvijetka.. pozdrav draga Nelyca !

  OdgovoriIzbriši
 14. Francuzi đurđice daruju na praznik rada i to svakom kom žele sreću....kažu: au moins un brin de muguet...barem grančicu đurđica.

  OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...