četvrtak, 3. travnja 2014.

Čarobno..

 Ponekad eto tek tako odlučim da si dan pretvorim u čaroban.Odlazim u vrt,u svoj svijet,sjedam i prepustim se,sasvim jednostavno,ne mislim o teretu koji me pritišće,ne planiram,ne tugujem,ne osjećam gotovo ništa osim ljepote trenutka kakav je upravo sada...i  tako čarolija sama od sebe počne.




Voljela bih vam prenijeti djelić onoga što me okružuje,bijele grane u punom cvatu rascvalih trešanja,grmovi koji su zagrnuli svoje najljepše ruho, mirise,tišinu jutra,prvu rosu i cvrkut ptica sa obližnjeg oraha,ponekada poželim zaustaviti  ovo doba raskoši..pitam se da li sam još ona ista koja vjeruje u svjetlo,i sunce koje je na vidiku?
lome me tmurni oblaci,poneki  je i  slab povjetarac dovoljan da me uzdrma,prepuno je prepreka,ali ista sam slaba i snažna u isti mah , ipak vjerujem da se uvijek iznova vraća svjetlo i vedrina u  život,.




Negdje u bjelini zagubio mi se pogled,mislima sam daleko,zanesena maštom prekrasnog proljeća i jednim ubranim stručićem trešnjinog cvijeta..sve se čini tako spokojno,jedan čaroban dan puštam iz ruke,i radujem se opet  suncu..ista sam,vjerujem u svjetlo i vedrinu i dalje.



Broj komentara: 26:

  1. Your pictures are amazing, dear Nely...and your words so poetic. We enjoyed some wonderful spring days but I am afraid it will be colder during the next days.

    Happy weekend! Sending hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Nely...zaista je čarobno, kako u tvom domu, tako i u vrtu...sve odiše mirnoćom, tajanstvenošću i jednostavnom ljepotom...kao u bajci :)
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Tako i ja sjedim uz dobru knjigu u svom vrtu i misle leti a pogled luta i uživa u cvrkutu ptica, mirisu te ljepoti cvijeća koja je oko mene, tako i ti uživaš u svojoj ljepoti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Dearest Nely, this is a truly magical spring you are sharing with us all in your last few posts! The photos are so beautiful that they almost make me weepy. beauty does that to me, you know.
    sending hugs...

    OdgovoriIzbriši
  5. Proleće vraća lepotu, vedrinu i veru u naše živote. I meni su cvetovi voćki čarobni i deluju mi nekako nostalgično.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tako divno znas da docaras trenutak, da uhvatis emociju kroz objektiv kamere i sacuvas je za nas... idem sada na spavanje ususkana ovim umirujucim fotkicama.:))

    OdgovoriIzbriši
  7. draga nely, znaš kako se kaže - poslije kiše dolazi sunce. vjeruj u bolje sutra.
    odabrala si baš pravu riječ za opis svog vrta - čaroban!

    OdgovoriIzbriši
  8. Beauty- you have everything so beautifully flourish with us yet, I'm looking forward when we have so beautifully blooming trees like you, beautiful photos !!!!! Have a beautiful weekend!!!
    xoxo Vicky

    OdgovoriIzbriši
  9. Šak da je I naziv bloga bio drugačiji meni je kod tebe na blogu uvek carobno!

    OdgovoriIzbriši
  10. Nely, zbilja je čarobno ovo rano proljeće... Trešnja u cvatu, grm, cvijetići. Ja sam pri kraju s naporni kopanjem pa sad isto uživam u pogledu na vrt i šetanjem kroz njega. Svaki dan nešto novo...
    Pretpostavljam da ste lanternu napravili sami, predivna je.

    OdgovoriIzbriši
  11. I treba misliti samo pozitivno...divno je u tvom vrtu, nedaj se!

    OdgovoriIzbriši
  12. Hi Nely ❤️
    Happy spring!!!
    Lovely photos.

    Hug Camilla ❤️

    OdgovoriIzbriši
  13. Deine Dekorationen gefallen mir immer besonders gut, weil sie so zart, natürlich und unaufdringlich sind. Ganz toll und fotografiert natürlich auch.
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  14. Jako mi se sviđa misao i nit koja se provlači tvojim fotografijama, i da ne kažeš ni jednu riječ tvoje slike pričaju!

    OdgovoriIzbriši
  15. Your pictures are MAGIC everytime...
    Love,
    Titti

    OdgovoriIzbriši
  16. Uvek dođem ovde da uživam i da xse odmorim od svakidašnjice.....proći će još puno vremena dok mi budemo mogli da uživamo u našim baštama i voćnjacima...otoplilo je ali ne kao što je kod vas. Danas sam videla nekoliko krokusa u mom dvorištu, oni su prvi vesnici proleća. Grlim te, draga Nelyce.

    OdgovoriIzbriši
  17. Draga Nely, nadam se da ce sve biti u redu. Dobro je da imas svoj vrt kao mjesto gdje mozes zaboraviti na sve. Toliko predivno izgleda sve to sto dijelis s nama, ova danasnja bjelina je prekrasna. Zelim ti sve najbolje :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Draga Nely , preljep,post,carobne fotografije ,uzivala sam citajuci ga.Potpuno te razumijem draga moja da se opustas u tvom divnom vrtu.Saljem ti veliki pozdrav i zelim vam ljep vikend.

    OdgovoriIzbriši
  19. Naslov u potpunosti odgovara fotkama, čarobne su!

    OdgovoriIzbriši
  20. Una belleza todas tus fotos!! Preciosas!!!
    Abrazos y feliz fin de semana!

    OdgovoriIzbriši
  21. Draga Nely sve to tmurno i sve brige neka što prije nestanu i što više i češće uživaj u svojim čarobnim trenucima. Tvoj vrt je uistinu čaroban, bilo da je pod bjelinom snijega ili sada pod bjelinom proljeća i trešnjina cvijeta ! Veliki pozdrav ti šaljem !

    OdgovoriIzbriši
  22. Čarobno je zaista prava riječ za sve, a vjera u svjetlo usprkos svemu jedini put... Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  23. evo i mene malo da se odmorim kod tebe! Velika pusa, uživam u slikicama i riječima!

    OdgovoriIzbriši
  24. Ima ona stara izreka "posle kiše- lepo vreme" .... nadam se da je Tvoje lepo vreme došlo :*

    OdgovoriIzbriši
  25. Mila nely,
    tvoj sjetni tekst podupiru ove nostalgicne, no , prelijepe i svjeze fotografije...
    Voljela bih kad bih ti mogla pomoci i otrgnuti dio tereta i briga, no nazalost
    svi ih mi imamo, samo se neko (poput nas) teze nosi sa istim a neko lakse.
    Zelim ti mnogo snage, cak i kad pomislis da ne mozes dalje.

    Lijep pozdrav ti leti,
    Edina.

    OdgovoriIzbriši
  26. Nely,
    Your flower arrangement is so pretty and looks just right for spring. I love the bird nest. Every time I see a bird nest, I always take a picture of it. They are so special. I hope you are enjoying the spring days.

    love,
    ~Sheri

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...