ponedjeljak, 24. studenoga 2014.

Ideje za Advent..



Vjerujem da već svi sada osjećamo dolazak predstojećih blagdana, sada je i pravo vrijeme za ideje izrade adventnih dekoracija.Ovoga puta ponudit ću vam nekoliko njih i to vrlo jednostavnih koje možete izraditi od onoga što imate pri ruci a dobiti efektnu i originalnu dekoraciju uz pomoć onoga što imate pri ruci, uz malo mašte i dobre volje,mogućnosti su neograničene.


Prva ideja bila bi upravo ova sa slike,starinski pladanj za kolače može savršeno poslužiti u svrhu svijećnjaka za adventske svijeće,uokolo svijeća poslagati sitne češere ariša,ukrasiti zimzelenim grančicama a za označiti svijeće mogu vam poslužiti brojke izrezane iz kartona,ili svijeće jednostavno povežite ukrasnim vrpcama. Osim pladnja za kolače za ovakvu ideju odlični su i kalupi za kolače,razne lijepe starinske zdjele i oni komadi posuđa koje imate u naslijeđe.


Jednako tako za izradu adventnih svijećnjaka poslužit će i četiri šalice raznovrsnih blagdanskih motiva.Na dno svake možete staviti sloj kuhinjske soli,ili  pijeska da bi svijeće stajale stabilnije,uokolo zapunite sitnim češerima kojih je inače sada pun park,stoga svidi li vam se ideja,lagana šetnjica,sakupljanje češera,koja zanimljiva šalica i dekoracija je gotova.


 i na kraju staklene čaše obavijene jutom u kojima se nalaze lučice bit će itekako efektne na stolu.

 Izrada zista nije zahtjevna,potrebne su vam četiri staklene čaše,komad jute,vodootoporni flomaster,komadići špage,svijećice i nešto za finalni ukras samih svijećnjaka.
Jutu iskrojiti prema čaši,na svaki komad jute flomasterom ispisati brojku koja označava svaki adventi tjedan.Jutu povezati špagom uokolo,ukrasiti po želji.


Svaka od odvih ideja je samo osnova,mogućnosti nadogradnje ostavljam svakome od vas.Ovo je mali odmak od uobičajenih adventih vjenčića koji se inače stavljaju na stol u vrijeme Adventa,ako se nekome svidjelo nešto od ponuđenog ovako malo drugačije,to me  posebno veseli! ...,

Uživajte u izradi i budite mi kreativni!


četvrtak, 13. studenoga 2014.

Konfuzno..


Vjerojatno da je jesen onakva kakva bi trebala biti,već bi dobrano bili zagnjureni u toplu odjeću,sa toplim čajem u ruci,ili iz toplog doma gledali u nebo očekujući kada će oblaci nanijeti čak i po koju prvu pahulju,no ipak slika je malo drugačija,Studeni je a dani kao proljetni,topli,prepuni sunca,kao stvoreni za šetnje gradom.


Priznat ću iskreno da nemam osjećaj da se bliži Božić,ali gledajući datum sve je tu, baš iza ćoška.Šetnja gradom i kupovina stranih časopisa za uređenje doma,to je neki moj ritual posebno u ovo vrijeme kada se već gradom mogu vidjeti  u ponudi prvi artikli za božićne dekoracije,ali ipak pomalo je konfuzno, dok upijam ideje za Božić,na stolu kraj mene mirišu mi tek ubrane ruže iz vrta..konfuzno skroz!




Sada već vjerojatno predpostavljate da imam neku  dobru ideju za pred božićno vrijeme,imam, i nadam se da ću vam uspjeti prezentirati sve  to na najbolji način,iako je vrijeme toplo,i djeluje prilično konfuzno ipak veseli sama pomisao na pripreme za Božić,smisao daje i pregršt ideja sa stranih blogova i časopisa koje zaista vrijedi pogledati.
Nekoliko časopisa koje bih vam preporučila koje i sama rado  čitam svakako su njemački Wohnen & Garten,Lisa Wohnen &Dekorieren,ili božićni specijali raznih stranih časopisa koji izlaze upravo sada.
Za što god se odlučili,blogove,časopise ili pak imali nešto svoje,uživajte u osmišljavanju! ...






ponedjeljak, 3. studenoga 2014.

Onako običan post..

 Ima li neki poseban dan  u tjednu koji vas čini sretnim? ..to pitanje postavila sam sama sebi prije neki dan,a odgovor je bio sasvim jednostavan,to je onaj dan kada sam u svome malom,ali toplom domu i uživam u svim malim dobrim sitnicama.


Osjećam da sam prilično rastrgana obavezama,i svim onim što mi je život donio,onim što baš nisam ni najmanje poželjela,ali očekuje se da se i sa time moram znati nositi,nije lako priznajem,ali trudim se i to sa osmjehom,uvijek..trudim se i održati svoj blog,iako kada vidim datum zadnjeg posta,prilično me trgne činjenica da sam sve manje u vremenu i za njega ipak evo nalazim tren za novi post..onako običan,pokazujući vam jedan crno-bijeli dan u mome domu.
Ponekad  mi nedostaje koja dobra riječ,nešto me malo stisne u  grlu,ipak.. osmjeh i nada da će biti bolje..i danas post je sasvim običan,kao i ovaj dan koji i takav  običan opet može biti lijep .












Pitanje sa početka,vjerujem da kod svakog od nas ima drugi odgovor.. ipak učinite sebi svaki dan makar trunčicu posebnim.Ja to radim baš ovako ..slike govore sve.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...