nedjelja, 2. lipnja 2013.

Glancanje,detalji..kuhinjica sa vlastitim potpisom

Spomenula sam prije par postova da smo krenuli sa velikim poslovima u kući,krenuli,pomičemo se ka cilju,i još uvijek radimo..da potkrijepim priču o poslovima ,evo par slika dijela kuhinje koji sam uspjela uglancati,dio u kojem vlada pastelno, i kuhinjske sitnice koje volim.


Kada smo kod kuhinjskih detalja,ja ostajem vjerna nekom romantičnom štihu,zidove smo prebojali u vrlo nježnu pastelnu plavu nijansu boje, s njom se ne može pogriješiti,jer je u savršenom skladu sa ostatkom detalja,a detalji su ono najbitnije u svemu,ja im pridajem veliku pažnju,od odabira posuđa,kuhinjskog tekstila,nježnih cvjetnih i kariranih dezena koji upotpunjuju izgled kuhinje,naravno svježi stručak cvijeća u vazi uvijek mora biti. Ni najmanje nisam opterećena skupocjenim stvarima,niti mi takve stvari daju smisao općenito u  životu,bit je da ono što je odabrano,posebno za kuhinju treba odavati dojam topline i osjećaja da se u kuhinji svakodnevno boravi i to ugodno.










Novi detalj osim boje je i u  samoljepljivom natpisu na zidu,koji je meni osobno jedan od najdražih detalja,razbija neku monotoniju i naglašava zapravo glavnu poruku koju ovaj prostor nosi sa sobom.Posebno mi je drag jer sam ga dobila na dar,a ovakvi pokloni morate priznati da su zaista originalni.






Preinake koje smo dosada napravili zapravo nisu nešto velike,tek slijedi drugi dio posla koji se odnosi na zidanje elementa od stare cigle,mislim da će biti funkcionalno i vizualno dobro uklopljeno,a  to će biti prilike da vam  i pokažem kada bude završeno.Sve ovo je jedan na oko vrlo jednostavan posao,ali ima se tu podosta posla,ali i zadovoljnih osmjeha kada se skocka barem jedan dio,sjedne i onako zadovoljno konstatira...ovo je kuhinjica sa našim vlastitim potpisom.








Nadam se da vam se svidjelo,barem ovaj dio,nastavak slijedi u nekom od slijedećih postova..ja krećem dalje,zakoračili smo u lipanj što je nevjerojatno kako vrijeme brzo proleti,kuhinjica dobija svoju ljetnu šminku,a mi svi nadam se napokon malo ljepšeg i toplijega vremena.



                                                              Lijep pozdrav svima!
                                                                        Nely


Broj komentara: 55:

  1. Lijepa tako nježnih boja i da imaš pravo i za mene je kuhinja srce svakog doma.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Dilajla,tako zaista i je da je kuhinja srce doma:)

      Izbriši
  2. Kako volim tvoju kuhinjicu, preslatki su svi detalji, novi "porub" od ciglica i natpis na zidu, nezna boja posudja, vidi se da je sve osmiljeno s ljubavlju i puno maste... jedva cekam da vidim i ostatak kada uredite!:)) Lep pozdrav vam leti!:)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je Lanice da ti se sviđa,nadam se da će ti se i ostatak dopasti kada bude sve gotovo..pusa!

      Izbriši
  3. I love your kitchen, Nely. My favorite is the saying, "The Kitchen is the heart of the home." Your utensils and bowls are so pretty. The glass windows on your cabinets are wonderful. When we move into our final home, hopefully this year, I want to have a glass window to display my cups and dishes. Thank you for showing us a peek into your kitchen. It gives me ideas. The card and items on the shelf personalizes it saying it's YOU.

    Happy Sunday, Nely.

    Love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you dear Sheri for your always lovely comment,I am so glad for that!
      Hugs!

      Izbriši
  4. S natpisom se u potpunosti slažem i super se uklopio ovako kao naljepnica. Ostali detalji su baš na svom mjestu i cjelokupni dojam je prekrasan, kao iz bajke. Jedva čekam da nam pokažeš i ostatak radova!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Tamara,mene je natpis oduševio,taman decentan detalj koji je zaokružio sve:)

      Izbriši
  5. Krasna kuhinjica Nely, detalji je uistinu čine posebnom i jako mi se sviđa kako ste uredili ovaj dio, a sa nestrpljenjem očekujem i drugi dio, sigurna sam da će biti jednako lijep, ugodan i zanimljiv !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Branka i ja se nadam da će biti sve zajedno zanimljivo,radimo sami sve,stoga koliko uspijevamo trudimo se napraviti što bolje:)

      Izbriši
  6. Kako je kod tebe lepo Nely, do svakog najsitnijeg detalja mi se sve svidja! Srećno sa radovima, jedva čekam da vidim rezultat!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Suzi hvala ti,baš mi je drago da ti se sviđa:)Pozdrav ti ide!

      Izbriši
  7. jako jako jako jako jako mi se sviđa! Imam jedan prijedlog za tebe - kad budem radila novu kuhinju, ti ćeš doći do mene i biti projektant/nadzorni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ana hehe ja sam za,samo nam daj neke dobre klope i ne brini nadzirat ću sve hehe..pusa!

      Izbriši
    2. onda, dogovoreno je, sad samo čekamo građevnu dozvolu :)

      Izbriši
  8. Oduševljena sam ti tvojim shabby ozračjem doma i vjerujem da uživaš spremajući one tvoje božanstvene delicije !
    P.S. Extra fotke kao i uvijek!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno,puno Lives...vjeruj mi da uživam u ovoj kuhinjici stvarno:)

      Izbriši
  9. Love your kitchen dear!!!Yes-it's so romantic and beautiful-love the soft colours!!!!
    Have a nice day!
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  10. Nezno i romanticno, i ne moze bit drugacije kad si ti u pitanju. Citav ambijent u kome zivis je tvioj licni pecat i to mi se svidja. Kad pogledam unutrasnjost tvoga doma cini mi se kao da je vreme stalo, sve ti to predano i sa ljubavlju dekorises, namestas. I ovoga puta kuhinjica ti je prelepa i detalji su svaki na svoj nacin doprineli da se i osecas kraljicom u njoj. Puno te pozdravljam i zelim ti uspesnu radnu nedelju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rado hvala ti,trudim se da dom odiše nekom toplinom,to je ono što u stvari svaki dom čini posebnim.Volim svoju kućicu,posebno kuhinjicu i evo drago mi je da se to primjeti..veliki pozdrav ti ide!

      Izbriši
  11. I can imagine you are very happy with the new details in your kitchen!

    Have a lovely and sunny week! Big hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Yes,I am so happy with my new kitchen..thenks dear!

      Izbriši
  12. Kuhinja jeste srce doma, a domaćica je... je... Pa, i ona je srce doma, zar ne? Šta bi bila kuhinja bez domaćice koja će uživati u njoj, a sa njom i svi ostali.

    Sviđa mi se kako si sredila, baš u tvom stilu. Romantično, nežno, puno lepih detalja. Uživajte u zajedničkim momentima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpuno se slažem s tobom Iskrice,bez domaćice ni kuhinja ne bi bila ono što jeste,naravno tu je i ostali dio obitelji koji to sve čine...hvala ti puno!

      Izbriši
  13. A lovely kitchen is perfect!!

    OdgovoriIzbriši
  14. Nely, kuhinja ti je prelijepa i preslatka, svatko bi ju pozelio:)

    OdgovoriIzbriši
  15. teško mi je povjerovati da se ovako nešto može pronaći izvan stiliziranih stranica časopisa o uređenju doma! predivno je! svaki detalj je promišljen i usklađen s cjelinom. iz svakog kutka fotografiranog prostora zrači ugoda koja se ne može 'fingirati'.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sani hvala puno na ovako divnim riječima,trudim se zaista da to sve bude usklađeno,i da zaista odiše nekom ugodom:)

      Izbriši
  16. Mila Nely,
    koja carobno lijepa kuhinjica, tj dio nje....Znas da sam veliki fan tvog doma, ali kuhinjica mi je ono nest, kao sto si i sama rekla "the heart of the home". Predivni detalji, predivni stofovi, posudje, sve to uredjeno sa puno ljubavi i smisla za lijepo su od tvoje kuhinjice stvorili malu, prekrasnu oazu u kojoj covjek ne moze a da se na osjeca prelijepo..... Uzivala sam u svakoj slicici ponaosob, sad idem jos jedan krug...

    Veliki pozdrav i konacno malo sunca ti zelim...
    Edina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Edina draga,znam da si fan i drago mi je zbog toga.Hvala na divnim riječima,veseli me da si uživala u sličicama i ovom postu..velika pusa!

      Izbriši
  17. Svi ovi detalji koje si nam pokazala su tako nježni i skladni, ma predivno! Najvažnije od svega kaj je to vaših ruku djelo. Zadovoljstvo koje donosi vlastiti trud je neprocjenjivo.
    Jedva čekam nastavak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti,upravo je tako,zadovoljstvo vlastitog truda i rada je ono nešto najljepše:)

      Izbriši
  18. Kuhinja je pravo malo remek dijelo :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Divna kuhinja, sve tako njezno i romanticno. Crveni mlincic je presladak :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Preljepa kuhinjica Nely :) Natpis mi je super,kao i svi njezni pastelni detalji :) Jedva cekam da vidim nastavak.Sretno s radovima.Veliki pozdrav i tebi i tvojoj desnoj ruci :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E ovo je baš tako moja desna ruka je uz mene glavna u svemu ovome..hvala ti Selma,veliki pozdrav!

      Izbriši
  21. Prekrasna ti je kuhinja, baš u tvom stilu. Natpis mi se jako sviđa, da li znaš gdje je kupljen ili napravljen, vjerojatno se preko e-bay može kupiti?

    OdgovoriIzbriši
  22. Prava kuhinjica iz snova :))

    OdgovoriIzbriši
  23. kod tebe je sve u savršenoj harmoniji!

    OdgovoriIzbriši
  24. ne mogu više gledati u te fotografije... obuzima me strašna ljubomora! i ja bih jedno takvu preslatku i predivnu kuhinju!!! Svaki detalj je apsolutno savršen... strašno... ;)
    Stela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheh Stela dobra si,drago mi je da ti se svidjelo sve..pusa!

      Izbriši
  25. Prelijepo Nely...tako njezno, romanticno, vintage...Tebi svojstveno...hvala Ti na smjernicama kako Te naci u blogosferi...cesto cu navratiti i uzivati u ljepoti koju stvaras i kojom si okruzena...puno uspjeha nadalje u radovima oko kuhinjice...
    Topli pozdrav,
    Marija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala najljepše Marija,drago mi je da si svratila u moj kutak..veliki pozdrav i tebi.

      Izbriši
  26. kuhinja je prekrasna,slatka i šarmantna

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...