srijeda, 24. travnja 2013.

Samo uživanje...


Priznajem zaljubljena sam u ovo doba godine,zaljubljena onako baš jako preko ušiju,zaljubljena u  svu ovu divotu koja je oko mene,u mirise i boje,u neku dimenziju vrta koji buja u zelenilu, koji sam čekala cijelu zimu.

Kada su ovako lijepi,topli dani,nebo savršeno u skladu,, zaista zaboravim na sve.Rekla sam sebi da neću o ružnim stvarima,protekli dani provedeni u nekom grču,zaslužuju da ih se zaboravi, sada želim jedan miran trenutak,trenutak opuštenosti i samo uživanje..neizmjerno sam zahvalna svome vrtu što mi to pruža baš pravo uživanje,on je onaj dobri prijatelj kojega bih svatko poželjeo,prigrli me k sebi,osjeća da mi je potrebno toliko ljepote da bih napunila baterije i imala snage krenuti dalje,i svaki dan iznova mi pruža više,i više..to je bezuvjetno prijateljstvo.



Voljela bih kada bih ovaj trenutak rascvalog proljeća kakav je sada potrajao makar malo duže,ali dok traje treba ga upiti svim čulima.Uhhh kako sam se obradovala prvim jagodama iz domaćeg uzgoja,taj miris jagoda nešto je što me uvijek podsjeti na djetinjstvo i tople dane,na upackane ruke i lice jagodama.Sjedeći vani i uživajući u njima,razmišljam si koliko malo treba da bih bila dobro,listam neki časopis o vrtu i upijam svaku zraku sunca,tako jednostavno a tako prija.


Uživanje ima još..pristiže moj dragi sa nekom vrećicom u rukama,u prvi mah ne vidim dobro o čemu se radi.Kroz osmjeh kaže mi" evo nam novih žitelja jezerca,u vrećici su dvije zlatne ribice".
Baš sam bila sretna,bućnuli smo ih u vodu dvjema postojećim ribicama  ,društvo zlatnih ribica se povećalo,jezerce počinje oživljavati njihovim praćakanjem po vodi,a lopoči puštaju prve listove,bit  će i njima uživanje.
A sve to sa krova pratio je susjedov mačak,i on je našao svoje mjesto za uživanje,možda pri tome zamišljao ribice kao slasni zalogaj,onako u oblačku iznad svoje glave..ali simpatičan je kroz tako žut i pospan.




Kažu kada se proba prvo voće u godini treba zamisliti želju..ja jesam sa ovom prvom jagodom,nadam se da će se ostvariti,nadam se da da će se i vaše želje ostvariti,da uživate u trenutku jer taj trenutak je neprocjenjiv.


Želim vam lijep,i ugodan dan!

62 komentara:

  1. Posljednja fotka je prdivna... Odmah idem sada u Konzum po jagode :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Nely koji krasan post uzivala sam citajuci ga ,vec sam se zamislila u tvom prekrasnom vrtu kako sjedim na travi i gledam cvijece oko sebe i krasni behar na drvecu :) Pravi carobni raj koji ti daje smirenost i opustenost.Cestitam na novim ziteljima krasnog jezerca.Macak je presladak.Saljem vam veliki pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da si se zamaštala kraj mene u vrtu,bilo bi to lijepo stvarno..ribice su slatke nadam se samo da će se dobro prilagoditi:)
      Veliki pozdrav tebi <3

      Izbriši
  3. Jao nely, ja sam zaboravila na sve oko sebe citajuci ovaj divni post... toliko njeznosti i toplote je skriveno u tvojim rijecima, recenicama, cijelom tekstu, a tek u samim fotografijama, to je zaista nesto posebno.... Znas koliko volim jagodice i znas da jedva cekam one iz vrta...tvoje su carobno lijepe.... Uzivaj mila i nadji bar jedan trenutak dana kada ces da zaboravis na sve tegobe....
    I srecno "useljenje" novim ribicama!

    Veliki ljubac ti leti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Edina baš mi je drago ako sam te malo uspjela otrgnuti iz realnosti,uživaj samo..ja se trudim iskoristi svaki trenutak koliko mogu da uživam jer je zbilaj krasno vani..pusa ti ide,hvala ti!

      Izbriši
  4. I wish you a long spring and summer, so you can spend many time in the garden. Your pictures are great!!

    Have a wonderful day! Big hugs, Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  5. Nely dok ti uzivas u tim svojim ljepim kreacijam,zelenili,cvijeću ja uzivam u carobnim slikama..kao za neki casopis !!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Ivona hvala ti,drago mi je ako je tako..veliki pozdrav!

      Izbriši
  6. slažem se sa Ivonom, stvarno imaš talenta za fotografiju :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Your pictures are AMAZING!!! You have such a wonderful garden!Enjoy it as long as possible ...Wish I could taste your strawberries...
    Thank you!
    Warm regards!

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga Nely ovo je prekrasno ! I baš mi je drago što uživaš u svom čarobnom kutku, tvoj vrt je uistinu čaroban. Ribice su mi super, dragi te baš lijepo razveselio. Nisam znala za želju kod kušanja prvog sezonskog voća, sa jagodama sam propustila to napraviti, ali neću zaboraviti za ubuduće.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Branka hvala ti,svakako probaj zamisliti koju željicu sa drugim voćem kojega budeš kušala prvi puta,možda ima nešto u tome:)
      Veliki pozdrav!

      Izbriši
  9. Predivno, uživala sam u ovim tvojim uživancijama.
    Lijep dan i tebi želim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti također i tebi lijep dan želim!

      Izbriši
  10. Uistinu sam uživala u tvom postu i od sveg srca ti želim da ti se ostvari ta želja i da nema više ružnih trenutaka. Fotke su krasne, a moje srce je osvojila ona fotka s rascvalim granama trešnje, plavim nebom i oblačićem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Tamara i meni je ta slika posebno lijepa,baš dočarava svu ljepotu proljetnog dana:)

      Izbriši
  11. divne slikice kao i uvijek, a sto se tice proljeca , i meni je najmilije :) bas je divno i treba ga upit svim culima :) a jagode jos nisam jela ...tako da cu za sad samo mastat o njima ...gledajuci ih na tvojim fotografijama

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. naldor tnx,ja iskreno nisam ljubitelj kupovnih jagoda,ove su iz domaćeg staklenika pa su mi prijale na prvo kušanje ovako rano u ovo doba godine..:)

      Izbriši
  12. Dear Nelly,
    i love your posts! :)
    Have a nice day! Carmen

    OdgovoriIzbriši
  13. Hi!
    How are you?
    Lovely spring photos;)
    Have a wonderful day;)
    Hugs;)

    OdgovoriIzbriši
  14. Čarolija boja, ljubavi i prijateljstva. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
  15. Uzivaj Nely u proljecu i tvom bajkovitom vrtu. Neka ti se sve zelje ostvare!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Biljo trudim se uživati koliko mogu:)

      Izbriši
  16. Želim svim srcem da ti se zamišljena želja ostvari a ako se i ne ostvari tu je tvoj dragi i vaša kućica i vrt!

    OdgovoriIzbriši
  17. Ajme, koje divne divne slike. I sama sam oduševljena cvatnjom svega i svačega, kako često trčim u šumi, promatram kako je iz dana u dan sve razlistanije, cvjetnije...Nevjerojatno je kakko se priroda odjednom probudila i količina dobre vibre koja iz toga proizlazi, a ti si taj doživljaj tako divno prenjela slikama! Oni plavi i rozi detalji u vidu stolca i dekice....<3
    Ilina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista se tako sve mijenja iz dana u dan da ne stignem ni uhvatiti na vrijeme sve,ali divno je stvarno,dobra vibra se osjeti vani to sigurno:)

      Izbriši
  18. Beautiful garden-love your garden and love sun and spring and summer:-)
    Have a nice sunny days!!!!!
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  19. Frühling in seiner schönsten Pracht! Liebe Nely, das drücken Deine wunderbaren Fotos aus.
    Liebe Rosaliegrüße

    OdgovoriIzbriši
  20. Hermosa entrada para inspirarse y disfrutar de los días cálidos y el tiempo en el jardín.
    Un abrazo grande.

    OdgovoriIzbriši
  21. Tvoje je cvijeće bar tjedan dana ispred moga, još ne cvatu srca ni druge rane cvjetnice. Sve je počelo rasti pa imam puno posla oko uređivanja gredica, a spremam se i za sajam cvijeća 5.5.. Radim posude od hipertufe i sadim mini vrtove... Uživaj u svom lijepom vrtu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vesna ti si vrijedna stvarno,vjerujem da te obaveze vuku na sve strane tako je i kod mene:)uživaj samo!

      Izbriši
  22. Slikice prekrasne kao uvijek.Daj jednom napiši jedan tako krasan post o fotoaparatu kojim slikaš.Znam da za fotografiju moraš imati oko ali važan je i fotić.

    OdgovoriIzbriši
  23. Samo uživaj, a želja će se SIGURNO ostvariti. Kad ti ja kažem.

    OdgovoriIzbriši
  24. Ja ti od srca zelim da ti se sve zelje ostvare i nadam se da hoce :) Divan post, prepun lijepih detalja i boja. Nasmijala sam se macku, bas je izgledao da razmislja o ribicama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Goco,mačak je opasan,mislim da on sanja naše ribice:)

      Izbriši
  25. prekrasne fotke svaka čast

    OdgovoriIzbriši
  26. Uživaš ti a, mi zajedno sa tobom. Ostavi mi koju jagodicu:)) Od srca ti šaljem pozdrave.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je ako je tako Rado..veliki pozdrav i tebi:)

      Izbriši
  27. Prvi put sam danas sela malo napolje na suncu a da mi vetar neće odneti glavu sa ramena. Kod mene je sve golo, još uvek, ali uskoro će i iovde da se pojavi leto, jer proleće nemamo. Uživam u tvojim slikama

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas je jako toplo,čak iznad prosjeka za ovo doba,samo da nema komaraca sve bi bilo divno..hvala ti Zorice,veliki pozdrav:)

      Izbriši
  28. već imaš jagoda????
    kod nas još barem 15dana

    OdgovoriIzbriši
  29. Ove jagode su od prijatelja iz domaćeg uzgoja,ali uskoro će i kod nas krenuti,pune su cvijeta:)

    OdgovoriIzbriši
  30. Krasna je bila šetnja kroz tvoj vrt...fotke su prekrasne, uživaj!

    OdgovoriIzbriši
  31. Nely uživaš i to se vidi a na neki način i ja s tobom.

    OdgovoriIzbriši
  32. Cosy photos, Nely:)

    It`s amazing how warm there already is!!! Guess, what`s is here temperature just now?;D About 6 degree...;D BUT sun is shining...;) Warmest day has been about 12 degree:)

    Sunny sunday to you!♥

    OdgovoriIzbriši
  33. hallo dobro jutro oder dobar dan

    ich bin begeistert von deinem garten mit den blauen akzenten und die hortensien sehen wunderbar
    aus. der baum ist herlich am blühen. es ist bestimmt sehr viel wärmer bei dir als bei mir hier in
    deutschland. dein blog ist sehr interessant und die bilder sind sehr gut farbenfroh lebendig.
    blaue grüsse und eine sehr schöne woche mit viel sonnenschein dragica

    OdgovoriIzbriši
  34. Post odiše mirom:)Kakva oaza..
    Šaljem <3 Nely

    OdgovoriIzbriši
  35. wundervolle farben
    ♥doris

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...